ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Откри френски научен екип
Доколко правилно е да се отрича който и да е от двата вида?
Опасността идва от жената кръводарител.

Високи стойности на ANTI-TPO

Модератори: админ, консултанти

Pulss
Мнения: 2
Регистриран на: 05 фев 2015 18:42

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от Pulss » 05 фев 2015 19:03

Здравейте.
Мъж на 29 години съм.Днес си взех изследванията. Личният лекар ме препрати на Ендокринолог ,той ми пусна пълна кръвна картина плюс серумна глюкоза,креатинин,калий ,натрий .Всичките показатели от изброените по горе са ми в норма освен хормоните.Там е обратното всички освен един са извън норми.

Референтни стойности
FT4 31,52 pmol/L 12.00-22.00
TSH 0.005 mklU/ml 0.27-5.50
Cortisol(AM) 7,72 mkg/dl 6.2-19.4
ACTH 995,6 pg/ml 7.2-63.3
anti-TPO 217,64 IU/ml 0-34.0

Другата седмица ще ходя с резултатите при ендокринолога .
Ако някой по запознат изрази мнение ще съм благодатен.

Pulss
Мнения: 2
Регистриран на: 05 фев 2015 18:42

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от Pulss » 05 фев 2015 19:16

Нещо първият ми коментар не се получи ,а не виждам бутон за редакция.Това са стойностите:

FT4 31,52 pmol/L (12.00-22.00)
TSH 0.005 mklU/ml (0.27-5.50)
Cortisol(AM) 7,72 mkg/dl (6.2-19.4)
ACTH 995,6 pg/ml (7.2-63.3)
anti-TPO 217,64 IU/ml (0-34.0)

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 06 фев 2015 00:36

Има хиперфункция на жлезата. Ендокринолога ще ви разясни проблема и ще препоръча поведение.

jessica1
Мнения: 2
Регистриран на: 22 апр 2015 11:06

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от jessica1 » 22 апр 2015 11:14

Здрвейте, на 31 години съм, за пръв път си пуснах изследвания за следните хормони, това са резултатите:
TSH - 0.677 uIU/ml
Anti TPO - 92.28 IU/ml
Anti TG - 284.40 IU/ml
Prolactin - 15.27 ng/ml.
Според Вас имам ли проблем със щитовидната жлеза, гинекологът ми казва, че изследванията са добри и да не се притеснявам...Благодаря Ви предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 23 апр 2015 19:58

Дайте референтните граници на лабораторията

jessica1
Мнения: 2
Регистриран на: 22 апр 2015 11:06

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от jessica1 » 23 апр 2015 20:08

TSH - 0.677 uIU/ml (0,27-4.2)
Anti TPO - 92.28 IU/ml (0-34)
Anti TG - 284.40 IU/ml (0-115)
Prolactin - 15.27 ng/ml (3-23.3)

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 25 апр 2015 08:54

Тези резялтати трябва да ги види ендокринолога и според наличната симптоматика да прецени дали има нужда да се предпише медикамент.

miroslavanh
Мнения: 5
Регистриран на: 21 юли 2015 13:11

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от miroslavanh » 21 юли 2015 13:15

Здравейте,

Моите резултати са:

TSH 2.4

fT4 1,11

fT3 4,83

TAT/anti-Tg/ 50,8

MAT/anti -Tpo/ 84,4

Искам да попитам, дали трябва да посетя ендокринолог?

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 22 юли 2015 22:56

Кой и за какво ги еназначил тия изследвания?

miroslavanh
Мнения: 5
Регистриран на: 21 юли 2015 13:11

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от miroslavanh » 22 юли 2015 23:21

Правиха ми ехограф на вътрешни органи, на който се оказа че щитовидната ми жлеза е в горната граница. Доктора ми препоръча да си направя изследване на щитовидната жлеза и резултата е този, който написах по-горе.

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от д-р Цончев » 25 юли 2015 21:28

fT4 1,11 е нисък но не кореспондира със стойността на ТСХ. Добре е да ги види лекаря който ги е назначил.

miroslavanh
Мнения: 5
Регистриран на: 21 юли 2015 13:11

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от miroslavanh » 25 юли 2015 21:47

Благодаря!

momo24
Мнения: 1
Регистриран на: 27 апр 2016 09:58

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от momo24 » 27 апр 2016 10:03

Направих изследвания за щитовидна жлеза
TSH 1.38
MAT anti tpo 56.5
fT4 0.94
От 6 месеца гласа ми стана дрезгав, понякога се оправя и отново се влошава.От няколко месеца имам и сутрин храчки безцветни - не съм пушач. Ендокринолог ми каза че имам видоизменена жлеза и ми препоръча изследвания. Имала съм случаи да ме души в гърлото, но рядко . Случай съм имала и на удебелен език понякога но рядко. Какво би могло да е това. На 48 години съм учителка по професия.

Lidi
Мнения: 1393
Регистриран на: 01 сеп 2009 11:59
Местоположение: Варна

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от Lidi » 28 апр 2016 15:48

Дрезгавината в гласа е един от симптомите на променена функция на щитовидната жлеза. Душенето в гърлото - също. Храчките - не.
По изследвания няма нищо притеснително. Не сте писали референтните стойности на лабораторията (пишат ги странично от резултата), но ако на ФТ4 долната референтна стойност е по-малка от 0.94 (помня че в някои лаборатории референтните бяха 0,93-1.7), значи на този етап не се налага лечение, но е добре да се проследявате 2 пъти годишно (лято и зима (юни/юли и декември/януари), като следите стойността на ТСХ. Ако нещо се отключи, ТСХ ще покаже. Ако ФТ4 е близко до долната референтна граница, може да изследвате и него.
Антителата МАТ показват започнал автоимунен процес (най-често Хашимото се среща), но хормоните показват, че заболяване няма отключено.

Душенето обикновено е свързано с напрежение, претоварване с работа, също и на необяснима и безпричинна нервна тревога или превъзбуда.
Като коментирате с доктор резултатите, пишете ако искате пак, да кажете какво е казал.
На щитовидната жлеза отлично ѝ влияят почивките, релаксацията, медитацията, разходките, приятните емоции. Намерете време за почивка.

Lidi
Мнения: 1393
Регистриран на: 01 сеп 2009 11:59
Местоположение: Варна

Re: Високи стойности на ANTI-TPO

Мнение от Lidi » 28 апр 2016 15:53

Мирослава, при теб също. Виж на листа с изследванията референтните на ФТ4. Ако са с долна граница 0,93, а горна около 1,7, то хормонът е в норма. Има референтни според лабораториите различни на ФТ4, в някои са с референтни 8-21, в други 12-24, в трети 0,8-1,7.
Другите ти хормони са в нормални стойности.
МАТ и ТАТ са антитела и при теб МАТ е завишен. Мисля че за ТАТ референтната стойност беше над 100, около 115. При всички случаи, имаш леко повишени антитела. Може да проследяваш ТСХ веднъж на 6 месеца, за да може ако има проблем с жлезата, да се хване в началото.
На този етап, тези стойности не налагат лечение, а проследяване лято и зима еднократно.

ПС- не съм доктор, просто съм с щитовидно заболяване и затова си позволявам коментар по темата.

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron