ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Честата консумация на леща регулира кръвното налягане
Бебетата учат лексика от бащите си
Няколко прости съвета за храненето

АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

Хомеопатия, акупунктура, билколечение...

Модератори: админ, консултанти

ivtove
Мнения: 7
Регистриран на: 12 фев 2013 18:03

Re: АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

Мнение от ivtove » 15 фев 2013 13:11

БИОРЕЗОНАНСНА ТЕРАПИЯ
Биорезонансът убива паразити, вируси, бактерии, гъбички и др....
Още през трийсетте години на миналия век д-р Роял Реймънд Райф използва биорезонансната честотна терапия, като излекува 16 болни в крайна фаза на рак. Известо е, че бактериите, вирусите, паразитите, както и всеки орган в човешкото тяло имат своя собствена честота на трептене. „Ако тази честота е известна, патогенът в тялото може да бъде унищожен, като му се въздейства с по-голяма амплитуда от собствената му честотна вълна. Стените на мембраната се разрушават и патогенът бързо умира” казва д-р Райф. Той достига до извода, че всяка болест, причинена от бактерия, вирус или гъбички, може да се излекува, като патогенът бъде унищожен. При този процес нито една клетка в тялото не може да се увреди, тъй като фунционира на различна честота.

БИОРЕЗОНАНСНАТА ТЕРАПИЯ (БРТ) се прилага в няколко разновидности в зависимост от това каква е целта и какво се лекува. Тя може да бъде ЕКЗОГЕННА БРТ - немедикаментозен метод за лечение на заболявания, предизвикани от патогенна флора (различни видове паразити) и ЕНДОГЕННА БРТ - когато с нея се лекуват органите и системите на човешкия организъм, като се неутрализират патологичните колебания в пациента и се активизират имунните сили без намеса на външна енергия.

КАК ПОМАГА ЕКЗОГЕННАТА БРТ

В края на 80-те години в печата се появиха съобщения, че практически всеки човек e носител на голям брой паразити - микроби, вируси, хелминти (глисти). Всички те живеят за сметка на нашето тяло и често са истинската причина за много хронични заболявания. Идеята, че паразитите са причина за възникването на болести - в това число и на най-тежките, не е нова. Към нея се придържа и известният руски учен В. В. Караваев - създател на комплексната оздравителна програма.
Сред цялото многообразие от инфекциозни заболявания се отделят хелминтози, бактериози, вирусни заболявания, микози, протозойни болести.
Паразитите са способни да живеят в организма на човека години, дори десетилетия, като се приспособяват към най-неблагоприятните за тях условия, без да се проявават по никакъв начин. Те се активизират едва тогава, когато се намали имунната защита на човека вследствие на прекарано остро заболяване, на преживян стрес, от въздействието на неблагоприятни еклогични фактори, вредни излъчвания, лекарствени препарати, неправилно хранене и др.
Симптомите за наличието на различни паразити са поява на слабост, намаляване или увеличаване на теглото, главоболие и световъртеж, гадене, периодични болки в различните отдели на стомаха, разстройство или запек и др. Като следствие от присъствието на паразити или на микробна инвазия могат да се третират и различните кожни заболявания - псориазис, невродермит, херпес, екзема, пъпки, себорея, папиломи, нацепване на петите, отлепване и чупливост на ноктите, както и възпалителните процеси в носоглътката, в околоносните кухини, в половите органи. Има сведения че причината за хриповете също се крие в наличието на паразити в организма. Наред с това има и много хора с паразити в тялото си (напр. глисти), които нямат никакви оплаквания.
Днес вече са изчислени електромагнитните честотни характеристики на всички известни видове микрорганизми и червеи, паразитиращи в човека, а също и на формите на тяхното развитие в различните стадии. Известно е също, че електричеството може да убие микробите, вирусите и паразитите за няколко минути, а не за дни или за седмица, както антибиотиците.
Същността на БиоРезонансната Терапия се състои в унищожаване на тези причинители на болестта чрез вълново излъчване с честотните характеристики на дадените микроорганизми. Методът на честотно-резонансно лечение е особено ценен при наличие на вътреклетъчни вируси, бактерии и тъканни хелминти, при които практически е невъзможно справянето с други способи.

КАК ПОМАГА ЕНДОГЕННА БРТ

Под влияние на ниско интензивно външно излъчване се изменят клетъчните мембрани и вътрешноклетъчните образувания, което води до увеличаване на активността на транспортиране на веществата през мембраната и усилване на основните биоенергойни процеси, т.е. нискоинтезивното излъчване оказва изразено регенеративно, трофично, обезболяващо и противовъзпалително действие. Освен това то стабилизира тъканното дишане предизвиква активация на хуморалния и клетъчен имунитет. При това имунният подем има противовирусна и антимикробна насоченост, което може да се използва за профилактика и лечение на вирусни заболявания и съчетана терапия при бактериални инфекции. Реакцията на организма възниква на строго индивидуална - терапевтична честота, което се регистрира отчетливо (ЕКГ, ЕЕГ, МЕГ, методика на Р.Фол). Такова въздействие предизвиква типични колебания на ниво биологично активни вещества в тъканите на мозъка и соматичната периферия и посредством сложна верига от преобразувания включва в организма мощни механизми на саморегулация, в резултат на което се постига ярко изразен терапевтичен ефект.
Всеки орган и всяка клетка на организма има свой специфичен спектър от честоти, свои специфични характеристики на тези колебания (форма, вид и честота). В случай, че се окаже че съществуващият в организма механизъм на саморегулация и оздравяване не е в състояние да деструктурира инкохерентните, неадекватните, патологическите електромагнитни колебания - възниква заболяване.
Апаратите за биорезонансна терапия въздействат с определена честота върху органа, неутрализират патогенните честотни колебания в организма и връщат органа в нормалния му режим на работа. За сметка на резонанса, количеството енергия в органа се повишава, активизират се имунните сили и това му дава възможност да се бори със заболяването.
С помощта на слаби електрични колебания апарата предизвиква в органите и системите резононс, който хармонизира работата на целия организъм. В този процес не се използва никаква външна енергия. Всички колебания са физиологични. На практика организмът не е принуден да извършва допълнителни функции, затруднени поради болестта, а му се помага да възстанови загубените сили.

СОФТУЕРНО ОСИГУРЯВАНЕ

С появята на първите електронни лампи в началото на 20-ти век са се появили и първите апарати за биорезонансна терапия. Пионер в това направление е д-р Роял Реймънд Райф, роден през 1888 г. Лекар, биолог и физик от Сан Диего, САЩ, смятан от мнозина за най-разностранния гений, живял някога. Енциклопедичността на неговите познания и умения е действително впечатляваща. За научноизследователската си работа и постиженията си той получава 14 награди и титлата "почетен доктор" на университета в Хайделберг! За да унищожи микробите, Райф използвал принципа на резонанса. Атакувайки ги чрез специално създаден от него уред с електромагнитни вълни с тяхната резонансна честота, но с много по-голям интензитет, той предизвиквал разрушаването им. По същия начин, по който ни е известно, че може да се използва звук с определена честота, но с голям интензитет, за да се счупи например само стъклена чаша, като същевременно предметите наоколо остават незасегнати. Това става именно поради факта, че молекулите й трептят с честота, хармонична на зададената. Методът на Райф унищожавал само вирусите без изобщо да засяга здравите клетки и тъкани.
Райф работил упорито години наред, понякога и по 48 часа без прекъсване, докато установил смъртоносните честоти за огромен брой микроорганизми, допринасящи за развитието на различни, понякога опасни заболявания - грип, менингит, тетанус, полиомиелит и др., но голяма част от тази ценна информация била загубена при пожар в лабораторията му.
Това не спряло развитието на новото направление в медицината. Учени и лекари като д-р Хулда Кларк, Джон Крейн, Р.Фол, Канапльов и др. в течение на повече от 40 години работят и систематизират честотният спектър на всички известни патогени и заболявания при човека и животните. В резултат на целия този труд са създадени компютърни програми с включени огромен брой заболявания.
Една от тези програми е Frex 16, създадена от австралиеца Кен Ъзел и включва над 1800 заболявания! При това програмата е отворена и дава възможност да се включват новооткрити честотни спектри.

УРЕДИ ЗА БИОРЕЗОНОНСНА ТЕРАПИЯ (БРТ)

В днешно време на пазара се предлагат множество апарати за биорезонансна терапия, като цената им варира от няколко десетки до няколко хиляди лева. В интернет ще видите различни апарати по технологията на д-р Хулда Кларк. Това е елементарен уред с генератор на една честота – 30 KHz. Как тогава работи, като всеки патогенен организъм има своя собствена уникална честота? Разчита се на широкия спектър хармонични честоти, кратни на 30 KHz, излъчвани от уреда. Разбира се този подход е несериозен. Ако сте решили да се сдобиете с апарат за БРТ, винаги предпочитайте такъв със софтуер с различни програми, макар и по-скъп.
Уредите за БРТ се делят на два вида:
КОНТАКТНИ – това са апарати при които честотното излъчване се прилага върху пациента посредством електроди, обикновенно поставени на ръцете. Това е метода на д-р Хулда Кларк, който има съществени недостатъци. За да е ефективна терапията, електрическият ток със съответната честота трябва да протече през тялото на пациента и да достигне до съответният болен орган в тялото. Но електрическия ток тече по повърхността на тялото и органите (кожа, съдове, черва, очни ябълки и др) и не прониква във вътрешността, което прави терапията слабо ефективна. За преодоляване на този недостатък са създадени уреди при които амплитудата на изходното напрежение може да се регулира, докато пациента получи слабо усещане. При всеки човек съпротивлението на кожата е различно и ако се използва апарат с батерия от 9V, ефекта е слаб и не винаги един и същ.
БЕЗКОНТАКНИ – последно поколение апарати при които честотното излъчване се прилага дистанционно, без пряк контакт с пациента. Това е метода на д-р Реймънд Райф, при който той използва високоволтови разрядни лампи. Съвременните уреди използват слабо електромагнитно поле. Тази терапия е щадяща за пациетна и същевременно много ефективна. Това е така, защото електромагнитното поле прониква безпрепиядствено до всеки орган на тялото. Плюс това терапията не може да се предозира и се прилага при широк кръг пациенти без ограничение.

http://ramelectronic.alle.bg/%D0%BF%D1% ... onyzeppro/

Отговори

Върни се в “Алтернативна медицина”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron