ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Зачеването на момиче наистина е майсторлък
Най-силно засегнати са раменният и тазовият пояс
Сдружение „Зачатие“ отново ще раздаде ваучери за подпомагане н...

Тиреотоксикоза с дифузна гуша

Модератори: админ, консултанти

macintosh
Мнения: 2
Регистриран на: 29 юли 2016 15:02

Тиреотоксикоза с дифузна гуша

Мнение от macintosh » 29 юли 2016 15:22

Здравейте,
искам да ви попитам за мнение, относно кръвните показатели .
Април месец 2016, ми поставиха дигноза Тиреотоксикоза с дифузна гуша. След това почнах да пия митизол 3х2-10д,3х1-10д,2х1-10д,и накрая 1х1 всеки ден след 01.6.2016, герикап и пропранол за 1 месец всичко се нормализира. Преди това, бях отслабнал с 10~13 кг., треперяха ми ръцете, пулсът беше много силен, аз бях много безсилен. Но се оправих, бях направо железобетон и почнах да пия само 2 таблетки всеки ден, излагах се на пряка слънчева светлина работа, но не съм се измарял и все повече се измарях. И 27.7.2016г. забелязах подутикна на гушата когато преглъщам. Уговорих се за час и преглед и накрая високи стойности и сега пак трябва да пия хапчетата, по ред, какъвто бях започнал в началото. И дори сега със високите стойности нито губя тегло нито странични ефекти никакви .

ХОРМОНИ/HORMONES
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод

TSH <0.005 mIU/l възрастни: 0.4 - 4.0; деца до 1 г.: 1.3 - 8.5; деца до 6 г.: 0.8 - 6.1; 7 - 18 г. до 4,3; бременни 0.2-3.2

fT4 H 31.05 pmol/l възрастни : 10,2 - 24.4; деца до 12 г.: 8.3 - 29.6; бременни: 8.2-24.7

ATG(TAT) 467.5 IU/ml до 115

ATA(MAT) >600.0 IU/ml до 50 год. до 35; над 50 год. до 100

FT3 H 11.84 pmol/l възрастни 2.3- 6.3; деца до 10 г. от 2.9 до 22.8; 11-19 г.от 3.6 до 6.9

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Тиреотоксикоза с дифузна гуша

Мнение от д-р Цончев » 06 авг 2016 17:59

Какъв е въпросът тук? Стойностите на изследваните показатели корелират с поставената диагноза и описаната симптоматика...

macintosh
Мнения: 2
Регистриран на: 29 юли 2016 15:02

Re: Тиреотоксикоза с дифузна гуша

Мнение от macintosh » 09 авг 2016 10:51

Въпросът е, защо стойностите са променили и защо изведнъж се получи лека подутина около щитовидната жлеза ?

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Тиреотоксикоза с дифузна гуша

Мнение от д-р Цончев » 10 авг 2016 13:35

Защото при това заболяване точно това се случва...

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron