ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
"Общуването" с природата ни прави по-щастливи
Често дори идеята за нещо стресиращо може да причини повече на...
Развива всички мускули на тялото

Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Модератори: админ, консултанти

matildaA
Мнения: 5
Регистриран на: 12 фев 2009 22:00

Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от matildaA » 12 фев 2009 22:13

Не издържам повече. Отчаяна съм, иде ми да го убия, да го смачкам...9 години сме в тоя алокохолен Ад. Миналата година си би инжекциа и издържа 9 месеца без капка алокохол. После започна с една бира и пак се върна на дъното. Пие до припадък, до смърт. Няма чувство за отговорност, не го интересува нито дете, нито майка, само пиене да има. Сутрин се кълне, че никога повече няма да пие, след това излиза да купи хляб и няколко часа по-късно, се връща и пада в коридора мъртво пиян. Хляб няма. Спи на плочките в банята, спи на земята редовно. Не спазва уговорки, пие и кара. Ходи пиян на работа, а там се дрогира тотално. Обадиха ми се веднъж от Полицията да отида да си го прибера, че са го хванали с 3.8 промила зад волана-заспал на един светофар. Срам ме е от него, от живота, който живея, от хората, от бъдещето.
От три месеца пие билки по някаква схема против алкохолизъм. Един месец не пи друго освен билките, после пак започва. Не може да пие чаша вино. В моментите, когато е трезвен ми казва, че съжалява, че не иска да го напускаме. И същата вечер се напива до безпаметност, след като уж е отишъл за мляко до магазина.
На другата сутрин плаче, съжалява, кълне се.....
В момента лежи по средата на стаята неадекватен. С детето го прескачаме. Не го е взел от детската градина, защото се е напил до смърт. Аз тичах дотам и след това го заварих в това идиотско състояние за пореден път.
Мисля, че когато не е пил, е склонен да се лекува. Билките, инжекцията....Но сега всички сме заедно с него на дъното. Какво да правя? Ще го напусна, хора. Ако знаех, че животът ми ще е толкова гаден, щеше ми се никога да не бях се раждала. Помогнете ми.

matildaA
Мнения: 5
Регистриран на: 12 фев 2009 22:00

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от matildaA » 12 фев 2009 22:23

Миналата година ходихме заедно в Центъра за лечение на наркомании и алкохолизъм на Одрин. Влезе сам, не пожела и аз да слушам какво споделя. Препоръчаха му иглотерапия с час след един месец. Междувременно се напи десетки пъти и не отиде да се лекува. Ако някъде има лекар, който да се заеме с неговото лечение сериозно, той е склонен да се лекува, но само когато е трезвен. Пие ли, личността му изчезва. Остава отрепката.
Мразя всичко това. Когато е пиян, е най-голямата отрепка на света. Мърляв, смърдящ и грозен. За посмешище на всички. Хората му се подиграват. Една вечер не му отворих вратата, изтръгнах кабелите на звънеца, изключих телефона, за да не може да влезе. Детето беше много болно, а той отиде за лекарства. И не се върна до 3 през нощта мъртво пиян. Много плаках. Оставих го да спи на улицата, вероятно в някоя канавка. На сутринта се появи полу-изтрезнял. Аз ходих до аптеката за лекарства през нощта. Излиза за малко и после си изключва телефоните. Казва ми, че е в асансьора и се качва, след това просто не си идва цяла нощ. На сутринта отива на работа. Всички му се смеят. Преди малко в безсилието си, го ритах и блъсках, докато той лежеше абсолютно неадекватен на пода, на плочките. После се разревах, гушнах детето. А той продължава да лежи , не усеща студ и болка.

matildaA
Мнения: 5
Регистриран на: 12 фев 2009 22:00

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от matildaA » 12 фев 2009 22:27

Мразя алкохола. Мразя липсата на вола в този мъж, когото толкова много обичах. Сега съм една самотна, нещастна и отчаяна жена. Незнам какво да правя, незнам защо пиша тук даже. Избягвам хората, защото се срамувам. Детето ми расте в една ненормална среда, гледайки баща си как лежи всеки ден на пода и не отговаря на въпросте му. А обещава всеки ден, че повече няма да пие. Кълне се в детето.

m.x.
Мнения: 32
Регистриран на: 29 яну 2009 17:08

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от m.x. » 12 фев 2009 22:35

А защо още не сте го напуснала? Детето? - не вярвам то да е щастливо като гледа това, което описвате... Или ви е страх да останете сама? - но вие вече сте сама...Или мислите, че би било егоистично?! - след неговия егоизъм едва ли. Не се опитвам да ви съветвам нищо - просто казвам, че за вас сега може би е най-важно да намерите отговор на това не как той да спре да пие, не как семейството ви да избегнете срама... а отговор на въпроса "Какво още ви задържа?".
За себе си мога да кажа, че любовта на близкия човек е възможно най-лечебна, но само кагато е истинска.
Съчувствам ви. Дано намерите спасение или по-скоро решение.

matildaA
Мнения: 5
Регистриран на: 12 фев 2009 22:00

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от matildaA » 12 фев 2009 22:43

Напускала съм го. Няколко пъти. Идваше, молеше, обещаваше. После се връщахме, не пиеше месец, два. След това започваше с една бира. Аз не давах да я пие, но той беше забравил всичко, което обещаваше и я изпиваше.
Наистина мисля, че той е на дъното. Когато е трезвен, е добър баща, грижи се на нас според възможностите си. Но той вече не изтрезнява. Все по-рядко го виждаме такъв, какъвто го познаваме отпреди.
Ще се махна наистина. Никога не съм вярвала, че някога мога да се чувствам толкова сама и толкова нещастна..И когато някакви непознати хора, непознати и добронамерени ми казват без думи, че си губя живота в това безумно и отчайащо съжителство, се срамувам още повече от себе си. Защото аз не съм алкохоличка и осъзнавам колко съм жалка.

m.x.
Мнения: 32
Регистриран на: 29 яну 2009 17:08

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от m.x. » 12 фев 2009 23:14

Вие се нуждаете от помощ. В този форум ще намерите много съчувствие, но при вас не става въпрос само за това. Вие трябва да бъдете два пъти родител, а за да помогнете на детето си, трябва да помогнете първо на себе си. Стига вече сте се лъгали. Само си мислите, че най-важното е мъжът ви да спре да пие, а детено ви през това време расте. Погледнете се и признайте, че е дошъл момента, в който сте длъжна да поискате помощ. Говорете с професионалист. (психиатър, психолог...) Въпреки, че самата аз никога не съм ходила... по ред причини- и най-вече, защото не съм била във вашено полужение - сега ви го препоръчвам най-искрено. Мисля, че е повече от ясно, че сама не може да намерите вярното решение, лутате се, а пък а и това не е решение, което може да вземете за един ден. Дайте си няколко месеца- така или иначе сте стигнала до тук - и не повече. Просто нямате право на повече.

dusi66
Мнения: 1
Регистриран на: 12 фев 2009 23:31

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от dusi66 » 12 фев 2009 23:36

Бягай докато е време. Ще става все по-лошо. А един ден, когато детето ти порасне и тръгне по своя път и ти останеш съвсем сама, ще се питаш защо си пропиляла живота си в надежди. Бягай докато все още си млада. Но бъди твърда, не се поддавай на никакви обещания и клетви. Всичко и само думи.

Потребител
Мнения: 25
Регистриран на: 24 ное 2007 19:42

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от Потребител » 12 фев 2009 23:56

m.x., историите ви се припокриват в някои елементи - заспиването в тоалетна - влезте му в положението, не бъдете толкова коравосърдечна към бившия си колега по чаша.

Сепуко
Мнения: 54
Регистриран на: 07 яну 2009 17:05

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от Сепуко » 13 фев 2009 01:04

http://arka.bulboard.com/vf10.html

На този адрес е форумът на съзависимите (близките на акохолика). Ще разговаряте с хора като вас, които се оптиват да помогнат както на себе си, така и на близките си, страдащи от тази коварна болест. Има шанс за всички нас, само не губете вяра. Надникнете там, ще получите ценна информация и съчувствие, ще се свържете с други съпруги на алкохолици.

m.x.
Мнения: 32
Регистриран на: 29 яну 2009 17:08

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от m.x. » 13 фев 2009 15:42

Към администраторите на форума:
Мисля, че имате всички права и морални задължения да проявите твърдост, като изтриете мненията и ограничите достъпа на Потребител. Вярно- още не се е стигнало до нецензурни изрази, но последното, което иска да види тук човек, който пише искрено и използва форума за да намери помощ за проблемите си, е някой да играе на дребно и да се възползва от слабостта му.

Потребител
Мнения: 25
Регистриран на: 24 ное 2007 19:42

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от Потребител » 13 фев 2009 23:00

м.х., единственото, което направих е, че призовах за повече съпричастност към болния човек. Според Световната Здравна Организация алкохолизмът е болест и Вашите съвети семейството му да го напусне не ми допадат. Или семействата на наркоманите да ги напуснат и т.н. хора в тежко състояние. Може и да греша в преценката си. Интересни сте ми, защото досега съм нямал никакви взаимоотношения с болни от алкохолизъм. Разглеждам ви като един непознат свят. Това е! Поздрави и бъдете здрава!

tsetsy
Мнения: 7
Регистриран на: 13 фев 2009 18:26

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от tsetsy » 17 фев 2009 17:40

Труден е живота с мъж- алкохолик. Алкохолната зависимост се лекува в психиатрично отделение. Какво да ви кажа? Не всеки успява да се спаси от алкохола. Нужна е и силна воля, не само лечение.

julian_78
Мнения: 1886
Регистриран на: 07 дек 2008 22:50
Местоположение: Варна

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от julian_78 » 24 фев 2009 04:34

Дали някой преглежда все още тази тема?

zlato
Мнения: 32
Регистриран на: 14 окт 2008 16:08

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от zlato » 18 мар 2009 16:52

Звучи гадно да ти изказват съчувствие за това, че си в това положение, затова няма да говоря в този смисъл. Простите хорица за съжаление са прави в такива случаи - БЯГАЙ!!!!!

obraza
Мнения: 1
Регистриран на: 11 юли 2009 19:01
Местоположение: sofia

Re: Мъжът ми е алкохолик. ПОМОЩ!

Мнение от obraza » 11 юли 2009 19:13

Zdraveite,4etox vasqta"izpoved'". Az sasto sam ili bqx alkoxolic-v mnogo po-tegko sastoqnie ot vasiq mag!!!
Na 28 godini sam, a piq ot 9. neznam dali ste se nameri alkoxolic kato men da e izdargql na tolkova!
No tova nqma zna4enie...
Ot li4en opit znam 4e nikoi ne moge da go nakara da spre,ako toi ne iska!!!
Az dori bqx polu4il pripadak ot lipsa na alkoxol zastoto go sprqx rqzko!
Ta-vie kazvate 4e kogato e trezven se usesta i iska da spe.
Tova e dobar znak!!!!
zna4i ima nadegda!!!!
NE SE OT$AIVATE!
Az ot li4en opit ste vi kagq kak sprqx...
nikakvi lekarstva ne sam mpolzval
nikakvi metodi na le4enie...
prosto se zatvorix v kasti za 1-na sedmica i ne izlizax nikade
trudno bese
1-vite 3-ui dni
nqmax apetit,racete mi treperexa,gadese mi se,povrastax,no...
sanq nai-mnogo vazstanovqva organizma
i sega pak mi se pie-da!!!!
no kato se zamislq kak se 4uvstvax togava!!!
ako toi ima volqta da go napravi-tova e moq savet-da stoi v kasti i da spi!!!!
dokato mu mine krizata
sled tova e lesno
a i na vas ste vi e po-lesno da go ubedite da ne pie kogato ste blizo do nego

Отговори

Върни се в “Алкохол и алкохолизъм. Дрога. Зависимости”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост