ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Над 55% от лекарите съобщават за бърнаут
И по-конкретно неговият параметър
Теста може да открие рисковете за здравето навреме

Проблем с Алкохол

Модератори: админ, консултанти

bumbar
Мнения: 1
Регистриран на: 16 юни 2017 13:32

Проблем с Алкохол

Мнение от bumbar » 16 юни 2017 13:48

Здравейте,

На 44 години съм и мисля, че имам сериозен проблем с алкохол. Употребявам повече от 20 години, като от 15 години зачестиха проблемите.. Мога да се въздържа един месец, но се излъжа с една чаша и после не мога да спра по 2 седмици. Като става въпрос за денонощно пиене, всякакъв алкохол, каквото намеря. Изгубих си работата, не съм и женен, приятели почти нямам. А и алкохола го спирам, защото съм останал без пари. При личната ми лекарка ходих и ми предписа някакви хапчета, опаковката беше 140 лева. Само че, след като ги изпих пак продължих по стария начин. Принципно работя като интернет програмист, но от вкъщи, което ми дава възможност да пия и по време на работа. Въпросът ми е, има ли някакво спасение от този проблем.

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Проблем с Алкохол

Мнение от д-р Цончев » 20 юни 2017 12:54

Има, но трябва воля...

markuch111
Мнения: 152
Регистриран на: 24 яну 2015 21:08

Re: Проблем с Алкохол

Мнение от markuch111 » 20 юли 2017 00:29

д-р Цончев написа:
20 юни 2017 12:54
Има, но трябва воля...
Тук не съм хич съгласен.Мнението ми е че като изключим единичната рядка употреба,то всичко останало-и "алкохолната болест" и "битовата злоупотреба" са НЕизлечими заболявания.В смисъл-имат пристъпно-проградиентен характер и най-доброто до което се стига са ремисии,всяка от които по-кратка и по-трудно настъпваща,с по-големи промени на личността,влошено качество на живот и прочие "екстри".Трайно излекуване може да има при зависимости от субстанции които са абсолютно несвойствени за организма и реагират основно с невротрансмитери.Примерно-халюциногени от рода на ЛСД,мескалин,МДМА,тютюн.
Алкохола за разлика от тези неща по принцип си е свойствен за организма,в смисъл-има си отработена процедура по обработката му в организма-отговорен за целта ензим,по принцип е много близък като биохимия алкохола и производните при разпада му до много вещества и биохимични цикли в организма,включая и цикъла на Кребс,вголяма част от храните по принцип си се съдържат малки количества алкохол.Още повече че малко след отделянето на орангутана в еволюционната верига придобиваме заедно с горилата и шимпанзето еволюционен хендикап-ADH4 който позволява обработката на много по-големи количества алкохол,което пък позволява усвояването на паднали,презрели и ферментирали плодове от дърветата.Това е и една от причините въпросните примати да слязат от дърветата...
Тоест-алкохола за организма е "свой",за разлика от примерно от абсолютно несвойствено вещество за организма каквото е ЛСДто примерно.И съответно влиза в организма като топъл нож у масло и организма за кратко време почва да се приспособява да си го ползва за кво ли не.Още повече че е и енергиен източник.Още повече че алкохола има увреждащо и видоизменящо мозъка действие при много ниски дози-напрактика под 20гр. чист алкохол,което е под 50гр. концентрат-количество което се понася от индивида без никакви неприятни усещания и без индивида са усети че са настъпили такива увреждания.
Тягостни усещания за индивида настъпват при в пъти по-големи количества изпит аклохол.Най-рано възниква т.нар. "махмурлук"-но дори и той възниква обикновено при изпиване на дози от над 290гр. концентрат при "нетрениран" към алкохола организъм.Това е доза 6пъти над необходимата за увреждане на невроните.
В смисъл-в най-добрия случай са възможни дълготрайни ремисии,особено след употреба на депо препарати на основата на дисулфирама примерно,но трайно излекуване е невъзможно.Което разбира се не значи че всеки един алкохолик непременно ще умре от цироза.

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Проблем с Алкохол

Мнение от д-р Цончев » 20 юли 2017 01:27

Е да, тя серазвива бавно, преди това има инфаркти и инсулти... Освен това някои хора просто издържат удивително много

markuch111
Мнения: 152
Регистриран на: 24 яну 2015 21:08

Re: Проблем с Алкохол

Мнение от markuch111 » 20 юли 2017 16:39

д-р Цончев написа:
20 юли 2017 01:27
Е да, тя серазвива бавно, преди това има инфаркти и инсулти... Освен това някои хора просто издържат удивително много
Преди години случай-изписване от болницата на човек след прекаран бая хубав инфаркт.Изпратен да изчака малко докато се подготви епикризата,слязъл човека долу пред болницата,намерил някакво капанче където сервират и почнал.И се връща след 4-5часа да си дири епикризата пълзешком по стълбите.След няма и година претърпя втори инфаркт който му беше и последен.
Друг паднал до един склад мъртвопиян,вътре в склада вардят 2 немски овчарки,кучетата пресягали през оградата му изяли буквално до кокъл едната ръка.Размина се с ампутация,но как не беше умрял от кръвозагуба не знам.
Трети влязъл в една вана да се къпе,надул врялата вода и нито може да се усети да пусне студена вода,нито може да излезе.Само цопа и мучи отвътре.Че пък и се заключил в банята,та и врата разбиваха.Резултата-двата крака под коляното на мехури,слава Богу се размина без ампутации но проходи след 4месеца.
Един се бухнал в една преспа,дето ринато сняг само краката му се подават.Изринаха го,след половина час се свести и отиде да търси да си купува още пиене.
Друг спящ на осовата линия на шосето...
Друг как беше слязъл от градската,шофьора го не видял и хряс гумата и през двата крака.
Мога да разправям такива случки до утре сутрин.Това е алкохола.Тръгва се от желанието да се подражава на възрастните и да се прави на интересен и се стига до гробищата.

Ayaz
Мнения: 1
Регистриран на: 24 юни 2018 13:24

Re: Проблем с Алкохол

Мнение от Ayaz » 24 юни 2018 13:41

пия по 2 литра бира всеки ден,искам да знам проблем ли е това?

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Проблем с Алкохол

Мнение от д-р Цончев » 27 юни 2018 21:06

По-скоро не

Отговори

Върни се в “Алкохол и алкохолизъм. Дрога. Зависимости”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron