ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Зачеването на момиче наистина е майсторлък
Най-силно засегнати са раменният и тазовият пояс
Сдружение „Зачатие“ отново ще раздаде ваучери за подпомагане н...

Високи стойности на ANTI-TPO

Модератори: админ, консултанти

vesyta1
Мнения: 2
Регистриран на: 13 сеп 2016 18:33

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от vesyta1 » 13 сеп 2016 18:41

Здравейте!

TSH - 12,960 - 0,27-4,20
anti TG 760 - до 115
anti TPO 260.90 - до 34

Това са последните ми изследвания от преди ден. Въпроса ми е има ли начин да смъкна нивата на антителата? И какво става когато са толкова високи? Посетих доста лекари в последно време, но никой не ми казва нищо конкретно.

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 13 сеп 2016 20:41

Констелацията сочи хипотиреоидизъм вероятно в резултат на Хашимото. Трябва да се направи ехография на жлезата, да се говори с ендокринолог и дасе започне Л-тироксин.

vesyta1
Мнения: 2
Регистриран на: 13 сеп 2016 18:33

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от vesyta1 » 14 сеп 2016 12:17

Всъщност, аз знам, че имам Хашимото и приемам L-tyrocin от 50 микрограма, вече три години. Имам два видеозона, за които докторите казват, че няма нищо притеснително. Искам просто да знам какво се случва при тези високи нива на антителата и какво трябва да предприема, за да ги сваля?
Благодаря предварително!

m_jivkova225
Мнения: 36
Регистриран на: 07 сеп 2008 18:00

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от m_jivkova225 » 15 сеп 2016 21:27

здравейте,

правих си изследване на щитовидната жлеза и ПКК. Това, което ме притеснява е, че имам по-високи нива на Anti- TPO

TSH - 2.91 mKIU при норма 0,27 - 5,50

Anti- TPO 175,80 IU/mL при норма 0-34.

почти всичко останало в кръвната картина ми е в норма, изключение прави само GGT - занижено е - 8.41 U/L при норма 10-40 и VLDL холестерол 0,37 mmol/l при норма 0-0,26

възможно ли е да имам някакво заболяване на щитовидната жлеза в начален стадий? Изследванията си ги направих, понеже чувствам силна умора и сърцебиене.
Поздрави,

Милена

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 16 сеп 2016 13:13

vesyta1
Антителата няма да ги свалите, но те нямат някакво значение за вас. Важно е функцията на щитовидната жлеза да се допълва с Л-тироксин, като корекцията на функцията се следи посредством ТСХ

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 16 сеп 2016 13:15

m_jivkova225
Трябва да направите едн аконсултация с ендокринолог, той най-добре ще прецени за какво се касае. Мога са препоръчам добър специалист в София.

m_jivkova225
Мнения: 36
Регистриран на: 07 сеп 2008 18:00

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от m_jivkova225 » 17 сеп 2016 19:12

Здравейте,
благодаря за съвета, а да познавате добър ендокринолог от Пловдив, понеже често ходя там?

Като прегледах свои стари изследвания, антителата ми бяха в норма, тогава не приемах никакви хранителни добавки. От доста време приемам имуностимуланти - сменям ги - клеева тинктура, котешка стъпка и т.н, понеже изкарах един тежък бронхит тази зима, и имам упорити гъбички - възможно ли е това да оказва влияние върху изследванията?

Поздрави,

Милена

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 21 сеп 2016 12:26

Не, това не оказва влияние.

odizio
Мнения: 30
Регистриран на: 25 юли 2008 10:05

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от odizio » 23 ное 2016 02:07

Здравейте!

Пиша и в тази част на форума. Направих си изследванията
Test (profile) name Result Reference values
TRAK 0.256 U/ml (до 1-отр.;1.1-1.9-граничен;над 2.0 положителен)
TSH 1.14 mU/l ( 0.35 - 5.00)

тъй като имам серия от оплаквания, които изглежда могат да са от щитовидната жлеза. Искам да попитам: посочените добри стойности изключват ли заболяване на щитовидната или е нужно и други хормони или антитела да си пусна?


Ето ги и основните ми оплаквания, които през последните седмици се влошиха и доста затрудняват ежедневието ми - най-вече работоспособността, а и като цяло нормалният живот на един мъж на 37 год.:

-непрекъсната умора и липса на сила (по принцип това не е нещо ново за мен, но нещата се влошиха дотам, че не мога да се изкача по стълбите до 3-ия етаж без да се спра за почивка и да се задъхам). Умственият труд също ме изтощава, физически не съм в състояние да упражнявам.
-постоянна нужда от сън, въпреки, че спя нормално всяка вечер; следобед, след работния ден, веднага като се прибера, си лягам за поне 2 часа.
- събуждам се уморен, не успявам да си почина дори и за 3 дни, въпреки, че през това време нищо не правя
- почти непрекъснато имам болка в сърдечната област и в лявата ръка (още при събуждане сутрин започва).
-непоносимост към високи температури или помещения без постоянна вентилация;
-вечер, обновено след 21 ч., ми става много горещо, дори и сега през зимния сезон, изпотявам се и пак не ми достига въздух.

Направих си и куп други изследвания (кръв, урина), където ВСИЧКО е в норма с изключение на холестерола:
- Холестерол - общ - 7,17 mmol/l при норма до 5,0
- Холестерол LDL - 5,2 mmol/l при норма до 3,36 (нормален риск), а над 4.14 - висок риск.


Искам да подчертая, че официално, според кардиолозите НЯМАМ сърдечен проблем. Правили са ми всякакви изследвания и не откриват нищо притеснително. Имам обаче непрекъснато учестен пулс, средно между 80 и 100 удара/мин., за което са ми предписали Бизогамма 5 мг и го пия от години.

Моля ви за помощ и съвет! По принцип изобщо не се притеснявам за здравето си и не се страхувам от болести. Пиша тук, защото просто МИ Е ЗЛЕ НОН СТОП, а уж причина няма! Не знам към какъв лекар да се обърна. Личният не ми даде направление за ендокринолог.

Ще съм благодарен за всеки един съвет!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 24 ное 2016 19:44

Пуснете си за всеки случай ТАТ и МАТ.

pepinjack
Мнения: 2
Регистриран на: 01 дек 2016 15:10

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от pepinjack » 01 дек 2016 15:17

Здравейте д-р Цончев.

Това са резултатите, но не мога да разбера дали имам повод за посещение при Ендокринолог.
Забелязах, че съм:
В долната граница за Anti-TPO и Anti-Tg;
В горната граница за ft3;

TSH - 2.31 (ulU/ml) - Референтни стойности (0,27 - 4,2)
fT4 - 12.27 (ng/l) - Референтни стойности (9,30 - 17)
fT3 - 4 (ng/l) - Референтни стойности (2 - 4,4)
anti-Tg - <10.00* (IU/ml) - Референтни стойности (0 - 115)
anti-TPO - 6 (IU/ml) - Референтни стойности (0 - 34)

*стойност под обхвата на измерване

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 05 дек 2016 08:43

Всичко е наред не се спритеснявайте.

pepinjack
Мнения: 2
Регистриран на: 01 дек 2016 15:10

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от pepinjack » 05 дек 2016 11:13

Благодаря ви за отделеното време! Успешен ден !

gin4eto90
Мнения: 3
Регистриран на: 08 дек 2016 11:36

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от gin4eto90 » 08 дек 2016 17:26

ATPO (МАТ) микрозомални антителаH>36.84    IU/ml  0 - 34

Как мислите май не е много добре мисля да се допитам до лекар

gin4eto90
Мнения: 3
Регистриран на: 08 дек 2016 11:36

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от gin4eto90 » 08 дек 2016 17:37

Трябва ли да се притеснявам

TSH 2.18
MAT 36.84
TAT 20
T3 5
T4 1.28

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта