ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Развива всички мускули на тялото
Бременността през лятото може да бъде дори приятна.
Макар и косвено, бащата е важен фактор в процеса на кърмене

Въпрос за импулсите в мозъка

Модератори: админ, консултанти

muzikasnimki
Мнения: 16
Регистриран на: 03 юни 2010 00:03
Местоположение: София

Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от muzikasnimki » 16 юни 2014 12:11

Здравейте,
от дълги години ходя по лекари, болници и прочие и съм жестоко разочарован. Толкова много време ме тъпчат с гадости(лекарства),на ЕКТ съм ходил,а през цялото време така и не се появи някой който да ме разбере и да ме изчисти от нещата в бързи срокове. Това, което чувствам в момента е,че мозъкът ми е като запушен. Опитам ли се да си почина активно и да го 'отпуша' всичко тръгва по добрия път - усещам как главата ми олеква,мисълта ми започва да тече по-бързо, определени участъци от тялото ми пулсират за малко, а нали именно мозъкът контролира движения ни и т.н сякащ кръвта започва да циркулира в по-голяма част от мозъка ми. Крайната точка на този процес е крайното отпушване(може ми да го наречем и подредба на мислите) носи много живот в съзнанието ми, всякакви нетрезви разсъждения изчезват, нежеланието изчезва и всичко става страхотно - чувствам се отново човек. Проблемът : много ми е трудно(отнема много време) да стигна до тази точка, в която мозъкът ми светва като крушка и после за съжаление много бързо се запушвам. В момента пия анафранил от 25милиграма - 2 сутрин и 2 на обяд. Изписаха ми и акутил,защото казах, че не ми е ОК паметта, но вече го спрях по мое осмотрение, защото чух, че се наддавали килограми. Млад мъж съм.

Какво може би очаквам да получа в отговор : как да постигна този ефект на отпушване по-бързо?

Съвет към болните - не се оставяйте на някакви необразовани хора и на такива, които нямат желание да ви помогнат, а просто гледат да мине консултацията/прегледа. Ако наистина имате нужда от медикаменти то слушайте лекарите!

ПоздравИ!

mjjj
Мнения: 726
Регистриран на: 25 авг 2013 15:09

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от mjjj » 16 юни 2014 22:31

А това "запушване" на мозъка, преди или след започването на употребата на хапчетата се появи?
Комуникираш ли си с хора или предимно стоиш вкъщи, сам?
Каква ти е диагнозата?

muzikasnimki
Мнения: 16
Регистриран на: 03 юни 2010 00:03
Местоположение: София

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от muzikasnimki » 17 юни 2014 12:42

ами последния път когато започнах да пия анафранил беше мисля преди години. не мога да кажа от кога датира това "запушване". Ходя на работа, виждам се и със сравнително малко хорица, а и с родителите си говоря освободено и приятно.Диагноза - бих определил нищо повече от депресия предизвикана от чувство за вина и от това, че доста време отделях на изчистването на тези мисли, доказването пред себе си, че всъщност не съм виновен за кой знае какво и съответно както се досещате време/начин за нормално функциониране на работа, в университет и т.н почти нямаше.

идеята е,че е нужно и това изчистване пред себе си, а и нормално функционираща глава(както аз се изразявам отпушена). Вчера поосвободих главата и за пореден път минах през темите и се "изчистих". Предполагам, че ако 1 седмица не ангажирам главата си с обвинения нещата по това "отпушване" ще си дойдат на място. Даже вече търсих в интернет нещо скенер ли да ми правят на главата, някакви изследвания ли...

поздрави!

MILENA_77
Мнения: 933
Регистриран на: 20 юли 2010 15:12
Местоположение: sofiq

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от MILENA_77 » 17 юни 2014 13:27

Моят съвет към теб е да започнеш да медитираш и по този начин ще се освободиш от излишните мисли:)

mjjj
Мнения: 726
Регистриран на: 25 авг 2013 15:09

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от mjjj » 17 юни 2014 20:47

Моят съвет е въобще да не си помисляш за медитация. Първо има вече мнения, че различните видове предизвикват състояния, наподобяващи психични разстройства, второ си на хапчета, трето, докато не подредиш мислите си в главата, само ги подтискаш с медитация и в последствие пак се появяват.
За какво се самообвиняваш?

mjjj
Мнения: 726
Регистриран на: 25 авг 2013 15:09

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от mjjj » 17 юни 2014 23:00

http://www.beinsadouno.com/board/index. ... opic=15280

За да не съм голословна...

mjjj
Мнения: 726
Регистриран на: 25 авг 2013 15:09

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от mjjj » 19 юни 2014 18:18

viewtopic.php?f=23&t=31426

/Ето за този кръг говорех - среща с психично болен, съпреживяване, заяждане с енерджита.... Тодоров евентуално да очаква включване на лични!/
: )

Sandra 1990
Мнения: 5
Регистриран на: 30 мар 2017 13:50

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от Sandra 1990 » 22 апр 2017 13:54

И отпуши ли го този мозък,че и аз съм така?И ако си го отпушил,как го направи?

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от fantagiro » 22 апр 2017 22:40

Завихрянето на мислите е в следствие от страха. Което означава, че за да спре "завихрянето" трябва да се излекува паническото разстройство.
Запушването на мозъка става от липса на решение на проблем. Когато няма изход. Или когато има несъзнавано, което ако се осмисли, картината се променя.
Когато се разбере психотерапията. Дори тази, елементарната, уводът. Следва отпушване.
Доколкото пулсирането на мозъка... ами нарича се главоболие, настинка, резки промени в кръвното налягане. :P
Когато човек е тревожен, това пречи на разсъжденията. Съвсем нормални съмнения, разсъждения съм изопачила в психоза, понеже ме е било страх, а и е било болезнено, понеже се касаеше за "нож в гърба".
Как се справих със страховете ли? Почнах да споделям със спокойни майки, които ми посочиха къде греша.
И долу горе съм на себе си.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от fantagiro » 23 апр 2017 13:02

Тук музика снимки говори и за чувството за вина. То също е пряко свързано с това "запушване". Един бог знае защо не мога да формулирам изречение как точно да се справи човек с него. Понеже малко неусетно стана промяната. Преди имах проблем с мисленето и си мисля, че произтичаше от медитациите от една страна, от друга... че не разбирах егоизма на хората около мен. Промяната става постепенно, с прирмер от някой, който е ваша противоположност. Може би затова е хубаво посещението при психотерапевт, за да се възползвате от факта, че човек е попивателна гъба, винаги е дете и да заприличате постепенно на него.
Подбирането става индивидуално.
Нищо не е толкова сложно, колкото изглежда, особено ако сте способни да обичате. На мнение съм, че онази Димитрова, на която й беше толкова трудно да ми обясни защо съм била разбивала идеала на децата, споделяйки проблемите с баща им, е имала предвид, че стремежът към идеално семейство предпазва детето от наркотици и всякакви други видове разрушително поведение/престъпност/. Но тя си замълча. Всъщност основният проблем при психиатърките ми беше, че те не обясняваха, премълчаваха.
Радвам се, че като се опитам да се сетя за "запушвания" при мен, се оказва, че по - голяма част от събитията съм забравила вече. Включително посещенията при тези кикимори.
Изпитвам лека ненавист към всякакви психоложки и психиатърки. Макар към мъжете да имам резерви също, всъщност дължа ремисията си на мъже - терапевти.
По - склонни са може би да не са скръндзи, макар че... ама айде, поне оправдателната причина е красива. "От боята е". :P
Та... отпушването може би се получава и с придобиване на умение да разбираш хората, с които имаш често работа.
Когато се налага да върша работа, която считам за чужда, когато не намирам думи, за да накарам този някой да си свърши работата, лягам на легло, доскоро в непонятна депресия.
Не става с две думи, не става през форум, става с четене и поне 2-3 посещения при терапевт. Ако броя моментите в писане, които са се отразили на душевността ми, може би 6-7 срещи общо.
За съжаление трябва да се простите с 500-600лв за здравето си. За съжаление няма как да съдите първите си психотерапевти, ако не са успели, а някой след тях успее.
Четете. Ако тръгне някаква промяна в поведението ви, имате си избор от поне двама психотерапевти.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Sandra 1990
Мнения: 5
Регистриран на: 30 мар 2017 13:50

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от Sandra 1990 » 24 апр 2017 15:53

Не знам.Не мисля,че при мен се дължи на проблеми.Моя май се запуши от медикаменти и допълнителен стрес.Ходих на психиатър,изписа ми една камара успокоителни и антидепресанти,а вече 2 месеца си седи запушен.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от fantagiro » 24 апр 2017 16:49

Принципно ако психолог се подиграва с пациента си открито, подлежи ли на санкци,пък ме интересува мен.
Туинкъл беше казала,че срещнала историята си някъде, подигравали й се. Тя се самоуби.
Аз понеже съм малко по -умна, гледам какви крокозъбели го правят. И хубава личност да е... аз не понасям напудрени същества.
Не знам как да се справиш самостоятелно. Чети.
Смяташ ли,че има хапче-чип за правилно мислене?
Трябва ти промяна в мисленето, хапчетата са докато не можеш да заспиш сама.
При мен това беше винаги за 1 седмица. Тоест толкона ми е нужно ако преди това са ме фрустрирали достатъчно,за да се възстановя-с или без хапчета.
Трябва ти психотерапия,но ако част от психотерапията е да ти се подиграват...:) Въоръжисе с чувство за хумор.
Чети. Самият пси беше казал май, че в началото материята звучи сухо,неразбираемо,но после като навлезеш, става разбираема.
Със сигурност е от проблеми. Преди психозата си бях събрала багажа по спомен. Мъжът ми обеща промяна. Ама не стана. Дъщеря ми тръгна на детска и ме заболя, че не мога да я закрилям. Сега ми станаха ясни чак нощните й събуждания. Същевременно мозъкът ми туптеше, докато бях сама,понеже за 1 път от 2 години насам беше при друг и не се ослушах нито за рев,нио гледах заопасни ръбове . В работата почнаха съкращения... колежките ми се оплакваха в стил Калбоввски, а и си бях в секта.
Пиши. Не тук. Вкъщи. Какви са ти проблемите и възможности за решение. Чао
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от fantagiro » 24 апр 2017 17:05

Или ако не успееш да го измислиш сама - сподели с психиатъра си. Ако не ти вдъхне доверие - пиши тук.
Иначе... ей, кикимори такива, аз за чий рразбих три клавиатури в писане?!
Имам достатъчно лични примери, за да си доведете поне психоанализата докрай.
От там нататък почва психотерапията, тоест да промениш постепенно държанието си.
Понякога и само с психоанализа ставало.
Доколкото запушването пак...
Ми един опъна руса, опъна черна, опъна мен, опъна още две, три. Накрая си хвана една да правят тройка.
Предполагам, че се бракува като е усетил простатита.
Тогава ми се запуши мозъка. Понеже можеше да има хубава, руса и кадърна, а той избра порното.
В смисъл, че... не можах да го разбера. Предполагам, че е разбрал какво ще се случи ако го бях разбрала напълно като личност.
Сега не ми е запушен. Просто... се надявам, че има и хубави хора. Все пак.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от fantagiro » 24 апр 2017 18:45

Може да се каже, че се чувстваш със запушен мозък, ако си изправена пред нещо, което просто не разбираш. Както в посочения от мен случай. Всъщност май че след този бях тръгнала да си режа вените, но се отказах, разминавайки се с мъничък белег.
:P
Когато аз се самообвинявах, че пуша, докато съм бременна, после се ядосвах, че не ме оставят да пуша три - пет цигари на ден, ама вместо това ми говореха, че ако ми се пиело ракия можело някой и друг грам. И бира, че била била полезна.
Хаха.
Не съм пила по спомен, с изключение на сватбата, една чаша вино.
Та... парадоксите в хората. Ако говоря за себе си, аз съм се стремяла към справедливост. Докато околните са били егоисти. И понеже всеки е прав в повечето случаи за себе си и няма изцяло виновен... Ей ти го на запушването пак.
Най - различни са ситуациите. А аз вече нямам такива скорошни, че да ти дам пресен пример.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос за импулсите в мозъка

Мнение от fantagiro » 24 апр 2017 19:09

Всъщност има една. Но се усетих какво правя и се спрях. Почти на време, ама почти.
Едно хлапе го критикуваха. И включих на вълна "излагам се", за да не се чувства сам. Усетих се, че така пък злепоставям себе си. Откъдето следва, че:
започнах да си давам сметка в каква позиция се поставям и защо. Наясно съм с целите си, не плувам в облаците. На победител или на победен. Естествено, че се стремя към победа. Малко пресилено казано.
Подбудите ми са тези, като в книга по психиатрия, с определение за нормален човек.
По тази причина няма как просто да спра. И не става въпрос да спася света, ами своя собствен да оправя. А аз моя оправя ли го/считай и на децата/, то това си е път и за други като мен.
:P
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Аз съм във времето и времето е в мен. Ако загубя, губя себе си и две деца, ако спечеля, печели цял психясъл народ.
:lol:
Естествено, че няма да си позволя да загубя. И да загубя децата си, ще е от похитители, не от социални, понеже нищо кой знае какво им няма.
Знам какво трябва да направя с тях. Просто на три месеца поне веднъж трябва да изпускам положението с пиене, тоест да пиянствувам, за да се разведря и после мога да съм изрядна.
:P
Бърнаут, бе, Динолова. Нищо не си научила за толкова години учене. Нейсе, и аз с маркетинга така, виж току как правя реклама на гурутата противоречива, никаква... ама психологията ми е в кръвчицата.
Целувки, прегръдки, обичам ви. Това беше глупост.
Моето е цунки.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron