ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Значителни полови разлики в отнемането на собствения живот
Когато говорим за златния стандарт в медицината
Глутеновата ентеропатия засяга 1-2% от европеидната раса

Алкохолиъм с ПР

Модератори: админ, консултанти

rred90
Мнения: 4
Регистриран на: 17 яну 2013 23:55

Алкохолиъм с ПР

Мнение от rred90 » 18 яну 2013 00:44

Здравейте на 22 години съм и може би се доведох в състояние на алкохолизъм предизвикан от едни панически атаки, след това едно безпокойство, тревожност, безсъние - при тези ситуации все пиех алкохол и през последните месеци го увеличавах. Дори от страх никъде не излизах навънка без алкохол, дори гледах все да съм леко омърлушен от алкохола, без много да ми личи.
1. Един от основния въпрос ми е какъв алкохолик съм ? Че имам проблем с него имам, но не знам колко голям е ? За тази цел ще се върна назад преди ПР как пиех.

Чак толкова назад няма да се връщам, когато от време на време пиех като тийнеджър. Имаше един период, когато бях на 18 години, когато пиех почти всяка вечер, когато работех и то за удоволствие. Но след това, когато станах студент 2009/2010 година се напивах много рядко може би 4-5 пъти за двата семестъра, когато излизахме с колеги в къщи или квартирата много рядко пиех вечер. През 2010/2011 пиех предимно бира вечер, но не всеки ден и не всяка вечер. Пиех просто за удоволствие и рядко се напивах. През есента 2011 пиех по често и то вечер за по лесно заспиване и то от рода на 50 грама ракия или най-много 2 бири. В къщи пред компа изпивах до галон бира за удоволсвие и пак не беше всеки ден, така беше и януари и февруари и март преживях и стресови ситуации и пиех между 1-3 бири и пак вечер през този период пиех по често, някои дни изпусках, докато през Април не получих паническа атака и докато си мисля, че сърцето ми не е наред ми казаха, че е от стрес. Обиколих доктори, но Април и Май пиех всяка вечер бира преди лягане, докато през Юни не се появи безпокойството, постоянно по ускорен пулс, безсъние, което опивах, страх, нещо да не ми стане, което опивах с алкохол. Тогава за първи път изпих първата си бира рано сутрин, по-късно получих и задушаване навън от къщи и бях спокоен, когато не съм сам в къщи и когато не съм навън, просто се изплаших, започнах да пия през целия ден само пил излизах навън, това беше фобията свързана с алкохола. Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември изпивах до около и над 500 грама твърд алкохол на ден и си ходих на лекции и си върших нещата без страх( гледах да спия повече, за да пия по малко), алкохола просто ми беше в чантата, ако не е твърд алкохол то например на ден изпивах около 4 литра бира. Като съм сред колегите по малко мислех за алкохола и на моменти пиех по малко. Имало е моменти съм изпивал до 1 кг твърд алкохол и то най-вече Януари, появи се безсъние.
Това е историята с алкохола. Последните 4-5 дни го намалявам, дори един ден хич не пих, но за сметка на ксанакс, първия път усетих много гадно разтрисане, сигурно беше абстиненция, защото беше 6 часа след последното пиене, но нашите ме бяха разбрали и бяха скрили алкохола и ми дадоха ксанакс и ми мина. Пия най-много по бира на ден и искам да го спра. И в този момент, когато не пия алкохол пия ксанакс не знам дали е добър заместител. Имам безпокойство, страх от ПА, ксанакса донякъде блокира паниката, но не до там напрежението, мускулите ми играят. И направо не знам, на моменти съм нервен, гледам да си легна. Само да спомена, че пия и Трансметил и видях, че и при него има странични ефекти, от целия алкохол леко си увредих черния дроб.

Това е историята с алкохола, на моменти ме болят мускулите на ръцете, сънувам кошмари, получавам силен шум в ушите, на моменти нищо не ми се прави. Това ли е абстиненцията. Тежко ли е положението, обратимо ли е ?2. Втория въпрос е с депресията и страховата невроза и фобиите от нея ? Имам изписан сероксат (антидепресант) + ксанакс да лекувам ли тази невроза и фобиите в най-скоро време, антидепресанта може ли да спре страха и от там натрапливата мисъл за алкохол или трябва да се наблегне на някаква терапия, тук в моя малък град няма терапевти.

И накрая ще си кажа и основния проблем, което ме докара до тук. Почти нямам приятели, няма с кого да споделя за проблемите си, в малкия град ще те направят луд, а на колегите ме е срам, иначе съм готов да кажа, да зная, че ако ми стане нещо, че има кого да ми помогне това е много важно. Приятелка не съм имал и при това положение не знам, кое момиче би тръгнало с мен, въпреки, че имам нужда, само да знам, че не съм сам.

Сепуко
Мнения: 54
Регистриран на: 07 яну 2009 17:05

Re: Алкохолиъм с ПР

Мнение от Сепуко » 24 яну 2013 21:18

Здравей rred90,
има ли сбирка на Анонимни алкохолици в твоя град или в някое близко населено място? Ето пълният списък с местата http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=
В същия форум можеш да поприказваш с хора с твоя проблем, има и скайпсбирки, където никой няма да те упрекне в нищо, защото всички са с алкохолна зависимост. Не си длъжен да си казваш истинското име или точно откъде си. На много от въпросите си ще намериш отговор там. Но на основният ти въпрос - дали си алкохолик и доколко си или не си - можеш да отговориш единствено и само ти. След като се запознаеш с всички аспекти на заболяването. Цялата литература е тук http://aa-bg.dir.bg/_wm/pbasic/?df=755140Има тестове в твоя помощ. Има и симптоми, описани в класификатора на болести на Световната здравна организация. Има и симптоми, които не може да сбърка нито един алкохолик...Няма да говоря срещу лекари, но много от психиатрите и токсиколозите, както и общопрактикуващите наистина не са запознати в детайли с алкохолната зависимост, в чиято симптоматика са включени и оплакванията, от които страдаш. Понякога основното заболяване е алкохолна болест, оставалите оплаквания са производни, друг път пристрастяването към алкохола е вторично - трябва наистина рафиниран диаагностик да си каже мнението. Аз не познавам такъв. Но познавам много, които не се оправят в материята и предписват хапчета и хапчета, и пак хапчета, създавайки у пациента кръстосана зависимост - и към алкохола, и към лекарствата. От което измъкването е още по-трудно.

Розата
Мнения: 2
Регистриран на: 29 яну 2013 17:07

Re: Алкохолиъм с ПР

Мнение от Розата » 29 яну 2013 17:20

Здравейте,
аз нямам проблем със алкохола, но моят съпруг има.Забелязах това от месец и половина и говорих няколко пъти с него.Първоначално си призна, обеща че няма да пие, но в последствие започна да се крие и да пие...Всъщност призна, че пие от около година.
Как да му помогна? Дали вече е алкохолно зависим?
Ще бъда благодарна, ако някой ме упъти .

maycal
Мнения: 79
Регистриран на: 09 яну 2009 15:17

Re: Алкохолиъм с ПР

Мнение от maycal » 30 яну 2013 22:07

Според мен би трябвало да се изясни какво и в какви количества пие, с какъв дневен, седмичен, месечен и т.н. ритъм?... Съществено е дали пие сутрин - това би било неблагоприятен белег, че нещата се развиват от евентуална злоупотреба посока на зависимост и на възможна алкохолна болест.

rred90
Мнения: 4
Регистриран на: 17 яну 2013 23:55

Re: Алкохолиъм с ПР

Мнение от rred90 » 31 яну 2013 22:56

Успокоителното ми помага, а и сега не съм толкова нервен от липсата на алкохол, най-кофти беше първите дни, когато намалях и спрях алкохола. Но явно всичко си е от Паническото разстройство, защото алкохола наистина временно облекчава симптомите на страх. Чат пат, когато ме хванат нервите пия по 50 най много 100 грама на ден, но като почна да пия антидепресантите не трябва да пия, а и в къщи като не съм сам не пия.

Розата
Мнения: 2
Регистриран на: 29 яну 2013 17:07

Re: Алкохолиъм с ПР

Мнение от Розата » 12 фев 2013 17:45

Здравейте,
както вече писах, съпругът ми пие.Пие и се крие че пие от година.Мисля, че пие от сутринта,защото има много ядове в работата и пие предимно водка, според мен за да не се усеща...иначе пие ракия.Според мен е на психологична основа, тъй като пие много умерено от години , но сега заради кризата и невървежа в бизнеса, започна да прекалява.
Наистина не знам как точно да му помогна...Говорих с негови приятели да говорят за проблема с него, но той става раздразнителен когато му се заговори за това.Не знам как се излиза от ситуацията - никога не съм имала досег със такъв проблем...а и мисля, че вече е зависим - понякога му треперят ръцете, а това не е била никога.
Какво да правя?!

marko23
Мнения: 95
Регистриран на: 20 дек 2012 19:45

Re: Алкохолиъм с ПР

Мнение от marko23 » 01 мар 2013 18:10

Aз се пропих от гимназията май бях 10 клас , пиехме отначало по 1-2 бири , после стнаха 3-4, след това минахме на вино , ама такова долнопробно наливно , и в бутилки ама замарях хората.... Забележете болен съм от церебрална парализа , но това не пречи, май от алкохола се разболях и от биполярно разстройство , открих нова засимост към лекарствата. Сега съм зависим към алкохола , цигарите и лекарства - диапазан главно , смесвам ги с бира и ставам космонавт. Аз като се напия там оставам , що то ходя с патерици- канадки и не мога се надигна от пиенето , иначе съм държелив аз да се напия сега трябва да изпия 2 литра бира , малко вино , коняк 50-100 грама , и 2-3 диазапана , но и от това пак нищо ми няма.... Истинските алкохолици се напиват адски бързо , а аз от 5 литра нищо ми няма , малко ми се доспива , но се трае , аз като седна маса мога и с трудност и 7 литра алкохол да погълна , аз съм над 130 кила , а и от церебралната парализа нервната система е дала фира , и за това нося много. Помня на един трифон зарезан в 11 -клас , направо се разбихме , концентрат там водки мастики не употребявам само бири , коняк и вино и два хапа диазапан , това ми е менюто , а и нещо за ядене де , но трудно се напивам , мда....

rokgg
Мнения: 5
Регистриран на: 27 мар 2013 12:39

Re: Алкохолиъм с ПР

Мнение от rokgg » 27 мар 2013 12:43

За мен голямото напрежение в живота който води Българина допринася за все повечето алкохолици!
________________
Врати Врати За Апартаменти Монтаж Врати Пощенски Кутии Решетки

Отговори

Върни се в “Алкохол и алкохолизъм. Дрога. Зависимости”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron