ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Честата консумация на леща регулира кръвното налягане
Бебетата учат лексика от бащите си
Няколко прости съвета за храненето

кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Модератори: админ, консултанти

pepelai6ka
Мнения: 5
Регистриран на: 08 май 2008 13:35

кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от pepelai6ka » 08 май 2008 13:42

На 36години съм от една година имам проблеми с цикъла,на два пъти ми се случи да не ми дойде.Вчера си правих хормонални изследвания на петия ден от цикъла.Кажете нещо за тях.
lh-9.60
fsh-12.19
estradiol-586
prolaktin-179.6
Много се страхувам да не влизам в критическата.

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от Д-р.Хинкова » 08 май 2008 21:37

Всички изследвания са в границата на нормата за времето,които са изследвани.Защо се притеснявате,какви оплаквания имате?

pepelai6ka
Мнения: 5
Регистриран на: 08 май 2008 13:35

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от pepelai6ka » 09 май 2008 09:09

Здравейте д-р Хинкова.От две години ми се случва веднъж или два пъти да не ми дойде.Притеснява ме факта,че майка ми е с ранна критическа на 39години,а нали има наследствена зависимост.Четох много за климакса,притеснявах се за FSH ,защото референтните стойности са до 10,а моя е 12,19.Четох че този хормон започвал да се повишава в началото на критическата.Иначе винаги съм имала точен цикъл,а и родих второто си дете на 33години-ако това има някакво значение.Благодаря ви ,че ми отговорихте .Внесох те малко успокоение,сега ми престои да изследвам и прогестерона и пак ще ви пиша.Приятен ден!

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от Д-р.Хинкова » 11 май 2008 12:45

Обадете се с резултатите и не се притеснявайте предварително.Дори и да става въпрос за ранен климактериум има много начини да се тушират тежките последствия.

pepelai6ka
Мнения: 5
Регистриран на: 08 май 2008 13:35

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от pepelai6ka » 23 май 2008 09:30

Ох,направо ще се пръсна.PROGESTERON -1.67Как е възможно това,като миналата година по това време беше 53.Д-р Хинкова-това ранна критическа ли е?Възможно ли е резултатите да се влият от дължината на цикъла-аз съм с къс цикъл,а този хормон се прави на 21ден.Не искам да влизам в критическата,може ли да се отложи малко във времето?Другите хормони казах ти ,че са в норма-това има ли значение.Та аз съм още толкова млада.!

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от Д-р.Хинкова » 23 май 2008 10:05

Знаете ли,проблемът е специфичен и това не е моята специалност.Мога да ви насоча за консултация към специалист:
Ц Б.Славчев
Жк.Стрелбище,ул.Костина 6
Тел.4808873,8596072
Приемно време:
Понеделник15:00-19:00,четвъртък15:00-19:00
Търсите Др.Божидар Славчев.

pepelai6ka
Мнения: 5
Регистриран на: 08 май 2008 13:35

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от pepelai6ka » 23 май 2008 10:49

Благодаря Ви д-р Хинкова.Аз не съм от София.Днес ще се консултирам с гинеколог и до месец ще гледам да дойда да се прегледам в София.Искрено се моля резултатите ми да са били объркани.

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от Д-р.Хинкова » 23 май 2008 18:53

Обадете се с резултатите.Успех!

pepelai6ka
Мнения: 5
Регистриран на: 08 май 2008 13:35

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от pepelai6ka » 28 май 2008 09:03

Д-р Хинкова,бихте ли ми казали дали при д-р Божидар Славчев ще може да си направя нови изследвания на хормоните.Гинеколожката в нашия град няма много вяра на нашите лаборатории.Предварително Ви благодаря!

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от Д-р.Хинкова » 28 май 2008 13:48

Той може да ви даде насоки къде да се изследвате!

tzvetq
Мнения: 1
Регистриран на: 17 фев 2009 15:53

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от tzvetq » 17 фев 2009 16:28

zdraveite , iskam da znam kade moga da so zadam vapros svarzan s temata , molq otgovorete mi !

kamelia830831
Мнения: 3
Регистриран на: 09 мар 2010 02:24
Местоположение: sofia

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от kamelia830831 » 29 окт 2010 12:47

Zdraveite napravih si hormonalni izsledvania na 2den ot oskadnata mi M.tova sa rezyltati te mi ; Estradiol - 194_pmol_73(1285)ref.granici FSH_6.15_IU|_5{108} LH_25.99_IU?I_4,5{142} Progesteron_15.64_nmol_I1{64} Prolactin_4.80_mg_I4{24} Testosteron_3.93_nmolI 1,04{2.43} Kazaha mi 4e vsi4ko e v norma osven testosterona,koito malko e povishen,no kazaha 4e normalmo,ako moge niakoi da mi kage pravilno li e tova ,koeto sa mi kazali .Blagodaria vi predvaritelno

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от д-р Цончев » 29 окт 2010 21:53

Моля, пишете на кирилица!!

evalin10
Мнения: 1
Регистриран на: 02 яну 2018 15:56

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от evalin10 » 02 яну 2018 16:06

здравейте,
за да не отварям нова тема ще пиша тук ...
закъсняваше ми цикъла и ми назначиха кръвни изследвания,направих ги на 5 ти ден от цикъла.Аз съм на 29 год и това са резултатите. Някой може ли да ги разчете ?
LH 6.88 mIU/ml Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH 7.31 mIU/ml Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Prolactin 173.40 mcIU/ml Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511
Имах закъснение на цикъла от 3 месеца пих дуфастон,за да го предизвикаме. Това са резултатите след прием от 5 дни на медикамента . Цикъла ми дойде на 4 ти ден след спиране на хапчетата .
мн благодаря

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: кажете нещо за резултатите от хормоналните ми изследвания

Мнение от д-р Цончев » 05 яну 2018 21:51

Без да съм ендокринолог, според мен резултатите са ОК

Отговори

Върни се в “Менопауза. Остеопороза”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron