ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Затлъстяването директно се отразява върху факторите на здравето
Не всичко е изгубено, дори когато сте разделени
Ново лекарство против малария ще лекува с еднократен прием

Болка отзад в главата.

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 34725
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от д-р Цончев » 18 сеп 2017 22:46

Малко вероятно, но не невъзможно. Вижте кръвното дали е наред.

Иванжелина
Мнения: 15
Регистриран на: 29 сеп 2017 13:33

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от Иванжелина » 07 окт 2017 13:27

Здравейте,
И аз имам същите оплаквания като главоболието ми е съпроводено с болки в крайниците,отпадналост,трудна концентрация и замаяност.
Това е от години,но напоследък оплакванията ми са непрекъснати от месец и нещо.Пия антидепресанти ,които ми бяха сменяни няколко пъти през годините.Сега съм на Есобел.Не бих казала,че ми помагат.
Имам доказано шипове във врата.По принцип професията ми е доста натоварваща, а и цяло лято имах неприятности с близки роднини.
Знам,че трябва да отида на невролог,но ме е страх.
Забравих да спомена,че цялото тяло ме боли всяка минута.

Stefanov9111
Мнения: 2
Регистриран на: 02 фев 2018 23:44

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от Stefanov9111 » 03 фев 2018 11:17

Здравейте,д-р Цончев, надявам се да ми отговорите възможно най-скоро.От няколко дни изпитвам болки в областа около тила и повърхноста на главата.Болката е тъпа, постоянна, не е сериозна.Ходих при невролог, направиха ми снимка на гръбнака и за шипове- не е от тях. Притеснено ми е, моля за съвет.

avent
Мнения: 102
Регистриран на: 23 юни 2009 09:29
Местоположение: софия

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от avent » 05 фев 2018 18:15

Здравейте,
От известно време съм с главоболие, стягане в темето, стягане в тила стрелкащо, размазано ми е пред очите, притеснено ми е, като подплашен съм/шашнат/, треперя, все едно нещо ме дърпа назад и надолу. Правил съм си ЯМР и се установи спондилоза, казаха и тензионно главоолие. Изписаха ми Аркоксия и мидокалм по схема но не се повлиява. Изписаха ми антидепресант Велаксин с ривотрил по схема като имаше ефект но след време ефекта спря. Смениха го с Ципралекс и вече 3 месеца по зле ставам. Говорих с лекуващия и той ме уверява, че този медикамент е най добър и изчистен. Мисля си че имам нещо лошо в главата.

д-р Цончев
Мнения: 34725
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от д-р Цончев » 08 фев 2018 10:00

Кога сте правили за последно ЯМР?

avent
Мнения: 102
Регистриран на: 23 юни 2009 09:29
Местоположение: софия

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от avent » 08 фев 2018 12:00

Преди година защото имах болка скованост и стягане. След рентген ми казаха да ида на ЯМР. Сега съм в паника, притеснение, паническо разтройство

д-р Цончев
Мнения: 34725
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от д-р Цончев » 14 фев 2018 21:02

Можете да направите един контролен ЯМР, за успокоение най малкото. ППринципно има много поводи за главоболие без да е нещо страшно.

Valentin_39
Мнения: 3
Регистриран на: 10 мар 2018 04:06

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от Valentin_39 » 10 мар 2018 04:14

можете ли да ми кажете към какъв доктор да се обарна и какво може да ми е : Значе боли ме главата наъ вече отзат и сас течение на времето болката обхвашта цлата глава,и болката е посточнна тъпа от време на време всчкаш ме пробождат сас шило (остра) по цял ден съм със главоболие и отпадналост не ми се ходи никаде абсолутно не ми се работи нищо не ми се прави дори и най лубимите работи! Незнам какво се случва със мен и замаяност постояна гадене треперя и други работи които са лични . Незнам кам каде да се насоча :)

Valentin_39
Мнения: 3
Регистриран на: 10 мар 2018 04:06

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от Valentin_39 » 10 мар 2018 04:17

И всичко това ми стана една вечер като ми одариха един шамар. На сутрента ми беше много зле сас продалжение на 2-3 седмици и от 7години насам сам зле много зле е не толкова колкото през парвите 2-3 седмици но пак съм много зле . Минах скенер но казаха нищо ти няма и нз кво да правя

Valentin_39
Мнения: 3
Регистриран на: 10 мар 2018 04:06

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от Valentin_39 » 10 мар 2018 04:24

какви ли не лекарства не съм приемал успокойтелни антидепресанти и други нищо непомага само едни Клонарекс 2 мг но ги спрях пиех ги 2 години и се престрастих и спрях ги само от клонарекса се чувствах горе доло добре

д-р Цончев
Мнения: 34725
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от д-р Цончев » 10 мар 2018 19:57

Добре е на първо време да ви види невролог. Контролирайте кръвното налягане при пподобни пристъпи на болка.

west_sw
Мнения: 1
Регистриран на: 26 мар 2018 18:36

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от west_sw » 26 мар 2018 18:40

Това е чувствителна област, а и не я щадим особено – децата но­сят тежки ученически чанти, ние пък стоим в неправилна стойка при работа на бюро, имаме напрежение и неприятности. Така вратът ни реагира с болки, често и с главо­болие.

Тези болки не са толкова резултат на износване, блокади или други проблеми на гръбначния стълб. Почти винаги са предизвикани от схващания на напрегнатата мускулатура на врата и ра­менете. Мускулните влакна се скъсяват и това води до проблеми. Стресът тук също играе голяма роля. Болките във врата и раменете са на­право като сеизмограф за стрес. Експертите наричат дори тези мускули на тила мускулите на стреса. Те ре­агират много бързо на нато­варвания от всякакъв вид. Причината е в многото нерви, които преминават през врата. При всяко натоварване те се активират и мускулите не­волно се напрягат. Това от своя страна сигнализира на мозъка, че сме в опасност, и оттам идва командата „стегни се , което още повече влоша­ва положението. Постоянно напрегнатите мускули пък губят еластичност, стегнати са дори в спокойно състояние и упражняват натиск върху нервите, пречат на кръвоснабдяването – получава се порочен кръг.

Най-добрият начин да пре­дотвратим това напрежение и болки е да разтягаме муску­лите и да ги тренираме. Има разработена програма от се­дем упражнения, които да се правят на работното място -по 15 минути дневно, може да не е наведнъж, а на три пъти по пет минути например. Това са упражнения именно за об­ластта на раменете и врата, лесни са за изпълнение, но са много ефикасни. От тези упражнения могат да се възползват и хората с главоболие.

При работа трябва да правим малки паузи, често да става­ме и да се раздвижваме. Не е зле да се отървем от чантите, които обичаме да носим на едно рамо. Спокойно можем да сложим лаптопа и в раница за гръб.

Упражнения при болки във врата и раменете:

Основна стойка

Седнете с изправен гръб на един стол. Краката са разкрачени на широчина­та на раменете. Коремът е прибран, мускулатурата на таза е напрегната. Раменете са назад, вратът е изпънат. Тази стойка се заема преди всяко упражнение. Броите бавно – да броите до че­тири например съответ­ства на 4 секунди.

1. Вдигане на раменете
Вдишайте дълбоко, бройте бавно до четири и при това силно издър­пайте раменете нагоре. Издишайте и задържате мускулите напрегнати за 4 секунди. Вдишайте и при издишването за 4 секунди спуснете раменете надо­лу. Задръжте мускулите напрегнати за 4 секунди. Започнете отначало. Пов­торете пет пъти.
2. Кръгове с раменете
Правете равномерни кръго­ве с раменете – движете ги напред, нагоре, назад и на­долу. Бройте до осем през това време. Повторете от пет до десет пъти.
3. Раменете наклонени напред
Вдишайте и бройте бавно до че­тири и през това време вдигнете раменете нагоре, наклонени напред. Задръжте 4 секунди и издишайте. Вдишайте, пак бройте до четири и отпуснете раменете със сила назад и надолу. Повторете пет пъти.
4. Раменете назад
Повдигнете ръцете, лактите са сгънати под 90 градуса нивото на раменете, китките сочат напред. С вдишването за четири секунди издърпайте ръцете хоризонтално назад, задръжте за 4 секунди, след това за четири секунди върнете ръцете напред. През цялото упражнение мускулите са напрег­нати. Повторете от пет до десет пъти.
5. Натискане на главата
Вдишайте, с дясната ръка натиснете дясна­та страна на главата за пет секунди. Изди­шайте. Повторете от лявата страна. След това с двете ръце натиснете челото пет секунди, без главата да поддава на натиска. Повторете пет пъти.
6. Разтягане на врата
Кръстосайте ръце зад врата и притиснете тила. Сгънете ръце­те напред, главата е изправена, задръжте напрежението за четири секунди. Вдишайте и при издишването освободе­те напрежението, спус­нете лактите надолу и притиснете брадичката към гърдите. Задръжте за четири секунди, след това за четири секун­ди бавно се върнете в изходна позиция. Повто­рете пет пъти.
7. За гръбначния стълб
Отпуснете главата, горната част на тялото и ръцете за четири секунди, като легнете напред върху бедра­та си. Задръжте четири секунди и бавно, прешлен по прешлен изправете тялото за осем секунди (бройте до осем). Не повдигайте раменете. Повторете три пъти.

Niki_123
Мнения: 1
Регистриран на: 12 юни 2018 05:59

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от Niki_123 » 12 юни 2018 06:04

Здравейте д-р Цончев,
имам ужасно главоболие в задната част на главата отдясно, което сякаш започва от една жила на врата и продължава в главата. При допир от този край на врата е доста болезнено, а при завъртане на главата в едната посока , сякаш се забиват иглички. В момента лекувам синузит с АБ и нагревки. Възможно ли е да бъде от синузита или е нещо друго - по скоро като настиване ?

д-р Цончев
Мнения: 34725
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка отзад в главата.

Мнение от д-р Цончев » 14 юни 2018 19:20

Възможно е. Като ходите на нагревки кажете на физиотерапевта, може да предложи мерки.

Отговори

Върни се в “Главоболие. Мигрена”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост