Страница 1 от 1

След какви изследвания ви поставиха диагнозата БД

Публикувано: 17 май 2016 20:25
от NikiFin
При мен след 12 часово жадуване установиха липса на концентрация на урината. Осмоларитета на урината преди жадуване е 395 а след - 406. Демек само 11 Ммол/Кг.
Осмоларитета на плазмата расте съответно от 286 на 294. Според лекарката това може да са признаци на безвкусен диабет, ама съм била на кантар. Но неясно защо реши за да е сигурна за 1 месец да ми намали приема на течности от настоящите 3л на 2л и след този месец пак да ми направи пробата с жадуването. Опитвам се да разбера каква е целта на обезводнен човек вместо да препоръчаш вода да го накараш да я намали, при положение, че вече съм намалила максимално и съм си нон стоп жадна. Надява се че през този месец може да се оправят нещата но искрено се съмнявам. Както знаете съм така от 12 години. Според мен фактът, че не концентрирам урината би трябвало да е достатъчно доказателство за липса на вазопресин. Като я помолих да ми даде вазопресин да видим как ще реагирам каза че не се правило така, а първо се поставяла диагноза. Интересно ми е в БГ каква е процедурата за диагностициране. Освен това ме интересува какви бяха при вас вторичните ефекти от обезводняването освен жажда и уриниране. При мен става все по-зле с годините и мисля че това може да се дължи точно на дехидратацията. Става дума за прекалена умора, депресия, понижена концентрация и памет.

Re: След какви изследвания ви поставиха диагнозата БД

Публикувано: 18 май 2016 14:27
от NikiFin
Има едно лекарство Miram (desmopressin acetat). Каква е разликата между него и Минирин?

Re: След какви изследвания ви поставиха диагнозата БД

Публикувано: 18 май 2016 20:46
от д-р Цончев
Чисто химично, като продукт на различен производител. От Минирина имам отзиви че не действа толкова добре колкото дезмопресина.

Re: След какви изследвания ви поставиха диагнозата БД

Публикувано: 20 сеп 2016 10:19
от NikiFin
Пак съм тук. Най-после лекарят се нави да ми даде дезмопресин експериментално да види какъв е ефектът. За сега само вечер го вземам и определено концентрира урината и количеството и. Обаче не само че не намалява жаждата ами като че ли дори я увеличава. Чудя се това страничен ефект от лекарството ли или как да го разбирам не знам при положение че го вемам точно за да намали усещането за жажда.

Re: След какви изследвания ви поставиха диагнозата БД

Публикувано: 22 дек 2016 19:29
от rinina28
Аз съм на 67г и от 2006, вече 10 години, съм на таблетки Минирин 3х1/2....Не зная какво разбирате под дезмопресин, което е абсолютно същото... Ако е спрей, при мен имаше много странични ефекти, като главоболие и гадене и хипонатриемия.... Иначе диурезата ми е 12-14л без лекарства... и никой не може да ви дозира точно лекарството, освен вие самата - започнете с 1/2т /или с 1 спрейване/и намалявайте /или увеличавайте/ в съответствие с времето на действие... до 8 часа при мен, когато съм си в къщи спокойна...