ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Какво причинява нарцистичното разстройство на личността?
Жените цялостно живеят по-дълго от мъжете

БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Модератори: админ, консултанти

FooFighter
Мнения: 2
Регистриран на: 27 дек 2015 23:37

БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от FooFighter » 28 дек 2015 00:31

Страдам от БАР вече 6 години . Почвам и спирам лечение,защото не усещам полужителен ефект от лекарствата и не намирам особенно подобрение. В момента пия от месец Ефектитин ER с дневна доза 225 мг .От него се прозявам често, имам сухота в устата ,запек , и затруднена еакулация , лесно губя ерекция . Тези странични ефекти ме карат да се чуствам непълноценен,неконфорто и не ми позволяват да имам приятелка, и ме подтискат. При последния ми преглед психиатърката ми определи епизода като лека депресия , а аз изобщо не го чуствам така , нещата са по дълбоки.
Като не взимам лекарства пак съм подтиснат и не мога да спя ( случвала ми с дни и до седмица ) суцидни мисли инай-много и тогава веднага търся лекарска помощ . Тревожа се , всеки път като спря лекарствата ме хваща безсънието , а то води до много странични ефекти . Не искам да пия лекарсва но се чуствам в безизходица и ги пия за да мога да се наспя .
Забелязах , че имам проблеми с общуването . Всички хора около мен си говорят и са усмихнати , аз винаги съм мрачен ,тъжен и мълчалив . Ще ми се и аз да мога да си общувам нормално , без притеснения , да мога сменям различни теми и да се забавлявам като останалите . Имам проблеми с концентрацията , запаметяването и разбирането на нещата , и проблеми със зрението за което не можаха да ми помогнат , вържа нещата бавно,хаотично и немърливо колкото и да се старая . Психиатърката ми казва , че такъв ми е бил характера , а не ми дава решение или да ми помогне да намеря решение затова се лутам не престанно и не стигам до никъде .Безработен съм и не мога да си намеря работа . Прекъснах вишето си образование 3 пъти , с каквото да се захвана не ми спори , а на другите им толкова лесно , това ме подтиска , че аз не мога , колкото и да искам и да се опитвам . Опитвам се да си наваксам изпуснатото но не се получава . Най-много ме тревожи , че не мога да помня добре и помня хаотично . Надявам се да получа някакви съвети и мнения . Благодаря Ви предварително .

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от fantagiro » 28 дек 2015 11:09

За помненето - трябва да си създадеш картина на това, което искаш да запомниш. Например аз... първоначално като уча дадена дума трябва да си спомня как съм я записала на листа.
Упражнение за очите е да се опитваш да фиксираш погледа си върху предмет, който е на един два метра.
Аз понеже едно време много обичах да гледам триизмерни картини, забелязах, че когато не мисля за нищо, отпускам се или съм депресирана, привключвам на това зрение. :P
Научи се да подреждаш дома си и да помниш кое къде си оставил... :P забелязвам, че когато сложа някакъв ред, самата аз ставам по - подредена.
За очите - рисувай, така ще ги фиксираш... и за това все се каня да отделя време.
Между другото проблемът с очите ти може да е временен и да идва от безсънието. :P Бях забравила, че когато не съм спала и! когато съм пила, очите ми бягат на различни страни. :P

Трябва ти терапевт, с който да установиш кое те тревожи, за да не можеш да спиш. Според мен безработицата.
За мое щастие най - после излязох извън България, което ми е първото излизане извън страната... Като сравнявам Германия с България... разликата е плачевна.
Това, което четох последно е, че си имаме няколко мултимилионера, заради които обема пари, с който разполагаме е малко. Откъдето идват и проблемите ни явно.
Тейкитизи, не си само ти, най - вероятно 90 процента от населението е като теб.
Тия хапчета... аз не виждам никакъв смисъл в тях, те само допълнително забавят мисълта.
Аз в момента нямам проблеми със съня. Проблемите ми идват, когато децата боледуват, една седмица почти не съм спала, накрая ако няма кой да ме отмени, има един ден, в който превъртам просто, просто, защото не че не искам да спя, ами просто не ме оставят. тъй като съм се начела за всякакви случаи, при тях всяка настинка преминава с тревога от моя страна, и то неистова, да не би да изпусна някой симптом и да се усложни състоянието им.
Тебе кое те кара да не спиш?
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от fantagiro » 28 дек 2015 15:27

И! акинетона в комбинация с халоперидрола при мен даваше освен всички други негативни ефекти - силно раздвоен поглед.
Понякога имам чувството, че Прокопиева е планирала да ме убие легитимно. Както и онзи Христо Теодосиев, както и Ирина Димитрова или нещо такова.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Бързата терапия на суицидните мисли

Мнение от fantagiro » 28 дек 2015 16:09

:P Създадох си теория тия месеци, според която ние съществуваме върху принципа на магнитите. Сега... нямам време да се впусна в подробности и така да я накипря тази теория, че да бъде с доказателствена форма, но...
Според мен с едно самоубийство само отлагаш извървяването на пътя, какъвто и да е той - значи за Пътя, колкото ти знаеш, толкова и аз, но! във всички случаи, гледайки как всичко е ориентирано към раждане на деца - животни, цветя и прочие, би следвало, че нещо в тази връзка е смисълът на всеки човешки живот. Тоест... дори да не направиш бебе, просто работейки нещо, каквото и да било, ти в известен смисъл пак работиш за нечие дете, произвеждайки продукт, който е нужен на семейството... най - общо казано.
С едно самоубийство не се знае какво се случва. Може всеки да си има предварително количество енергия, която ако не изразходи приживе, смъртта е мъчителна, и с години. Представяш ли си - кома, моментно събуждане, болка, разлагане, кома и прочие, докато изминат години, в които ти се разложиш напълно.
Дори да си поръчаш да те изгорят след смъртта ти, не е ясно дали това предварително количество енергия, с която си "зареден" дали не преживява дългогодишна болка, докато се разсее...
Така че във всички случаи... самоубийството не е нито сигурна смърт, нито правилно решение.
Правилното решение е да търсиш начини да се измъкнеш от депресията.
Това става с помощта или на приятел или на психотерапевт, най - добре с двете.
Потърси психотерапевт, а не някой, който да бърза да ти дава коктейли от хапчета.
Според тази ми ти теория иначе, ние просто безкрайно си играем на намагнитизирване и размагнитизирване... и може да е забавен процес на създаване на "нещо" ако ще да е само градинка с цветя, домати и прочие, покрай която като мине дете се захласва в красотата й... примерно, нали, щото според моята теория най - важното е новото, което създаваме.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от fantagiro » 28 дек 2015 16:15

Освен това не е невъзможно тази същата енергия, която остава неизразходена дори ако решиш да се самозапалиш, дали не се преражда в някое току що заченато бебе, само, за да порастеш и да стигнеш до същия момент, в който да ти се иска да умреш, и това да се повтаря, докато не избереш да живееш до край, вместо да се самоубиваш.
Представяш ли си?! Вместо да си извървиш пътя и ако евентуално съществува прераждане, да си осигуриш по - охолен живот, ти все да трябва да се връщаш и връщаш все от едно и също място, докато не си изнамериш вярния път.
Сега... малко сектантско звучи, но! освен по време на кризи, съм атеист. :P На това гледаш като на философия, не на религия, макар че... аз така се разубедих да не се нагълтам с хапчета, просто защото ми писна да живея без да усещам любов и да я давам същевременно. Погнусяват ме доскорошните взаимоотношения със съпруга ми...
Да уточня, че когато е сам с мен, няма защитата на онези олигофрени, за сметка на това е заобиколен от интелигентни чада - кумовете ми, което му се отразява прикрасно.... :P А язе не спирам за го очовечвам всъщност. :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

FooFighter
Мнения: 2
Регистриран на: 27 дек 2015 23:37

Re: БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от FooFighter » 28 дек 2015 23:55

Благодаря за съветите идеите . С някои неща съм съгласен за помненето и ресуването . Даже пробвах ходин на уроци по ресуване но не се справям особенно , по скоро ужасяващо зле и се отказах, защото отделях много време и нямах никакъв напредък . Учителя винаги трябваше да ми помага и да ме поправя сам не можех да се справям .Явно имам проблем с фината моторика. За два часа мога да напиша 2 листа голям формат.Пиша изклучително бавно и нечетливо всяка буква е на различна височина. Това също ми влияе негативно . От две години се мъча да свиря на барабани , а съм запомнил само няколко такта и пак не напредвам . Опитвам се да си подреждам стаята и да оставям нещата винаги на едно и също място , но някак си не мога да се подредя , не мисля за това което правя в момента . Ако оставя нещо някъде и след 5мин го потърся не мога да се сетя къде е . И там идва и безсънието . Лягам си изморен адски ми се спи , но просто не мога да заспя почвам да се въртя из леглото и не мога да заспя . Ужасно е . Минава ти една мисъл през главата ,докато се сетя за нещо изкача второ и от там трето .... Често ме правят на глупак и ставам за присмежка на другите . Почти винаги като ми говорят повече от минута , не мога да проследя разговора и историята или да запомня това което ме интресува . Казват , че това се дължи на депресията и не съм бил така, не съм мислел обективно . Клиничната депресия се лекувала . Но при мен мисля , че просто дефицит на интелект и от там към депресия ,защото ти ако не можеш да правиш нищо няма как да се чувстваш жив ..... За зрителните ми проблеми , ходих на офталмолог още като ученик и тогава нямах проблеми със съня ... Правиха всякакви изледвания , виждал съм добре, очните дъна са чисти , нямам разлепване на ретина,нямам астигматизъм , нямам нужда от очила всичко е било окей . А всъщност какво виждам , на тъмно:зеленикави проблясъци , като зелени точици.На стело като мушички които кражат непрестанно , те са във формата на малки клетки кръгли и не спират да мърдат , леко са затъмнени и премигат .Много е неприятно и ме разсейва .Често не мога да се насладя на хубава гледка . Лятото е просто кошмар постояно виждам мараня . Просто вече съм се примерил и живея с това ....... Незнам защо на теб са ти изписали акинетон и халоперидрола , не мисля че се изписват от психиатър и имат връзка с биполярно разтройство... Философията ти за живота и прераздажданията е интресна . Не съм обеден , че реинкарнацията съществува . Много известни личности се самоубиват, в някои страни като Япония е въпрос на чест и цяло изкуство ....Аз вече имам един не успешен опит с атаракс и ксанакс , държаха ме 3 дни в интензивното ... Осъзнавам че ми е трябвало далеч по голяма и конска доза от тази която съм взел . Наивно от моя страна да си помисля че няколко блистера ще свършат работа . Незнам как в Америка успяват и им изписват големи и достатъчни дози за летален край . Тук уви работите не стоят така ....Извинявам се пиша разбъркано и каквото се сетя но при мен всичко е хаотично ...Не мисля , че 90 процента от българите са така , напротив почето са намерили начин да се справят с живота в тази сурова държава , социализирани са и са доволни от живота си , и да не са успяват добре да го прикрият...Колкото повече живея толкова повече ми се струва безмислено моето съществуване , лошото е че сам не мога да се справя...Осъзнавам , че като съм бил малък и ученик не съм си давал достъчно усилия и сега това ми се отразява .Някак си не съм подготвен за живота и трудностите в него . Единствена причина да не сложа край , че може би ще липсвам на родители и близки , някак си би им се отразило зле . Но мисля че ще го приживеят . Държи ме надеждата , че нещо добро може да се случи . Разбирам че всичко зависи от мен за превлека полужителните неща , но някак си не зная как.Играчка съм в ръцете на хората , лесно се подавам на маниполации и правя грешни избори ...Единствено ми е добре като спя...И това ме навежда на мисълта за вечния сън .Нямам търпение даже ,чудя се защо да чакам толкова години за да острея изнемощял и още по безпощен от сега . Може би единствено нещо което човек контролира е смъртта ...Завиждам ти за чувството на хумор fantagiro извинявам се за мрачните си мисли...приказки на един на луд,не трябва да им се обръща внимание...

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от fantagiro » 29 дек 2015 00:59

Ама това ми чувство за хумор отсъстваше в продължение на поне 6-7 години в този му вид... преди първата, а може и след първата психоза всеки ден завършваше с желанието всички да заспят, аз не мечтаех за нищо, просто се успокоявах, че един ден ще умра... всъщност.
Бях наджляпала с двата крака в сектантски книжлета и сайтове... нали пак казвам, че на тези ми разсъждения последните трябва да се гледа чисто и безпристрастно, от научна гледна точка, а не религиозна. Не е невъзможно да съм права.
На правописа ти не му обръщам внимание понеже :P и моят беше по - добър едно време.
Иначе това, че след минута не можеш да следиш разговор се дължи на паническа атака според мен. Получа ли, слушам с половин ухо, понякога въообще не слушам.Например тия дни се наложи да се запознавам с немскоговорящи, едно име не помня, което е лошо, понеже бях заета да успея да произнеса правилно своето, като се има предвид проблемът със зъбите ми. Но пък търся контакти, последно се запитах... за чий, като си ми е добре и така.
Последно чух за диагноза сухота в очите... получаваща се от прекомерно стоене пред компютър.
И друго - запушен слъзен канал... всичко се оправя с капки против конюктивит май, но това през очен лекар.
А относно тия щъкащи петънца в очите... да си гледал слънчево затъмнение без очила? :P Щото аз си имам тук - там и мисля, че 99-та година се появиха.
Не им обръщам внимание... при теб може би са повече и си се концентрирал върху тях, вместо върху основния изглед.
Не мисля, че има някой, който да вижда идеално. Светлината идва при нас пробивайки си път в космическата тъмнина, така че тия кръгове са нормални. Ти им придаваш по - особено значение.
А иначе си имам такива микронаранявания на безцветния слой, в бялото. Може и от песъчинки в окото да се е получило това, а не от затъмнението... Мисля, че на стари години така се появява пердето, ама... зор голям какво ще се случи след 20-30 години. :P

Махнеш ли паническите атаки, ще ти се увеличи способността да помниш.
А това, че и аз забравям кое къде съм сложила е защото през това време съм мислила за сто неща и съм си оставила телефона например където ми е скимнало...
Лесно те манипулират, понеже по някаква причина си израснал добър... мене ме манипулират лесно, щото си бях със сектантско мислене и ми е малко чуждо интригантстването... не че липсва, когато реша не е като да не мога да въртя номера, обаче е по- скоро случайност.
А с по - обикновени дейности занимавал ли си се - земеделие, строителство? При мъжете възможностите за работа са в повече...
Аз пък не съм виждала идеално щастливи хора. В повечето случаи виждам такива щастливи, ама те са разведени... примерно повечето. :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от fantagiro » 29 дек 2015 01:06

До преди две години всъщност изтрайвах живота си.
Щях да ти казвам и че... първо при теб се появява паническата атака. После блокираш и не помниш... почувствал си се тъп първия път и... така постепенно освен ПР се е появила и депресията.
Ако изчистиш ПР-то, няма да се налага да мислиш толкова, което пък ще ти остави неизразходена енергия за нещо смислено.
Значи... причината да не можеш да спиш е понеже мозъкът ти подскача от тема в тема, от изречение в изречение, тревожност.
Единственото, което можеш да направиш е да смениш темата в главата си с някоя по - атрактивна... :P
Ако ти разкажа за какво си мисля преди да заспя терапевта няма да се появи още дълго по форумите, пък има чада, на които може да е полезен, кой знай...
:P :P :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

как да подобря паметта си...

Мнение от fantagiro » 03 яну 2016 02:20

Съзнателно създаден зрителен образ на това, което искаш да запомниш е пътечка към помненето и добрата памет, поне при мен.
Ако отсъстват паническите атаки и постоянната тревожност, естествено.
Имам си проблеми и аз с паметта, това открих, но... си мисля, че или са временни или са от възрастта.
:P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от fantagiro » 04 яну 2016 02:23

Колко реферата ви написах бе, чада мои? :P
Относно това, което беше писал, че два листа си пишел, докато другите не знам си колко, ако става въпрос за компютър... ако искаш по - бързо да пишеш, трябва да потърсиш уроци по машинопис. Има ги в нета някъде безплатно. За три месеца ще можеш да си ми в категорията долу горе. :P
А ако пишейки с ръка, пишеш бавно... според мен обучението ти е било некадърно.
А и аз като гледах как се държат учителите понякога с децата... едното го скастрят, че е бавно, невиждайки че завъртулките са все едно писалият учебника ги е написал, другото го скастрят, че бързало много и било грозно... без да отчетат позитивно плюсовете на всяко едно. В резултат... направо се влюбих в Германия. Ако първите ми впечатления са достоверни, то... съм си намерила мястото. да си продължа със спама... каквито и да са ми били натрапливостите, винаги съм желаела само най - доброто за децата си, така че...
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: БАР,Лечение с Ефектин ЕR 75 мг,мнения,странични ефекти

Мнение от fantagiro » 04 яну 2016 13:13

И пак за фината моторика... тези способности се усвояват мисля между 2 и 6 или осем години. Ако тогава никой не се е занимавал с теб, разчитало се е на училището, е нормално да имаш проблеми с писането, учителите не са съвестни най - често, понякога може да пропуснат да предупредят родителите, че нещо някъде куца в уменията на детето... или пък родителите ти да са били невъзприемчиви... решението е ако щеш да си купиш книжка за първи клас и да си наваксаш това, което не си успял едно време-... Един, два месеца и няма да имаш проблеми, според мен.
Никога не е късно да научиш нещо, което по - рано не си успял.
На мнение съм, че ако се преодолеят паническите атаки... яде се редовно, спи се редовно, мозъкът възстановява активността си.
С извършването на някакви интелектуални дейности, тя пък се и поддържа.
Това с писането с ръката, която не е активна си е задължително условие за повишаване на интелигентността, ми се струва. Или най - малкото просвири на пиано или китара. :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron