Страница 1 от 1

Xипофункциа

Публикувано: 03 мар 2008 20:57
от sadomazo
Напражиха ми изследвания ТSH-4,63 и МАТ-442,1 жлезата работи по-слабо,възможно ли е да напълнявам от това?

Re: Xипофункциа

Публикувано: 04 мар 2008 12:18
от Д-р.Хинкова
Изследванията говорят за хипофункция на щитовидната жлеза.Възможна е промяна в теглото!какво лечение ви препоръчаха?

Re: Xипофункциа

Публикувано: 06 окт 2017 20:17
от слънчо
Здравейте. Днес ми поставиха диагноза субклиничен хипотиреоидит .ТSH -6.03 FT4-12,18 не ми изписаха лекарство,а само селен и подчерта да не приемам нищо съдържащо йод.Днес реших да се поразровя из нета за да прочета кои са разрешени и забранени храни и във всички статии пишеше че при хипофункция йода е задължителен.Въпроса ми е защо на мен ми каза лекарката да не консумирам орехи и да не взимам никакви добавки с йод?До сега съм си лекувала цистита с сок от червена боровинка а гледам че и в нея имало доста йод.Взимах заради менопаузата сусамов тахан а и за него пише че имало йод.Чудя се какво ще ям от тук нататък.Може ли да ми обясните вие д-р Цончев наистина ли при тази диагноза трябва да изключа тези храни.

Re: Xипофункциа

Публикувано: 09 окт 2017 21:04
от д-р Цончев
Зависи каква е находката при вас, ендокринолога преценява това...

Re: Xипофункциа

Публикувано: 10 окт 2017 07:17
от слънчо
Според вас д-р Цончев при тези показатели които съм описала в предното съобщение трябва ли да не взимам добавки с йод.Само забравих да спомена че на видеозон като ми гледа лекарката каза,че имам леко увеличена щитовидна жлеза.Интересно ми е след като ми е поставена диагноза субклиничен хипотиреоидизъм и чета навсякъде за него че трябва да се вземат добавки с йод на мен не са ми изписани.Хипотиреоидизъм - от всичко което до сега прочетох за него разбрах ,че с такава диагноза означава че имам недостиг на йод.Така ли е или е възможно и да не е така.Не е ли добре да си направя изследвания за йод ,за да видя какво му е нивото.Извинявам се,ако изглеждам смешна с тия въпроси,но от няколко дни се мъча да разбера да не би лекарката нещо да обърка (все пак всички сме хора и можем да сгрешим ). Благодаря ви предварително за отговора.

Re: Xипофункциа

Публикувано: 23 окт 2017 23:48
от д-р Цончев
Аз лично без дасъм специалист по въпроса не виждам причина от допълнително приемане на йод... в храните ни има достатъчно...