ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Налагат се заради високите температури
Избягвайте храни, които съдържат Е211 и витамин С
Бета-амилоидът се образува заради него

шизофрения и забременяване

Модератори: админ, консултанти

Manyela
Мнения: 2
Регистриран на: 17 фев 2016 17:41

шизофрения и забременяване

Мнение от Manyela » 17 фев 2016 18:00

Здравейте,силно се надявам тук някой да ми помогне,защото съм отчаяна.От 4 години съм с диагноза параноидна шизофрения.Имам два рецидива-първия в началото,а втория по-лекия преди година и половина.Потдържах се с Рисполепт три години,а сега от половин година с Ксеплион инжекции.Проблема е там,че от лекарствата пролактина ми е адски завишен-2340.Пробвах с достинекс един път седмично,но не помага,защото след всяка инжекция се покачва пак много.Сега от 8 дни съм на бромокриптин.Не знам какъв ще е ефекта.Със съпруга ми много искаме да си имаме бебе и пробваме от половин година,но не става заради пролактина.Моля ви помогнете ми със съвет и изобщо има ли такъв случай на забременяла в това положение?

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: шизофрения и забременяване

Мнение от fantagiro » 18 фев 2016 09:26

Разбирате ли се със съпруга си?
Не е зле да разбереш какво се крие зад "рецидивите" ви, преди да си помислите за бебе, за да може да се насладиш пълноценно на бременността и майчинството си след това.
Аз лично ако бях на хапчета, никога нямаше да си позволя да забременея.
При мен основни причини за психозите ми са близките ми, общо взето неразбиране от тяхна страна, непризнаване на моите права и други в този дух. Дори не знам дали все пак не съм имала само панически атаки, влизането в секта каква болест се нарича?
Тъй като съм разбрала напълно състоянието си не съм сигурна, че може да се говори за шизофрения или биполярно при мен.
Ако изключа дребните съпътстващи симптоми, психозата ми е всъщност един голям ужас от осъзнаването, че съм направила огромна грешка, омъжвайки се за този човек... Имам две хубави деца, на които така и не можах да се нарадвам до тук пълноценно покрай грижите първо около тези идиоти, после защото сама себе си не разбирах...
А самата психоза, невъзможността да говориш свързано, се дължи поне изхождайки от себе си, на много безсънни нощи, много непреработени травми от миналото, които с раждането на първата ми дъщеря трябваше да преосмисля.... С това сектантско влияние от книжлета и един куп вярващи около мен, се получи бъг в системата ми. :P В крайна сметка обаче предпоставка за психози са безсънието и недохранването. Когато родиш, със сигурност ще имаш такива нощи, а за да можеш да ги "издържиш" без да изпушиш, трябва доста добре да си си подредила мислите. Не е невъзможно да го направиш, ако да речем аз имам биполярно или шизофрения. Чувствам се все по - добре, гледам на религиозния оттенък на психозите ми като на... теология. :P
Така че първо си сложи в ред мислите, а после мисли за бебе... така си мисля аз.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Manyela
Мнения: 2
Регистриран на: 17 фев 2016 17:41

Re: шизофрения и забременяване

Мнение от Manyela » 18 фев 2016 11:14

Ами първия рецидив стана,защото бях булимичка и се преместих от родното си място и се наложи да живея сама още на 20 години,сблъсках се с много неща и това ми повлия,втория път стана лек рецидив защото спряхме лекарствата.Докторката ми каза да не вярвам на тази диагноза,защото това са само симптоми.Просто мисля,че съм много чувствителна и всичко идва от там.Има много жени,които пият хапчета по време на бременност.Защо аз да не мога?Всичко си ми е наред,имам си работа и страхотен съпруг,само бебо ми липсва.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: шизофрения и забременяване

Мнение от fantagiro » 18 фев 2016 11:35

Да, аз съм чела, имаше и такива май че, които си спираха хапчетата по време на бременността.
Лекарката ти е права да не вярваш на "поверията" за тази диагноза, защото наистина са само симптоми на претоварване.
Звучиш уверено. :P Откъдето пък следва, че само трябва да знаеш какво точно причинява намаленото съзнание по време на психоза.
Аз не вярвам да е друго освен стрес, в следствие от който не можеш да спиш, откъдето пък след няколко безсънни дни съзнанието отсъства, което обяснява защо това, което идва от подсъзнанието като асоциации не може да бъде обяснено, просто... съзнанието спи, но останалата част от тялото е будна. Долу горе обясних психозата с научни термини.
Изхождайки от себе си, лично аз бих си предписала хапчета за сън, които да ползвам само тогава, когато два дни по ред не мога да заспя нощно време.
А това се случва само в два случая - или с мъжа ми се караме или децата са болни, опс, три са, когато имам бронхит заради кашлицата и температурата не мога да спя.
Би трябвало с психоанализа, психотерапия да разбереш дотолкова състоянията, в които изпадаш, че просто накрая да отсъстват от живота ти.
И това, че след трети рецидив били доживотни също не е вярно. На мен ми казваха, че психозите щели да зачестят, а даже напротив, чувствам се все по - добре, постепенно се връщам към ритъм.
Ти имаш булимия, а не шизофрения.
Трябва да си сигурна, че мъжът ти те обича за това, което стои отвътре в теб, а не заради външността... Хахаха, Джери, и това съм го виждала, хубаво момиче да ходи да повръща в тоалетната, предизвиквайки си изкуствено гадене.
Въобще... не трябва да държиш толкова на външния вид, само дотолкова, че да не изглеждаш неугледно, според мен това някой да се влюби в някой заради външния му вид без да го познава отвътре, отпада след като понавършиш 20-25...
Относно абстиненцията... абе аз все си мисля, че половин година ще ти е нужна, за да свикнеш и без тях, основният проблем е работодателят, който в бг надали ще е склонен да потърпи половин година, евентуално да има дни, в които да си вземаш отпуска, за да спиш.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: шизофрения и забременяване

Мнение от fantagiro » 18 фев 2016 11:52

Освен това знам, че когато се предизвиква изкуствено гаденето, след това нещо в глътката се разхлабва, което може да доведе до момент, в който да ти се гади и естествено. Ти накъде си с булимията си?
Общо взето аз съм на мнение, че тя е пубертетско заболяване, което отминава в момента, в който осъзнаеш, че "качествата на един човек са по - важни от външния му вид".
Хапчетата по схема ли си спирала?
Не би трябвало да вярваш, че те са те вдигнали на крака.
Ти, хората, които са те подкрепили, това са "нещата", които са ти въздействали.
Не вярвам и че има проста шизофрения. По - скоро съм на мнение, че зад нея винаги си е стоял простоват човек с основно образование, който просто не е имало родител, който да напътства, за да си развие способностите на мозъка.
Мен и с това ме плашеха, вместо да ми посочат, че в такива "дупки" са изпадали Тесла, Едисон, Бетовен, Моцарт, Айнщайн и много други, чиито имена не мога да си спомня в момента. Значи... да си включите пералнята - докоснали сте се до творение на биполярен или шизофреник, да си пуснете песен - БАР :P .... ако така бяха започнали да ми обясняват шизофренията и биполярното, изтъквайки, че са моменти, а не живот, че самият биполярен Исус Христос е основоположник на благородното отношение към детето.... :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: шизофрения и забременяване

Мнение от fantagiro » 18 фев 2016 12:32

Според това, което съм чела, витамин С участва в образуването на мелатонин, който пак според учените е веществото, благодарение, на което спим.
Витамин С се изразходва бързо при стрес, което обяснява безсънието.
Същевременно предозирането му пък било най - вероятна причина за сънуването през нощта, наред с подтискането на чувства - според Фройд.
Може би, когато е безстресово подтискане на чувства, тогава се случва сънуването. :P
Та... психозата е всъщност липса на основни хранителни вещества в организма в следствие от стрес, нищо друго.
Тоест... ако се храниш рационално, обичана си, спиш нормално, рецидиви не трябва да има или ако се случи някаква трагедия в живота ти, си знаеш, че за някоя друга седмица трябва да пиеш "нещо", докато я преодолееш и толкова.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: шизофрения и забременяване

Мнение от fantagiro » 18 фев 2016 17:58

Така де... нов пляс в лицето ми, понеже бях пропуснала фактът, че в обкръжението ми е имало булимичка или анорексичка е, когато преяждаш и после си предизвикваш повръщане с бъркане в устата?
От разни такива глуповати актове, които съм виждала, съм си извела изводи, че за мен е по - важно здравето ми, отколкото външния вид, който при мен и без това е малко по - мъжки, а пък да си правя пластична операция нито имам пари, нито пък желание за такава...
При условие, че имам баща, който си откара благоприлично до 60, понеже пиеше и пушеше, дядо, който пиеше, но беше по - нисък и падаше от по - ниско, та удържа до 74.... ех, ами аз искам само да си изгледам децата докато малко от малко станат самостоятелни поне, до момента, в който ще са достатъчно големи, за да разберат за кръговрата на паразитите и симбиотите, без това да ги разстрои доживотно....
В крайна сметка един куп хора си подреждат живота, докато аз търпя, пазя да не наруша някви връзки, някви етични норми... и да ми заявявате, че е психично разстройство да си прекратиш половината от взаимоотношенията, няма да ви мине номера.
Освен това е доста важно да се знае какво прави един пси в свободното си време, защото в крайна сметка излиза, че човек като направи психоза, му трябва да разбере как точно "изглеждаше нормалното" да прецени доколко иска да се припокрива с нормалното и къде да си остави ненормално в характера, че му е по - забавно така, и толкова. Защото е много лесно някой, който е завършил психология, дори без да следва психотерапия, да ми сочи назидателно, че видиш ли някои деца по - късно узрявали, затова издевателствали над животните, в случая аз, която си учех котките да плува.... вместо чисто и просто да ми обясни, че просто тогава не съм знаела, че удавя ли котката си, няма като във филмчетата да се съживи.... а аз пък като знам времетраенето, в което не съм си удавила котката, съвсем естествено, че ще продължа със заниманието си още известно време. :lol: Но пък ми остави впечатлението, че съм била малък психопат.... тази психопатица.
Те при мен са в изобилие. Май че. Понеже говоря за има няма 5-10 човека.
Недейте се вързва на приказките на всеки, мило мое общество, включително и тези патици. :P
Та... имам съмнения, че си някое поредно пси. Казах ви, би било хубаво да се саморекламирате, отговаряйки ми на въпроси като онзи по - горе: булимия ли е, не е ли? Може и френдове на сайта да станете. :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron