ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Черен дроб, жлъчка, панкреас са само част от коремните органи
Има специфично влияние и при двата пола
Само 10 вирусни частици за достатъчни, за да се развие заболяване

Паркизан и Амантадин

Модератори: админ, консултанти

shangtsung1
Мнения: 57
Регистриран на: 28 дек 2010 22:32
Местоположение: София

Паркизан и Амантадин

Мнение от shangtsung1 » 05 мар 2011 10:48

Искам да попитам някой,който има някакъв контакт с медицината,за тези две лекарства-паркизан и амантадин.Става дума за лечение на депресия и желание да преодолея това,че откакто се помня съм по затворено момче,не съм вървежен сред жените,на 23 години съм и още не съм изпитал какво е секс,любов,щастие.Не съм някой зубър с очила-изглеждам нормално,след 2 години и нещо би трябвало да стана лекар.За съжаление жените,които харесвам,не ми обръща внимание,от няколко години влагам много усилия за да спечеля хубаво момиче-но без резултат-чувам само НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ,даже една среща не съм получил.
В последната година съм вземал няколко пъти амфетамини и метамфетамин и наистина постигнах кратки успехи,поне се целувах с момиче-изпитах душевен комфорт....даже за кратко се отървах от депресията...но след това тя се връщаше,по-силна(ясно ми е че се дължи на изчерпване на серотониновите депа от амфетамина)Сега съм се отказал от наркотиците-защото е ужасно да си гледаш часовника и да знаеш че ти остава 1 час щастие или по-малко,че трябва да се съобразяш с настроението на дилъра си-особено гадно става като той ти каже...еми сега има само ЛСД и гъби....и тогава трябва да му се молиш и да се съгласиш да получиш по-малко количество за повече пари.
Вече не се видам с такива хора,но откакто ги спрях-живота ми загуби блясъка си.Сега обаче съм убеден че никога няма да се върна към наркотиците.НО МЕДИЦИНСКИТЕ МИ ПОЗНАНИЯ СМЯТАМ ДА ИЗПОЛЗВАМ,ЗА ДА ПОСТИГНА ТОВА,КОЕТО ИСКАМ.
ЗАТОВА ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЯКОЙ,КОЙТО Е В ЧАС С ЛЕКАРСТВАТА-ДАЛИ ЛЕКРСТВОТО АМАНТАДИН,КОЕТО СМЯТАМ СЕГА ДА СИ ВЗЕМА,МОЖЕ ЛИ ДА МЕ ВКАРА В ЛЕКА ХИПОМАНИЯ И ДА СТАНА ТАКЪВ,КАКЪВТО СИ МЕЧТА Я ДА БЪДА ЦЯЛ ЖИВОТ,ИЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЧАКАМ ДА ЗАВЪРША И ТОГАВА ДА МОГА ДА ПОЛУЧА ВЪЛТА РЕЦЕПТА ЗА ДА СЕ СНАБДЯ С ПАРКИЗАН,ЗА КОЙТО ЗНАМ ЧЕ МОЖЕ ДА ОСЪЩЕСТВИ МЕЧТИТЕ МИ.
ГОТОВ СЪМ ДА ПРИЕМА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ,ДОРИ ДА ЗНАМ ЧЕ НЯМА ДА ЖИВЕЯ НАД 40 ГОДИНИ,ПРОСТО СЪМ ГОТОВ ДА СЪКРАТЯ ЖИВОТА СИ ЗА ДА УСЕТЯ КАКВО Е ЛюБОВ,СЕКС,И БА БЪДА ТАКЪВ КАКЪВТО СЪМ ИСКАЛ ДА БЪДА ВИНАГИ.
ЩЕ СЕ РАДВАМ,АКО НЯКОЙ С МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ МИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ
И ПОСЛЕДНОТО НЕЩО КОЕТО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ Е И ДАЛИ ЛЕКАРСВТОТО РИТАЛИН(МЕТИЛФЕНИДАТ,КОНЦЕРТА) БИ МОГЛО ДА МИ ПОМОГНЕ

shangtsung1
Мнения: 57
Регистриран на: 28 дек 2010 22:32
Местоположение: София

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от shangtsung1 » 05 мар 2011 10:59

И само да уточня на потребителите,които не знаят каквое хипомания-че това е състоянието на момчето от music idol-иван ангелов,който всички опредляха като положително луд.Тоест искам да отблежа,че всъюност съм много затворен човек....и много ми се иска да съм в лека хипомания,във всеки един миг да се чувствам прекрасно,хората да ме харесват...и търся медикамента,който може да го направи

BBelchev
Мнения: 150
Регистриран на: 04 сеп 2010 17:39
Местоположение: София

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от BBelchev » 07 мар 2011 06:18

Много хубаво си направил като си се отказал от наркотиците. Метилфенидат на практика има същото действие и почти същите недостатъци като кокаин. Съответно изобщо не е вариант за теб. Лекарствата, към които си се насочил, обаче, имат ефект подобен на наркотиците и поради това имат подобни проблеми. Ще ти се наложи да увеличаваш дозата, а тези лекарства имат други много сериозни странични ефекти. Примерно гаденето ще го търпиш, обаче какво ще правиш с халюцинациите?! За амантадин виж Psychoactive properties of amantadine, а за паркизан виж Artane (Trihexyphenidyl) - hallucinations from hell! - историята е доста показателна. Дори и да не направиш някоя много сериозна беля, рискът да се държиш неадекватно и да се изложиш е много голям. Не си струва.

Желанията ти звучат напълно разумно и са реално изпълними. Но не е това начина. Трябва да се промениш. Няма медикамент, който да направи това. Започни психотерапия. Точно психотерапията ще ти помогне да постигнеш желаните цели. Разбира се, че е по-трудно - ще трябва да отделиш известно време и да положиш доста усилия. Обаче при психотерапията всичко зависи от теб - ако си достатъчно мотивиран, успехът е гарантиран. Много по-лесно е просто да започнеш да пиеш хапчетата, но чрез тях няма да постигнеш желания резултат и много бързо ще си докараш сериозни проблеми.

И аз искам да направя едно уточнение: Не гледай на психотерапията като лечение за депресията. Всъщност най-добре депресията я остави настрана - тя е просто симптом и като започнеш да се променяш, тя ще изчезне от самосебе си. Не си губи времето с депресията. При психотерапията наблегни на това как да се промениш. Първо с терапевта ще анализирате защо не ти върви в живота, ще определите конкретни насоки за промяна и след това ще работите по тях - как да се чувстваш прекрасно, хората да те харесват, да ти върви с жените и др.

shangtsung1
Мнения: 57
Регистриран на: 28 дек 2010 22:32
Местоположение: София

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от shangtsung1 » 07 мар 2011 12:34

Благодаря за изчерпателния отговор,но психотерапията засега ми е много скъп вариант,а за другите лекарства-паркизана и метилфенидата са на жълта рецепта така че......засега няма как да ги имам.Но защо мислите,че е опасен метилфенидата,след като основно се дава на деца,за да са по-концентрирани,защо тогава за мен да са опасни

iwa
Мнения: 975
Регистриран на: 22 юли 2008 12:10

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от iwa » 08 мар 2011 00:30

Поста и въпросите са несериозни. Не може студент по медицина да пита как да се друса.Защото антипаркинсоновите препарати са едни от първите с които са се друсали наркоманите в страната. Особено ако се съчетаят с кафе става страхотно шоу .Е, ацетоновите са преди тях.
Така,че купи си разредител и ще ти излезе по-евтино, доколкото знам и зелена рецета няма да ти трябва.Но нека да е АМБ, корселина е по -токсичен.

Метилфенидата - това е психостимулант известен с търговското си име риталин- апоневрон, както и с още поне 4- 5 имена/подобен и е нашият биокаптон/каптагон-виж аферата Опицвет/.До началото на 90 години психостимулантите от този тип не са били обявени за наркотици.Причината да влезнат в тях е, че след 4-5 години създават зависимост-изискват много висока доза и понеже те са близки до структурата на адреналина водят до много инфаркти и инсулти.Психично- предизвикт състояния подобни на шизофренията-лечението им е със същата прогноза.
Децата на които се дават са с друга - болестно променена рецепторна структура на мозъка и не се изисква повишаване на дозата-няма зависимост, по този начин няма и риск от усложненията за които писах.

shangtsung1
Мнения: 57
Регистриран на: 28 дек 2010 22:32
Местоположение: София

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от shangtsung1 » 08 мар 2011 18:04

Iwa,не знам защо мислиш темата ми за несериозна,депресията е реално заболяване-чувстваш се зле-и в продължение на много време-нищо около теб не се променя,значи за да се почувстваш добре,трябва да си промениш биохимията в мозъка.Това което възприемаш като друсане-бих го обяснил по следния начин-имам желание вместо всяка сутрин като ставам да се чувствам провален,че всичко е загубено,че няма добро бъдеще,и че съм си пропилял най-хубавите години.Вместо това искам да се чувствам най-малкото неутрално.
Вече 3 ден пия амантадина и..засега мисля че само имам повишено усещане за музика...но ще видим оттука накъде отивам

iwa
Мнения: 975
Регистриран на: 22 юли 2008 12:10

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от iwa » 09 мар 2011 00:43

Несеиозно е, защото психостимулантите нямат антидепресивно действие. Те дори усилват депресията, защото по принцип усилват психичното сътояние в което е човека. От тази гледна точка, ако на един депресивен човек с мисли за самоубийсто му се даде психостимулант, риска той да се самоубие става огромен.Защото психостимуланта маха задръжките и ако мисълта например за децата е спирала самоубиеца, то психостимуланта го кара да я игнорира.Същото е и при невротика, при него оплакванията са от адреналина, когато му дадеш адреналинов аналог-психостимуланата е такъв, става наистина нетърпимо.
За антипакинсониците-предполагам има тема за лечението на Пркинсоновата болест.Влез вътре и питай колко антидепресивно им действат те.Наистина питай.
След това ще се увериш сам колко несериозно и питането ти и предполагам ще го напишеш сам тук.

shangtsung1
Мнения: 57
Регистриран на: 28 дек 2010 22:32
Местоположение: София

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от shangtsung1 » 13 мар 2011 19:09

Вече мина седмица от както го взимам,мисля че има ефект-от време на време както си седя,или като си лягам или като слушам любима музика-и ме удря импулс на много голямо щастие,който продължава различен период от време.Не усещам живота си провален,имам надежда и гледам положително..
От време на време-особено след ставане обаче-се чувствам много тъжно и зле,но всеки път се оправя това.Сега леко ми пресъхва устата повече от нормалното.Не знам обаче за да се запази това състояние колко време трябва да го вземам и как да го спра,с намаляване на дозите или отведнъж

DanielED
Мнения: 143
Регистриран на: 06 авг 2009 22:27
Местоположение: София

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от DanielED » 31 авг 2011 01:25

Добре дошъл в клуба : )) Имаш лично съобщение : )))

flower_new
Мнения: 740
Регистриран на: 08 авг 2011 18:31

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от flower_new » 31 авг 2011 17:47

Като ви чета и се хващам за главата, не ми се мисли какво ви чака, дано се влюбите лудо в някой или нещо друго крайно ви се случи, което да ви върне обратно на земята. Най-лошото е, че сами не се усещате накъде отивате с безумното си мислене, мн жалко наистина. Това, че ВИЕ не сте удовлетворени от себе си и не се радвате на живота не означава задължително, че не ви е в ред биохимията, а че просто трябва да намерите НЕЩО което да ви радва.

DanielED
Мнения: 143
Регистриран на: 06 авг 2009 22:27
Местоположение: София

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от DanielED » 31 авг 2011 18:01

Ами то и аз ви се чудя, ама ква файда?

Трябвало да съм намерил нещо, което да ме радвало. И защо трябва да го търся и намирам? Защо не обикновените неща да ми носят радост и удоволствие(както трябва да е), ами да съм търсил нещо друго?

Прочети някоя статия за допамин, ела после отново да говорим. Ако не знаеш, от кво зависят тея неща(настроение, щастие, удоволствие, наслада), как даваш коментар и мнение, кво трябвало да съм направил?

flower_new
Мнения: 740
Регистриран на: 08 авг 2011 18:31

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от flower_new » 31 авг 2011 18:05

Много добре знам за какво говориш, но явно не чуваш какво ти се казва, антидепресантите са чиста форма изкуствени наркотици, дълбоко се съмнявам, че се стига с тях далече, видяхме какво стана с мн звезди в Холивуд, не ми се спори с никой достатъчно съм препатила и е безсмислено просто, всеки да се оправя както намери за добре.

flower_new
Мнения: 740
Регистриран на: 08 авг 2011 18:31

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от flower_new » 31 авг 2011 18:09

Нали ги пиеш, защо няма промяна, не си ли щастлив, енергичен, комуникативен???? Пила съм повече от теб от тези "лайна", няма да ти донесат щастие, повярвай.

DanielED
Мнения: 143
Регистриран на: 06 авг 2009 22:27
Местоположение: София

Re: Паркизан и Амантадин

Мнение от DanielED » 31 авг 2011 18:38

В друга тема писах що не ми действали. А на теб успех с промяната на мисленето и "положителното" мислене.

Отговори

Върни се в “Депресия, тревожност, стрес”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron