ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Риби в депресия помагат за разработване на антидепресанти
Мнението е на експерти по въпросите на грипа
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Може ли един размер да пасне на всички мъже?

Проблем на нервна почва?

Модератори: админ, консултанти

Callista
Мнения: 14
Регистриран на: 27 май 2015 06:43

Проблем на нервна почва?

Мнение от Callista » 23 окт 2015 22:50

Моля, всеки който има предположение да пише!
Проблемите ми започнаха от преди 2 години, август месец. Възрастта ми е 23г, мъж. Прекарах някаква инфекция с постоянна температура 37.5, която продължи 1 месец и отшумя чак след прием на антибиотик Уназин, тогава не съм правил никакви изследвания, за да се установи причинителя. Три месеца по-късно се появиха абсолютно същите симптоми, които продължават и към днешна дата. Има кратки периоди, в които отшумяват, но нещата си продължават все по същия начин Симптомите остават едни и същи и до този момент:
- Ускорен пулс: 75-90 удара в покой, при нормален 60 и значително по-дълъг период за нормализиране след физическо натоварване.
- Температура 37,1-37,2 измерена с живачен термометър, показва ми еднаква стойност както под мишницата, така и в устата. Продължава от сутрин до вечер.
- Отпадналост и безсилие, усещането наподобява ниска кръвна захар/анемия
- Парене в очите
- Лесна уморяемост
Ходил съм на преглед при УНГ и ендокринолог. И двамата ми казаха, че съм абсолютно здрав и всичко е на нервна почва. Щях да им се доверя на 100%, ако тази температура не продължаваше да ме тормози. Изчел съм много по въпроса с тази температура и попадам на много подобни случаи, при които се касае за инфекция с хламидия, туберколоза или инфекция на пикочните пътища, че дори и лимфом, които се откриват след много изследвания. Изчел съм и много информация относно вегетативната дистония, хипохондрията и въобще нервната система, от където си правя изводите, че всичко може да ми е в главата, спрях да чета за болести и това ще ми е последният коментар, ако някой ми отговори, дано се намери такъв :(
Долу ще копирам резултатите от изследванията, искам да попитам специално за кръвните изследвания за хламидия може ли да им се вярва, защото чета много противоречиви коментари. Надявам се някой да ги разчете и да ми каже какво да правя.

Щитовидна жлеза - разширен * Профил Виж по-долу
FT3 5.46 pmol/L 3.1 - 6.8
FT4 17.49 pmol/L 12.00 - 22.00
TSH 2.22 mkIU/ml 0.27-5.50
Anti - Tg 12.20 IU/mL 0 - 115.0
Anti - TPO 11.93 IU/mL 0 - 34.0
Полово трансмисивни * Профил Виж по-долу
Syphilis ( Wasserman ) ( - ) Отрицателен Отрицателен
HIV ( - ) Отрицателен Отрицателен
HbSAg ( - ) Отрицателен Отрицателен
Anti - HCV ( - ) Отрицателен Отрицателен
Chlamydia trachomatis IgM 2.8 U/mL < 20.0 -Отр.;20.0 - 25.0 -Гранична стойност;>25.0
Chlamydia trachomatis IgG 6.2 U/mL < 20.0 -Отр.;20.0 - 25.0 -Гранична стойност;>25.0

ПКК 20 показателя с Диференциално броене * Профил Виж по-долу
HGB ( Хемоглобин ) 155 g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
RBC ( Еритроцити ) 5.63 T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
HCT ( Хематокрит ) 0.46 L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
WBC ( Левкоцити ) 7.0 G/L 3.5 -10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 336 g/l 300-360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 27.5 pg 27.0-33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 81.7 fL 82.0 -96.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 14.6 % 11.6 - 15.7
PLT ( Тромбоцити ) 237 G/L 100-440
MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 8.2 fL 7.5-11.0
LYMF ( Лимфоцити - бр ) 2.28 G/L 0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
NEU ( Неутрофили - бр. ) 3.99 G/L 1.4 - 7.4
MONO ( Моноцити - бр.) 0.57 G/L 0.30 - 1.10
EOS ( Еозинофили - бр.) 0.06 G/L 0.00 - 0.40
BASO ( Базофили - бр. ) 0.06 G/L 0.0 - 0.60
LYMF% ( Лимфоцити - % ) 32.70 % 20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )
NEU % ( Неутрофили - % ) 57.30 % 40.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 - за деца до 4 г.)
MONO% ( Моноцити - % ) 8.21 % 1.0 - 12.0
EOS% ( Еозинофили - % ) 0.86 % 0 - 6.0
BASO% ( Базофили - % ) 0.93 % 0.25 - 2.0
СУЕ 2 mm/h М до 18 ( Ж до 25 ) Деца до 12
Левкограма * Профил Виж по-долу
St * 0 - 0.06
Seg 0.58 0.40 - 0.70
Eo * 0 - 0.06
Ba * 0.0 - 0.02
Mo 0.08 0.01 - 0.12
Ly 0.34 0.2 - 0.48
Pl * 0 -0.01
С-реактивен протеин 0.68 mg/L < 6.00
Урея ( BUN ) 3.44 mmol/L М 3.2-9.2 ; Ж 2.6-7.2
Креатинин ( CREAT ) 79.85 mkmol/L 44.0-127.0
Албумин ( ALB ) 49.73 g/L 35.0 - 53.0
Билирубин-общ ( BILL-T) 12.39 mkmol/L 3.40 - 21.00
АСАТ 25.13 U/L < 42.00
АЛАТ 26.70 U/L < 41.00
Урина - ОХИ * Профил Виж по-долу
pH ( урина ) 6.0
Относително тегло 1.015
Белтък ( - ) Отрицателен Отрицателен
Глюкоза ( - ) Отрицателен Отрицателен
Кетотела ( - ) Отрицателен Отрицателен
Билирубин ( - ) Отрицателен Отрицателен
Уробилиноген Неувеличен Неувеличен
Кръв ( - ) Отрицателен Отрицателен
Нитрити ( - ) Отрицателен Отрицателен
Левкоцити* ( - ) Отрицателен
Седимент единични левкоцити

Therapy Man
Мнения: 336
Регистриран на: 10 май 2015 15:29

Re: Проблем на нервна почва?

Мнение от Therapy Man » 25 окт 2015 15:58

Както се вижда , всички проведени лабораторни изследвания са в референтни стойности. Някои от тях , които би трябвало да са раздвижени при инфекции , също са в рамките на нормата. Понякога , при фокално огнище например от зъбен произход , СУЕ може да покаже по-високи стойности.Трябва да се имат в предвид и други фокални огнища , например Хроничен тонзилит , Хроничен Синузит , Хроничен холецистит. Най - накрая бих ти препоръчал да си направиш и проба на Манту. Не е излишна , поне да се види , че e нормална в добрия случай.
В края на краищата , обикновено не съществуват патологични находки , както е например при нервно - вегетативната хипертермия например. Вегетативно обусловената температурна лабилност може да съществува по време на периода след прекарано инфекциозно заболяване.

fantagiro
Мнения: 4995
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Проблем на нервна почва?

Мнение от fantagiro » 25 окт 2015 18:11

Навсякъде в организма, където има гной, може да доведе до увеличена температура. Едва сдържах да не посоча парадонтита и нелекуваните зъби като източник на температура и дискомфорт в тялото... този път изчаках намесата на авторитетно лице, за да се включа... :P
Така се чувства обикновената настинка, както си описал...
Гледайки резултатите ти, мисля, че имаш силен организъм и имунитет... което означава, че прекарваш настинки на "крак". А лесната уморяемост следва след всяко заболяне и може да е субективно усещане, тоест да се изморяваш, както преди, но да си мислиш, че не е така...
Може да е на нервна основа, но ако продължиш да се нервиш, се увреждаш физически.
:P
По - добре спри да си пълниш главата с глупости, ако досега най - сериозната ти настинка е да вдигнеш 37,5 градуса температура, да си малко умърлушен и да ти припарва на очите за няколко дни. Може ли да имаш конюктивит? Да не си почнал работа, с която да натоварваш очите допълнително? На очен ходил ли си?
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Callista
Мнения: 14
Регистриран на: 27 май 2015 06:43

Re: Проблем на нервна почва?

Мнение от Callista » 25 окт 2015 23:37

От малък боледувах много често, дори и след като ми извадиха сливиците. При УНГ ходих, защото носът постоянно ми създава проблеми, надута лигавица и секрети. След снимката на синусите заключението на доктора беше алергия, та може и това парене в очите да е точно от там..и като има някой грипен вирус да ме тормози допълнително.
Явно си обръщам прекалено много внимание, слаба психика. Почна се от там, че хората на които давам по 50-60 лева за прегледи не ми обърнаха толкова внимание, колкото вас, за което съм ви изключително благодарен. И така се почна едно четене за болести в търсене на причината, та понеже имам котка то не бяха и паразити, синузити и кво ли не...и 2-мата ми казвате, че изследванията са добри, а това е за период от 2 години, така че ако беше нещо сериозно до сега да съм умрял, а то си е все същото. Гной ако има нямам никаква представа как може да се открие огнището, та каквото е такова.
Никакво четене и самоанализи и това е, благодаря ви че ми помогнахте! Ще се постарая повече да не ви занимавам с глупости :)

fantagiro
Мнения: 4995
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Проблем на нервна почва?

Мнение от fantagiro » 26 окт 2015 08:21

Може да опиташ да оставиш котката при някого за известно време, защото може да е алергия към котките. Дори има вариант преди да не си бил алергичен, но поради някаква причина изведнъж да станеш.
Аз миналата година си вкарах за малко котка вкъщи... и така се роди паразитната ми теория. От както четох за паразитите вече не съм същия човек. :P
От синусите най-вероятно ти идва температурата. Слагаш шапка зимно време и освен това никога не се къпи веднага преди да излезеш.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта