ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Площта на изгарянето се определя по правилото на деветките
Анатомично органът наподобява структурата на лимфен възел

Чочо Попйорданов беше убит!

Модератори: админ, консултанти

john_smith
Мнения: 1
Регистриран на: 16 сеп 2013 16:04

Чочо Попйорданов беше убит!

Мнение от john_smith » 16 сеп 2013 16:06

Чочо Попйорданов беше убит!

Да назовем нещата с истинските им имена !Става дума за опит за социално убийство на личността, в неговия случай с летален изход. Светла му памет! Освен това не става дума за изолиран случай, а за масово явление – аз го наричам синдрома“Ласкин„ по името на един от неговите убийци. Значи картинката е гору-долу следната. Взимате един що годе успял, честен и добър човек, порядъчно количество алчност, злоба , завист (все човешки недостатъци превърнати в наши дни в добродетели), приятели ( от “недобросъвестните потребители”) и леки наркотици, и получавате необходимите компоненти за едно такова пъклено дело . Да и това вече не е шега, а хора умират и никой не е застрахован от това. Още повече, че действието може да се развива и в някое училище, а жертвата да е имала неблагоразумието да спечели някой конкурс и с това да натрупа известна популярност. Както знаем обикновено хулиганите първи посягат към наркотиците и то при далеч по-приятни обстоятелства отколкото жертвите им, така че липсва и възможността за съчувствие. Те успяват да натрупат опит и да установят, че така човек изпада в особено състояние, което предразполага към манипулация на съзнанието и решават, че могат да използват това за разчистване на сметки. Напрактика се получава така, че неопитните вместо да бъдат водени и напътствани от по-опитните „психонавти”, напротив - биват умишлено заблуждавани и обърквани. Трябва да отбележим, че по-леките наркотици усилено навлизат не само в училищата, но и в академичните, а както виждаме и в артистичните среди. Аз лично смятам, че подобно деяние трябва да се инкриминализира , но това е в сферата на благопожеланието, тъй като е много трудно доказуемо.

В случая на Чочо Попйорданов, обаче, не е така. Аз знам допълнителни подробности от свой близък, който познава Чочо и хората, които откриха по него “приятелски огън”. Жалко е, че в обществото успява да се наложи мнението, че за всичко си е виновен той, но това изобщо не е така. Завистта у Ласкин е породена от факта, че колегата му е участвал в международни продукции, пък той си остана в село Рупча. На Чочо му е се е получило добре едно-друго със западните знаменитости, докато не се връща на родна почва, където го очакват Иван Ласкин и Иван Иванов, както се казва “на пусия“. И двамата все Ивановци, както и бащата на Чочо. Няма да коментирам бащата, нито пък “химичката“ Даниела, а ще кажа само, че Иван Иванов най-вероятно му е завидял за младостта и успехите му сред нежния пол, а пък тази Даниела съвсем не е Йоана Буковска. То и на нея напоследък нищо добро не и се случва (починаха майка и и дядо и), а и и спретнаха набързо от модерните гей-бракове с майката на някакво мамино синче, вместо да роди децата на Чочо. Хубаво е да се прегледа и като “доказателствен матрериал” един епизод от предаването „Търси се” датиран някъде към началото на 2009 година.

Там се вижда как са се гаврили с него, като Ласкин го е учил на “ишлебански език”, а върха на наглостта е как Иван Иванов получава титлата “гуру“ и е наречен учител от своята жертва. Ех, Чочо, и на какво те научи този презастарял Дон Жуан, освен на простотия. Все някак се справяше и без него в годините отминали. Просто Чочо Попйорданов като истински, голям българин от рода на Милепопйордановите , до последно е бил верен на своите приятели, не е пожалил себе си и за миг, като е продължил докрай докато не вземат та да започнат да се получат най-после нещата, а те само са го чакали да го „цункат“. И един Господ знае на какво е бил подложен междувременно и, че само смъртта е могла да го приеме с широко отворени обятия и да му даде покой. Дано само Бог го награди за силната му вяра и голямата му доброта, които му попречиха да продължи земния си път.

Не знам за обществото, но аз няма да забравя и простя на тези “манафи” това което направиха с него и снимките от „Стани богат”, където всъщност се постави и финалната щриха, показвайки любимеца на няколко поколения българи нескопосано изтипосан като Емил Димитров. Хвала на таквиз гримьорки, пък и нали българите сме толкова зле, че се чувстваме добре само когато на друг му е по-зле. А и какво да очакваме от едно болно общество?! Синдрома “Ласкин“ няма лесно да се изкорени. Благодарение на такива като него всички сме в криза, а доверието между хората е дефицит. Няма да обсъждам народопсихологията на българина, а само ще кажа, че трябва да си сменим отношението към националните ни герои. Да започнем да строим паметници на Ганьо Балкански, Хитър Петър и Поп Кръстьо, а Левски и Ботев да превърнем в сатирични герои. И без това всички знаем кого приема и кого отхвърля като аутсайдер родната действителност от векове насам.

Отговори

Върни се в “Алкохол и алкохолизъм. Дрога. Зависимости”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron