ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Най-силно засегнати са раменният и тазовият пояс
Възникване, симптоми и диагностика на астроцитома на малкия мозък
Какво ни предлага естетичната дерматология за бързо постигане ...
Дефицитът на магнезий често води до безсъние

За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 12 окт 2015 20:05

Високи са ...

m6696
Мнения: 2
Регистриран на: 28 окт 2015 18:11

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от m6696 » 28 окт 2015 18:58

Здравейте д-р Цончев. дали резултатите ми са ок, като са пускани, за да се планира бременност. Благодаря предварително

Хормони
Име на теста(изследване)
Метод Резултат Единици Референтна стойност
FT4 16.05 pmol/l 12.0-22.0 ECLIA
TSH 1.45 uIU/ml 0.27 - 4.2 ECLIA
TAT 15 IU/ml < 115 ECLIA
MAT 5 IU/ml < 34 ECLIA

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 02 ное 2015 21:06

Не виждам някакъв проблем, всичко е в норма.

m6696
Мнения: 2
Регистриран на: 28 окт 2015 18:11

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от m6696 » 02 ное 2015 23:04

много благодаря

didka veselinova
Мнения: 1
Регистриран на: 17 мар 2016 22:03

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от didka veselinova » 17 мар 2016 22:12

zdraveite moite isledvaniq sa tsh1.96 pri referentni stoinosti 0.34-2.50 tat0.7pri referentni stoinosti n-4
i mat 21.5 pri referentni stoinosti n-9 ima li problem za zabremenqvane

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 19 мар 2016 22:14

Моля, пишете на кирилица!

juliana_89
Мнения: 2
Регистриран на: 28 мар 2016 15:24

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от juliana_89 » 28 мар 2016 15:39

Здравейте д-р Цончев, днес си направих изследвания, моля кажете има ли нещо притеснително в тях.
FT4 14,3pmol/l 11,50-23,50
TSH 3,08mU/l 0,40-4,00
TAT 20,01 IU/ml 0-81
MAT 61,50 IU/ml 0-60
Ili 6,0 IU/ml 8,90-28,4

Може ли да има проблем при понататъчно забременяване, тъй като ТSH e 3?

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 28 мар 2016 20:34

Няма проблеми според мен. Всичко ще е наред, действайте.

juliana_89
Мнения: 2
Регистриран на: 28 мар 2016 15:24

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от juliana_89 » 29 мар 2016 21:38

Благодаря Ви много за бързият отговор!!! :)

Equilibrium1992
Мнения: 7
Регистриран на: 18 сеп 2014 17:40

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от Equilibrium1992 » 13 май 2016 13:13

Здравете, направих си изследвания за функция на щитовидна жлеза (преди време бях решила периодично да си следя резултатите и при обезпокоителни такива,да посетя ендокринолог )

Та,ето ги и стойностите :
FT3 3,84 pmol/l (реф.ст 3,10-6,80)
FT4 14,43 pmol/l (реф.ст. 12,00-22,00)
TSH 2,41 mIU/l (реф.ст. 0,270 - 4,20)
TAT 31,62 IU/ml (реф. ст. 0-115)
MAT 40,69 (реф.ст. 0-34)

Притеснява ме това ,че FT3,FT4 са на долна граница,докато антителата са високи...
TSH пък е в най-идеална норма ,особено като сравня със стари изследвания .
Ето тук са резултатите ми от септември
Equilibrium1992 написа:

FT3 5,95 pmol/l (реф.ст. -3,10- 6,80)
FT4 16,77 pmol/l (реф.ст.-12,00-22,00)
TSH 3,95 mIU/l (реф.ст.-0,270-4,20) - ( почти двойно по-висок,в сравнение с месец март,когато си правих изследвания ... доколкото знам обаче, има сезонност в стойностите на този показател )

ТАТ - 126,8 IU/ml (реф.ст.- 0-115 )
МАТ - (ТРО) - 31,7 IU/ml (реф.ст.- 0- 34 )

Искам да се посъветвам с вас,имам ли повод за притеснение и нужно ли е посещение при специалист?
Благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 18 май 2016 22:07

Можете да направите една консултация с ендокринолог, но според мен резултатът е по-скоро горно граничен...

caresss
Мнения: 1
Регистриран на: 20 юни 2016 20:46

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от caresss » 20 юни 2016 20:51

Здравейте,
ходих на ендокринолог. Гледаха ме на ехограф - не показа проблем. Докторката ми насрочи изследвания. Резултатите:
TSH 2.47 (граници 0.35-5.00)
MAT 39.4 (граница до 35.00)
TAT 61.00 (граница до 40.00)

Моля Ви за коментар и дъвет!

Благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 20 юни 2016 22:25

Според мен резултатите са гранични. Добре е ендокринолог да ги коментира.

Hostess
Мнения: 3
Регистриран на: 23 юни 2016 14:03

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от Hostess » 23 юни 2016 14:19

Здравейте, гинелогът ми ми препоръча няколко изследвания, а това са резултатите:

TSH Serum 2.35 µIU/ml 0.27 - 4.20 ECLIA
ТАТ (Tg Ат) Serum 28.47 IU/ml 0 - 115 ECLIA
МАТ (TPO Ат) Serum <5.00 IU/ml 0 - 34 ECLIA
Пролактин Prolactin Serum 279.8 µIU/ml 102 - 496 ECLIA

Инсулин (IRI) сутр. на гладно Serum 10.24 mIU/l 3 - 24.90 ECLIA
Инсулин-2 143.2 mIU/l ECLIA
Инсулин-3 112.7

Клинична химия
Глюкоза (1 ) Serum 5.63 mmol/l HK
Глюкоза (2 ) Serum 9.28 mmol/l HK
Глюкоза (3 ) Serum 6.71 mmol/l

Бихте ли ми казали дали са добри или трябва да се консултирам и с ендокринолог, благодаря предварително

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 24 юни 2016 19:56

Това с глйкозата какво изследване е?

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта