Страница 1 от 1

Въпрос към д-р Цончев

Публикувано: 29 сеп 2017 21:21
от Yosko01
Здравейте д-р Цончев.Проблема ми е следния постоянно си мисля че ще умра че ще ми се случи нещо лошо като стане тва няма да ме има ще ме погребат ще реват за мене ще ми направят аутопсия всякакви такива мисли когато видя некролози се стряскам ужасно много немога да ги гледам имам чуството че не съм аз като ги видя немога да си ги обесня те са навсякъде и особенно ако е на млади хора ме фаща ацкия страх че и аз ще умра на тяхна възраст като стана или по лошо сега..много ме е страх ходих на психолог после на психотерапевт на 03.10.2017 имам час при психиатър с тези антидепресанти ме е страх да не ми стане нещо на черния дроб... страх ме е също така от гробища много...ходил съм на всякакви иследвания кардиограми ехографи ендокринолози но когато ги видя тези никролози и като пише еди си колко време без еди си кой направо се побърквам навсякъде ги има залепени писна ми да ги гледам гледам да не им обърна внимание но просто немога..кажете ми какво да правя имам чуството че това е някакво фоби от което немога да излезна постоянно ме е страх..страх ме е също така да не умра от катастрофа да не ме убият неискам да умирам млад поне да живея до 80 90 години.. въпреки че всички иследвания са добре постоянно ме фаща страх от всичко.. където и да отида никролог където и да се обърна не един а цели 20 30 никролога залепени ще се побъркам..моля помогнете ми. :cry:

Re: Въпрос към д-р Цончев

Публикувано: 04 окт 2017 21:40
от д-р Цончев
Психиатъра не ви ли предписа някакво лечение?

Re: Въпрос към д-р Цончев

Публикувано: 06 окт 2017 18:22
от Yosko01
Антидепресанти серопрам 1 таблетка сутрин и ксанакс половинка вечер но много ме е страх за кръвното днеск видях един ковчег и какво да стане едни мисли аз съм следващия как ше умра всякакви негативни мисли и повиших леко кръвното 130/80 пък нямам някакви заболявания "уж,, постоянно си мисля че ми има нвшо на сърцето и го дигам тва кръвно заради това въпреки че кардиограмата ми била като на новоредно дете от какво е тва кръвно...да не получа инсулт аневризма или кръвоизлив моля ви кажете ккто да шрая понеделник съм на психотерапевт ходих на психолог мисля че имам хипохондрия постоянно си мисля че съм болен от нещо аман вече.. тея антидепресанти хич н искам да ги пия и тях живи наркотици на 16 години как можаха да ми ги испишат незнам.. кажете ми че няма да получа нищо постоянно ме е страх доста време беше 120/80 днеска 130/80..😭

Въпрос към д-р Цончев

Публикувано: 07 окт 2017 19:09
от marina hope
Здравейте,
имам дълга история с психични проблеми, последната ми диагноза е шизоафективно разстройство. Имах няколко по сериозни кризи и кратки престои в психиятрия, за съжаление и опит за прерязване на вена. в момента съм на Експлемед, изключила съм всякякъв стрес и функционирам. все още се чувствам много ранима и бързо се уморявам. имам малко приятели, затворена съм, но се старая да не се изолирам и излизам. ходя на танци, поработвам почасово. Ужасява ме мисълта, че съседи, приятели, и тн. знаят или ще узнаят за заболяването. вземането на лекарството от аптеката всеки месец и ходенето на преглед при психиатър много ме депресира. за съжаление при мен беше налице много стрес, травми и дисфункционални отношения между родителите. има и известен наследствен характер.
Бих желала да комуникирам с хора, страдащи от това заболяване и да получа съвет как мога да го преодолея. засега наблягам на спорт и диета, изключваща глутен и мляко. зная, че е важен соц. контакт с хора. избягвам го, защото се чувствам неадекватна и с бавна мисъл и реакции. хората го виждат и реагират, и това ме наранява.
Моля за становище дали трябва да пия лекарството си доживот. като страничен ефект получих и заболяване с обмяна на веществата и надебелях.
Благодаря