ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Приготвянето на месото „алангле” също крие опасност
По-рано развитите момичета са по-застрашени от сексуален тормоз
До какви болести и инфекции може да доведе консумацията им?

болки в краката и ръцете

Модератори: админ, консултанти

hazinka
Мнения: 804
Регистриран на: 08 май 2008 18:47

болки в краката и ръцете

Мнение от hazinka » 17 апр 2010 11:23

абе хора кажете вие така ли сте?имам страшни болки по ръцете и краката,вечер не мога да спя.незнам какъв е тоз моя диабет,от болки не се живее.това не е нормално.не мога да разбера защо само при мен е така?и при ниска и при висока захар все ме болят и имам изключителна слабост.непрекъснато ми се вие свят и ми се повръща.моля кажете вие как се справяте с това,и не вярвам на вси1ки захарта им да е все 5-6,че да не боли.защо хора с висока захар нямат такива болки?

Lidi
Мнения: 1393
Регистриран на: 01 сеп 2009 11:59
Местоположение: Варна

Re: болки в краката и ръцете

Мнение от Lidi » 17 апр 2010 13:16

Майка ми е с диабет, баща ми също. Майка ми има болки и в ръцете и в краката- безсилна е и не може да спи от болки. Откриха и остеопороза. Ходи на физиотерапия - помогна за известно време, но после наново започна всичко. Нейната захар е различна всеки път- но там вече не разбирам.

cveteto70
Мнения: 2033
Регистриран на: 16 авг 2009 20:33
Местоположение: sofiq

Re: болки в краката и ръцете

Мнение от cveteto70 » 17 апр 2010 16:18

когато захарта е висока болката се притъпява.това е особенно опасно за диабетиците с некомпенсиран диабет тъй като могат да се наранят без да усетят и така мястото да се инфектира.трябва да се взимат мерки навреме за да не се стигне до гангрена.хазинке правено ли ти е -електромиография на долни и горни крайници.ако не е отиди на невролог да ти даде направление за това изследване.

vasilev
Мнения: 152
Регистриран на: 16 сеп 2007 00:23

Re: болки в краката и ръцете

Мнение от vasilev » 17 апр 2010 17:03

Явно тези болки не са директно от диабета; по-скоро са или нещо съвсем отделно като заболяване, или са от нещо, предизвикано от диабета. Но не и директно от ниска или висока КЗ. Както е казала цветето - започни от невролог. И не се предавай, докато не открият от какво е...
 
Но гениальный всплеск похож на бред,
В рожденьи смерть проглядывает косо.
А мы все ставим каверзный ответ
И не находим нужного вопроса.

hazinka
Мнения: 804
Регистриран на: 08 май 2008 18:47

Re: болки в краката и ръцете

Мнение от hazinka » 17 апр 2010 18:10

лиди,а майка ти от кога има диабет и винаги ли е била така с такива болки?а на невролог за емг съм ходила и се установи начална полиневропатия.незнам ако при начална боли толкова какво ще става по-нататък?

Lidi
Мнения: 1393
Регистриран на: 01 сеп 2009 11:59
Местоположение: Варна

Re: болки в краката и ръцете

Мнение от Lidi » 18 апр 2010 07:51

Майка ми е с диабет от около 5 години., а болките са от около 3 години.
И според мен болките са индикатор на друго заболяване. В рода имаме диабетици, но само майка ми е с такива болки и се установи защо.

hazinka
Мнения: 804
Регистриран на: 08 май 2008 18:47

Re: болки в краката и ръцете

Мнение от hazinka » 18 апр 2010 09:30

ето още едно доказателство,че може би не е от диабета.тя може би щото има и остеопороза,но незнам.а при мен се съмнявам за нещо ревматологично.ако искаш а сепритесняваш да споделиш тук каква е причината за болките при майка ти,пиши ми на лични.благодаря.

qsands
Мнения: 3
Регистриран на: 05 май 2011 15:04
Местоположение: София

Re: болки в краката и ръцете

Мнение от qsands » 05 май 2011 16:08

" Хронични болки


Облекчаването на болките и отпускането на мускулите за хората с артрит и мускулни крампи е важна и значима полза от магнезиевото олио

Знаем, че липсата на магнезий е в основата на епидемията от сърдеч­ни болести, високо кръвно налягане, диабет и остеопороза. Лишено от маг­незий, сърцето бие неравномерно; артериите се втвърдяват, стесняват и за­пушват; кръвното налягане се повишава; кръвта проявява склонност към съсирване; мускулите получават спазми; инсулинът отслабва и кръвната за­хар се увеличава; костите губят сила; и болезнените сигнали се усилват.

"Много хора страдат ненужно от болки, включително от фибромиалгия, мигрена и мускулни крампи, защото не си осигуряват достатъчно магнезий" - казва д-р Милдред Сийлиг, водещ изследовател на магнезия от Университета на Северна Каролина. Проблемът се утежнява допълни­телно, когато започнат да се тъпчат с калций, мислейки, че ще им помог­не, докато всъщност прекаленото изобилие от калций води до изхвърля­не на магнезий от клетките и така обезсмисля ефективността и на двата минерала. Предписваните лекарства като антидепресанти, транквиланти и болкоуспокояващи третират само симптомите. Магнезият третира симптомите, обръщайки се към причината за болката и болестта. Всъщност може да се предположи, че болката и болестта са остатъчен ефект от магнезиевия дефицит или някакъв друг минерален дисбаланс.

Венозното или трансдермалното третиране с магнезий увеличава концентрационния градеиент на Mg++ между извънклетъчната течност и клетъчните мембрани, блокирайки по този начин рецептора NMDA и носейки облекчение от болката.

Рецепторът N-метил-О-аспартат (NMDA) играе важна роля в механизмите, лежащи в основата на централното увеличаване на чувствтвителността в гръбначния мозък, нещо изключително важно за установяването на няколко хронични невропатични болезнени състояния. Когато не е в активно състояние, рецепторът NMDA се блокира от присъствието на централно разположен магнезиев йон. Дори само благодарение на тази информация е лесно да се разбере как ниското ниво на Maгнезия в организма води до усилване на усещането за болка. Нещо повече, лекарствата за болка не могат да заместят магнезия. Болезнените сигнали могат да бъдат потиснати временно, но причинилото ги състояние остава непроменено.

NMDA рецепторите образуват йонни канали при възбудимите нервни синапсиси. Обикновено тези нервни канали са а) затворени и б) блоки­рани от извънклетъчни магнезиеви йони. За да се отворят тези йонни канали, няколко неща трябва да се случат. Първо, за да се отвори каналът е нужно да има достатъчно глутамат и мембраната на клетката да се де-поляризира, за да пусне магнезия навън. Отрицателно заредената клетка привлича магнезиеви йони, които тогава затварят йонните канали на NMDA. Ако клетката загуби отрицателния си заряд, магнезиевите йони ще се разпръснат.

Загубата на магнезиеви йони позволява натриевите, калиевите и, най-важното - калциевите йони, да влязат в клетката. Веднъж озовали се в нервната клетка, калциевите йони активират сигналните пътеки, които се нуждаят от глутамат, веществото Р и други поощряващи болката фак­тори. Невроните в гръбначния стълб тогава изпращат послание към ча­стта на главния мозък, наречена "таламус", която го преработва и усилва реакцията към болката. Продължителните периоди на активиране на йон­ния NMDA канал и придружаващото го високо ниво на вътреклетъчен Са2+ може да стартира процеса на клетъчно самоубийство, водещ до смърт на нервни клетки.

Изследователи са проучили въздействието на съчетанието от магне­зий и морфин върху експериментални модели на хронична и тонична болка. И откриват, че магнезият самостоятелно предизвиква значителен антихипералгезиен (хипералгезия - повишена чувствителност за болка) ефект при страдащи от мононевропатия и диабет плъхове след даването им на 90 мг/кг. Беше открито, че магнезият подсилва аналге­тичното действие на ниски дози морфин при състояния, свързани с по­стоянна болка. Като се има предвид добрата поносимост към магнезия, тези открития намериха клинично приложение в случаите на невропатична и упорита болка.

Ключовият рецептор в централната нервна система за модулиране на болката е NMDA рецепторът

Когато тези рецептори бъдат по-възбудими, както става в условни на магнезиев дефицит, усещането за болка се засилва. Всъщност всички рецептори зависят от състоянието на своите зависещи от биоелектричеството канали или порти. Тези порти в типичния случай са специфични за минерали като калций, магнезий, калий или натрий. Точно тук се потвърждава идеята, че достатъчното количество и балансът на минералите, особено магнезия, са ключови фактори за оптимално здраве, и се изяснява как тяхната липса или дисбаланс става причина да се усеща болка и в резултат да се прибягва към неефикасни методи за справяне с нея.

Няколко невропатични болести, включително периферна диабетична невропатия, посттерапевтична невралгия, Reflex Sympathetic Distrophy (Complex Regional Pain Syndrome), постхирургична/травматичпа невропатия, токсична и идиопатична невропатия, имат едни и същи пътеки за провеждане на сигналите за болка и биха се повлияли положително oт добавянето на магнезий по трансдермален път - както на системно, така и на локално ниво.

Трансдермалният подход чрез вани, бани на краката или локално прилагане има уникалното предимство, че позволява на тялото да регулира и разнесе магнезия там, където е необходим, и в нужното количество, тялото не би се "предозирало"; това би означавало да действа срещу собствения си интерес. Когато се насити - например след като сте си направили вана, към чиято вода е добавен магнезиев хлорид - то просто престава да абсорбира повече магнезий. Всички други методи за добавяне на магнезий са свързани с правенето на научни догадки.

Съчетаването на топлина и магнезиев хлорид стимулира кръвообръщението и отделянето на отпадъчни вещества. Терапевтичният ефект на магнезиевите вани се дължи на факта, че те извличат възпалението от мускулите и ставите. Цял един свят на справяне с болката ще се открие пред нас, когато лекари и пациенти разберат, че магнезиевият хлорид с естествен произход може да се прилага локално и има огромен потенциал за облекчаване на болката.

Приложен направо върху кожата, магнезиевият хлорид се абсорбира през нея и въздейства почти незабавно върху хроничната болка. Транс- дермалната терапия с магнезий е идеална също така за спортисти, които се нуждаят от голямо количество магнезий. Приет орално, магнезият съвсем не е така ефикасен, както ако се прилага трансдермално за лечението на травми и уморени мускули. Може би най-голяма разлика между оралния и трансдермалния метод на добавяне на магнезий се наблюдава, когато става въпрос за справянето с болката.

Магнезиевият дефицит е обичайно явление сред страдащите от депресия и хронични болки хора. Смята се, че сериозната депресия се среща четири пъти по-често при хората с хронични болки в гърба или кръста сред населението като цяло. Открито е, че случаите на сериозна депресия нарастват линейно с увеличаването на силата на болката. Тъй като е полезен - както при хронични болки в гърба и кръста, така и при депресия - приложен трансдермално магнезият е най-добрата храна и лекарство за страдащите от тези два проблема.

Трансдермалната терапия с магнезиев хлорид за облекчаване на болката е естествена, поради което е безопасна и ефективна. Магнезият може да действа като добра алтернатива на опиатите за хората, които развиват бързо зависимост от наркотичните обезболяващи средства, чието въздействие се разпространява върху населението и вече започва да поразява децата ни. Хроничната болка често се третира с опиати и ефектът е страхотен, докато действат, но тялото бързо развива поносимост към тях и се налага дозите да се увеличават непрекъснато, за да се получава същия обезболяващ ефект, което в бъдеще затруднява още повече справянето с болката.

Повечето медикаменти за болка не са безопасни; дори продаваните свободно без рецепта болкоуспокояващи крият непредвидими опасности.

В такъв случай какъв по-добър начин за намаляването или елимини­рането на болката от вземането на вана или втриването на магнезиев хло­рид в течна форма директно в кожата или в засегнатия участък на тялото! Като се започне от болката при спортните травми и се стигне до болката в кръста и ишиаса, главоболието, изхвърлянето на камъчета от бъбреци­те, болката от неспокойните, незаставащи нито за миг на едно място кра­ка, артрита и горе-долу всяко болезнено състояние, което може да ни дойде на ума - повечето случаи се повлияват благотворно от локалното приложение на магнезиев хлорид.

Когато става дума за третирането на болка с магнезий, важно е да се запомни, че така се влияе не само върху симптома, но и върху причината за болката. Има се предвид, че причината за болката често се дължи на магнезиев дефицит. Трансдермалното прилагане на магнезиев хлорид лес­но се включва към всяка програма за борба с болката и може да се изпол­зва съвместно с всякакви други болкоуспокояващи лекарства. "

" МАГНЕЗИЙ - НАЙ-УСПЕШНИЯТ АНАЛГЕТИК !


Знаем, че липсата на магнезий е в основата на епидемията от сърдечни болести, високо кръвно налягане, диабет и остеопороза. Лишеното от магнезий сърце бие неравномерно, артериите се втвърдяват, стесняват и запушват, кръвното налягане се повишава, кръвта проявява склонност към съсирване, мускулите получават спазми, инсулинът отслабва и кръвната захар се увеличава, костите губят плътност и болезнените сигнали се усилват.
Предписваните лекарства като аналгетици, транквиланти и болкоуспокояващи, третират само симптомите. Магнезият третира симптомите, обръщайки се към причината за болката и болестта. Всъщност може да се предположи, че болката и болестта са остатъчен ефект от магнезиевия дефицит или някой друг минерален дисбаланс.
Повечето случаи на болка – като се започне от спортните травми и се стигне до болката в кръста и ишиаса, главоболието, артрита и изхвърлянето на камъни от бъбреците се повлияват от трансдермалното приложение на магнезиев хлорид.
Учените от факултета по анестетика и справяне с болката към университетската болница Луишам, Лондон, предполагат, че обезболяващото действие на магнезия се дължи на факта, че той е неконкурентен антагонист (блокер) на рецепторите за болка.
Трансдермалното третиране с магнезий увеличава концентрацията на магнезий между извънклетъчната течност и клетъчните мембрани, блокирайки по този начин болката в дадения участък ( блокиране на рецептора на NMDA). Рецепторът N-метил-D-аспартат (NMDA) играе важна роля в механизмите, лежащи в основата на централното управление на чувствителността в грабначния мозък. Когато не е в активно състояние, рецепторът NMDA се блокира от присъствието на централно разположен магнезиев йон. Поради това е лесно да се разбере как ниското ниво на магнезия в организма води до усилване на усещането за болка. Нещо повече - лекарствата за болка не могат да заместят магнезия. Болезнените сигнали могат да бъдат подтиснати временно, но причинилото ги състояние остава непроменено.
Изследователи са проучили въздействието на съчетанието от магнезий и морфин върху експериментални модели на хронична и тонична болка и откриват, че магнезият самостоятелно предизвиква значителен антихипералгезин (хипералгезия - повишена чувствителност за болка).
Открито е, че магнезият подсилва аналгетичното действие на ниски дози морфин при състояния, свързани с постоянна болка.
Трансдермалният подход чрез вани, бани на краката или локално прилагане има уникалното предимство, че позволява на тялото да регулира и разнася магнезия там, където е необходим и в нужното количество. Тялото не би се предозирало, това би означавало да действа срещу собствения си интерес. Когато се насити, то престава да абсорбира повече магнезий.
Магнезиевият хлорид с естествен произход може да се прилага локално и има огромен потенциал за облекчаване на болката. Терапевтичният ефект на магнезиевите вани се дължи на факта, че те извличат възпалението от мускулите и ставите. Приложен направо върху кожата, магнезиевият хлорид се абсорбира направо през нея и въздейства почти незабавно върху хроничната болка.
Магнезиевият дефицит е обичайно явление сред хора, страдащи от депресия и хронични болки. Открито е, че случаите на сериозна депресия нарастват линейно с увеличаването на силата на болката. Тъй като е полезен - както при хронични болки в гърба и кръста, така и при депресия – приложен трансдермално, магнезият е най-доброто лекарство за страдащите от тези два проблема.
Хроничната болка често се третира с опиати и ефектът е страхотен… докато действа, но тялото бързо развива поносимост към тях и се налага дозите да се увеличават непрекъснато, за да се получава същия обезболяващ ефект, което в бъдеще затруднява още повече справянето с болката. Повечето медикаменти за болка не са безопасни, дори продаваните свободно без рецепта болкоуспокояващи крият непредвидими опасности.
Д-р Уйлям Лий, специалист по черния дроб в Югозападния Медицински Център към Тексаския Университет в Далас признава, че е смутен като гледа как в болницата идват хора, които само до преди няколко дни са се чувствали добре, а сега се нуждаят от нов черен дроб. Повечето от тях са нямали представа, че това което са приемали може да повлияе по този начин. Трансдермалното прилагане на магнезиев хлорид лесно се включва към всяка програма за борба с болката и може да се използва съвместно с всякакви други болкоуспокояващи лекарства. "

Извадки от книгата на д-р Марк Съркъс " Трансдермална терапия с магнезий"

Отговори

Върни се в “Диабет”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта