Форум

Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Необходим за правилното развитие на бебето...
За какво трябва да се внимава по време на път
Основателни ли са опасенията ни?
Какво смятат от Европейската агенция по лекарствата
реклама

Серотонинов синдром

Модератори: админ, консултанти

Серотонинов синдром

Мнениеот Atanas_P » 31 Яну 2010 12:07

Здравейте ,ще карам по ред ...
Всичко запозна преди 3 години когато бях горе-долу активен спортист и приемах хранителни добавки,след едно такова приемане на креатин с глюкоза на обяд ми нямаше нищо,но след приема на кафе на другата сутрин вдигнах кръвно и ми е очести пулса, и се наложи да ми го свалят с нефедепин и седатиф ,както и да е.. оправи се ,но след това изпаднах в едно депресивно състояние което ме влачи доста време..... 2 седмици бях в депресия,но не предприех мерки ,като пиенето на кафе ми караше пулса да очестява което допълнително ме депресираше...
Спрях да пия кафе и се реших да отида на психиатър и ми изписаха ривотрил и някакъв антидепрасант които пих точно 2 седмици,заради негативните мнения за ривотрила...след това 1 година стоях в безлично състояние,напълнях,не работих - бях немощен,беше ме страх да побягам и 500 метра ,а преди 1 година без проблем бягах и по 5000м. Имах съмнение за диабет,хипертония заради този пулс и никаквото състояние което имах,но абсолютно нищо ми нямаше и се реших пак да отида на психиатър.Този път бях готов на крайности само и само този ад да свърши,изписаха ми стимултон,който наистина ми действаше,кафе не бях пил от месеци и започнах да се чувствам добре.Започнах отново и да тренирам и издръжливостта ми се покачи,започнах и да работя,общо взето всичко вървеше идеално .Пих стимултона 7-8 месеца и реших да го спра,през това време започнах да пия нес кафе,не еспресо,понеже тревожността от еспресото се превърна в главоболие ,което не отминаваше с дни.В интерес на истината само еспресото ми причиняваше това,при енергиини напитки и нес го нямаше.... и вече след натрупаната самоувереност реших пак да се възвръщам към по активният спорт и да взимам хр.добавки и реших да си купя млечно-яйчен белтък на прах...и хоп,отново главоболие...която не минава с дни.Четох за триптофана който при предозиране причинява серотонинов синдром,възможно ли е да имам подобно нещо породено от креатина и кафето преди 3 години...всяко пиене на кафе,вече и нес кафе , и на аминокиселини ме къса от главоболие,просто искам това нещо да изчезне и да бъда пълноценен.
Сори ако съм бил приказлив,но 3 години вече съм така и исках да бъда максимално изчерпателен.

Благодаря !
Atanas_P

Назад към Депресия, тревожност, стрес