ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Сексът като физическо упражнение
Сърдечните гликозиди са показани при сърдечна недостатъчност
Маслото от сусам възстановява косата и предотвратява падането ѝ

Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Модератори: админ, консултанти

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 29 сеп 2017 12:23

Ще ми се да дабия с последен пост, достатъчно сериозен, за да не се подмине темата ми... поради обширност. По принцип е добре да се чете от края към началото. :P
Четох тези дни за психопат. Аз не мисля, че мога да бъда определена като човек, който тормози за удоволствие. Така че ще продължи да ми е обидно, в крайна сметка само една статия за музиката и психопатите ми е достатъчна, за да кажа, че със сигурност съм била следена, може би при кандидатстването ми за работа в банката, казах ви, че някъде след започването й пък майка ми ми се обади да ми каже, че правили уж някакво статиститечско проучване и може би, според нея, това е било индиректно от банката пратено, та ще пподължи да ми е обидно, че някой смята страха от преследване за болестен симптом.
Дори да е безпочвен страхът, миналото трябва да бъде анализирано, за да се открият корените му, които са си повече от реални.
Аз исках да съм Някой. Но нямах представа нито как да се държа с такива хора, нито как бих се опазила от тях, ако ми създават проблеми.
Мисля, че доста изпушили хора са отключили психозата/паническа атака!!!!!! е незнание как да се държиш!!!/ точно в този момент.

Имаше едно момче от психология нет и майка му, с които си говорих преди време. Дано не се е оказало то, което в последствие ударило майка си почти до смърт. Тъпото е, че вие ако питате майка ми, тя няма току така да признае вината си. А не е лош човек принципно. Какво остава за по-лицемерни ли, хитри ли, овълчени или хиени да ползвам като определение?
Макар че жената, с която си говорих, изглеждаше мила, както и хлапето.

Може би за случаи, в които има изразена агресия при първа психоза, която си е и най-страшна, си трябват хапчета.
Аз просто се страхувах.

Честно.... ако по време на психоза от тук нататък убия някой, ще е с пълно съзнание. Просто после може да ме е яд от затвора примерно, но не и от постъпката.

Същевременно.... има някои дребни неща, за които ме е яд, че съм правила по време на криза, но се надявам, че няма да има повече.

Успях да си "върна лентата назад", за да видя, че част от действията ми са били провокирани от яд към мъжа ми, други-от страх за децата/тоест... магариите едновременно за да тормозят мъжа ми, друга-за да се обади някой на лекар/.

Разбирайки, че е предимно гняв.... просто изразявам желанията си вече.
Онзи ден гледахме тв-Американски пай. След това се развика, че било кочина винаги. В интерес на истината от 1 седмица това беше 1ят ден, в който "отпуснах края". В крайна сметка му се извиних и заявих, че другият път като посмее да ми направи забележка, ше му скъсам кабелите на телевизора така че няколко дни да чака сервиз.
Едно време щях да сведа глава, че съм ужасна домакиня. Аз едно време мислех така за себе си. Сега... просто съжалявам че не съм се изместила на квартира, за да си върна душевния покой и са се организирам като домакиня. Не обичам да чистя, но винаги съм казвала, че правя разлика между разхвърляно и мръсно. В общи линии има дни, в които успявам да оставя дома чист. При все че тръгнах на курс.
За мен каква е била диагнозата ми, не е важно. По - важно е било какво ме е довело до психиатър. И това седи в основата на психотерапията като наука./псианализи и псилогия/.
Така че.... на първо време запишете на листче детските си спомени. Цел поне на мен ми беше да ги навържа. Така се оневиних. Но казах... дори да имах някаква вина, аз съм била дете.
Със сигурност има какво да научите от тук. Обещано.
Не съм сигурна, но все пак допускам, че с такова инфо можеше и да не стигна до първа психоза.
На мен ми беше прехвърлена вина, която си беше на родителите ми. Отварям скоба, че те са били на моята възраст, а аз се чувствам не по-голяма от 20 годишна. Смятам и те.
Доколкото тежки случаи на системен сексуален тормоз... не сте виновни, че е нормално да се възползват от безпомощността ви - било заради възрастта или пола. В крайна сметка е хубаво, че не сме задължени да се забраждаме още, което означава, че независимостта е свързана само с преодоляването на чувствата около тормоза.
А тия дето ги тормозят и са в капан... за там съм казвала - не знам. Никой не е длъжен да идва да убива вместо вас.
Може би е добре да замълча. Всеки да си прави сам изводите.
Доколкото мъжа ми.... все пак не си е позволявал повече от блъскане, стискане и прочие. Не че и това е малко, но не е повод да го убия.
Също... за такива, които нямат моя проблем е още по-лесно.
Чувствам се ок. Тревожна съм като цяло около децата, но мисля че това е в реда на нещата. Стремя се да им се радвам по-често.
Почнах курс... бях се уплашила, че имам проблеми с паметта, но това са били ефекти от ПА, а и липсата на учител, с който да се отработят фразите.
На мнение съм, че чаша мляко с морков и тиквени семки действа много добре на тонуса. Още нищо от никъде не съм доизвадила. Нямам намерение да ви държа в течение в крайна сметка, но... аз съм решила регулярно да си го пия това. А, плюс лъжица мед.
Внимавате да не се задавите с натрошените семки.
Мисля....60-70 стр като прочетете, няма как да не стигнете до термините, които трябва да се разберат, както и до моите причини.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 29 сеп 2017 12:38

Доколкото грешката ми "доизвадила"-ако някое пси се замисли... страх ме е, че може да имам/е тения. Има някои факти, които ме смущават. Освен това днес си извадих акъла с косъм на пръчицата, който не видях, но задвижи акитата и.... прималях. После реших, че ми е достатъчен излишния сърцетуп и зарязах всичко. Има неща, които не знам дали са нормални или не. За тях ще ходя на джи пи. В крайна сметка до 1 месец ще знам. А в зависимост от това какво ще излезе, зависи и аз... как ще изкарам курса и дали ще почна работа.
Разминали ли сме се с по-малкото зло, мисля че ще забравя за психични проблеми.
: )
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 29 сеп 2017 14:16

Ако сега можех да върна времето назад... бих пила 2 курса някакво антипаразитно, плюс няколко месеца по - късно трихомонацид срещу ламбии/освен ако откриването им с тест е лесно и 1-2 броя лабораторни тестове са достатъчни, за да се успокоя/.
Бих си провела терапия или бих чела постове като моя - но нямаше.
Бих направила изследване за тения. Ей така, покрай ламбиите. След година отново 1 -2 пъти изследване за тении.
Относно хигиената -преди ядене и след тоалена се мия като хирург преди операция, не си пипам дрехите.Всяка нощ спим с нови пижами. Гладя чаршафи плюс панталони и гащи. Ползвам спрей за дръжките на вратите, чистя според възможностите.
Правя си п.мляко+морков+смлени тиквени семки+мед.
Държа ноктите си къси.
Мисля че това е средината.
С майка ми се разбирам и мисля че така и трябва. С баща ми също щях. Мисля че бих поговорила с него по-обстойно за миналото, за да се сближим повече. Мисля че ми липсват откровени разговори с него. От двамата той можеше да ме изслуша и да приеме гледната ми точка.
Тоест... ако тормозът ви се е изчерпвал до шамари.... амммммм.... такова е било разбирането тогава. В Китай краката им чупили, тука ако не можем да си простим възпитателните шамари накъде сме тръгнали?!
Не че е хубаво. Но.... не е неппостимо ако в процеса на разговори изградите равностойни отношения.
Доколкоо мъжа ми... :P Работех ли дабре заплатена и постоянна работа........ доста трябваше да пада на колене, за да ме задържи при него.
С две думи.... някои родители правят психично разстройство на децата си поради незнание. Това е простимо.
Имаше един случай тук на системно сексуално насилие от баща.... ако става въпрос за дете - единствен ход са социалните. Има ли амбиция за учене каквото и да е в дома за сираци, ще има изход. Поне занаят ще ви осигурят.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 29 сеп 2017 15:21

Най-вече...не вярвам и в диагнозата хипохондрия. Някак не може някой да ме убеди, че болките са на психичва основа. Единствено и само ако човек е скован заради социална фобия или ПР до степен да се чувства като цяло схванат, обездвижен и да придава другго значение на болките от обездвижване и стягане./ Когато се притеснявам, инстинктивно си стягам цялото тяло и за да релаксирам, съзнателно си отрускам всяка част почти като при медитация, но нямам болки, които да предизвиквам чрез психика. Последно си обясних болките с неправилно хранене. Ядките не се ядат след нахранване. А и от тук нататък упойки само при вадене на зъб. И всичко ми е ок тия дни.
Също... ако имате разстройство на нервна основа.... пийте противопаразитно 2 пъти. Не повече, че това си е химиотерапия.
Горе поста.... 2 години по ред за по един месец бих пуснала регулярно изследвания за тения 3-4 пъти за един месец. После не бих продържила с такива.
А пък при психоза задължително просто кръвни изследвания плюс 3-4 теста на фекалната маса. Ъъъ.... 2 месеза след едномесечен прием на антипсихотик бих се хранила здравословно за около седмица, след това 2 пъти в месеза прочистване с някой антипаразитен препарат плюс психотерапия или четене задължително.
А ако аскариди или острици са виновни за психозите.... психолози иэпсихиатри прикриват лечение.
Което е просто трагедия, престъпление.
Същевременно.... безсънието заради проблеми.... някак не мога да го отхвърля като причина за психоза.
Но.... честно казано докато излязат резултатите от изследванията другия месец.... ше си ходя посърнала и леко психозна.
Чувството е.... смразена съм от страх. Или...толкова ме е страх на моменти, че имам чувството че изгарям.
И това не са симптоми на треска.
Просто ме е страх за децата ми.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 29 сеп 2017 22:16

:P Това, което ме тревожеше... почти отпада. Заеби/те! Било е снимка на острица. А аз просто съм била с достатъчно раздвоен поглед като съм чела преди.
Доколкото опасенията за тения... решила съм скоро да сготвя леща и да проверя дали пак ше изглежда така на изхода. Също... във всички случаи няма да мирясам напълно докато не направим още едни изследвания плюс моите опасения.
Но.... ми олекна много.
Във всички случаи... естествено, че стигнах до момента да се питам защо родих, но... си мисля, че ако близките ми не бяха безотговорни нямаше да си помисля това.
Не че аз винаги съм била, но... ако ми бяха оставили нервната система-щях. Имах/м желание.
А що настоявам да ми се обърне внимание?
Ами защото говоря истината.
Добре съм. Нощно време реша ли да спя-спя. Преодолях го с:" 6 часа няма да мисля за болести. И утре ше имам време да ги мисля."
После отлитам в облаците.
И втори отговор:защото ако съм права за лекарите, това не бива да бъде премълчавано.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 10:55

Мечтая да почна работа като чистачка в психодиспансера при съкровището в бг или в художническо ателие или в музикално студио.
Така съм се оляла в нета, че няма начин да променя каквото и да е. А и не искам.
Работи ми се само с луди колкото мен.
И в лудостна обстановка.
Истинската лудост ме хваща само ако децата са болни и не знам как да ги защитя или излекувам.
Трае до 1 седмица. През 5-6 месеца. През останалото време съм работоспособна около18 часа на ден/плюс минус/.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 11:50

Евентуално и да пиша няма да е колкото преди. Споко. Там, където човек успее да ме убеди че не е някое рекламно лице, иначе... коя съм аз, че да успея да премахна психиатриите и да оставя само терапията и затворът като варианти?!
В смисъл... ако ви разправя всички дивотии и излагации, по-скоро ако ги прочетете... сигурно ще е тласък в посока да си пиете хапчетата... но... моят случай е индивидуален. Ако се бях изливала при терапевт за по 50лв на час, нямаше да се налага да пиша тук и може би нищо нямаше да е толкова бурно.
Във всички случаи ако психотерапевтите са толкова сърцати, колкото се изкарват на думи, толкова загрижени за пациентите... трябва да осигурят работни места с началници, вземащи предвид временната нетрудоспособност.
Заради изпушване през 6м. заради скандали и настинки... аз не мога да съм пълноценна личност. Заради предрасъдъците, които са всъщност нормални.
Мен също ме е страх да се срещна с болни от тук.
Но ако знам, че са ходили на терапевт със сигурност, страхът ми е по-малък. Понеже... лудите колкото мен са опасни колкото всеки един нормален човек поставен в кофти ситуация.
Ивчей, поне си имаш занаят. Аз с тоя маркетинг съм за никъде.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 20:08

Така де... изскочи инфо, че до някое си време котешкият глист се считал за безобиден. Обаче направило впечатление, че се хранел с допамина. Или поне има такава хипотеза. Във всички случаи излиза, че антипсихотиците трябва да се изписват от паразитолог, не пси.
В крайна сметка... за малко си спомних какво е да си независим. И ми се припика от умиление. И няма и среда от депресия в тези моменти още по малко психоза
Същевременно обичам децата и бих казала, че ако имах сили, щях да изпотрепя всеки, който ме кара да имам желание за независимост.
Дори едно от малкото удоволствия не мога да си позволя вече заради коткари и кучкари еколози защитаващи непушенето. Чухте ли телепатично псувните ми?
Нищо де. Пушите не пушите и вие си разнасяте глисти.
Също... нямам какво ново за кажа. Като се оневини човек сам себе си, после следва дда стане нормален психопат- синоним на този термин, въведен от мен е егоист бе, здравословен егоизъм най-точно.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 20:25

И си седнал да се кахъриш за деца, жена. В моменти като този, когато се чувствам безсилна все едно ми бъркат през устата чак до пъпа. Там ми се свива всеки път когато реша да дезертирам от децата.
Седнал някой да ми говори че съм непостоянна. С какво постоянство композирах?
Денонощно.
Затова едно ОКР ако реши да има деца, трябва да си е подсигурило занаят. Че обича да изпипва нещата. Най-вече около децата. Тоест... важно е на първо време да намериш някой с който се чувстваш добре след над 2 години съжителство. : )
Не знам дали съм права да казвам че към правенето на деца трябва да се подхожда отговорно.
Поне за себе си съм 100% на това мнение.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 23:16

Да не говоря, че мъжът ми се орепчи на началника си и сега повече от всякога очаквам социални при следващ скандал. Тоест тук само крайно изпаднали в нужда остават да работят. Дойде един немец и стоя не повече от 3 дни.
Същевременно пък социалните... дали ще разберат че основно се нуждая от мед.помощ за децата, тоест... да не ми разправят врели не кипели, а да вземат насериозно факта, че още познавам кога преувеличават и кога са искрени и кога може да е от притеснение нещо.
От работа, съобразена с факта, че съм на мнение че 4ч.работен ден ми осигурява балансирано съществуване между работа и дом.
Та.... точно днес имам чувството, че чиче ме зароби тук.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 23:23

Ужасно е. Преди смятах че бог ме закриля, докато сега знам, че не съм застрахована от хорската психопатия.
И пак ми отиде по дяволите последния пост, който обобщаваше терапевтичните ми елементи. Ше взема да си го сложа в подписа. :P
Доколкото докторите.... сега пък цикъла ми не спира. Из ония дни една кикимора си яде ноктите и после ми пипа учебника. :P Бях в потрес. Налага ми се да съм вежлива с хора, с които иначе говоря на поне метър разстояние. Едно време ме беше срам да си придърпам учибника обратно. Сега не.
Но пък открих огромна прилика с хора от изтока. И после като се зачетох в тюрско алтайския произход се поуспокоих. :P
Теорията ала Шашмагюлити работи.
В бг са дошли семейства, в които е царяло равноправие. Заключавам аз, след като на изток пазят традициите с бурките.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 23:26

Една.... ромка. Интересно че... две бяха от един град ма до едната не ме е страх да стоя.
Иска ми се просто да се скрием някъде.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 23:47

Ако да речем нямам опаразитяване, понеже все за два пъти вермокс щеше да излезе нещо тлъстичко ако това е от детството ми...отчитайки състоянието на зъбите ми.. бг зъбарите така ги правят че нонстоп по нещо да има. Абсурд е коронки да се правят през две години. Тия тук пък на зъб по 4-5 снимки... та си знам, че ми умориха щитовидната.
И.. през всичките тези години аз се чувствам непълноценна понеже не работя.
А всъщност... аз се виждам жертва на лекарите и зъболекарите.
Тоест... на мен се учиха да правят снимки?, а бг трупаха харички.
Най-ощетени са ми джипитата понеже ходя като ше заумирвам.
Освен.... да си направя изследване и на хормоните и ако е това просто да не си пия хапчетата.
Как спите спокойно с тази алчност не знам.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 06 окт 2017 23:52

Болките от ляво и дясно са... заради това че не мога да сдъвквам добре с тия зъби.
Плюс тъпия хемороид който отива към анална херния май.
И.... нали така беше докато пикам и акам няма страшно. :P
Темата се оака тотално.
Същевременно... след като пиша тук нямам желание да работя и се чувствам изтощена. Но пък все ме гложди да напиша нещо.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Да си проведем сами психотерапия. В помощ на заболявания като ОКР, шизофрения, биполярно, ПР...

Мнение от fantagiro » 08 окт 2017 00:32

Не знам просто. Вчера и днес ядохме китайско. Плюс свинско. Тия кълнове.... седя и се чудя какво би станало ако свържа кабел с батерия и го опра в някое растение.
Аз че изкарвам чудесии, изкарвам... единия ден ядох гъби, на другия ден... пънчето току аха викам - айде тения. На другия ден само свинско. Кукести глисти. Накрая днес с тия кълнове... седя и умувам... но е напълно възможно да му се невиди.. а като е супичка и ябълки, нормална храна - гладки и красиви, чисти. В тоя ред на мисли... не щъка ли, нямам представа какво е. Като се сещам мамите в бг... толкова убедени, че вадят нещо. Имаше 1-2 неща, за които определено мога да се тревожа, че са находки, но... като цяло видът на умрелите глисти някак си ходи с вида храна преди това.
От цялата работа правих упражнения и си разтегнах сухожилие. Сега не ме боли дясна страна ами крак.
Утре им готвя каквото искат -аз...си минавам на по-леки храни. Исках да откажа гъбите и китайското но... всички ме омразяват с това "трябва".
В тоя ред на мисли.... създаването на деца наистина се обезсмисля. През цялото време или сме в скандал заради "трябва" или аз примирам, понеже им оставям свобода да се грижат от грешките си и.... после правя психоза понеже кибича до посред нощите да им меря температури и да наблюдавам ако стане по зле да бегаме в спешното. В крайна сметка накрая ги травмирам с някоя обида, после - психично разстройство, противоречиви чувства към родителите....
Особено много съжалявам че ги създадох. Не защото ми тежи чак толкова работата. Просто да съм медицинска сестра и доктор без образование е травмиращо.
Минавам и през фазата "всички ше умрем", лягам в леглото с идеята, че 6 часа няма да мисля за нищо от това, че смъртта е някъде там, но.... аз с идеята, че ще умра заспивах преди първата психоза.
Друго си е като има към кого да се стремиш отделно от децата.
Също.... не е никак много да искам чист дом и тераса плюс лекар който да приеме насериозно случаите ми и мъж който да не казва че нямало да се откаже от пържолите на жар.
Е.... даже Джери няма да каже що е то котешки глист, щото д-рката е в лилаво като е активна.
Малко драма.
Толкова ли много искам?! Свестен доктор, изследвания, лечение, работа с нормално р.време, чист и малък дом..."мерси" от големи....
Дребосъците ги боля корем. За себе си съм убедена, че тоя път е от прекомерно ядене на свинско.
А аз.... значи мога да ям супа нонстоп. Нищо че съм чревоугодник... като видя че нещо ми действа зле-спирам. Не възприемам храната като удоволствие. А... хубава музика, рисунка и т.н.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Депресия, тревожност, стрес”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта

cron