ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Природната дарба на светулката влиза в широка употреба (видео)
Инфекцията засяга най-често деца между 5 и 15 годишна възраст
Пийте чай от джинджифил

РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Модератори: админ, консултанти

stelyana
Мнения: 1
Регистриран на: 12 авг 2015 10:24

РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от stelyana » 12 авг 2015 10:46

Здравейте,

Моля да ми помогнете с разчитане на резултатите, които получих след изследване. Объркана съм доста, защото са в долна граница Т4 и ТСХ, а по принцип не са ли обратнопропорционални?
Благодаря предварително.

FT3- 4.39 pmol/l реф. 3.95-6.8
FT4- 12.58 pmol/l реф. 10-25
TSH- 1.14 m/u/l реф. 0.27-4.20

A-TPO- 7.43 IU/ml реф. 0.00- 34.00

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от д-р Цончев » 17 авг 2015 17:50

Аз не виждам проблем в тези резултати.

Румяна Златкова
Мнения: 1
Регистриран на: 14 фев 2016 11:44

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от Румяна Златкова » 14 фев 2016 12:08

Здравейте,
бих искала да попитам при стойности
TSH -40.60 uIU/ml/0.25-5/
Anti-Tg/TAT/- 755.5 IU/ml при референтни стойности до 115
А-ТРО/МАТ/- 356.3 IU/ml при референтн9 стойности до 34
Има изменения в жлезата на ехография.
Каква би била прогнозата.И ако може някакъв съвет за избор на лечение Традиционна медицина или хомеопатия или приподолечение.
Разбира се има и ще има консултации с ендокринолог.
Благодаря предварително!

Therapy Man
Мнения: 336
Регистриран на: 10 май 2015 15:29

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от Therapy Man » 14 фев 2016 13:36

Лечение с традициона медицина , но правилно насочена!

viktorianf
Мнения: 3
Регистриран на: 07 окт 2016 11:07

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от viktorianf » 07 окт 2016 11:25

Здравейте!
Надявам се тук да е подходящо място да попитам за нещо,което ме тревожи.Ако не се извинявам.
Лекувах тиреотоксикоза няколко месеца с пропицил.Последните изследвания показаха TSH-3,FT3 ,FT4 в норми.Ендокринологът,който ме лекува каза,че вече може да правим опити за забременяване с мъжа ми.Сега съм бременна в 7 г.с . а резултатите ми са следните
TSH-3,491 (0,34-5,6)
FT4-10,71 (7.86-14,41)
FT3-6,48 (3,8-6)
Гинекологът ми каза,че трябва да се понижи TSH ,защото тези стойности са високи за състояние на бременност.
Ендокринологът обаче е на друго мнение и по-скоро смята,че отново ще съм с хиперфункция.За сега каза без медикаменти и редовно следене на нивата.Ако се наложи ще започнем отново лечение с пропицил.
Всичко това ме обърка и се притеснявам.Опасно ли е това ниво на TSH за плода,какви могат да са последиците?
И същото ме притеснява и по отношение на тиреотоксикоза и прием на медикаменти по време на бременност.
Надявам се на компетентно мнение и благодаря предварително.

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от д-р Цончев » 07 окт 2016 19:22

Аз лично не виждам проблем, но не съм специалист. Гледайте си спокойно бременността и всичко ще е наред. Редно е в случая ендокринолога да води терапията.

viktorianf
Мнения: 3
Регистриран на: 07 окт 2016 11:07

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от viktorianf » 11 окт 2016 21:07

Благодаря ,че се отзовахте!

argarita
Мнения: 66
Регистриран на: 06 авг 2009 19:15
Местоположение: София

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от argarita » 05 яну 2017 21:40

Моля да ми разчетете резултата от изследването.И по конкретно за лимфните възли

argarita
Мнения: 66
Регистриран на: 06 авг 2009 19:15
Местоположение: София

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от argarita » 05 яну 2017 21:51

Не мога да кача файла,кажете как да ви го пратя

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от д-р Цончев » 07 яну 2017 21:41

Цитирайте го, ако не е много дълго....

Valya Asenova
Мнения: 1
Регистриран на: 23 май 2017 16:46

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от Valya Asenova » 23 май 2017 16:51

Здравейте да разбирам ли,че резултатите са в норма тъй като днес бях на ехография на щитовидната жлеза и ми казаха,че имам по един възел от двете страни,а жлезата е по дебела и пъстра.


TSH ( Тиреотропен Хормон ) 0.832 mIU/l 0.300 - 4.200
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ ) Профил * *
anti Tg ( TAT ) 37.20 IU/ml < 115
anti TPO ( MAT ) 17.06 IU/ml < 34

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от д-р Цончев » 27 май 2017 20:24

Добре са хормоните

Simona87
Мнения: 2
Регистриран на: 08 юли 2017 19:12

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от Simona87 » 08 юли 2017 19:18

Моля, ако някой може да ми отговори тези стойностти и по - точно МАТ , наред ли са или не???? МАТ >1000 ?????Благодаря предварително

Simona87
Мнения: 2
Регистриран на: 08 юли 2017 19:12

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от Simona87 » 08 юли 2017 19:26

Като цяло това са резултатите: референтни стойности МАТ <35 моите са >1000 , ТАТ референтни стойности <40 моите са 35, пролактина е в норма 13.99 , TSH е 0.637 при референтни стойности 0.55 - 4.78.

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕ- МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнение от д-р Цончев » 09 юли 2017 21:16

МАТ е висок ако това са верни резултати
Каква е причината да се пуснат тия изсвледвания?

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост