ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Кръвен тест показва дали е преборен окончателно
Пийте чай от джинджифил
Формула дава резултата според пол, ръст, тегло и възраст

Магия

Модератори: админ, консултанти

Явора
Мнения: 463
Регистриран на: 04 яну 2009 00:15
Местоположение: Варна

Re: Магия

Мнение от Явора » 21 юли 2010 00:21

Какъв е проблема ли?
Проблема е че се обявяваш за психолог и имаш нагласата да даваш съвети и да помагаш, в което няма абсолютно нищо лошо даже е хубаво.
Проблема е ето в това по долу..........
Цитат от етичен кодекс относно психотерапията и психологичното консултиране:
"Отношението към клиентите трябва да поощрява тяхната автономност и самоопределение, като се избягват стилове на поведение създаващи зависимост."
А ти поощряваш стилове на поведение създаващи зависимост. Човек да си внуши че има магия е вредна зависимост.

цитат Nelly: Аз съм уточнила,че с това не искам да вменявам на никого никакви внушения-всеки е свободен да вярва в каквото си иска.
Напротив никъде не си уточнила. Това в цитата го казваш за първи път! И добре че го казваш!
Иначе никой не може да има нещо против да изучаваш подобни явления.....но само до там.
Ето има насоки за изучаване: квантова физика, радиестезия,..............и т. н.

Много ми е любопитно в този смисъл дали и ако върху вашите глави на убедени скептици,се изсипе нещо подобно,ще ви е толкова забавно ...............
Вече няколко пъти го повтаряш това нещо. Изсипвало ми се е подобно нещо, но не съм го взела на сериозно. Преди петнадесеттина години в резултат на хората с които живеех, един ден намерих в четирите ъгъла на стаята ми пробити дупки в които имаше пъхнати някакви странни щуротии. Въпросните предмети отидоха в контейнера, дупките запълнени с подходящ строителен материал, на хората направили това им е казано "чао".......и всичко свършва до там няма продължение!

nelly313
Мнения: 109
Регистриран на: 14 окт 2008 13:32

Re: Магия

Мнение от nelly313 » 21 юли 2010 07:37

Да,не само се обявявам,но съм такава и ако си направиш труда ще видиш,че останалите съвети в други теми,който съм имала "нахалството" да раздавам според теб, нямат нищо общо с това тук.
Запозната съм добре с т.нар. кодекс,който цитираш,но ако имаше реална представа от психология щеше да знаеш така също,че един психолог е дръжен да представи алтернативи,когато се коментира даден проблем-това включва и лошите,а клиентът е този,който има свободната воля да избере как да постъпи и коя алтернатива да избере.
Колкото до твоя "допир" със свръхестественото преди 15 години-очевидно си имала щастието да попаднеш на аматьори, и за това не е имало последствия,но само по себе си деянието е достатъчно отвратително.

222
Мнения: 7
Регистриран на: 14 юли 2010 21:39
Местоположение: sofiq

Re: Магия

Мнение от 222 » 22 юли 2010 11:09

Ще помоя модератора това за магиата всичко да го изтрие . благодара .

nelly313
Мнения: 109
Регистриран на: 14 окт 2008 13:32

Re: Магия

Мнение от nelly313 » 22 юли 2010 12:32

И аз съм на това мнение-иначе рискуваме нещата да стигнат до грозен махленски скандал,както е тръгнало.
Бъдещето ще покаже коя от двете позиции е вярната,а междувременно всеки сам да избере на коя страна да застане.

puls88
Мнения: 1
Регистриран на: 28 дек 2016 13:31

Re: Магия

Мнение от puls88 » 28 дек 2016 13:46

Здравейте, преди време имах досег с човек занимаващ се с магия. Никога преди това не съм бил някакъв изключително вярващ. Но след тежките проблеми дето преживях реших да опитам и това. И мислех че заниманията с такъв човек ми помагат. Даже не го бях и виждал наживо. Всичко ставаше по интернет, чрез чат и разговори. След време това прерасна в личен итерес за мене, заниманията с магии. И започнах да се занимавам с различни ритуали за пречистване. Но в един момент видях че това явно не помага, и след дълги лутания потърсих помощта на специалист (психолог). Вече може да се каже на практика че съм атеист или агностик не ми е най-ясно още. Напоследък се чувствам и по-добре. Но тоя въпрос от време на време все не ми дава мира. Дали съществува такова животно като магията, аз отдавна вече не потдържам контакт със този маг. Но исках да попитам защо според вас от дълбока древност хората се занимават с магия. Защо са измислени толкова много символи, които се ползват при ритуалите. А и никога не ми се е отдавала възможност за някакво реално доказателство. Донякъде имам чувството че това се превърна в някакъв вкоренил се личен интерес, но всячески сякаш дори и несъзнателно гледам да избягвам такива хора. Вече гледам при проблеми да се обръщам към психологията не магията. Но вътрешния интерес все още сякаш си вирее в мене.

fantagiro
Мнения: 5274
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Магия

Мнение от fantagiro » 28 дек 2016 14:27

:P ***
Аз и чичо Колю по някакъв начин сигурно го обичам. Хем да го напсувам, хем да му благодаря.
***
Значи... определението за любовта е на точното място, в точното време, с точния човек, когато имаш нужда от помощ и я получиш. После какво следва... то за пари, за слава и други, оплескват се нещата, но любовта, влюбването е миг. Останалото е в общи линии "кочина".
...
Доколкото магията. Значи, когато разбереш психологията, психоанализата и прочие и се научиш да използваш точните думи, вместо да разтягаш локуми, получаваш онази харизма, която отстрани изглежда като магия, понеже въздействаш в посока осъзнаване на човека отсреща.
Също... за да си отговори човек с точност дали съществува магия или не, притежават ли мозъчните вълни по - голяма сила, въздействат ли извън самия човек, източник на мислите... просто трябва да притежава уред за изследване на мозъчните вълни и да може да създава теории, които да доказва или отхвърля след това... В общи линии сложна работа.
Вълнува ме/те/ медицината, психологията и всичко свързано с човека.
Аз гледам да си пазя съзнанието чисто от отрицателно мислене, от това да пожелавам на някого зло. И да ти кажа и здравето ми е що годе добре.
/Не че тези, които в реалността са ми навредили, ги обичам. Опитвам се да осигуря дистанция спрямо тях, в някои случаи успешно./
---
Понеже сигурно и това ще се метне в моята тема, да кажа, че... ако аз страдам от най - тежката психиатрична диагноза, гарантирам, че тя има 100% лечение.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5274
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Магия

Мнение от fantagiro » 28 дек 2016 15:21

Най - важното, пулс, е, че дори да ми каже някой, че нещо е доказано.... когато е в синхрон с моите мисли, го приемам за истина/примерно, вярвам, че твърдението, че при композиране участват всички центрове на мозъка, е истина, за мен то е с доказателствена форма/, но всичко извън това бих поставила под съмнение. Тоест... докато не взема уредите, теориите, доказателствата и отхвърлянето на някои от теориите сама да го проверя, не бих повярвала на някого.
Порастнала съм, тоест.
Щях да бъда добър психотерапевт.
Единствено желанието да умра не можах да го изкореня докрай.
Тоест... психозите ми, всичките дивотии имат лечение, само това - не.
:P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5274
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Магия

Мнение от fantagiro » 29 дек 2016 11:52

Седя и си мисля остана ли вяра в нещо или не.
Значи... когато бях бременна, със сигурност вярата в бог и убедеността, че правя нещо хубаво, действаше благотворно, не се страхувах много от предстоящото раждане и двата пъти.
Сега... се усещам, че единственото, което може да намали тревожността ми е да вярвам, че с мислите си закрилям децата си.
:P
Значи, когато се опитам да го ударя на непукизъм, задължително следва... ами тогава да си пия хапчетата наведнъж и да се излекувам от раз. :P
Тия ритуали от една страна действат на самия човек, който ги прави, по подобие на вярата, че закрилям децата си с мисълта си и прочие, спасяват от тревожност.
Другото е, че религията е средство за власт. Поставя някакви рамки, за да се предотвратят войни между съграждани. Едно време де.
Доколкото дали аз като си намисля нещо лошо за някой се случва или не... на мнение съм, че изричането на думи въздейства на самия човек, който ги изрича. Тоест... като кажа "да ви приседне", това мигновено предизвиква и представа от моя страна, както и всеки друг, който би прочел това.
:P
Принципно, по едно време гледах да завърша позитивно, неутрално, за да не въздействам в отрицателна посока, но... някакви букеторазносвачи на бацили видоизмениха аурата :P на писането ми.
Доколкото шизофренията.... за мен някой, който си е пил редовно хапчетата, не е шизофреник, а сбъркано ПР. Откакто разтълкувах всички ритуалчета, книжки, които бях изчела, суеверия, за които бях чувала... и помен не остана от психози с религиозен оттенък.
Не вярвам, че има бог, понеже всичко се обяснява чрез физичните закони. Не е невъзможно програмистите да сътворят чудеса, но те ще са плод на човешка намеса/бях чела някъде, че всичко е възможно в един момент, както и последните изблици за "експериментите" са плод на тази статия, че програмистите провеждат изследвания в областта на ограничаването на изкуствения интелект, за да не се случи така, че да ни унищожи. /
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5274
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Магия

Мнение от fantagiro » 29 дек 2016 14:37

С две думи, ако липсват такива атентатори, ако хората не бързат за никъде, когато карат автомобил, няма да ми е нужна някаква религия, а чисто и просто помощ от някой, или дори самата аз чисто и просто да науча децата си, докато си играят, да се пазят.
Не би бил толкова сложен животът.
Доколкото завистта... ами да ви кажа честно, след определена възраст, да речем около 30 години "въртели", номера де, в посока да те използвам, да ти взема парите... не могат да не донесат след себе си психопатно държание.
В случая с мъжа ми... ние сме отделна тема. Просто неподходящи партньори и това е.
Но ако една жена използва даден мъж, заблуждавайки го нонстоп, е съвсем нормално да предизвика неговата ярост. След 30-те някъде, писва да търсиш, да опознаваш характери и т.н.
То това са все неща, свързани с магията и религията, макар и донякъде да изглежда изместване на темата, не е.
Понякога ми се случва да позная разни неща. Но последно сигурно ще да е било в начина на писане на човека отсреща, което ме е навело на различни асоциации.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5274
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Магия

Мнение от fantagiro » 29 дек 2016 17:01

Освен това ако се позова на някаква статия тук, точно в пулс бг, мисля, за молитвите и твърдението, че действат лечебно, отнеса към момента на бременността, когато особено при втората голямата ми дъщеря кара някаква стрептококова или стафилококова инфекция и имах нужда да вярвам, че пазя бебето си - втората си дъщеря, с мисълта си... следва, че религията е едно ненужно нещо в днешно време.
Първо, достатъчно е една бременна да знае, че с вярата в собствения си организъм, свойствата на плацентата, че пази бебето от всичко е нещото, което 100% замества молитвата.
Второ... нали ви казах, ако съм спокойна за околните, на мен би ми останала една стандартна тревога, докато ги науча да се пазят, да се оглеждат и т.н. все банални неща.
Доколкото иначе... според някои човекът е отпадъчен продукт при ядрени разни синтези из небесното пространство/поне така го разбрах аз/. За мен обаче, този термин "отпадъчен продукт" е въведен от човека, което го прави научно неиздържан. Всеки отпадъчен продукт стои в менделеевата таблица. Всъщност. :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост