ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Развива всички мускули на тялото
Бременността през лятото може да бъде дори приятна.
Макар и косвено, бащата е важен фактор в процеса на кърмене

Относно преглед при психиатър ...

Модератори: админ, консултанти

MIrela_Fr
Мнения: 2
Регистриран на: 16 май 2013 09:14

Относно преглед при психиатър ...

Мнение от MIrela_Fr » 28 юли 2016 12:37

Бих искала да препоръчам на всички ПСИХИАТЪРИ преди да назначават каквото и да е лечение на пациентите да поискат пълна кръвна картина , биохимични изследвания и подробна информация за други заболявания ! Защото понякога проблема МОЖЕ да е съвсем различен от това да се постави диагноза ДЕПРЕСИЯ - и да се назначават антидепресанти до безкрайност !
Както се случи с мен ,съвсем случайно ми откриха желязо-дефицитна анемия ,при винаги прекрасни резултати . В повечето случай при добър хемоглобин , кой ще се сети да изследва и желязото ?!...или витамин D,магнезий и т.н.

pepimili
Мнения: 27
Регистриран на: 11 юли 2016 16:52
Контакти:

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от pepimili » 29 юли 2016 14:35

MIrela_Fr написа:Бих искала да препоръчам на всички ПСИХИАТЪРИ преди да назначават каквото и да е лечение на пациентите да поискат пълна кръвна картина , биохимични изследвания и подробна информация за други заболявания ! Защото понякога проблема МОЖЕ да е съвсем различен от това да се постави диагноза ДЕПРЕСИЯ - и да се назначават антидепресанти до безкрайност !
Както се случи с мен ,съвсем случайно ми откриха желязо-дефицитна анемия ,при винаги прекрасни резултати . В повечето случай при добър хемоглобин , кой ще се сети да изследва и желязото ?!...или витамин D,магнезий и т.н.
Напълно подкрепям мението ти!
Който не знае нищо, в нищо не греши. https://www.ferratum.bg/

Avrora7
Мнения: 60
Регистриран на: 31 май 2011 16:11
Местоположение: sofia

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от Avrora7 » 30 сеп 2016 17:39

Здравейте. От много време съм с диагноза шизоафективно р-во. Какви ли не хапчета не пих но продължавам да съм тревожна. Направо тревогата ми е изписана на лицето. Изглеждам така все едно съм уплашена много. Нищо не ми помага. Много съм отчаяна. Една психиатърка ми препоръча ЯМР, защото и тя незнае защо няма резултат. Преди 5 години имах пристъп не спах 5 дни вътрешно бях спокойна, просто си лежах, а на сутринта тръгвах за работа. Тези дни не си давах сметка, че нещо не е наред с мен. На 5-ти ден започнах да взимам приспивателно, някъде 4 хапчета изпих за няколко часа, въпреки това не заспах. Отидох на работа и след известно време аз вече не помня нищо. През ноща дойдох на себе си и от ужас, че незнам какво стана с мен много се уплаших. Постъпих в психиатрията в много тревожно състояние. От тогава аз нещо се промених, от тогава незнам какво е спокойствие, все едно нещо в мозъка, незнам как да го обясня стана. Каквото и да ми изписват, аз излъчвам силна тревога и вътрешно не ми е спокойно. Може ли този пристъп да ми е повиял на мозъка, все пак 5 дена да не спиш не е съвсем нормално. След пристъпа в очните ябълки ми се появиха кръвоизливи това се оказало стана при вътремозъчно напрежение, така ми обясни очен д-р. Има ли смисъл от ЯМР? много съм отчаяна, искам най после да се почувствам спокойна. Незнам какво да правя . Просто нищо не ми действа от тогава. Ако има нещо в мозъка, дали ще се види на ЯМР. В Александровска ми правиха ЕЕГ и в епикриза пишело. Повишена леко параксизмална активност. Доктори казват, че това нищо не значи, нормално било в мое състояние.
Искам съвет, ако някой с нещо може да ми помогне, нещо да каже какво да правя, ще съм много благодарна.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 01 окт 2016 08:38

Аз не можах да разбера, първата ти и единствена ли? нервна криза е била след като не си могла да спиш 5 дни по ред?
От много време насам се усещам, че не съм си създала режим, което е причина за тревожността ми във всяко едно отношение.
/... говоря си по това, което вълнува моето ежедневие, а ако си съвпадне с твоята тревожност, може да "си вземеш нещо за себе си"./
Мога цял ден да чистя, да подреждам и накрая пак да не изпитвам удовлетворение от това, което съм свършила, понеже мъжът ми- едно време майка ми - ако аз съм направила 5 неща, ще направи забележка защо не е свършено 6тото. От известно време насам правя така - предната нощ си набелязвам какво ще свърша на следващия ден. И когато ги направя тези неща, съм удовлетворена. Така отпадна тревожността, че имам много работа за вършене. Същевременно преди два дни се карах с него, че всеки нормален мъж тук е изкарал дебитна карта на жена си. :P
Доколкото това, че не си си спомнила какво си правила на работа след 5-те дни неспане... за мен е нормално, понеже мисля, че с 4 хапчета ти си се упоила здраво.
На мен тревожността ми намалява, когато пея. :P Преди не знам колко време установих, че когато ми се крещи, след това за каквото и да мисля, го мисля на висок тон. Ако след такъв случай се усетя и съзнателно започна да мисля тихо :P , колкото и лудостно да звучи това за "нормален" човек, се поуспокоявам.
Освен това дишам, съсредоточавайки съзнанието си над слънчевия сплит, гърдите.
Пробвай на първо време вечер да обмисляш какви задължения имаш за следващия ден, да си определиш 5 примерно и след като ги свършиш, да изпиташ удовлетворение от себе си, че влизаш в крачка.
Аз също се чувствам странно, цели седем години. Според мен простичкото обяснение е, че не може да се примирим с остаряването. Освен това в един момент започва да ти се струва, че много от нещата, които правим нямат смисъл. Смисъл има 2 пъти в седмицата да измислиш свое забавление.
Едно време какво хоби имаше?
Знам, че може да си някой гугушчук под прикритие. Може и да не ми отговаряш.
Да рисувам и композирам за мен е 100% лечение на бръмбазъци в главата.
Така де... накратко не си бях изградила режим на дните. Готвя закуска, основното ядене за обяд и вечеря, чистя, гладя - цели поне 3 години бях пипвала по веднъж в годината ютия :P , решила съм, че в края на всеки месец ще правя основно почистване на врати, бани и т.н., а всяка седмица по два, три пъти под и прах... с две думи направих си план за чистене за цялата година. :P Нещо, което липсваше и внасяше хаос във всичко.
И да ми каже някой, че ми липсвали първите седем години, защото както някой пусна моята обява в една страница, така може и друг от гилдиите на пситата да ми напише и това, бих казала, че единственото, което ми е липсвало винаги са спокойни хора, около които да престана да получавам панически атаки, а вместо това да си направя ей те този план, липсата на който ме е морила сигурно 20 години по ред.
И най - важното е не някой да ме похвали, а аз сама себе си, от себе си да съм удовлетворена.
Доколкото тревожността за децата.... за там лечение няма и си е в реда на нещата да съм все на щрек.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 01 окт 2016 09:17

И храненето.! Имайте едно на ум, че няколко месеца се захранвах с почти подсъзнателната мисъл, че "сега ще поям малко и после пак ще възстановя режима по веднъж на ден само.".
:P
Самият факт, че напълнях няколко килограма и повече нито качвам, нито смъквам, на мен ми говори, че до тези няколко месеца, каквото и да съм вършела, съм го вършела с изразходване на някакви резерви на организма, което обяснява всъщност и психозите, намаленото съзнание и прочие.
Значи, да обобщя:
храниш се по поне два пъти на ден
и си създаваш режим, елементарен такъв - сряда и неделя чистя това, това и това, в събота и петък рисувам, ходя на дискотека или на курс по нещо.
Буквално се насилваш да се храниш в режим, както и да спазваш другите неща, които си решиш. Като имаш предвид, че ако си с тегло под твоето оптимално, ще трябва първо няколко месеца да се захранваш, за да възстановиш необходимите си вещества в организма, може и някакви витамини да вземаш, може да обсъдиш, но с друг психиатър или по - добре джи пи, какви витамини да вземаш от вида на желязо, магнезий, В 12, 6 и т.н., като имаш предвид, че част от тези при неработещи добре бъбреци, може да ги натоварят и да се натровиш! Та първо си апваш добре няколко месеца, преди да очакваш от себе си каквото и да било друго.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 01 окт 2016 09:38

Като се има предвид, че средното си образование изкарах в Градът, понеже на село нямаше подходяща паралелка и още тогава ядях по веднъж на ден често, това съвсем естествено обяснява проблемите с паметта, които се проявиха още на 17 години/наред с това, че вече имах големи проблеми, проблемите на възрастните/. Това обяснява и апатичното ми често настроение във висшето и нежеланието да се довлача на лекции често, вместо това - седях в стаята. Интересното е, че още тогава трябваше да се насилвам да правя елементарни неща.
Допреди 17-те си години помнех бързо. Веднъж да прочетях нещо беше достатъчно понякога, за да го запомня. И след това, но имаше моменти, в които колкото и да четях, нищо не влизаше в главата ми.
Сега пак... ако 5-6 пъти прочета даден текст на немски, ще запомня думите, но ако не си ги припомням през седмица, ги забравям след месец. При условие, че в училище поне по два пъти в седмицата имаше от даден предмет и всеки път тези думи по някакъв начин се преповтаряха.... абсолютно нищо ми няма.
Интересно е и друго, пситата не ги интересува какво казваш, а как.
Ако си отишла и си казала на психиатърката, че нямаш спомен за цял един ден какво си правила... ако дотогава дните ти са били ужасно монотонни, един вид задълженията ти се включват към... автономната нервна система ли се наричаше тази, която отговаря за ритмичното биене на сърцето? и ние съзнателно не я контролираме, но все пак сърцето си бие относително ритмично?
Та... ако не си си дала сметка, че на всеки понякога се случва да се прибира вкъщи и да е толкова зареян в мислите си, че не усеща как се е прибрал, и си го казала по - особено на псито, тя може да си е извела погрешен извод, че имаш бяло петно в паметта си.
Бяло петно за мен означава да набия някого и да не си спомням след това. А че не мога да се сетя какво сме правили вчера, ако вчера, оня ден и по - оня ден са преминали по един и същи начин... за мен това е повече от нормално.
Когато установя, че някой е по - скоро неагресивен, ако бях психиатър не бих надрусвала с хапчета доживот, а само за месец и после стабилна психотерапия плюс тези неща от психотерапията, които когато само прочетох ме избутаха извън депресионната дупка. :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 01 окт 2016 10:54

Доколкото това, че цели два пъти вече ме обвиняват в липса на възпитание и че ми куцали първите седем години... :P
- да се тревожа за абсолютно непознати и дори ако мога да помогна, помагам
- да правя място на по - възрастни от мен
- да поздравявам, да съм вежлива
- да се стремя в семейството ми да няма скандали, такава да е представата ми за семейство години наред
- да съм чела чак книга за етикецията, че даже и да я имаме вкъщи....
сигурно ще да е липса на възпитание.
:P
Един ми беше казал, че просто не знам как да се скарам като хората. И е прав. Напоследък избягвам дългите философски разговори, а налагам, където трябва поведение. И ефектите са положителни.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 01 окт 2016 11:17

Освен това... съм си развалила възпитанието, за жалост на всички измамници.
:P
Единственото направление, в което бих помагала е в областта на психичното, а не за да пълня на някой сметката поради някакви каузи. За точно тези каузи държавата удържа данъци. Нямам нищо против да работя и заради някой, който няма физическата възможност да прави това, стига да ми се заплаща прилично, не ми тежи да работя, тоест не ми тежеше, на място съм вече, където нещата са подредени относително нормално - относително е само, защото се страхувам да се зарадвам, понеже мъжът ми работи много и това дава отражение на цялото му държание.
Това пиша във връзка с факта, че психично болните много се водим по акъла на другите. Ако ше помагаш, гледай да не се докараш до там, че да се налага друг да ти помага - девиз. :P
Не ми пречи да нахвърлям пак, за кой ли път основното:
Преди да очакваш положителна промяна у себе си трябва да си изпълнила следното:
- да се храниш редовно 6 месеца, тоест по поне два пъти на ден.
Да влезеш съвсем в релси става след като си изпълнила това и си проведеш психотерапия на причините, довели те до нервна криза.
То те са и елементарни - преумора веднъж
Втори път - ниска себеоценка.
Няма някой в света, който да е по - полезен на обществото от друг. Може би само този, който открие формулата за безсмъртие. :P
така че... апвай си стабилно шест месеца, докато през цялото време се стремиш да си направиш....
компактно ежедневието.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Avrora7
Мнения: 60
Регистриран на: 31 май 2011 16:11
Местоположение: sofia

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от Avrora7 » 01 окт 2016 21:48

Това не беше първата ми криза. аз от 2009 г. съм с диагноза. Запознах се по интернет с един човек. от време на време сме писали. разбрах, че е криминално праявен. След известни обстоятелства той ме заплаши. аз се стреснах но след няколко дни се успокоих. Но след този случай аз имах чувство, че той по някакъв начин ме преследва. даже в реален живот. От там психоза, започнаха с лекарства от които още по зле ми ставаше. 2010 ги спрях за малко, чувствах се добре но след това пак имах едно преживяване и психозата се върна. не искам да навлизам в подробности щото е дълга история но аз знам, аз усещах неговото пресъствие. хората в болницата ми говореха такива неща, че само човек който ме знае би трябвало да ги знае иначе няма как. И накрая вече не знаех какво става с мен наоколо. Все едно този човек просто си играеше с мен, играеше си някакви игрички с мен. И накрая аз вече наистина получих параноя. Беше просто ужасно. лекарствата що годе ме успокояваха. Очаквах от тях повече разбира се. просто тази игра на котка и мишка ми дойдоха в повече. аз накрая се изтощих. И най гадното се разболях. и то сериозно.
А тази криза за която писах, след нея съвсем се промених. не само, че имах параноя, а че след случката някак си нещо се промени в мен. все съм тревожна.
Съгласна съм с тебе, че трябва да се занимавам с нещо, да си поставям задачи и от резултата ще се чувствам по-добре. но честно да ти кажа не ми идва, само като помисля за нещо и веднага ми се появява паника. а това е което бих искала да правя, да ми е чистичко, уютно, да е сготвено. Но нещо не ме свърта това е едно и второ ставам по неспокойна.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 02 окт 2016 00:10

Да, да, имам едно на ум да предупредя всички, да не се захласват по гледачки, че да пиша тук мисля, че към по - задна дата беше единственият начин да се излекувам аз.
Не ти ли е хрумвало поне, че аз само като видя очите на един човек мога да позная, че е стресиран, че е преживял нещо ужасно, дори да предположа какво, което всъщност са правили явно пситата в психиатрията или болните, понеже те, за да стигнат до психиатрия, са ги споходили подобни на твоите преживявания?
Аз все си мисля, че да огранича нета е най - доброто, което мога да направя за себе си, смятам, че и ти.
Тази нервност идва от факта, че си поставяш повече задачи за деня, отколкото можеш да издържиш физически.
Освен това... да си представяш живота като чистене, чистене, чистене е ужасно и ето това имам предвид под приказките, че не може да се справим с порастването, тоест че остаряваме.
:P
Лично аз... нямам представа дали щях да съм удовлетворена, ако се бяхме изместили отдавна на квартира, имах все още работата в банката и не се разправях с пенсионери нонстоп, както беше.
Та... явно е трябвало да стана художник, композитор, биолог или психолог.
Нищо де... когато не обобщаваш "И това ли е животът?! Чистене, чистене, чистене?!" когато ден за ден измисляш по нещо хубаво за себе си, поне на мен ми се получава моментното щастие, към което се стремя.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 02 окт 2016 00:15

Доколкото аз самата си имам такива фобии с престъпниците. Да не говоря, че като си представя за колко хора изказах мнение, а всяко мнение се взема предвид, а аз просто бях игнорирала това, което съм учила за сметка на сектите, за които интернет е абсолютно поле за изява....
Не се и съмнявам, че може да има хора, които да се радват, ако не се справя.
Не се и съмнявам, че някой след време може да гледа да сдуха децата ми чрез интернет, за да си увеличи посещенията при психолог или психиатър... също.
Нагледах се на алчни очички очи в очи.
Включително на Динолова.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 02 окт 2016 00:46

Най - важното е, че съм параноична по - скоро до степен да съм много внимателна. Всъщност повече от това внимателност какво правя в ежедневието ако проявявам, просто не си струва да живея.
Ммм, не знам. До преди половин до една година някъде нямаше да ме чуеш така смело да се изкажа против кампаниите, например. Щом на мен може да ми писне да се депресирам, вместо да отгледам хора, които могат спокойно да станат биолози, лекари, ако някак успея да им създам любов към науките... до тук съм успяла, та.... щом на мен може да ми се преобърне мисленето така, защо пък да няма алчни псита от всякакъв вид, че и такива, които да съсипват, за да си увеличат посещенията?
Въобще, откакто си дадох сметка в какъв свят живеем, а аз си се възпитавах в това да бъда добра, да не обиждам и т.н.... абсолютно не можех да избутам живота, оставайки толкова чувствителна, колкото бях.
Та... не знам дали съм объркала нечии сметки или не.
Със сигурност обаче да спра да вярвам в щуротии и дори ясновидските си способности, точно тези, в които даже понякога и дати познавах....на кафе де... хрумна ми, че ако мислите вибрират по някакъв начин и могат да бъдат прихванати от подсъзнанието на човек, то това обяснява например факта, че съм налучквала дати при гледане на кафе. :P :P :P
Но това не се случва винаги.
Всъщност за точно едно мое ясновидско.... си бях намислила да сдухам един със способността си да познавам с какъв човек си имам работа. Е, пак сдухах себе си, но... към днешна дата... щях да кажа, че от всеки очаквам бръмбари в главата, понеже остаряваме, но по - скоро.... да се науча да не се връзвам толкова на приказките на хората, да си гледам децата и толкова долу - горе.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 02 окт 2016 00:57

Освен това... аз все си мисля, че достатъчно дадох от себе си. Тук за благодарност и като извинение, включително и че ми стана ясно, че дори зад надрусването стоят все трагични събития, мисля че наистина не би трябвало да има някой, който да ми се сърди. Доколкото на енерджи психолозите нищо не им пречи да си изкарат по един курс някаква легитимна психотерапия, за да не изглеждат като шарлатани.
Мисля да спра с писането, Аврора. Като ти гледам само името.... :P :P :P Не си ли виждала във фейса, Снежанка с бутилка алкохол и някакъв надпис, който звучеше долу - горе като продължение на приказката, в която тя е по някаква причина депресирана.
:P
Аз все си мисля, че няма как да сме като преди. Всъщност понеже отговорността е по - голяма. Но пък това не трябва да пречи да се забавлява човек. На мен.... пиянствуването ми :P съществува само ако драматично съм се влюбила, някак нямам мераци да се излагам към днешна дата с повече от 2-3 бири на 2-3 месеца примерно.
Та.... спирам да пиша. Добре съм, вкъщи успявам вече да заформя този режим, за който говоря с чистенето, като все си работя над чувството за вина да го смаля, обичам, макар че съм много огорчена, понякога ми е по - лесно да умра, после се ядосвам, че пак съм позволила на глупави неща да ми докарат психотичност....
Хващам си грешките.
Мисля, че в индивидуален процес ако имах същата информация, до която стигнах чрез противоречивия интернет в годините, можеше по - бързо и по - добре, с по - малко грешки да се справя с.... БАР. Макар че... не мисля, че съм толкова тежък случай. По - скоро нещо малко по - леко от бордърлайн, а именно посттравматичен стрес.
Мисля, че много от случаите в бг на поставени диагнози шизофрения и БАР са погрешни, но понеже лицето се поставя в кофти ситуация, ги развива във времето, едва ли не изкуствено.
Първата ми психоза бих казала, че беше пристъп на ОКР, сериозен пристъп на ОКР, но все пак не и нелечима диагноза.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от fantagiro » 02 окт 2016 01:01

Във всички случаи... от доста време насам съм решила да спра с писането, точно заради параноята, която ме хваща, когато заговоря за по - сериозни неща.
Мисля, че е крайно време.
Много, много примери имам, с които човек ако не да се излекува, то поне може от части да разбере себе си, състоянието си....
Също така забравих да кажа, че ми хрумна, че мен ме манипулират чрез чувство за вина, някои пък като ги хвалят и това са все елементи от психотерапията и как да манипулираме умело..... та.... важното е човек да определи кой какво му е водещо.... не е невъзможно да препреоткрия цялата психотерапия, но.... струва ми се, че достатъчно неща доказах.
Получава се. С толкова инфо не вярвам да не се получи. Тоест... за да не се получи някой наистина "пречи" при когото и да е.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Avrora7
Мнения: 60
Регистриран на: 31 май 2011 16:11
Местоположение: sofia

Re: Относно преглед при психиатър ...

Мнение от Avrora7 » 02 окт 2016 08:48

fantagiro. Благодаря ти, че се включи в моя пост. като писах не вярвах много, че някой ще отговори. Благодаря ти за което.От време на време ги чета и има голяма истина в тях.

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron