ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Такъв носи неговата Х хромозома
Белодробен сърфактант – поддържа повърхностното напрежение
Травмите на главата се третират като животозастрашаващо състояние

Група за взаимопомощ и подкрепа "Живот в трезвеност"

Модератори: админ, консултанти

stoilkov
Мнения: 1
Регистриран на: 15 сеп 2017 10:13

Група за взаимопомощ и подкрепа "Живот в трезвеност"

Мнение от stoilkov » 15 сеп 2017 10:20

От 01.09.2017 група "Живот в трезвеност"провежда сбирките си всяка сряда от 12.00 до 13.30 ч
и всяка неделя от 16.00 до 17.30 на адрес гр.София,ул. "Св.св Кирил и Методий" 31,ет.2.

Кои сме ние:
-Това е група за взаимопомощ и подкрепа на всички хора, които искат да достигнат до трезвеност и да останат чисти и трезви.
Смятаме, че за да можем да се възстановяваме, трябва да направим трезвеността най-важният приоритет в живота ни. Когато казваме трезвеност имаме предвид пълно въздържание от алкохол и други пристрастяващи вещества.

Как протичат нашите сбирки:

"По време на сбирката на "Живот в трезвеност" хората седят в кръг. След кратко встъпително изявление, водещият пита "Как беше седмицата ви?" Хората се редуват да говорят за това какво се е случило в тяхното възстановяване за времето от последната среща до днес и какво предстои следващата седмица. Фокусът е върху текущите събития в живота на участниците.
Не е задължително да се представяте като "алкохолик" или "зависим", за да участвате. Желанието да бъдеш чист и трезвен е единственото изискване да сте тук. Трябва да сте чисти и трезви по време на срещата, за да говорите.
На сбирките ни се насърчават въпроси, коментари и друг вид обратна връзка през целия час и половина. Ако имате въпрос, не се колебайте да го зададете. Ако имате нещо да кажете, кажете го, докато то е свежо в съзнанието ви.Когато хората се чувстват комфортно помежду си, атмосферата на срещата става като стая, изпълнена с трезви приятели, които имат спокоен, свободен разговор. Смехът е често срещана съставка.
Има някои ограничения. Моля, без "героични позвизи " за вашето пиене. Без „терапия чрез нападение” или конфронтация. Моля, избягвайте да давате нежелани съвети. Без религия или политика. Без критикуване на други подходи за възстановяване.Запазете го светски и да бъде положително.
Сбирките обикновено завършват с взаимни аплодисменти, за това че сме останали чисти и трезви.
Сбирките са поверителни. Може да разкриете на приятелите си, че сте участвали, но не може да разкриете кой друг е присъствал или какво е казал.
Участието е безплатно. Има „шапка” за дарения,за покриване на разходите,но вноските са доброволни."

За контакти тел.0884 455654,e-mail: livingsober@abv.bg.

д-р Цончев
Мнения: 33872
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Група за взаимопомощ и подкрепа "Живот в трезвеност"

Мнение от д-р Цончев » 18 сеп 2017 22:39

Успех на мероприятието!

markuch111
Мнения: 152
Регистриран на: 24 яну 2015 21:08

Re: Група за взаимопомощ и подкрепа "Живот в трезвеност"

Мнение от markuch111 » 19 окт 2017 18:50

stoilkov написа:
15 сеп 2017 10:20
Смятаме, че за да можем да се възстановяваме, трябва да направим трезвеността най-важният приоритет в живота ни. Когато казваме трезвеност имаме предвид пълно въздържание от алкохол и други пристрастяващи вещества.
"Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника."-Достоевски.
Мда-от едната крайност в другата.Винаги съм смятал абсолютните трезвеници за някаква фанатизирана секта.От спане полумъртъв по канавките човек минава към абсолютно въздържание.Човешкия организъм обаче е така устроен че когато махалото се пренатегне в едната посока-рано или късно избушва кочината в другата крайност.Пациента преди да стане алкохолик е могъл да употребява алкохол умерено(примерно при повод)без да изпада в зависимост.Ако смятате да го излекувате-то това значи да го върнете след вашето лечение именно в това състояние.А не в състояние на абсолютен трезвеник който никога не близва и чашка.Щото ако близне все пак някога(а рано или късно ще го направи)-то ще има "не моо се запра" и връщане в канавката.Мисля че основния проблем на такива организации е тяхната религиозна фанатичност.Подхождате към борбата с пристрастяването все едно сте някакви екзорсисти от средните векове които гонят вселил се Дявол в човек.Мисля че фокуса трябва да бъде не върху фанатичното отричане на алкохола,а върху изграждането на твърда воля и алтернативен смисъл в живота чрез които човека сам да може да се пребори със себе си.5-6бири в седмицата никому не са навредили.19гр. чист етанол е дозата над която започват минималните увреди за ЦНС.Все пак човек притежава ADH4.Проблема не е че човека ще пие 5-6бири в седмицата,а как да го приучите да не посяга към седмата и осмата.Докато лечението ви не постигне това-то не става за чеп за зеле.Просто преминавате от едната крайност в другата.Със същия успех може да приучавате пациентите ви да спрат алкохола заменяйки го с хероин.Няма да им е трудно да преминат на него и да спрат алкохола,а вие ще си мисилте че правите нещо и ще отчитате дейност...

Отговори

Върни се в “Алкохол и алкохолизъм. Дрога. Зависимости”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron