ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
То предотвратява и появата на диабет, затлъстяване и остеопороза
Мозъкът е неспособен да запази тази информация
9 начина да облекчим сърбежа без помощта на лекарствени продукти

Душевно болен баща

Модератори: админ, консултанти

userbg
Мнения: 30
Регистриран на: 11 авг 2016 20:00

Душевно болен баща

Мнение от userbg » 16 авг 2016 14:08

Здравейте,

Какви документи са необходими за вкарване на баща ми в психиатрия. Проблема е сериозен и смятам да взема мерки. не спира да ме тормози. А и аз достатъчно проблеми имам от него. Заклет пушач е, не си внася здравните и стаж в НАП( вече 10 години )...

Във сряда ( 10 август 2016 ) вече стана напечено и звъннах на 112, а оттам ме препратиха към дежурен полицай, но отказах да ги извикам, тъй като същия вече се примири и стана по спокоен. Баща ми няма зъби в устата, заклет пушач е, На 62 години е.

Просто ми е интересно какво е необходимо за да го вкарам в психиатрия да полежи там малко време и да се оправя. Всеки човек рано или късно е добре да се лекува.

Същият има брат ( в случай мой чичо) който през 2004 се самоуби като се хвърли в кладенец.
https://www.youtube.com

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Душевно болен баща

Мнение от д-р Цончев » 22 авг 2016 16:53

Това, че ви тормози не значи че е за психиатрия...

userbg
Мнения: 30
Регистриран на: 11 авг 2016 20:00

Re: Душевно болен баща

Мнение от userbg » 22 авг 2016 20:19

Същия викаше много на баща си преди да почине. Каза че имал много нерви и затова му викал. Еми като има нерви трябва да се лекува. 8) 8)

Чувал съм е че в психиатрия вкарват дори ако удариш шамар на някого. 8)

Други мнения
https://www.youtube.com

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Душевно болен баща

Мнение от fantagiro » 23 авг 2016 00:56

:P Отвори си страничката на Българска асоциация по психотерапия и си избери някой, с който да проведеш среща, за да оцените състоянието на баща ти. Ако не можеш сам - мога да ти препоръчам.
Мога да ти препоръчам не един, а трима специалисти.
Само че на мен ми се иска да ти задам въпрос: ти да му помогнеш ли искаш или да се оттървеш от него?

:P
Доколкото това, че е заклет пушач, не е нормално да го посочваш като пример. За цигарите сочат, че предпазват от Паркинсон и още няколко други болести. Познавам няколко, отказали цигарите, дори бих казала, че за количеството цигари, което изпушвам, съм по - здрава от тях. Изглеждаме еднакво остаряващи. :P Ако сравня последиците от ражданията какви са по тялото ми.... дори с хемороидче пак съм си ок. Прибра се напълно, а предполагам, че ако най- после започна да правя упражнения, съвсем ще ми "светне" пред очите. Децата ми са по - здрави до момента от тези на непушачи. Всъщност, тъжната истина е, че не познавам деца, които да боледуват рядко и първата си настинка да са карали на 4 години, както съм била аз, доколкото помня от картона си.
Относно психиатриите... Последните статии, които съм чела, ме навеждат на мисълта, че все по - малко хора се вкарват в психиатрия, най - вече, когато са "леки случаи", трябва да се съгласят да влязат вътре. Докато когато е агресивно се изисква съдебна заповед. Динолова беше писала в смахнатата си книга, че ако има опасност от самоубийство, се вкарвало насилствено пак, макар че... бях чела пък друга статия, според която в някои психиатрии ползвали болните като роби - имаше репортаж, самите психиатрии играели повече ролята на социални заведения за прибиране на бездомници, отколкото на психиатрии.
Тоест... трябва да има подадена жалба срещу баща ти за опасно поведение, но пак всичко е под въпрос, защото доколкото знам, се разглежда твоето поведение и неговото, тоест ако е бил провокиран, вината може да падне и върху теб. На мен ми звучиш изнервен, тоест с невроза. Във всички случаи, щом родителите ти са били невротични, се нуждаеш от психотерапия. Мога да ти препоръчам.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Душевно болен баща

