ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Лидерите сред плодовете, зеленчуците и ядките
Чай каркаде ще удовлетвори всеки естет, а е и много полезен
Инфекцията засяга най-често деца между 5 и 15 годишна възраст

Изследване на Щитовидна жлеза

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от д-р Цончев » 02 юли 2011 20:22

На този въпрос отговорих някъзе по-горе.

Vili1980
Мнения: 6
Регистриран на: 29 юни 2011 19:09
Местоположение: Шумен

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от Vili1980 » 03 юли 2011 15:40

Благодаря за вниманието д-р Цончев

С уважение Vili

petyofi
Мнения: 7
Регистриран на: 29 фев 2012 14:32

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от petyofi » 25 мар 2013 20:16

zdraveite. Naskoro posetih endokrinolog. Prichinata beshe che ot izvestno vreme imam po zasileno potene pod misnicite - ne bih kazala tochno potene, no mi e mokro po mishnicite i obiknoveno kogato sum navun. Vkushti riadko se sluchva. Prez noshta mi niama nishto. Napraviha mi ehografia na shtitovidnata jleza i mi otkriha dve malki vuzelcheta. Preporuchaha mi da izsledvam hormonite TAT i MAT i TSH. Smiatate li che e neobhodimo da se napraviat. Imam i napulnqvane osnovno v oblastta na korema. Tova, koeto me pritesnqva e edin lek ottok, koito se poyavi predi godina na skulata pod lqvoto oko. Izprashtam snimka, za da moje da vidite. Molia, za suvet d-r Conchev, dali ima neshto pritesnitelno. Predstoi mi i patuvane v chujbina.


petyofi
Мнения: 7
Регистриран на: 29 фев 2012 14:32

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от petyofi » 27 мар 2013 15:00

Zdraveite otnovo eto i izsledvaniata na hormonite

TSH - 1.45
TAT - 410
MAT - 5

Molia za vasheto mnenie.

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от д-р Цончев » 27 мар 2013 19:40

Моля, пишете на кирилица!

mayakurteva
Мнения: 2
Регистриран на: 28 апр 2013 11:01

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от mayakurteva » 28 апр 2013 11:15

Здравейте,
Понеже имам огромни съмнения за проблеми с щитовидната жлеза искам да ви попитам следното.
Възможно ли е да си направя изследвания на хормоните без направление, понеже знам че едни прости изследвания на кръвта не са достатъчни? Не съм здравно осигурена, понеже бях в чужбина известно време.
Благодаря предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от д-р Цончев » 30 апр 2013 07:35

Няма никакъв проблем да си ги направите във всяка една лаборатория срещу заплащане.

mayakurteva
Мнения: 2
Регистриран на: 28 апр 2013 11:01

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от mayakurteva » 30 апр 2013 09:29

Благодаря Ви много за отговора! Също така искам да попитам тези определени хормони които се изследват, заедно ли се изследват или отделно всеки един от тях? Ако всеки един от тях се изследва отделно, предполагам и по отделно се заплаща?

Благодаря Ви още веднъж предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от д-р Цончев » 02 май 2013 11:05

Поотделно се изследват и съответно заплащат. Лекарят, който ги назначава трябва да каже какъв сет от хормони са необходими и съответно ще пресметне колко ще струват поотделно или заедно.

poli84
Мнения: 5
Регистриран на: 22 сеп 2009 16:08
Местоположение: sofiq

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от poli84 » 27 май 2013 19:40

Здравейте! Аз съм с наследствена обемененост към заболяване на щитовидната жлеза. Майка ми,баща ми и сестра ми са имали заболяване на щитовидната жлеза. Днес си направих изследвания,това са резултатите:10.09 - TSH 1.697 mIU/l 0.38 ÷ 4.31
10.27 - Антитела срещу Тереоидна пероксидаза - Anti-TPO 411.33 IU/ml < 10.1
Щитовидна жлеза асиметрична за сметка на по-голям десен лоб,резки граници.
Десен лоб-14/16мм
ляв лоб-7/12мм
истмус-3мм
Структурата на паренхима е нехомогенна с разнокалибрени хипоехогенни зони както при лимфоцитарен тиреоидит. Не се визуализират кисти и нодозни образуваниял.

Какво означава всичко това на по простичък език? Има ли за какво да се притеснявам? Имам и други заболявания,та и това ми идва вече малко в повечко! Благодаря предварително!

Стелла Цекова
Мнения: 2
Регистриран на: 29 май 2013 16:41

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от Стелла Цекова » 29 май 2013 16:52

Здравейте,интересува ме имам ли повод за притеснение с тези резултати-TSH 4,41mIU/ml.FT4-10,6 pmol/l.Благодаря предварително.

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от д-р Цончев » 01 юни 2013 19:17

По-скоро - не. Какъв е повода да се пуснат тези изследвания?

lilina1
Мнения: 4
Регистриран на: 23 сеп 2016 13:47

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от lilina1 » 25 окт 2016 15:44

Имам силен косопад от един месец и джипито ми каза да изследвам tsh.

Хормони
Забележка:
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
TSH 1.04 mkIU/ml 0.27-5.50

Може ли за коментар дали всичко е наред.Струват mi se ниски стойностите

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследване на Щитовидна жлеза

Мнение от д-р Цончев » 31 окт 2016 21:02

Според мен са добри резултатите, в норма са.

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron