ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Точният хранителен режим може да помогне борбата с целулита
Множеството изследвания са доказали вредата от UV лъчите върху...
Бебетата, започнали да ядат твърди храни по-рано, се събуждат ...

Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Модератори: админ, консултанти

marinow1966
Мнения: 6
Регистриран на: 04 май 2008 16:57

Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от marinow1966 » 07 май 2008 22:10

Много трудно ми е да започна писмото си ,не мога да определя от кога точно започнаха проблемите при мен. Може би от 6-7 месеца започнах да се чувствам много уморен .Дори сутрин ,след ставан от сън се чувствах отпаднал ,немотивиран. Деня ми започваше с отпадналост ,леко замайване на главата. В следобедните часове това усещане се засилваше. Един следобед ,след по-голямо служебно натоварване ,усетих че ми истиват крайниците,замая ми се главата и за почнах да треперя.Закараха ме до близката поликлиника.Измериха ми кръвното налягане ,беше 150/95.Усещането беше ужасно. Имах чувстввото че умирам.Изсмучах няколко валидола и нещата се нормализираха. След няколко дни ситуацията се повтори,само че след работа.Едвам стигнах до Бърза помощ.Кръвното също беше завишено,но аз усещах че едва ли не е дошъл краят.Бях целя скован,едвам ходен.Изтръпнали и студени крайници,пулс 110,стахотно виене на свят.В БП ми сложиха натрии бром,и след около 30 мин ,кръвното се нормализира,световъртежа изчезна и се прибрах.
И така ,на следващия ден отидох на изследвания.Оказа се че имам висок холестерол -8,и завишение на чернодробните ензими.Изписаха ми медикамент за намаляване на холестерола,Беталок по 1/2 табл.сутрин и Тритеис-сутрин и вечер по 1/2 табл-за кръвното налягяне.
Започнах лечението ,но кръвното ми сякаш не се повлияваше от лекарствата ,а единствено от валидола ,и след приема на 1/2 табл.Ксанакс.
Сякаш за определено време симптомите намаляха ,но имах световъртеж и дискомфорт.Ходих при специалист УНГ,предписа ми Бетасерк и Милгама .Но с това проблема не се реши. Световъртежа не изчезваше.Започнах да изпитвам страх да пътувам ,да се срещам с хора. Имахх чувството че не съм аз.
През този период имах и сериозни проблеми в службата.което не ми позволяваше да си остана в къщи.Същевременно баща ми се разболя. На два пъти изпада в кома в ръцете ми. Напрежението сякаш засилваше симптомите.,но мислех че всичко ще отзвучи.
За съжаление не стана така.
След близо окло месец Личния лекар ме изпрати на нови изследвания.Пълна кръвна картина,ехограф на вътрешни органи,рентген на шийни прешлени, скенер на глава.
Навсякъде нещата бяха без проблеми.Чернодробните ензими и вичк останали показатели в норма.При скенера никаква находка. При рентгена нормални канали ,без шипове.
Но аз се чувствах зле.Едвам ходех от кабинет на кабинет. Имах страхотен световъртеж и сърцебиене и усещане че всеки момент ще припадна.
Изпратиха ме на психиатър.При пегледа и разговора с него той ми постави диагноза паническо разстройство.Изписа ми Сероксат и Ксанакс. Сероксата /20мг/ ,първите 4 дни по 1/2 табл,и след това по цяла сутрин,а Ксанакса по 1/2,1/2,1-сутрин обед и вечер.
Пих комбинацията 6 дни ,но се почувствах сякаш по-зле.Консултирах се с него и той смени Сероксата с Ципралекс,като пак го започнах по същата схема. Първите 4 дни по 1/2 и след това по цяла таблета.Ве4е 13 ден ,но почти никаква промяна .Има дни в които се чуствам по -нормално.но има и такива в които се чувствам много зле.
Имам, чувството че не съм аз. Замаян съм,очаквам всеки момент да ми прилошее.Вечер не мога да заспя до 3-4 часа,събуждам се около обяд. Не смея да излизам никъде,избягвам срещите с хора ,дори и по телефона не ми се говори. Чувствам се страшно подтиснат и отпаднал.Усещам болки и изстиване на ръцете и краката. Сякаш нямам сили да стана.От Януари до сега съм свалил близо 13 кг от теглото. По време на сън усещам болки в ставите и мускулите.Сънувам кошмари.Има моменти когато през тялото ми минава като ел .ток. Не мога да определя дали е горещо или студено. Някакво странно усещане което ме сковава.Сякаш ме стяга от тила и свива раменете ми. Сякаш кожата ми е със слънчево изгаряне.Трудно е да го опиша. Изпадам в ужас че ще умра.След време симптомите изчезват ,но аз се чувствам неадекватен,скован.Нямам апетит.
Объркан съм и не зная какво да правя,и дали ще мога да бъда пак нормален човек.
На 46 год съм.Моля ви да ми дадете съвет какво да првя.Непрекънато живея с мисълта че ще се случи най -лошото. Нямам стимул за нищо.

KQRA_38
Мнения: 29
Регистриран на: 26 фев 2008 12:41

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от KQRA_38 » 08 май 2008 00:33

Здравей!!! не се халосвай това е само страх.Всички симптоми които описваш съм ги изпитвала .Особено преминаването на ток пез тялото,изтръпването ,сърцебиенето,сковаването,мисълта чевсеки момент ще умреш----просто усещането е невероятно гадно и страшно.Щете посаветвам като ветеран в тези усещания.Пий си лекарствата ,ако от тях не се чустваш добре --кажи на лекаря си.Той ще ти направи отлична комбинация с която ще се чустваш отлично.НО това може да изиска повече време,затова бъди търпелив.Има и нещо друго------ако ти неповярваш в себе си че ще преодолееш стаха си---уверявам те и господ неможе да ти помогне.Не ми се сърди че ти пишша това----аз само искам да ти помогна да разбереш че можеш 80% отвъзтановяването ти зависи единствено от теб.А сега ще ти кажа че това е само страх,и ти можеш да го пребориш.Нямаи си представа колко е лесно.ПРОСТО ИЗЛИЗАШ НАВЪН ПОГЛЕЖДАШ УЛИЦАТА И СИ КАЗВАШ-----ТОВА Е ПРОСТО СТРАХ.,И ТРЪГВАШ.Пробвай, и ще видиш че ще отидеш до магазина без проблем.От това което прочетох ,мисля че имаш хипер преумора ---физическа и психическа.Трябва ти хубава почивка и добър психиятър.Няма да умреш скоро -ГЛАВАТА ГОРЕ .УСПЕХ :wink: :wink: :wink:

marinow1966
Мнения: 6
Регистриран на: 04 май 2008 16:57

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от marinow1966 » 08 май 2008 12:20

Благораря ти че намери малко време за да ми пишеш.Това е много важно за мен.Ужасът който изживявам е страхотен .За няколко месеца се превърнах в нещо, което аз самия не мога да разпозная.От весел и жизнерадостен човек ,остана само сянката.
Благодаря ти,защото за мен е много важно да чуя съвет от човек преживял и надживял подобни проблеми.Ще се опитам да прескоча бариерата.Дано успея.

KQRA_38
Мнения: 29
Регистриран на: 26 фев 2008 12:41

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от KQRA_38 » 08 май 2008 19:12

Браво на теб, така те искам.СТАХЪТ НЕОБИЧА СИЛНИТЕ ,И БЯГА.ТАКА ЧЕ БЪДИ СИЛЕН,НЯМА ДА СЕ ДАВАШ НА НЯКАКЪВ СИ СТРАХ КОЙТО СЪЩИСТВУВА САМО В МОЗАКЪТ ТИ.НИТО МОЖЕ ДА ТЕ УДАРИ НИТО МОЖЕ ДА ТЕ СЪБОРИ, НЕТО ДА ТЕ УБИЕ,АКО ТИ НЕ МУ ПОЗВОЛИШ.

marinow1966
Мнения: 6
Регистриран на: 04 май 2008 16:57

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от marinow1966 » 09 май 2008 10:49

Благодаря ти за оптимизма и надейдата която ми даваш.

karapan
Мнения: 4
Регистриран на: 09 мар 2008 09:01

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от karapan » 09 май 2008 20:46

marinow1966, всичко, което описваш ми е познато -страх, тревожност, безпокойство. Увредих и храносмилателната си система, най-гадното е че имам остър панкреатит и болки в краката. Изведнъж рухнах и най-много ме дразни, когато съчувствайки ми изтърсват "ти какъв железен човек беше". Е, бях, работех на огромни обороти и голямо напрежение, грижех се за дома си, за всички около мен. Поставиха тежка, диагноза на дъщеря ми - две години се борехме с рак на шийката на матката. Синът ми беше опериран на два пъти от херния, въобще всичко тръгна назад. И ето, че сега, когато уж нещата се нормализират, аз рухвам. Може би най-доброто лечение ще е да "изчезна" - на санаториум, без телефони и посещения?

marinow1966
Мнения: 6
Регистриран на: 04 май 2008 16:57

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от marinow1966 » 09 май 2008 21:27

Аз също имам болки в краката,ставите и почти всичко ме боли.Никога не съм изпитвал подобни усещания.Тожа наи-много ме притеснява.Билят ме кръста,краката,гърба. Изтръпват ми крайниците.Блед съм.Вие ми се свят.Храносмилателната система също не ми е в ред.Имам киселинност в стомаха.Непрекъснато ми е студено.
Изобщо сякаш се превърнах в развалина.Но най-много ме притеснява дали това е само стрес,или имам и някое друго заболяване .

marinow1966
Мнения: 6
Регистриран на: 04 май 2008 16:57

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от marinow1966 » 09 май 2008 21:32

Истински ти съчувствам и ще се радвам в скоро време да се решат здравословните ти проблеми. И дай Боже всички пишешти тук,да се излекуват.Защото разбирам че всеки пише за да намери помощ и лек.

karapan
Мнения: 4
Регистриран на: 09 мар 2008 09:01

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от karapan » 10 май 2008 00:43

marinow1966, вече три месеца съм определено зле. Лежах и по болниците, но сега съм в къщи и покрай мен е старата ми вече майка, която се тревожи страшно много и толкова се притеснявам покрай нейната загриженост, че болките ми се увеличават. Сама трябва да се справя, поне ако искам да заприличам поне малко на себе си от преди. Децата,съпругът ми и внучето ми и те ме "отглеждат" като цвете. А аз съм се изнервила и ме дразни постоянното им внимание. Какво ще правим? Моята невроложка каза, че лекът ми е в главата, т.е. сама трябва да се лекувам с мисълта и волята си. На първо време все си повтарям, че съм на 49г. и трябва да се вкопча в нещо, за да продължа, но не съм го открила. Отказах се от работата си. Искам, но не намирам за какво да се захвана, въпреки болките.

marinow1966
Мнения: 6
Регистриран на: 04 май 2008 16:57

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от marinow1966 » 10 май 2008 01:16

Ще трябва да се справим. Аз имам три деца. Най малкото ми е на 7 години. Семейството разчита на мен,а аз се "сбабих".Ти също имаш стимул,и трябва задади хората около нас ,и заради себе си разбирасе да надживеем това явление.Острия панкреатит като диагноза кой ти го постави?Много се съмнявам в истинноста на диагнозата.При остър панкреатит болките са неописуемо силни,нетърпими,и лечението е винаги болнично.Може би е провокация на неврозата.Но от утре аз съм решил ,ставам и излизам от къщи.Независимо как се 4увствам.

didi_panteva
Мнения: 31
Регистриран на: 25 яну 2008 21:52

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от didi_panteva » 10 май 2008 12:29

Погледни си личните съобщения!Има нещо за теб.

karapan
Мнения: 4
Регистриран на: 09 мар 2008 09:01

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от karapan » 11 май 2008 10:25

marinow1966, питаше за панкреатита, диагнозата ми бе поставена в Перник, където ми правеха вливания. Болката е повече от ужасна. Но близо месец след това отново започнах да повръщам и болките се възобновиха, въпреки диетата. Постъпих в "Пирогов", където отново останах на легло още 10 дни и диагнозата ми бе потвърдена - остър панкреатит.
Но, за да не се отклонявам от темата, лекарите и в Перник и в "Пирогов" ми правеха паралелни изследвания и за болките в краката. Не откриха нищо като заболяване и го отдадоха на стрес и обострена нервна система.

tedi.valeri
Мнения: 2
Регистриран на: 03 юли 2008 11:55

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от tedi.valeri » 03 юли 2008 14:21

Здравей Marinow1966! И аз като теб съм изпитвала тези усещания и знам че наистина е много неприятно. Моят проблем започна преди 4 год. съсвес случайно. Просто една вечер ми станда лошо. Може би се уплаших страшно много, защото сърцето ми щеше да изкочи. Помислих си че получавам инфаркт. Цяла нощ неможах да мигна. Затварях очи и имах усещането че потъвам, и ако не ги отворя няма да се събудя. От следващия ден започна кошмарът - изтръпване на лявата ръка, сърцебиене, световъртеж, прилушаване, имах чувството че всеки момент ще припадна, страхувах се че нещо лошо ще ми се случи, страх ме беше да остана сама, имах усещане за "буца" в слънчевия сплит, която не ми позволяваше да се храня нормално, обилно изпотяване, непоносимост към топлината, трудно ми беше да дишам и други подобни симптоми - с две думи голям кошмар. Направих си всякакви изследвания, които слава Богу бяха все нормални. Тогава отидох на нерволог - диагнозата вегетативна дестония (или за мен депресия). След като пих близо 3 месеца Грандаксин нещата се оправиха. Аз започнах да мисля по-положително, да си внушавам че мога да се преборя с проблема и се почуствах по-добре. Две години нямах проблем, но тази година отново усетих напрежението и след доста време реших да взема отново Грандакси. Той отново ми помогна. Сега получавам отвреме навреме криза, но я преодолявам. Започнах да вярвам в себе си повече, казвам си че това е само в ума ми и трябва да го прогоня, и така страха от това да припадна или да умра започна да остава на заден план, а аз се чувствам по-добре. Надявам се че ще се преборя с проблема докрай и го пожелавам и на теб. Изначе ще живеем в един голям кошмар и намя да сме полезни нито на себе си, нито на нашите близки. Пожелавам ти успех в нелеката борба с депресията.

gergana strachim
Мнения: 6
Регистриран на: 13 мар 2009 20:46

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от gergana strachim » 14 мар 2009 16:26

здравейте
аз също имам скованост в мускулите изтръпване истуденина в крайниците
психиатърката ми казва че това е скрита депресия
през юни месец 2008 г. получих и мания и сега съм с диагноза БАР
в момента съм в епизод на депресия с гореспоменатите телесни болки
серопран не можа да ми помогне болките да отшумат
предписаха ми от 4 дена лароксин
незнам дали ще ми помогне
като че ли има някакво подобрение
ще видим

kateto_79
Мнения: 6
Регистриран на: 14 мар 2009 15:05

Re: Моля ви да споделите ,имал ли е някой подобни проблеми?

Мнение от kateto_79 » 19 мар 2009 11:59

здравейте,горе главата на всички аз минах през този ад и мога да ви кажа,че всичко ще се оправи,но най важното е вие да го искате.Бях лекувана с ривотрил,серопрам,транксен.От хапчетата се чувствах замаяня кръвното 90на70 и т.н.писна ми и накрая зарязях всичко и започнах с алтернативна медицина от която резултатите бяха много добри.Понякога при напрежение се появява само едно туптене в корема,задуха го няма,припадъците ги няма,кръвното се нормализира и най-вече няма странични ефекти.Препоръчвам на всички да опитат,но първо се консултирайте с лекуващият ви лекар,защото в някои лекарства напр.при вземане на серопрам не трябва да се пие чай от жълт кантарион защото и двете влияят върху един и същ хормон в мозъка и се получава пренасищане в организма и има обратен ефект,симптомите се задълбочват.Не се плашете,успех на всички.

Отговори

Върни се в “Депресия, тревожност, стрес”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron