ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Засегнати са хората, страдащи от алергия към полен
Оказва се, че средата не е толкова ключова
Пробвайте тези домашни методи

Въпрос към д-р Цончев!

Модератори: админ, консултанти

mimoleta
Мнения: 2
Регистриран на: 24 юни 2013 17:17

Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от mimoleta » 24 юни 2013 17:29

Уважаеми д-р Цончев,
Имам едно питане към Вас. Въпросът ми е следния бих искала да ви опиша и случая, за да ме посъветвате доколкото е възможно към кой специалист да се насоча.
Историята е следната: съпруга ми, женени сме от 2 години, е много емоционален и раним човек. Преди около 2-3 месеца много му зачестиха командировките, всяка седмица е някъде, много е натоварен, по цял ден се натоварва на работа, има много силен стрес, като капак преди 1 година загубихме дете, сега отново съм бременна и чакаме бебето всеки момент, НО......онзи ден ни в клин ни в ръкав мъжа ми полудя в истинския смисъл на думата, излезе на кафенце, а се прибра в безумно състояние, започна да ми говори, че го преследват и не беше на себе си, аз този човек никога не бях го виждала в такова състояни. Не мога да ви опиша какъв стрес беше за мен. Напрежението, което той има върху плещите си е наистина голямо да не кажа огромно. Веднага го закарахме в Психиатрията и му изписаха лепонекс, той говореше несвързания неща, 3 дни по късно разбирайте днес, психиатър който го прие отново се видя с него и му лепна диагнозата параноидна шизофрения. Моля обяснете ми и ме посъветвайте как така лековато за 3 дни след такъв изблик, който може да се дължи на много неща този доктор постави такава тежка диагноза, аз живея с този човек 4 години и никога не съм го мислила за луд, чакам дете от него, обичам го много ужасно много и сега за 3 дни го изкараха шизофреник. Моля посъветвайте ме към колко още специалисти трябва да се обърна и какви изследвания могат да докажат тази диагноза, защото за мен 2 разговора по 20 мин не могат да определят такава диагноза и доктора, за да минат скъпите лекарства по НЗОК искал и по тежка диагноза да пише. Моля имайте предвид, че съпруга ми е наистина изключително натоварен човек. Възможно ли е стреса да отключи чак пък шизофрения.......Чувствам се ужасно объркана, до онзи ден бях ужасно щастлива, за появата на бебето сега просто не знам какво да си мисля с тези безумни диагнози..............

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от д-р Цончев » 24 юни 2013 18:00

Не ми е в специалността тази проблематика но мога да ви преопръчам добър психиатър в София, който да погледне проблема.

mimoleta
Мнения: 2
Регистриран на: 24 юни 2013 17:17

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от mimoleta » 24 юни 2013 18:34

Моля препоръчайте ми наистина добър психиатър, който да разговаря с него и да определи ясно състоянието му, а не да предлага диагнози все едно е търговец. Мъжът ми е един прекрасен човек и по никакъв начин не смятам, че е шизофреник, който е луд едва ли не, и да е отключил нещо за мен е по-скоро разстройство породено от стрес.
Очаквам координатите на психиатър, който ще препоръчате, няма значение дали частен или по НЗОК!

marko23
Мнения: 95
Регистриран на: 20 дек 2012 19:45

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от marko23 » 24 юни 2013 21:00

Мъжът ти може да има любовница , и тя да го е заразяла и за това е изперкал...Що то тия командировки , и тем подобни неща , аз така смятам като мъж , има мъже които се самоубиват за жени , не е чудно да е станал някой фал. Пък и оня психолог първо трябвало да го пита , според мен де , дали има друга жена , и мъжът ти да симулира , що го е страх да си признае , а нещата са отишли извън контрол. Не съм екстрансенс , обаче има и така вероятност , да крие нещо и това да го побърква. Ти водили с него задълбочен разговор , да си каже какво е правил и де е ходил ?? Това е , аз не съм лекар но това ми идва първо на ума от разказа ти.

Avrora7
Мнения: 60
Регистриран на: 31 май 2011 16:11
Местоположение: sofia

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от Avrora7 » 27 юни 2013 11:30

Здравейте mimoleta
от 2009 г. след продължителен стрес наложи ми се да се обърна към психиатър. То не бяха диагнози и параноидна шизофрения също, лекарства. Пих каквото ми изписваха, по 4-6 месеца общо 6 антипсихотика за този период 2009-2013, като ми обещаха че с лечение ще се чувствам още по-добре от преди да се разболея сериозно, но състоянието ми се влошаваше. И пак не е ваше лекарство и пак на ново, странични действия, акитазия, която като че ли те побърква още повече , мисли ми станаха още по-ярки, озлобих се на целият свят като чели, сънувах кошмари, но резултат нямаше. След 4 години вече имах, инсулинова резистентност, висок холестерол, тихикардия, проблеми със щитовидна жлеза напълняване с 27 кг. и още хапчета. Отчаех се още повече, нали уж трябваше да се чувствам по-добре но при мен нещата още повече се обостриха, все едно съм резистентна към хапчета.
Реших да се консултирам за последно с Рали Димитров-психиатър, понеже ми го препоръчваха познати и не на един човек е помогнал, а и имам близък човек който също ходи при него и сега е добре. След 2 часа чакане най после влязох. Д-ра ми отдели час и половина, като първо ме изслуша, отговаряше ми на въпроси, и накрая ми обясни какво ми е и защо нямам резултат от 4 годишно лечение, не са ме лекували правилно. Изписа ми нови лекарства и още с първото хапче, за пръв път от последните 3 години заспах толкова неусетно, без да се въртя в леглото 2-3 часа, толкова естествено все едно както преди да се разболея и спах до 7ч сутринта без да се събуждам иначе по 2-3 пъти се събуждах постоянно.
Д-ра препоръча тази терапия 6 месеца, а после ще остана само на подържаща доза и най-важното въпреки закъснението на мен може да се помогне така каза д-ра.
Затова mimoleta, колкото се може по-бързо първо посетете психиатър, съветвам те Рали Димитров. може с направление може и със заплащане. допърнително има и негова страница в интернет, там можеш да узнаеш повече за него като специалист. Желая ви успех.
Ето ти и координати:
Рали Димитров психиатър
тел. 0876 50 60 22
София, жк. Гоце Делчев
ул. “Генерал Кирил Ботев бл. 4″Е”
зад Била
Надявам се този пост няма да бъде сметнат за реклама и премахнат от админа.

marko23
Мнения: 95
Регистриран на: 20 дек 2012 19:45

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от marko23 » 03 юли 2013 16:09

Хахахаха Ти си станала морско свинче , за един сън си изпила един камион хапове , ама то като има някакви тъпи лекари и правят си експерименти , защото нямат си понятие от диагнози или от лечение , гадна работа... Е за тва , аз като отида и питам какво е лекарството как действа , значи аз като превключа на фаза и обичам да забивам моливи или хималки у лекаря , не ми пука и папата да е , ще му правя ,, пълна програма '' - зъби и нокти всичко вадя.... Защото в сравнение със средностатистическия пациент - балък , аз си имам извратено съзнание , не ми пука че е човешко същество , аз съм като вирус и гад мръстна . Аз за преспиване гледаме филми за холокоста , не ми пука за хората, няма закони и правила има само моето съзнание и болката...

Avrora7
Мнения: 60
Регистриран на: 31 май 2011 16:11
Местоположение: sofia

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от Avrora7 » 24 мар 2015 07:51

д-р Цончев имам рани по езика вече съм така 1 година ако и не повече. При кой специалист да се обърна. Благодаря Ви предварително.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от fantagiro » 25 мар 2015 09:35

Зъболекар. : ) И защо цяла година не си си обърнала внимание?
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от д-р Цончев » 25 мар 2015 19:05

На първо време е добре УНГ лекар да погледне проблема.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от fantagiro » 25 мар 2015 22:11

Mod edit: Fantagiro, знаеш защо изтривам това мнение.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Avrora7
Мнения: 60
Регистриран на: 31 май 2011 16:11
Местоположение: sofia

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от Avrora7 » 28 мар 2015 19:41

Ходих при ли4ната тя ми каза да се мажа с доло гел
после като видях 4е няма резултат отидох на заболекар
тои съ6то ме насо4и парво към УНГ
сега оба4е трябва ми напраление което незнам за6то ли4ната ми не иска да дава все нямала
притеснена сам за6тото сам пу6а4

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от fantagiro » 10 апр 2015 17:18

Докторей, на мене ми хрумна, че вместо мъжете да си имплантират по - дълъг член заради жена, по - скоро мисля, че при зашиването след раждането се определя ширината на жената. Тя широчината е по - важна от дължината. :P Така или иначе тази процедура е неминуема, а пък жените, които раждат секцио са... с тесен таз... Ето ви по - хуманно решение на проблемите.
Да бях станала доктор, да бях станала президент, министър на културата ако щете, щяха да ме помнят всички с добро.

:P

Явно страдам от хипохондрия. "Прилепям" на хората оплакванията и им търся решение.
А аз страдам от липса на егоизъм, въпреки че от пет години някъде насам все за себе си говоря.
Със сигурност от 8 години насам инстинктивно съм гледала "И вълкът да е сит, и агнето цяло", ама те около мене много "алчни и гладни".

Значи... колкото повече гледам, качествата, които притежавам, така се влюбвам в себе си, че чак ще взема да се възпея сама.

:P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от fantagiro » 10 апр 2015 17:34

И още... Джери, като искаш после трий.... агресивното биполярно разстройство не е генетично обусловено.
Поне имайки пред себе си един куп алкохолици, знам, че зависи от възпитанието дали ще станеш раздразнителен или лигав, което са двете крайности на пиянството...
Аз съм по - често второто. Първото съм винаги задължително ако има защо. Докато някои в тази фаза стават заядливи безпричинно.
Но е важно да се отбележи, че дори в най - големите си делириуми от едно време... Съм можела да стоя права на стол тип - щъркел в един бар... подпирайки се лекичко тук и там.
Да се чудя какво ще разправям на внуците си, ако не ме утрепа някой преждевременно или аз самата ако не го направя.

:P :P :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Tastey
Мнения: 3
Регистриран на: 10 авг 2017 16:36

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от Tastey » 10 авг 2017 16:41

Какво стана с мъжа ви? Оправи ли се? Имам близък в абсолютно същата ситуация. Ако може подронба информация как да се действа.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Въпрос към д-р Цончев!

Мнение от fantagiro » 10 авг 2017 21:37

Психотерапия.
Чувството за преследване е реално.
Дали има реална опасност за живота му или просто хора, на които е имал доверие мъжът ти са го разочаровали, това е са все неща от живота с които като се сблъскаш първоначално получаваш паник атаки.
Лечимо е. Просто да не си позволява безсъние повече от 2 дни и ще е нормален.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron