ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Пийте чай от джинджифил
Хората на 90 - 102 са по-щастливи от 51 – 74-годишните
Преувеличават ли мъжете в страданията си
Формула дава резултата според пол, ръст, тегло и възраст

За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Модератори: админ, консултанти

furi
Мнения: 2
Регистриран на: 31 окт 2016 20:01

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от furi » 31 окт 2016 21:28

Ами не зная какво да Ви отговоря - имам проблем с мускулите на краката - той съществува откакто разбрах, че имам проблем с щитовидната жлеза, макар, че ендокринолога още тогава ми каза, че това няма никаква връзка. Когато клекна, не мога да се изправя, без да се подпра, или да се хвана за нещо, за да мога да се изправя. Болки в кръста и гърба. Кръвното ми понякога ходи нагоре и надолу. Също така понякога се събуждам от сърцебиене. Понякога съм раздразнителна.
Но като се има предвид, че все пак съм на 60 години - не зная - може би все пак е нормално да не ми е в ред нещо. Направих и други кръвни изследвания: левкоцити, еритроцити, хемоглобин, хематокрит, MCV, MCH, MCHC, тромбоцити, RDW-SD, RDW-CV, MPV, P-LCR, PCT, PDW, глюкоза, хелестерол, триглицериди - абсолютно всичко е в норма.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 03 ное 2016 21:39

Да, тези оплаквания нямат връзка с щитовидната жлеза. Като цяло не виждам нещо притеснително, естествено е добре и ендокринолога да си каже мнението

stojanova23
Мнения: 1
Регистриран на: 17 ное 2016 18:07

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от stojanova23 » 17 ное 2016 18:11

Здравейте и от мен- на 44 години съм и днес си направих кръвна картина на следните хормони:
ХОРМОНИ/HORMONES
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
TSH 1.130 uIU/ml 0.34-4.50

MAT 46.605 mIU/ml до 30

TAT 31.048 IU/ml до 30

БИОХИМИџ/BIOCHEMISTRY
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
Креатинин/Creatinine 73.97 umol/l 50-133

Холестерол/Cholesterol 7.65 mmol/l до 5.7

Глюкоза/Glucose 6.11 mmol/l 3.20-6.20

GGT 19.58 U/l М до 50.0 Ж до 35.0

Въпросът ми е: Имам ли Хашимото? Какво значат тези резултати според Вас?

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 24 ное 2016 19:43

Според мен няма, интерпретирам стойностите като гранични, но все пак не съм ендокринолог.

radity55
Мнения: 2
Регистриран на: 02 ное 2017 20:29

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от radity55 » 02 ное 2017 21:30

Здравейте!

Диагноза от ехографски преглед при ендокринолог: Автоимунен тиреоидит.
Назначени изследвания: Тсх, тат, мат.
Резултати: 2.13 (норма до 5.33), 11.93 (норма 4), 241.25 (норма 9).

С лекарката имахме уговорка да се чуем при излизане на резултатите. Каза ми, че стойностите не са притеснителни щом нямам оплаквания и на ехографа не се видя нищо притеснително. Препоръча ми хранителен режим без консерванти и глутен и след 6-7 месеца да си пусна отново изследвания и да отида при нея да видим какво е положението и чак тогава да назначава лекарства, ако има нужда.

Наистина ли е възможно избягването на пиенето на лекарствата с хранителен режим?

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За нивата на хормони ТАТ и МАТ?

Мнение от д-р Цончев » 07 ное 2017 20:33

Не, по-скоро към момента поради непроменената хормонална функция няма нужда от медикамент.

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 гост

cron