Мнение от fantagiro » 23 авг 2016 11:15

Освен това на баща ми дядо му е пушел. Не помня дали е пиел, но този май беше пушач, но иначе се въздържал от пиене, който е откарал до към 70-80 годишна възраст. Три дни не пушил и на третия починал. Ще звънна на майка ми, за да знам с точност кой от двамата и на точно колко години.
Иначе имам познат, с който не съм се виждала, откакто съм съкратена от работа, но докато си пушехме в почивките веднъж ми сподели, че пробвал да спре цигарите и взел да вдига кръвно, та просто решил да ги намали.
:P Беше с наднормено тегло.
Когато пуша под кутия, или дори кутия и 5 цигари, нищо ми няма на дробовете. Проблемите ми идват, когато се разтревожа и съответно ги вдигна на две.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

userbg
Мнения: 30
Регистриран на: 11 авг 2016 20:00

Re: Душевно болен баща

Мнение от userbg » 23 авг 2016 14:39

Цигарите не предпазват от нищо. Прекаленото пушене води до проблеми.

и моля те спри със спама
https://www.youtube.com

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Душевно болен баща

Мнение от д-р Цончев » 26 авг 2016 23:18

В психиатрията въобще не вкарват толкова лесно, инак половината нация щяхме да сме там. Често дори и полицията има проблеми с въдворяването на определени лица.

userbg
Мнения: 30
Регистриран на: 11 авг 2016 20:00

Re: Душевно болен баща

Мнение от userbg » 28 авг 2016 16:54

Зависи каква е гледната точка.

д-р Цончев, в психиатрия могат да те вкарат за всичко. Я за караници, я за изнасилване или най-дребна кражба.

Един приятел преди време го бяха вкарали само защото е ударил силен шамар на половинката си.
https://www.youtube.com

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Душевно болен баща

Мнение от fantagiro » 01 сеп 2016 11:41

:P Лудницата за приятеля ти е играела ролята на училище, тоест... педагогическата стая.
Чакай да се пробвам да те поставя на мястото ти.
В основното сънувах как тупаря един съученик, който тормозеше всички в класа. Сънувах, че му прилагам айкидо хватки. В средното този с компания продължиха с тормоза, за щастие върху мен беше само с чукане по прозорци и заплашително отношение. Други не се разминаха само с това. Рахатлясах във висшето, тоест преродих се, четири години се занимавах само с интелигентни хора, които не бяха съвършени, но никога, никога не се е стигало до бой. Нищо че бях в депресия, поне се бях измъкнала от близки отношения с мутрите. И какво се случва в един момент? Женя се и почвам да получавам заплахи за бой ако не слушам, тоест един човек играе ролята на насилника от училище и родителите, които ме ограничават, карат ме да се грижа за хора заради техни интереси, а не лично мои, без да зачита... каквото там.
Ти как ще се почувстваш, ако смяташ, че вече си достатъчно порастнал, за да залагаш само на разговори, дипломация, вместо шамари, за да опазиш територията си и накрая да получиш второто?
И до кога с това училище?
Та ей за това му е била психиатрията.
Доколкото баща ти.... Ами че що не му платиш здравните вноски ти? Ако разполагах с пари на времето, много неща щяха да стоят по различен начин.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Душевно болен баща

Мнение от fantagiro » 01 сеп 2016 12:08

Освен това... айде, пак за бащите и майките. На времето, когато сме имали веднъж... ако не се лъжа 20-40 дка царевица, която се береше на ръка!, майка ми ставаше най - вероятно в 4, за да приготви закуска. След работа, баща ми и останалите сядаха, докато аз, тя, сестра ми слагахме масата. Тоест... принцесите седят на масата, пият, ядат, докато жената чупи крака, докато сервира.
И това нонстоп така.
Накрая и уважение да не получиш?
:P
Доколкото мен и майка ми...на мен ми е писнало от началници и в свободното време.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Душевно болен баща

Мнение от fantagiro » 01 сеп 2016 14:58

Ох мразя лаптопите.
Та... айде, пак сначале.
Изтрих си поста.
Та...
Обичам земята. Два броя китки си докарах от бг, филизи де, за да си ги пресадя тук. Имам вече и орхидея, и калия. Когато обаче на нивата, някой не зачита желанието ми за почивка....
Обичам си и децата. Смятам, че нито една валута не е достатъчно стабилна, понеже чрез нея... ни терапевтират. За мен е по - логично, да купувам материали за децата, за да упражняват фината си моторика. Седя и измислям занимавки с тях. Които обаче не мога да осъществя, понеже се треса от панически атаки нонстоп. Наред с това, че трябва да ги уча да работят в екип, демек, си прилагам знанията на практика, само че... мъжът ми смята, че парите от държавата за това, са негови.
Е?
Седях и му ги разправях тия работи. Значи някой който се вживява в ролята на мъж и на жена, е много вредна работа.
Например.... никога не съм чувала мнение на баща ми за жена. Не одобрявал аборта. А майка ми защо има поне един, за който знам? Няма кой знае каква разлика преди брака, след брака.
Не обичал жена да пие. Обаче трябваше да се стиковат с майка сега - не обича жена да пие или не обича жена, която не може да носи на алкохол и я хваща лесно.
:P
От някакви моментни изказвания, казани по друг повод, така се осират децата, че няма нужда да избегна натуралното изказване. Има вероятност иначе да не ме разберете.
:P
И? До там с критериите за лоша жена.
Да не е бръмтия, хубаво де, ама колко са мъжете, които са се оженили девствени?
:P
И такива може да има, само с една жена цял живот. Ами щастливци. Уцелили са от първия път. Сега какво, всеки който е играл тото, ако не е спечелил, какво прави? Или намира друга игра, или продължава да опитва, докато нацели тройка, четворка и проче.
:P
Та... знаела съм си интереса аз, само че съм се влияела от авторитети.
Та да се върна на мъжа ми.
Не ми дава пари. Яд го е, че ги давам за цигари.
:P
Усилено си купувам по две кутии цигари, на едната снимана една как плюе кръв, на другата - око.
Хм, сега.... :P на 34 години и съм кът сокол бе.
Да не ми се дразнят хората, които имат увредено зрение. Знам, че е от стрес. На мен от стрес цялата ми кожа е състарена и мисля, че по тази причина вървя към изсипване на корема. Поне хемороида пак се показа. В смисъл.... спокойно, и аз ще умра. Зъбите ми са трагедия. Знам, че зрението няма с какво да се замени, хората са казали "пази любовта като очите си".... и сравнението не е точно, ама.... ако не бяха такива "мутри" в училище, можеше и да имам мерак да ходя и да стана лекар, изследовател и да ви намеря "някакво решение" на проблема.
Сърдете се на себе си. И за простатита можеше да поработя, и за спина, и за " и други" , за каквото се сетите хубаво.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

userbg
Мнения: 30
Регистриран на: 11 авг 2016 20:00

Re: Душевно болен баща

Мнение от userbg » 01 сеп 2016 20:55

Фантагиро, моля те вземи си хапчетата :evil:
https://www.youtube.com

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Душевно болен баща

Мнение от fantagiro » 02 сеп 2016 01:33

Преди да са ме хванали хапчетата, ще ти кажа, че един нормален човек пита като не разбира нещо. Когато насреща му замлъкнат, когато пита, понеже не е разбрал, е сигнал за проблем с комуникацията. Или нежелание за отговор.
Виждам, че само аз разбирам какво имам предвид. Но пък се сетих за...г-н Апостолов... или Дейл Карнеги, не помня кой беше дал този съвет, но...
"Казвай на хората това, което искат да чуят."
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

userbg
Мнения: 30
Регистриран на: 11 авг 2016 20:00

Re: Душевно болен баща

Мнение от userbg » 02 сеп 2016 13:56

Стига с тези философии.

Дейл Карнеги го знам. Даже преди време му четох една книга.
https://www.youtube.com

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Душевно болен баща

Мнение от fantagiro » 02 сеп 2016 14:16

Тогава ще посочвам факти само.
За да си оправя психичните проблеми, висях на компютъра и си докарах сериозни хемороиди. Това ако не е пародия, не знам кое ще да е друго. Ако психиатърката ми беше пробвала да ми каже Имаш ПР, ще пиеш 6 месеца антидепресанти, за да си по - спокойна, че това което предстои като анализа... боли от него. Всъщност, трябваше една седмица да ми дава диазепам, да изчака действието да отмине и да ми пусне кръвни изследвания, за да се видят като цяло показателите ми. Сега и да ми казват... като се обърне каруцата, пътища много.
Вместо това ми каза, че съм неизлечимо болна.
Успях да се завърна от абсолютно полудяване. И съм с всичкия си.
На 20 един човек трябва да знае, че родителите вече не са с всичкия си. Да си подреди живота. Това е цел на всеки човек. Тоест... да му е хубаво, но и да работи, понеже така е устроен живота. Да спортува умерено.
Мне, някои философии ми харесват, понеже разбирам кое е причината за появата им.
А... повече книга от богат финансово човек нито ще чета, нито ще купя. Грижа се за сланините им.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост