Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Преди 80-те години на миналия век нещата са били различни
Който не се очаква да предизвиква пристрастяване
Някои норми за ръста на детето
Какво може да означава неприятната миризма?
реклама

Притеснения относно рака

Модератори: админ, консултанти

Притеснения относно рака

Мнениеот Aleksa77 » 20 Сеп 2010 19:29

Здравейте имам проблеми със храносмилателната система цитирам резултат от гастроскопия правена преди 1 година Хранопровод-проходим с малка хиатална аксиална херния,стомах-нотмотоничен с горна каскада,изразен едем и хиперимия на лигавицата дифузно.Взе се една биопсия от антрум за ХП-уреазен тест.Пилор-пропусна уред,булбус дуод-б.о.П.Д.Д.-б.о и резултат от иригография правен атази година февруари месец Колонът се изпълни безпрепятствено.Лявата половина с общо намален просвет.По голяма дължина на сигмата с груб лигавичен релеф и изгонване на контраста.По време н аизследването се запазва намаления просвет на лявата половина.Долихосигма.сигмоидит.Спастична дискенезия на лявата половина.Констатацията на гастроентеролога е хроничен гастрит и синдром на дразнимото черво .Бих искалад апопитам след като все още получвам оплаквания необходимо ли е да повторя изследванията.Имали рискове въпреки проведни многократни лечения на стомах и деб черво да съм развила сериозно заболяване от рода на рак на стомаха или деб черво?От три дена подържам и температура 37,2-3 получавам студено обливания по цялото тяло снощи през ноща се изпотих два пъто докато спях.Днес все още подържам тази температура не ме боли нищо притеснявам се че може да е признак на нещо от родана рака какви изследвания бихте ми препоръчавали д анаправя?Имам ли поводза притеснения?
Aleksa77
 
Мнения: 114
Регистриран на: 20 Фев 2008 11:27

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот Forever » 21 Сеп 2010 00:48

отидете при личния лекар да ви пусне изследване на туморни маркери за деб. черво и да си изясните нещата.Не се тревожете предварително, а може би и напразно.
Forever
 
Мнения: 281
Регистриран на: 24 Фев 2010 20:14
Местоположение: София

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот cveteto70 » 21 Сеп 2010 08:38

не бързайте да мислите веднага че е рак.може да е нещо вирусно.нека ви пуснат пълна кръвна картина.
cveteto70
 
Мнения: 2038
Регистриран на: 16 Авг 2009 20:33
Местоположение: sofiq

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот д-р Цончев » 21 Сеп 2010 11:10

Няма повод да се мисли за рак.
д-р Цончев
 
Мнения: 25671
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот Aleksa77 » 21 Сеп 2010 16:59

Здравейте.пуснаха ми кръвна картина с урина резултатите са следните"
СУЕ 52 мм ужасно високо е
RBC 4,10 3,70-5,90
MCV 97,7 82-96
HCT 0,40 0,36-0,53
PLT 284 140-400
MPV 9,3 8=11
WBC 10 3,5-10,5
HGB 128 120-175
MCH 31,2 27-33
MCHC 320 300-360

урина седимент -3-4 левк,урати
белтък няма

Направих си еи ехография накоремни органи защото се притесних с тая висока утайка
черен дроб- 129мм поДМКлиния в долния ръб на десния лое на черния дроб се визуализира хиперехогенна зона с р-ри 23.18 мм хемангиом или лезия
жл.мехур -без конкраменти
десен бъбрек микролити срединно до 4 мм без дренажни промени
ляв бъбрек конкрамент 7,2ммм в горен полюс нарушен дренаж нарушена ехоструктура
далак неувеличен
пикоченмехур в норма
матка и яйчници в норма
простата колитни промени
заключение двустранна микронефролотиаза.хемангиом на чения дроб ДД лезия?
Моля за мнение относно всички тези резултати какво следва да с енаправи оттук нататък имам направление за нефролог за четвъртък личната ми изписа нолицин и уронал,
какво означава това хемангиом и как никой досега не го е видял последно имам ехограф от гастроентеролог февруари месец.
Aleksa77
 
Мнения: 114
Регистриран на: 20 Фев 2008 11:27

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот д-р Цончев » 21 Сеп 2010 19:06

Ето тук сме публикували повече информация по въпроса:
http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_5225.html

трябва да се уточни какво е това.
д-р Цончев
 
Мнения: 25671
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот cveteto70 » 22 Сеп 2010 08:33

утайката ви е много висока.трябва да се разбере на какво се дължи.може да е от инфекция-бактерий и др.опасно е когато е 100.пишете какво е станало при нефролога.може там да е проблема.
cveteto70
 
Мнения: 2038
Регистриран на: 16 Авг 2009 20:33
Местоположение: sofiq

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот Aleksa77 » 22 Сеп 2010 14:15

в понеделник ще ходя при нефролог ще пиша най-интересното е че никъде не ме боли а тази високата утайка доста ме притесни както и изследванията от ехото,моля се всичко да се оправи все пак съм млада на 33 г.Най много ме е страх от тия ракови заболявания все това ми се върти в главата.
Aleksa77
 
Мнения: 114
Регистриран на: 20 Фев 2008 11:27

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот cveteto70 » 22 Сеп 2010 16:48

не се настройвайте отрицателно преди да се разбере на какво се дъжи тази висока утайка.желая ви здраве.пишете.
cveteto70
 
Мнения: 2038
Регистриран на: 16 Авг 2009 20:33
Местоположение: sofiq

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот Aleksa77 » 23 Сеп 2010 19:08

Днес повторих ехографията при най добрата ехографистка тук оказа се че тя не вижда такъв голям камък а само песъчинки

черен дроб-с нормални размери.В десен лоб -субдиафрагмално-малък хемангиом с дм 20 мм
Жл.мехур-б.о.
Панкреас-в норма
Слезка-неувеличена
Бъбреци-двустранн с нормални размери и ехоструктура,с единични микролити в каликсите,без уростаза
Парааортално пространство и малък таз-б.о.
Малък хемангион в десен лоб на черния дроб,двустранна микрохефролитиаза
Според нея нямало нищо обезпокоително в смисъл нямало по тези органи проблем незнам вече къде да търся проблема все още подържам тази Т пия от 2 дена нолицин но и вчера и днес си имам пак Т 37,1-2 .А започването на тази температура започна с болка в корема нямам разстройство сега не ме боли и нищо
Aleksa77
 
Мнения: 114
Регистриран на: 20 Фев 2008 11:27

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот cveteto70 » 24 Сеп 2010 08:50

когато се поддържа такава темперетура обикновенно проблема е с черния дроб.трябва да ви се пуснат чернодробни ензими и изследване за хепатит.имайте го в предвид че изследванията за хепатит се заплащат.само единия е 15 лева.поне такава беше цената преди 4 години.
cveteto70
 
Мнения: 2038
Регистриран на: 16 Авг 2009 20:33
Местоположение: sofiq

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот Aleksa77 » 24 Сеп 2010 18:53

днес повторих утайката и си пуснах диференциална кръвна картина
утайката е 75 мм
St 0,08
Sg 0,52
Eo 0,05
Ba - 0,01
Ly 0,28
Mo 0,07
Лошото е че утайката ми се покачвана фона на антибиотик имало някакво олевяване в диференциалната кръвна картина .Вече ще се побъркам до понеделник докато отида при специалиста
Aleksa77
 
Мнения: 114
Регистриран на: 20 Фев 2008 11:27

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот Aleksa77 » 24 Сеп 2010 18:55

RBC 3,87 3,70-5,90
MCV 97,6 82-96
HCT 0,38 0,36-0,53
PLT 334 140-400
MPV 9 8=11
WBC 6.0 3,5-10,5
HGB 122 120-175
MCH 31,5 27-33
MCHC 322 300-360
Aleksa77
 
Мнения: 114
Регистриран на: 20 Фев 2008 11:27

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот cveteto70 » 24 Сеп 2010 19:37

доста е плашеща тази утайка.както ви писах тя може да е от възпаление или от нещо друго.засега запазете спокойствие и понеделник отидете на хематолог.
cveteto70
 
Мнения: 2038
Регистриран на: 16 Авг 2009 20:33
Местоположение: sofiq

Re: Притеснения относно рака

Мнениеот allissa22 » 26 Сеп 2010 14:48

Aleksa77,не се притеснявай предварително!това НЕ е рак,той нито такава температура дава,нито се отразява на утайката,затова и трудно се открива.
Аз имах утайка 45 и такава температура няколко седмици и се оказа накрая възпаление на бъбреците и пикочния мехур.Така че се УСПОКОЙ!това се лекува успешно.
allissa22
 
Мнения: 91
Регистриран на: 13 Юни 2009 15:17
Местоположение: sofia

Следваща

Назад към Рак и ракови заболявания



Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта