от titatu » 08 Фев 2009 22:46
Аз също пия Золофт, вече 2 години, но нямам намерение да го спирам. Преди това съм пила две години Сероксат, спрях го постепенно, защото нямах никакви оплаквания. Но след това преживях много силен стрес, почина мой близък, и буквално за няколко дни се върнах в начално положение, при това с депресия и тревожност едновременно. Но това беше от стреса и аз го знам. Веднага започнах Золофт. И така 2 години вече. Доколкото знам няма проблем да се пие продължително. Ако си напълно добре и чувстваш, че ще можеш и без него, можеш да го намаляш много бавно, докато го спреш. Аз имах близо 3 години пауза между двата антидепресанта, през които се чувствах напълно нормално и мисля, че и организмът ми имаше нужда от това. Неприятното при Золофта е, ако дозата ти е дори и с малко по-висока, отколкото можеш да понесеш. Аз писах в друга тема за този проблем - появява се безсъние, гадене и силна сухота в устата. При намаляването на дозата не знам как е, не съм минавала този етап. Желая ти успех, каквото и да решиш! Но не забравяй, най-важното е да споделяш с терапевта си всичко, което те вълнува покрай лекарството ти.