Здравейте! За съжаление се наложи и ние да се сблъскаме с тази зловеща диагноза.
На 20.01.2010г. оперираха майка ми - оказа се рак на дебелото черво. При всички изследвания, които й направиха ( и то по няколко пъти) не можа да се види къде и какъв е проблема. Тъй като тя има и опериран рак на стомаха (преди 15 години) лекарите предполагаха къде може да бъде. Според лекаря е имало много сраствания на червата и след като е започнал да ги разделя се е видял ракът - изрязал е около 40 см от дебелото черво и част от тънките черва.
Извинявам се, че се изказвам много некомпетентно и може би неточно, но все още нямаме епикризата. Според лекаря резултатът о хистологията е "от най-лошите раци", растял е от поне една година и операцията е била много тежка. Като получим епикризата, ще опиша точно състоянието и тогава ще полмоля за разяснения. Но сега ме интересува следното:
Нормално ли е след операцията майка ми да ходи често до тоалетна по малка нужда - през половин-един час. Нощно време става по 6-7 пъти. Иначе по голяма нужда си ходи мисля нормално - по 3 пъти на ден, все още е на рициново масло.
И друго - усеща пробождаща болка в дясно под гърдата, която отива и отзад на гърба. Това е на-вече когато се движи. Според лекаря й усеща тежест от черния дроб. Така ли е има ли от какво да се притесняваме?
Благодаря ви предварително!