Всички казват, че най-добре е цигарите да се откажат от раз. Така ги отказа моят съпруг и вече от доста години не пуши. Нищо вече не може да го изкуши да запали цигара, даже и когато най- демонстративно и сладко си пафкаш пред него.
Обаче при мен този метод не проработи. Отказах ги за 4 месеца и то с големи мъки. Обаче запалеше ли цигара някой около мен - и на мен ми се допушваше. Накрая не издържах и пак ги пропуших. Пушех по 1 кутия на два дни, но и това ми идваше много. Реших да започна да ги намалявам. Отначало около месец пушех по 1 кутия на 3 дни, след това по 1 кутия на 4 дни. Продължавах постепенно да намалявам - по 1 кутия на една седмица и в момента съм на 1 кутия на две седмици. Смятам на това положение да задържа няколко месеца. Засега не смятам да ги отказвам напълно, защото не се чувствам готова за това. Само не искам да оставате с грешно впечатление, че намалих цигарите съвсем леко и естествено. И сега като си купя кутия цигари, пак я изпушвам за 2 - 3 дена. Обаче някяк си ло-лесно устоявам на изкушението следващите 11 дни. Защото знам, че забраната не е категорична.
Който има желание, може да пробва този метод на намаляване на цигарите. Колкото и невероятно да звучи, при мен той проработи!