ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Честата консумация на леща регулира кръвното налягане
Бебетата учат лексика от бащите си
Няколко прости съвета за храненето

Детето ми казва, че чува глас

Модератори: админ, консултанти

Фрида
Мнения: 10
Регистриран на: 17 май 2009 07:36

Детето ми казва, че чува глас

Мнение от Фрида » 10 яну 2017 13:48

Здравейте.Синът ми е на 8 години.Изключително добро дете, усмихнато, любвеобилно, социално, има много приятели и хобита и доста богато въображение.В училище се справя добре, не ми е създавал никакви проблеми.
За първи път ми каза, че чувал някакъв глас преди около месец.Пишехме домашно, видях, че се е отплеснал и когато го подканих да продължи той каза, че "онзи глас" му казвал "не пиши, не пиши".Доста се стреснах, но реших, че просто си търси оправдание или си фантазира и само го подпитах за какво става въпрос като се опитах да не му показвам, че това ме е разтревожило.От това което ми каза разбрах, че от време на време чувал някакъв глас, който го карал да прави пакости или неправилни неща (като в случая) и когато се ударел по главата гласа изчезвал.Аз абсолютно никога не съм го виждала да се удря-щеше да ми направи впечатление.Обясних му, че има много богато въображение, че фантазията му работи и че навярно това не е никакъв глас, а собствените му мусли.Че понякога мисълта може да е толкова силна, че човек да я сбърка с глас.
От тогава не съм му споменавала нищо за "онзи глас".
До днес, когато си говорехме и той ми каза, че имал някои малки страхове и един от тях бил "онзи глас".За последно го бил чул миналата вечер, когато сме си легнали, аз съм заспивала, а гласа му казал "Събуди я, не я оставяй да заспи".Тогава пак се ударил по главата, гласа изчезнал и от тогава не го бил чувал.Вечер той заспива почти веднага щом си легнем (спим заедно) и ако се беше ударил щях да видя или усетя но такова нещо няма...така си мисля.
След днешният разговор, когато отнови ми каза за гласа съм много притеснена.... Четох в нета както много тревожни неща, така и доста успокояващи- например, че много деца на тази възраст си въобразявали гласове.
Трябва ли да продължа да го разпитвам, как да се отнеса към това, да потърся ли специализирана помощ, да изчакам ли?!
Моля за съвет...

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Детето ми казва, че чува глас

Мнение от fantagiro » 10 яну 2017 14:54

То дори и да потърсите, първото, което ще направят сигурно е да му изпишат хапчета.
Обяснете му какво е мечти, мисъл въобще. Обяснете му, че в училище ни учат да мислим и този "глас" е неговата пръкнала се мисъл.
Тоест... започнал е етапа на отделяне от вас, от вашето мислене и това е хубаво, понеже не винаги ще сте права относно неговото бъдеще, живот, така, както примерно моята майка не е била права да избира какво да уча.
В интернет влиза ли?
Вярва ли в духове?
Моят разказ за духовете е свързан с изобретяването на телевизията, киното и "бъзикането" с незапознатите с технологията едно време хора.
Също... разказала съм им за самолетите и как някои хора ги бъркат с НЛО, а също и за това, че ако летиш с балон и насочиш огледало срещу слънцето, за хората, гледащи от земята това е второ слънце или НЛО.
Все още е трудно да ме разберат напълно, но когато напреднат с геометрията, физиката, ще.
За такива работи му говорете.
Също... на мнение съм, че стягате детето си прекомерно. Отпуснете му края.... най - вече запишете го на боен спорт, за да възмъжее... не му се карайте за оценки.
Не е зле да потърсите терапевт, който евентуално да ви подпомогне в обяснението на това какво се случва с детето ви, но.. ако заговори за хапчета, по - скоро недейте.
Може синът ви да вярва, че някой психотронно му въздейства. Има много детски с подобни сюжети.
Обяснете, че това, което гледа е фантастика. Обяснявайте многократно. Дъщеря ми казва, че превръщам детските в някакъв ужас, най - вече когато закритикувам оригванията и грозните физиономии от детските, но... все пак са на себе си.
Детето ви има изтласкана агресия спрямо вас, но не съм много сигурна дали съм достатъчно веща за повече съвети.
https://ttodorov.alle.bg/za-men/
препоръчвам ви този, но ако ви заспряга хапчета за сина ви... отидете при друг.
:P
Също така, етапът 0-7 години психолозите не напразно наричат шизофренен, понеже нещата се приемат буквално.
Едва по - късно вече започва абстрактното възприемане на нещата.
Също... това е някакъв сигнал, че спрямо детето ви е упражнено насилие, евентуално емоционално, не физическо. При мен звученето на гласът ми стана по - силно, след двугодишен тормоз от страна на мъжа ми, родата му плюс... новородената ми дъщеря. Предполагам, че имам някакво увреждане на ушите, в следствие от което гласът в главата ми стана по - силен/невроза/ на моменти, което по време на първата психоза ме стресна и понеже не знаех какво ми е, за малко влязох в шизофренията, допускайки присъствие на духове. При условие, че повечето хора вярват в бог, духове, шизофренията е национална, наднационална, световна, така че... не е повод за срам. Мисля.
Не се стряскайте, че синът ви има шизофрения, казах ви първият етап от развитието на детето се нарича шизофренен, ако все още вярва в дядо Коледа, защо да не вярва и в духовете.... Дъщеря ми е почти на пет, втората, и съвсем скоро ще й обясня, че дядо Коледа не е никой друг освен баща й.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Детето ми казва, че чува глас

Мнение от fantagiro » 10 яну 2017 15:09

Също... аз се съобразявам с мнението на децата си за обзавеждането на стаята им, доколкото мога, дрехите, които искат, играчките. Понякога се налагам, друг път не.
Обяснявам им, че е нормално понякога да чувстват, че ме мразят. И че това не е точно омраза, а са ми ядосани. /Емоционална интелигентност/.
Че човек е нормално да иска всичко за себе си, но е важно да може да споделя, че любовта се състои в това да споделяш.
И други.
В едно четящо общество мисля, че е хубаво да се обяснява по някое време що е то втори глас в главата.
Втория глас е общественото мнение, родителското мнение. /Това е съзнанието/
Първият глас е подсъзнанието/желанията/.
Имах намерение да пиша по - късно /или да прочета самостоятелно/, че имам нужда от опресняване на знанията относно определение на психолозите за подсъзнание и съзнание, защото второто ми се струва излишно като термин.
Понеже.... и подсъзнанието и съзнанието са съвкупност от мисли, в основата на които седи "как да задоволя желанието си".
Синът ви чете ли книги?
Ако чете, е важно какво чете или гледа по тв.
Може да е прочел, или някой да му е дал съвет да не ви слуша толкова, или от телевизията и резултатът да е нещо ново - детето ви вече не ви слуша чак толкова.
Аз бих заложила на това да не е отличник по всичко, вместо това да се съсредоточи над нещата, които са му интересни. /електротехника примерно/
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Детето ми казва, че чува глас

Мнение от fantagiro » 12 яну 2017 18:36

Ох, и забравих най - важното... може просто да се шегува с вас/Но във всички случаи то трябва да знае, че това е неговият глас, или че... ако евентуално каже, че го чува по - силно от този, с който си пише домашните.... му обяснете, че заради порастването на някой зъб, временно му се е натиснал някой нерв в вестибуларния апарат, откъдето временно чува своя собствен вътрешен глас по - силно/. Казах ли, драга евентуално пишеща книга за отглеждане на деца, че може и да е сънувало всичко, което е описало?
Ако детето опише нещо и вие го отсвирите по някакъв начин, или не успеете да го разберете, то няма да знае как да назове чувството, но ще го чувства.
Всъщност... явно заради религиозното да гледам себе си, а не другите, съм пропуснала да разбера, че.... лицемерието е неизменна част от живота.
Едва сега разбрах защо всички стари хора казват, че децата, които са единствени в семейството са егоисти, докато такива като мен са в по - малка степен или въобще не са.
Както и да е де, откакто приех и лицемерието като възможност да го чувствам, пъзелът, за тези, които четат отдавна, е напълно подреден.
Съвсем нормална съм.
Принципно, когато имам "нервна криза", всъщност точно тогава имам нужда от разговор с психотерапевт, за да се почувствам разбрана от някого/понеже мъжът ми не може да сдържа чувствата си, още по - малко не се сеща, когато ме види уплашена за децата, просто да ме прегърне....дори да му го кажа... аз взех да се уча и да не търся разбиране от никого, откъдето отпада и нуждата да бъда прегръщана, но... съм на мнение, че все пак бракът, за който мечтаех, можеше да бъде реалност и по - скоро повечето мъже са достатъчно умни, за да имат нужда самите те да проявяват нежност към жена си. И т.н./
Да спра да си правя сметка какво пиша, защото нали аз съзнавам какви съм ги свършила тук, беше заради решението да спра да анализирам, а само да описвам какво се случва, за да "уловя" защо правя нервни кризи. От там пък... се превърна в навик глуповатото донякъде изливане на всичко, което ми се случва.... Съжалявам единствено за.... три поста от всичките, представяте ли си?!
:P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

karidimore8
Мнения: 3
Регистриран на: 15 окт 2015 16:33

Re: Детето ми казва, че чува глас

Мнение от karidimore8 » 20 яну 2017 17:06

Понеже детето ви е още малко да се правят каквито и да е заключения-моят искрен съвет е да потърсите помощта на много добър детски психолог за консултация!Но наистина да бъде много добър детски психолог,а не някоя фльорца с купена диплома.Само такъв специалист би ви обяснил поведението на детето.Не бързайте да ходите на психиатър !

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Детето ми казва, че чува глас

Мнение от д-р Цончев » 20 яну 2017 20:17

Детският психиатър най-добре ще прецени една такава ситуация.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Детето ми казва, че чува глас

Мнение от fantagiro » 22 яну 2017 12:08

Не бих дала на детето си нещо, което забавя мисленето, депакинът например води до преждевременна менопауза при жените, халоперидролът предизвиква паркинсоноподобни състояния....
Бих го завела на психотерапевт, и то в краен случай, ако след 2-3 месеца обяснения продължава да вярва, че някой му ги говори тези неща.
Децата се учат да говорят правилно в тая възраст, бе, хора, в училище ги учат да се изказват пълноценно... аз като си спомня вкъщи колко често се употребяваше "таковата".... :P
Освен това лично моето мнение е, че това дете се е шегувало.
Но пък държа да подчертая, че едно време съм нямала такива преживявания. На 27 бях, когато се стресирах от по - силното звучене на собствените ми мисли, което си обясних с ушни проблеми и проблеми с вестибуларния апарат примерно. Което пък ме наведе на мисълта за диагноза невроза. Не понасям силни шумове, ако не са музика. Че даже и музика вече рядко слушам силно.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fineti22
Мнения: 1
Регистриран на: 30 сеп 2014 01:33

Re: Детето ми казва, че чува глас

Мнение от fineti22 » 19 апр 2017 16:50

Здравейте! Аз имам дъщеря на 10 години и преди два месеца имахме подобен проблем. Детето ми казваше, че в гърдите има нещо като топка, която му говореше.Тази топка дори караше детето да се наранява и да си сложи край на живота.Умирах от страх, че ще се случи най-лошото. Не исках да повярвам, че детето ми полудява, но тя не можеше да спи, не искаше да остане сама, всички в къщи бяхме в изпаднали в ужас, не знаехме какво да правим.Споделих с една приятелка и тя ми препоръча да заведа детето на психолог. Препоръча ми Антоанета Георгиева от Бургас, била много доволна от нея. Други познати ме съветваха, да отидем на психиатър, но не исках да изкарат детето ми лудо, затова исках първо да опитам при тази госпожа Георгиева. Ние живеем в малък град, близо до Бургас и трябваше да пътуваме до там, но при нас няма добри специалисти.Първо отидохме двамата със съпруга ми, бяхме много притеснени, но жената ни успокои и каза, че е имала и други подобни случаи и каза да доведем детето. На другата среща, детето влезе само при психоложката. След 15 минути излезе с такава усмивка, че аз не повярвах. Детето не се беше се усмихвало месеци наред. Истината е, че тази жена направи чудо, не зная какво се е случило вътре, но детето ми е вече спокойно и дори по-уверено. Безкрайно съм благодарна на тази специалистка. Препоръчвам я навсякъде. Тя спаси детето ми. Благодаря ви госпожо Георгиева. Господ да ви благослови!

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Детето ми казва, че чува глас

Мнение от fantagiro » 19 апр 2017 21:31

И как точно помогна на дъщеря ви, понеже споделянето на изводите от психотерапията действа психотерапевтично? Също... аз не мисля, че ако действително сте г-жа Георгиева, точно това е начинът да се саморекламирате.
Няма нищо лошо в това да кажете, че сте имали такъв случай и сте го разрешили успешно само с психотерапия, без хапчета.
:P
Позитив, как сте бе/да не разводнявам другата тема, смятам, че пиша пестеливо, та не е невъзможно да бъда прочетена/?! Бих казала, че можеше и по - дискретно да протече лечението ми, но в крайна сметка съм удовлетворена от резултата.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron