ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Около 1% от населението може да е алергично
Кога се налага консултация със специалист?
Няколко съвета за облекчаване на симптомите

Здравейте! Има ли за какво да се притеснявам?

Модератори: админ, консултанти

Monna78
Мнения: 1
Регистриран на: 08 мар 2018 14:29

Здравейте! Има ли за какво да се притеснявам?

Мнение от Monna78 » 08 мар 2018 14:43

На 40 години съм . Жена.
Мнение?


Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Глюкоза 0 мин 4.96 mmol/l 3.3-6.0
Глюкоза 120 мин 4.52 mmol/l < 7.80
Глюкозотолерантен тест-3 кратен
Глюкоза 0 мин 4.96 mmol/l 3.3-6.0
Глюкоза 60 мин 4.31 mmol/l <10
Глюкоза 120 мин 4.52 mmol/l < 7.80
Хормони
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
FSH 5.41 mIU/ml жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95
LH 6.66 mIU/ml жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07
Пролактин 11.82 ng/ml Жени: 2.8-29.2, бременни: 9.7-208.5, постменопауза: 1.8-20.3; Мъже: 2.1-17.7
TAT <20.0 IU/ml < 40
MAT 14.3 IU/ml < 35
Естрадиол 39.25 pg/ml жени-фол.фаза 19.5- 144.2,овул.фаза 63.9 - 356.7, лут.фаза 55.8 - 214.2; менопауза до 32.2,мъже до 39.8
4-андростендион 1.82 ng/ml F: 0.10-3.30; M: 0.60-3.10
DHEA-SO4 227 ug/dl жени: 35-430, мъже: 80-560
fT4 1.08 ng/dl 0,7 - 1,48
TSH 3.292 uIU/ml 0,35 - 4,94
Тестостерон 0.48 ng/ml Мъже 2.41-8.27 Жени 0.14-0.76
Инсулинов тест - двукратен
Инсулин 6.49 uU/ml 3,0-25,0 uU/ml
120-мин Инсулин 16.80 uU/ml 16 - 166 uU/ml
Туморни маркери
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
CA 125, HE4, ROMA
CA 125 26.9 U/ml < 35
HE4 56.86 pmol/L до 40 год. <60.5; 40-69 год. <82.9; над 70год. <104
ROMA 10.2 % Пременопауза: нисък <13.1%, висок >13.1% ; Постменопауза: нисък <27.7%, висок >27.7%

д-р Цончев
Мнения: 34447
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Здравейте! Има ли за какво да се притеснявам?

Мнение от д-р Цончев » 18 мар 2018 21:10

Аз лично не виждам нещо притеснително

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron