ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Иновация в лечението е лазерната терапия
Имунотерапията е един от методите за лечение
Или как чревния микробиом влияе на поведението ни

Забременяване

Модератори: админ, консултанти

sonali
Мнения: 6
Регистриран на: 03 фев 2008 18:04

Забременяване

Мнение от sonali » 03 фев 2008 19:34

Здравейте!
На 24 години съм и искам да попитам, коя е най-подходящата възраст да си имам бебе! И вярно ли е че е препоръчително да забременея преди 30 години, и ако искам да имам и второ и трето дете ...все ще стана над 30...?.... Общо взето до коло годишна мога да разчитам че всичко ще бъде наред!
Също така - в момента се лекувам от ПАП вируса,2 група съм ,но изследването ми за вирусоносителство е положително,така че изкарах един курс на лечение с Изопринозин-контролното ми изследване е след 18 месеца!
Има ли начин да разбера дали приятелят ми също го има Пап вируса,някакво изследване за мъже...или направо и той трябва да пие Изопринозина(все пак курса на лечение от две опаковки са 100 лв-ако има начин да се разбере дали и той има вируса е безпредметно да пие хапчета на сляпо)-защото гинеколожката ми каза или и той да пие, или само с презерватив - но както се знае с презерватив бебче няма да се появи :)?
И още един въпрос - кръвната ми група е Б-, неговата е Б+! Сигурен начин за безпроблемна бременност ли е ваксината?
Благодаря предварително:)

sonali
Мнения: 6
Регистриран на: 03 фев 2008 18:04

Забременяване

Мнение от sonali » 03 фев 2008 19:40

Не успях да открия от къде се редактира темата, затова пиша тук, въпроса който пропуснах да задам:
Пап вируса - може ли да попречи на забременяването и има ли опасности при евентуална бременност?

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: Забременяване

Мнение от Д-р.Хинкова » 05 фев 2008 19:59

Да вашият съпруг също трябва да се лекува!това е инфекция,която се предава по полов път.Няма смисъл само вие да се лекувате, а той не.След 28-30 годишна възраст се увеличават рисковете при забременяване,като по трудно забременяване,недоносен плод,генетични аномалии.
Жените,които са Резус(-)трябва да се ваксинират!
Ето по вече информация
Ето малко допълнителна информация по въпроса:
Цитирам:
"
РЕЗУС ФАКТОР


Резус - фактор - това вещество (белтък) в кръвта, който притежават 85% от всички хора, и затова се наричат резус-положителни. Останалите 15%, при които този белтък липсва, резус-отрицателни. Резус-фактора се съдържа в еритроцитите в кръвта на човека и макаки-резуса (откъдето идва и името). Отрицателния резус-фактор почти не влияе за живота на човека. Особено внимание трябва да се обърне на жени с резус-отрицателен, които искат да имат бебе.
При съчетание в семейства с "отрицателен резус фактор"при жени и "положителен резус фактор" при мъжа, възниква опасност резус-конфликт, но за щастие, това не винаги се случва. Резус-конфликт може да възникне само в този случай, ако зародиша унаследи резус отрицателен. Тогава кръвта на бебето се оказва чужда за майката: резус-фактора на плода преодоляват плацентата и попада в кръвта на майката, а нейния организъм, възприема това като непознато вредно вещество, и започва да изработва защита - антитела.
Антителата на майката се промъкват чрез плацентата към бебето и атакуват еритроцитите. В кръвта се появяват голямо количество вещества, наричани билирубини. Затова нашето бебе изглежда оцветено в жълт цвят. Тъй като еритроцитите на плода се унищожават неправилно, неговите черен дроб и далак се мъчат да преодолеят този проблем. В края на краищата, и те не се справят. Възниква анемия (низко съдържание на еритроцити и хемоглобин в кръвта).
В такъв случай, защитавайки майката, антителата предизвикват сериозна заплаха за нейното бебе. При тежка форма на резус - конфликт е възможна вътреутробна гибел на плода и аборт през целия период от бременността. С ъщотака са възможни разтройства в главния мозък, слх а иречта. В най - тежките случаи резус-конфликта се проявява във вродено събиране на вода (отоци) на плода, което може да доведе до неговата гибел.
В такива случаи на новороденото помага замяната на кръвта - кръвопереливане. Вливат му едногрупен резус-отрицателна кръв и го привеждат в реанимация. Тази процедура е ефективна само в първите 36 часа след раждане.
За да предпазим бебето от подобни проблеми може и е нужно още преди раждането, при планирането на бременността. Първоначално, трябва да узнаем своята и на мъжа кръвна група и резус - фактора - да направим кръвен анализ.
Несъвместимостта между партньорите по резус-фактор не е повод за притеснение или отказ от мечтите за бебе. Тези 15% жени, при които резус - фактора се оказва отрицателен, са също талкова способни да станат майки на очарователни деца. Перспективата е такава: на жената се налага да дава много често венозна кръв за наличие на антитела. До тридесет и втората седмица на бременността - един път в месец, от 32 до 35 седмица - два пъти в месеца, а след това до раждането еженеделно. Тези процедура, разбира се, не са приятни, но съвършено необходими. По нивото на антителата в кръвта на бременната жена лекарят може да направи изводи за предполагаем резус - фктор при бебето и да определи началото на резус-конфликт.
Като правило, по време на първата бременност резус - конфликт се развива рядко. При повторни бременности вероятността на проблема се повишава.
Сега развитието на резус-конфликта може да се предотврати чрез въвеждане на специални ваксини - анти - резус - имуноглобулин - веднага след първото раждане и даже след прекъсната бременност. Този препарат свързва агресивните антитела, образуващи се в кръвта на майката и заплашващи бъдещото бебе, и ги изхвърлят от организма. Въвеждането на резус - антитела може да се проведе и по време на бременността. Профилактиката с имуноглобулини при резус - отрицателни жени трябва да се проведе в течение на първите 72 часа след раждане, отлепване на плацентата, амниоцетоза, аборт, извънматочна бременност, преливане на кръв.
В наше време медицината успешно се справя с лечението на резус-конфликта.


Баща Майка Дете Вероятен конфликт
+ + + Няма
+ - 50% + Има вероятност
- + 50% - Няма
- - - Няма

Потребителски аватар
Maria Serafimova
Мнения: 34
Регистриран на: 05 апр 2008 10:15
Местоположение: В прегръдките на моята любов!
Контакти:

Re: Забременяване

Мнение от Maria Serafimova » 05 апр 2008 12:35

Здравейте,
Искам да споделя нещо с вас и ви моля ако някой може да ми помогне със съвет,ще му бъда много благодарна...Вече 5 години аз немога да забременея,но ето още не съм започнала с никакви изследвания...Незнам от къде да започна...Ходила съм при АГ специалист но само за контролни прегледи,които са в норма...Знам че това не стига...Моля ви дайте ми савет какво трябва да направя...БЛАГОДАРЯ ВИ...Мими

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: Забременяване

Мнение от Д-р.Хинкова » 05 апр 2008 18:01

Както сигурно знаете,освен вие, мъжът също трябва да се изследва.Това е дълъг и комплексен процес.Ето ви координати като за начало:М.Ц РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ
Д-р.Щерев,тел.920 09 01

Потребителски аватар
Maria Serafimova
Мнения: 34
Регистриран на: 05 апр 2008 10:15
Местоположение: В прегръдките на моята любов!
Контакти:

Re: Забременяване

Мнение от Maria Serafimova » 05 апр 2008 18:31

:D Благодаря Ви Д-р.Хинкова.

даа
Мнения: 9
Регистриран на: 24 юли 2008 13:12

Re: Забременяване

Мнение от даа » 14 авг 2008 10:15

цитат:..."Резус-конфликт може да възникне само в този случай, ако зародиша унаследи резус отрицателен. ..."
Сигурно сте се объркали. Ако наследи резус положителен, а не резус отрицателен, при майка с отрицателен резус фактор, тогава има проблем.

eht
Мнения: 1
Регистриран на: 24 окт 2008 10:33

Re: Забременяване

Мнение от eht » 24 окт 2008 14:31

Здравейте ! Аз искам да попитам ако почти постоянно имам бяло течение(то е млечно бяло на цвят), мога ли да забременея, и ако не на какво може да се дължи това бяло течение. Освен това че преди време(3 години) имах раничка на шийката на матката, която в резултат на изследванията(цитонамазка)се оказа че не е злокачествена и беше обгорена, това гаранция ли е че съм се излекувала, и това би ли ми попречило да забременея.

д-р Цончев
Мнения: 34730
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Забременяване

Мнение от д-р Цончев » 26 окт 2008 19:40

Това трябва да се изконтролира от АГ, да се направи посянка и евентуално цитонамазка. Една евентуална инфекция (съпроводена с бяло течение) може да е причина за проблемно забременяване. Трябва да се изследва и да се лекува навреме.

renita_p
Мнения: 1
Регистриран на: 03 юли 2010 20:35
Местоположение: sofiq

Re: Забременяване

Мнение от renita_p » 03 юли 2010 20:40

Евентуално съм бременна за втори път,ужасно се притеснявам защото съм с отрицателен резус фактор.Не ми е направена ваксина след първото раждане и след един аборт.С първото раждане нямаше проблеми,но знам,че с второто и следващи такива не е така.Искам да попитам не може ли да се постави ваксина сега ако съм бременна,при условие,че не е поставена след първото раждане?

д-р Цончев
Мнения: 34730
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Забременяване

Мнение от д-р Цончев » 05 юли 2010 23:36

Оставете този проблем в ръцете на акушер-гинеколога - той ще ви информира и ако има мерки, които трябва да се предприемат - ще бъдете уведомена, ще ви бъдат разяснени мероприятията и стъпките свързани с планираната бременност. Но... не се притеснявайте.

slavi 2010
Мнения: 3
Регистриран на: 12 юли 2010 11:10
Местоположение: СОФИЯ

Re: Забременяване

Мнение от slavi 2010 » 12 юли 2010 11:13

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ПРИ ТЕСТОСТЕРОН-2,51 КАКВО ДА СЕ ПИЕ.ИЗПИСАХА МИ ДУФАСТОН!

kokinos
Мнения: 62
Регистриран на: 25 мар 2008 17:34

Re: Забременяване

Мнение от kokinos » 19 ное 2010 13:21

Здравейте, спешно имам нужда от мнение!!!На 8 октомври бях в менструация.След това бяхме с мъжа ми в анталия и правихме опити за бебе-от година правим опити.На 4 ноември ми дойде мензиса нормален с повече болки.На 5-ия ден от началото му правехме секс.Седмица след това започнаха ужасни болки в гърдите, коремът ми се поду.Взех си тест за бременност престо, кото имаше мнооого бледа втора черта.След 3 дена отново направих тест, който отнава беше с по наситена вече втора черта.Вчера направих 2 теста единият престо другият шуър чек - и двата бяха положителни.Запазих си час при доки, но е чак за четвъртък.Моля ви кажете ми бременна ли съм и ако да ,дали мензисът е бил цветна бременност или съм забременяла веднага след менструацията.И може ли теста да отчете седмица след секс-така пише на опаковката.Може ли овулацията ми да се е изместила веднага след менструация?Благодаря предварително!!1

д-р Цончев
Мнения: 34730
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Забременяване

Мнение от д-р Цончев » 19 ное 2010 18:06

Моля ви кажете ми бременна ли съм и ако да ,дали мензисът е бил цветна бременност или съм забременяла веднага след менструацията
Няма как да се отговори на такова питане.

kokinos
Мнения: 62
Регистриран на: 25 мар 2008 17:34

Re: Забременяване

Мнение от kokinos » 19 ное 2010 21:57

Днес си направих кръвен тест, защото въобще не се чувствам добре-вие ми се свят и гърдите ме болят ужасно.Резултатът е 14,93mlu/ml. Това положителен тест ли е?Благодаря ви!!!

Отговори

Върни се в “Искам бебе!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron