ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Сексът като физическо упражнение
Сърдечните гликозиди са показани при сърдечна недостатъчност
Маслото от сусам възстановява косата и предотвратява падането ѝ

ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Модератори: админ, консултанти

kotitinen
Мнения: 7
Регистриран на: 23 фев 2008 19:54

ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от kotitinen » 23 фев 2008 20:10

ЗДРАВЕЙТЕ!ДЕТЕТО МИ Е С БЕЗВКУСЕН ДИАБЕТ.ЗА ТЕЗИ 2 ГОДИНИ ОТ КАКТО Е НА МИНИРИН СПРЕЙ НАПЪЛНЯ С 60 ГИЛОГРАМА.ИМАТЕ ЛИ ИНФОРМАЦИЯ СЪЩЕСТВУВА ЛИ МЕДИКАМЕНТ ЗА БЕЗВКУСЕН ДИАБЕТ,ОТ КОЙТО НЕ СЕ ПЪЛНЕЕ,ЗА ДА СЕ БОРЯ ЗА НЕГОВОТО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА НАШИЯ ПАЗАР.ИМАМ СИЛИ ЗА ВСИЧКО,ДОРИ ДА СЪДЯ ДЪРЖАВАТА. ДОРИ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ТОЗИ ПРБЛЕМ С ЛИПСАТА НА МИНИРИН ОТ МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ И ЛИПСАТА ВСЕ ОЩЕ КЪМ ДНЕШНА ДАТА НА МИНИРИН ТАБЛЕТКИ ,НЕ ВИ КАРА ДА БИЕТЕ КАМБАНАТА ПО ВСИЧКИ МЕДИИ?ЕЙ,ХОРА,ДАЙТЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМ!ЗАЩО ЧАКАТЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА НИ СВЪРШИ РАБОТАТА?!

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от Д-р.Хинкова » 24 фев 2008 11:18

Напълно во подкрепям,не трябва да се примиряваме с липсата на лекарства,особенно за деца!

ани минкова
Мнения: 89
Регистриран на: 03 окт 2006 12:02
Местоположение: Черен бряг

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от ани минкова » 25 фев 2008 09:58

Аз също много трудно си взех минирин таблети , вече в тяхното указание пише , че се пълнее. Когато ползвахме допреди 18 месеца адиуретин не пълнеех, а сега съм с 10кг по-тежка. С ръст 162см , 75кг а съм на 39г, На моменти изпитвам такъв вълчи глад, че дори не се усещам какво ям .Напълно Ви подкрепям, трябва да направим нещо за да се сменят хормоните, защото това наднормено тегло води до други заболявания. А имате ли представа от новия спрей , които е безплатен по НЗОК, дали се пълнее?

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от Д-р.Хинкова » 25 фев 2008 11:35

Спрей с какъв медикамент?

kotitinen
Мнения: 7
Регистриран на: 23 фев 2008 19:54

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от kotitinen » 25 фев 2008 13:53

МОЛЯ ВИ,ВСИЧКИ ЛЕКАРИ,КОИТО НОСИТЕ ЧИСТИ ДУШИ,ДАЙТЕ НИ ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА КОЙ ОТ ТРИТЕ МЕДИКАМЕНТА-МИНИРИН СПРЕЙ,МИНИРИН ТАБЛЕТКИ ИЛИ ПРЕСИНЕКС Е НАЙ-ДОБЪР,ЗА ДА ПРЕМИНЕМ КЪМ НЕГО.НАЛИ РАЗБИРАТЕ КАКВО Е ДА СТАНЕШ 110 КГ. ПРИ РЪСТ 157 СМ.,ОТ 50 КГ.?С АДИУРЕТИНА НЕ СЕ ПЪЛНЕЕШЕ ТАКА БЕЗУМНО.ДЕТЕТО МИ Е КАТО ЛОЕНА ТОПКА,ЦЕЛИЯТ Е В СТРИИ,ДВИЖИ СЕ ТРУДНО,УМОРЯВА СЕ БЪРЗО,БОЛИЯТ ГО КОСТИТЕ ОТ ГЛАВАТА ДО КРАКАТА И РАЗБИРА СЕ СЕ ЧУВСТВА "ПРЕКРАСНО"ОТ ЯВНИТЕ ПОДИГРАВКИ ПО УЛИЦИТЕ!АКО ЛИ ПЪК ИМА ДРУГ ОЩЕ ПО -ДОБЪР МЕДИКАМЕНТ,КОЙТО НЕ Е ВНЕСЕН, ДАЙТЕ НИ ПОНЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕГО,ЗА ДА МОЖЕМ ДА СЕ БОРИМ ЗА НЕГО.

kotitinen
Мнения: 7
Регистриран на: 23 фев 2008 19:54

Re: ДОСТАВИХА ТАБЛЕТКИ МИНИРИН В АПТЕКИТЕ

Мнение от kotitinen » 25 фев 2008 17:27

ДНЕС Е 25 ФЕВРУАРИ И ДОСТАВИХА МИНИРИН ТАБЛЕТКИ В 30 АПТЕКА В ПЛОВДИВ . ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ ! ПОБЬРЗАЙТЕ , КОЛИЧЕСТВОТО Е ОГРАНИЧЕНО.

ани минкова
Мнения: 89
Регистриран на: 03 окт 2006 12:02
Местоположение: Черен бряг

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от ани минкова » 26 фев 2008 09:57

Това е ужасно , от 50кг да стане 110кг, аз се залъгвам с едни бонбони формасуит, за подтискане на апетита а те са и сладки, и за нас болните от безвкусен диабет са добри ,защото сме с ниска кръвна захар и много ни горчи в устата ,и ни се яде сладко. Много се страхувам от това напълняване, направете нещо дететето ви да се движи поне 5-6 км да ходи за да изгаря колории и нека да се храни по Зоната за да се нормализират всички обменни процеси в организма. Купете си "Ние и зоната" . Това хранене е създадено на базата на нобелово откритие, и българска лекарка е написала 300 рецепти съобразени с нашия вкус. Мъжът ми с хранене по зоната( изобщо не се гладува ),свали около 30 кг за 5-6 месеца , от 120кг стана 90 и се чувства много добре ,не вдига кръвно , не се задъхва. Детето ми е с онкологично заболяване и в къщи от 4 години готвя по Зоната, дъщеря ми сечувства много добре , движение и положителни емоции . Аз Ви съчувствам, защото знам , колко е трудно да имаш болно дете, особено с такова рядко заболяване :безвкусен диабет. Аз се разболях преди 4години от силния стрес , заради детето ми . Не познавам никой с такова заболяване, защото живея в малък град. Прочетете Зоната на доктор Сиърс, мисля че ще Ви помогне а и лекарите диетолози я препоръчват. Преди 3 години Бях в националната ендокринология, имаше 19 годишно момиче , което беше напълняло от хормонални промени и се хранеше по Зоната. Болницата е много добра, лекарите са страхотни професионалисти . В София се намира до Министерство на Земеделието, ако искате си заведете там детето за да го лекуват, в отделението на доцент Захариева ,за хипофиза и надбъбречна жлеза.

kotitinen
Мнения: 7
Регистриран на: 23 фев 2008 19:54

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от kotitinen » 26 фев 2008 13:57

БЛАГОДАРЯ ВИ АНИ МИНКОВА!ТВЪРДЕ ДОБРЕ СЪМ ЗАПОЗНАТА С ВСИЧКАТА ЛИТЕРАТУРА НА ТЕМА ХРАНЕНЕ.НАВЯРНО НЯМА КНИГА,КОЯТО ДА НЕ Е МИНАЛА ПРЕЗ РЪЦЕТЕ МИ И НЯМА СПЕЦИАЛИСТ,КОЙТО ДА МОЖЕ ДА МЕ ИЗНЕНАДА НА ТЕМА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ,КАЧЕСТВЕНИ И ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ.ДЕТЕТО МИ СЕ ХРАНИ ПО ПРАВИЛА,ДВИЖИ СЕ ПЕША ВСЕКИ ДЕН,КАТО СЕ ИМА ПРЕД ВИД,ЧЕ Е ПОЧТИ СЛЯП,КАРА ВЕЛОАРГОМЕТЪР ВКЪЩИ ПО 40 МИНУТИ И НАДДАВА НА ТЕГЛО С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ МИГ.ВСЪЩНОСТ, БЕЗВКУСНИЯТ ДИАБЕТ МУ Е НАЙ-МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ.ПРИ НЕГО ИМА И ДЕФИЦИТ НА РАСТЕЖНИЯ ХОРМОН,И ПРИЕМЪТ НА МЕДИКАМЕНТИ,ОТ КОИТО СЕ ПЪЛНЕЕ УСЛОЖНЯВА СИТУАЦИЯТА.НО ,КОГАТО НИЩО НЕ ПОМАГА-НИ СПАСЯВА-УСМИВКАТА!РАДВАЙТЕ СЕ,ОБИЧАЙТЕ СЕ,КАЗВАЙТЕ СИ ВСЕКИ МИГ-ОБИЧАМ ТЕ И ТИ БЛАГОДАРЯ И ВСИЧКО ЛОШО ЩЕ СИ ОТИДЕ НЕЗАБЕЛЯЗАНО.ДО ТУК СМЕ СТИГНАЛИ ВСИЧКИ,ЗАЩОТО НОСИМ В ДУШИТЕ СИ ТВЪРДЕ МНОГО СТРАХ,НЕНАВИСТ,ОМРАЗА И ЕГОИЗЪМ!ОТ НАС ЗАВИСИ ДА ПРОМЕНИМ СЪДБИТЕ СИ!ОБИЧАМ ВИ И ВИ БЛАГОДАРЯ!

rina
Мнения: 34
Регистриран на: 09 авг 2006 00:49
Местоположение: sofia

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от rina » 04 мар 2008 09:35

Здравейте,
понеже бях на таблетки миналата година за 4 месеца, както и сега /след дългата битка с НЗОК и министерството/ имам доста опит и искам да го споделя - напълняването е очакван резултат, поради задържането на течности. Аз напълнях от спрея, но там дозата беше много голяма и не можеше да се регулира. За щастие, таблетките могат да се разделят и на четвъртинки и това е дозата, която аз установих за себе си - действа за по- кратко време, но няма странични ефекти Препоръчвам ви да започнете с 1/2 таблетка за около 1-2 седмици /до изработване на нови рецептори вероятно/ и постепенно да намалявате дозата - до 4х1/4 За да достигна до този резултат и аз преминах през едно хаотично и необяснимо действие и дори липса на ефект при определени условия /умора, хипертония, безсъние/ Аз имам и други придружаващи заболявания и напълно е обяснимо в някои моменти да няма никакъв ефект.... но увеличаването на дозата, по никакъв начин не влияее на продължителноста на действие.... И конкретно, ако оставите таблетката /1/4 или 1/2 не повече/ да се разтопи в устата - действа почти толкова бързо, колкото и адиуретина ...
Не се сещам за друго, само, че понякога просто ми се иска да се напия с ледена вода до насита и го правя, с което елиминирам всякакво действие на лекарствата - опитайте се да ограничавата течностите , но не чак толкова строго, нолкото е в предписанието И друго - абсолютно никой от ендокринолозите в България няма представа за ВАШАТА дозировк - ще достигнете до нея само с личен опит и налучкване - поне аз постъпих така, но ми отне почти 8 месеца ...
Сърдечни пожелания и успех на всички!
Рина GSM0886275320 skype: rinina28
rina

borianah
Мнения: 1
Регистриран на: 09 фев 2008 16:50

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от borianah » 11 апр 2008 21:39

Здрасти, аз се казвам Боряна. От 15 год. съм с безвкусен диабет. Вече трети месец не мога да налучкам дозата на Минирин хапчета. На мен изобщо не ми действат добре.Пробвах с 2 хапчета, после с 3 на ден , но пак не ми стигат. При положение , че рецептите ми ги изписват за 2 хапчета на ден. Има някакъв Български Адиуретин- спрей знаете ли нещо за него ? Той също е към здр.каса . Пишете ми

rina
Мнения: 34
Регистриран на: 09 авг 2006 00:49
Местоположение: sofia

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от rina » 27 апр 2008 21:46

Здравей миличка,
отвори другата тема и може би ще намериш някои полезни съвети. Диагнозата ти дали е потвърдена? Взимаш ли други лекарства?
Не гълтай таблетките - ако се стопят в устата ти действат по-бързо, Не пий вода преди и след взимане на таблетка за около 30мин, започни с по-малки дози, но по-често - на 4-5 часа, напр.
Желая ти успех!
rina

kotitinen
Мнения: 7
Регистриран на: 23 фев 2008 19:54

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от kotitinen » 08 май 2009 15:22

ДНЕС Е 7 МАЙ 2009 Г. И ОТНОВО,ВЕЧЕ ОКОЛО МЕСЕЦ,ЛИПСВАТ МИНИРИН-ТАБЛЕТИ В СТРАНАТА,ЗАЩОТО НЯМА ВНОС И НЕ Е ЯСНО ФИРМАТА ВНОСИТЕЛ ДАЛИ ИЗОБЩО ЩЕ ГИ ВНАСЯ, И ТОВА НА НИКОЙ ОТ ЗДРАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НЕ МУ ПУКА.ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА!БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

ани минкова
Мнения: 89
Регистриран на: 03 окт 2006 12:02
Местоположение: Черен бряг

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от ани минкова » 12 юни 2009 08:52

Миналата година ни оставиха без хормони, сега отново няма, трябва болните от безвкусен диабет да направим нещо, няма значение , че не се познаваме . Не можем да живеем с икономии на хормони , защото се влошава здравето ни. Има Хелзински комитет за правата на човека, да търсим начин да съдим НЗОК в Страсбург, как може половин месец да няма хормони, да не се знае фирмата дистрибутор на минирин . Можело да се взимат от всяка аптека, но коя аптека ще се ангажира с лекарства за само един пациент...!!!

kotitinen
Мнения: 7
Регистриран на: 23 фев 2008 19:54

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от kotitinen » 18 юни 2009 18:01

ЗДРАВЕЙТЕ! ФИРМА "БОРОЛА" ВЕЧЕ НЕ Е ДИСТРИБУТОР НА МИНИРИН. НЯКОЙ ИМА ЛИ ИНФОРМАЦИЯ КАКВО СТАВА ИЗОБЩО?

ани минкова
Мнения: 89
Регистриран на: 03 окт 2006 12:02
Местоположение: Черен бряг

Re: ЛИПСВА МИНИРИН В СТРАНАТА

Мнение от ани минкова » 19 юни 2009 09:47

Новият дистрибутор е фирма "Стинг" телефон 02/97031 . Аз им се обаждах вчера и казаха, че в края на месеца ще има минирин, защото сега няма внос. Вече всяка аптека може да дава лекарството и от 01 юни не трябва протокол а само рецепта. В новия списък таблетките отново са безплатни а спрея минирин се заплаща 50%

Отговори

Върни се в “Безвкусен диабет”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron