ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Много важно е самонаблюдението за размера и цвета им
Можем да започнем с малки, но ефективни промени
Кои са 6-те основни грешки, които допускат начинаещите?

Магия

Модератори: админ, консултанти

222
Мнения: 7
Регистриран на: 14 юли 2010 21:39
Местоположение: sofiq

Магия

Мнение от 222 » 14 юли 2010 21:51

Здравеите имам няколко въпроса :

1- Има ли магия или нещо такова , примерно някакво отрицателно въздеиствие в/у биоенергията ( аурата или там каквото е) на човека ?

Съответно ако има

2- Как се проверява дали има магия ?

Има ли уред за това ? Примерно нещо дето сканира енергията на човек.

3- Може ли да се премахне магията ?

Безопасно ли е?

4- Кои са най добрите в тази област?

и
5- Колко струва ?

Явора
Мнения: 463
Регистриран на: 04 яну 2009 00:15
Местоположение: Варна

Re: Магия

Мнение от Явора » 16 юли 2010 00:48

Ето до това води зачестилото напоследък рекламиране на магьосници и екстрасенси(ЕКСТРАшарлатани) .......и то не по кабеларки, а по национални медии като Нова ТВ и БТВ.
Предавания като "Ясновидци",.............. в момента не съм запозната но преди няколко години колкото пъти попадна на "Горещо" Венета Райкова все с магьосници се занимаваше,.................. първия сезон на "шоуто на Иван и Андрей" колкото пъти го засека все с врачки се занимават.

Ако ти кажа, че НЕ съществува магия думите ми няма да имат кой знае каква стойност без особени доказателства! И въпреки това ти казвам точно това!!!
Магия НЕ съществува, най-общо казано това са игрички с подсъзнанието на хора склонни към внушения! Тоест магията всъщност е психичен начин за въздействие върху човека чрез методите на внушението и самовнушението и е в сферата на реализма……......... лично аз не виждам нищо мистично и магично.
цитат Уикипедия: Внушението е податливост на внушения, тоест за непосредствена реакция на сигнал (предмет или заповед) без активното участие на волята. Субектът възприема пасивно въздействието на чужда идея, приета безконтролно, като че ли за момент личността му се е заличила пред личността на друг човек.

nelly313
Мнения: 109
Регистриран на: 14 окт 2008 13:32

Re: Магия

Мнение от nelly313 » 16 юли 2010 13:54

Въпреки,че този форум не е точно за такива теми,се изкушавам да изкажа мнението си.
Има много неща,които все още не са научно доказани.Може би проблемът не е в тези явления, а в науката.Такава,каквато ни е позната до момента не е достигнала до нужното ниво на развитие,за да обясни тези неща.
Това обаче не означава,че те не съществуват и трябва да бъдат отричани.
Освен материални тела,ние притежаваме и енергийни тела-това поне е научно доказано чрез Кирлиановите фотографии.
И защо тогава да не е възможно точно енергийното ни поле да бъде атакувано от негативна енергия,която да ни навреди по някакъв начин?
Магиите са точно това-насочена негативна енергия.
А на Явора конкретно бих казала "Бай бабо да не те срещне мечка!"

Явора
Мнения: 463
Регистриран на: 04 яну 2009 00:15
Местоположение: Варна

Re: Магия

Мнение от Явора » 17 юли 2010 16:13

А на Явора конкретно бих казала "Бай бабо да не те срещне мечка!"
Според Баячеството и магьосничеството като те срещне мечка(проблем), трябва да се изплашиш да се почувстваш безпомощен и да се изгубиш..............и после да отидеш при всеможещия човек наречен магьосник/ясновидец да ти махне уплахата и проблема, защото единствено той е силен и само той знае и може.
Според психологията и реализма като те срещне мечка(проблем) е добре да се запознаеш с нея, да се запознаеш с нея и да я ОПОЗНАЕШ. И само след като опознаеш мечката вероятността да я победиш е голяма .....ако няма шанс за победа, то поне да се научиш да живееш с нея възможно най безболезнено! Победата над мечката е житейски опит=УСПЕХ, който опит автоматично прави подсъзнанието по силно и услужливо за евентуалните бъдещи успехи!! И така след срещата си с всяка една мечка човек би трябвало да става все по силен и по силен......и някоя от бъдещите мечки дори може да му се стори муха!

Явора
Мнения: 463
Регистриран на: 04 яну 2009 00:15
Местоположение: Варна

Re: Магия

Мнение от Явора » 17 юли 2010 16:48

А иначе...........Ако съществуват феномени, то те няма да са повече от 5 на 100 от тези които се обявяват за такива! Всъщност аз мисля като теб.......от това което си написала виждам че и ти не вярваш особено твърдо че съществуват, а по скоро че ""науката такава, каквато ни е позната до момента не е достигнала до нужното ниво на развитие, за да обясни тези неща." "........и е въпрос на време да стигне според мен.
”Енергийно тяло” разбира се че съществува и хич не го отричам, то е равносилно на статуса на чувствата на човека. Тоест „енергийно тяло” = „статус на чувствата”. ”Понятието статус на чувствата е в сферата на реализма и психологията, а не свръхестествено и магично.
Негативната и положителната енергия не са приоритет на магьосницата и магията, всеки един човек е енергийна система(сложна система от чувства) и то уникална. Следователно при всеки контакт между двама души(две уникални енергийни системи) се получава обмяна на енергии, обмяна на енергии не се получава само при контакта врачка-клиент. Тоест негативната енергия е психична дейност(чиста психология), а не магия. Дори и врачките си го признават. Веднъж актьора Сашо Дойнов се бъзикна с Даниела Ефремова "„Вярваш ли ми че ако ей сега ми направиш магия най страшната, дори да си сложа атрибутите на магията под възглавницата и целия се заобиколя с тях , че магията няма да ме хване”". И тя каза: „Ами да, ако си психически силен човек няма да те хване”. Тя сама си признава, че магията е внушение и самовнушение, тоест чист реализъм.

Един много показателен пример който следях е историята със седем годишното момче аутист Веско което се беше загубило. Всякакви врачки са се изредили пред майката да предсказават къде е момчето И НИТО ЕДНА НЕ Е ПОЗНАЛА КАКВОТО И ДА БИЛО, момчето беше намерено от случаен човек. Защо не могат да направят нещо, когато хората имат нужда като във случая?!?!
Една акция „Ясновидците” на МВР ли на незнам кой трябва да е ……..ще им дойде много добре!

nelly313
Мнения: 109
Регистриран на: 14 окт 2008 13:32

Re: Магия

Мнение от nelly313 » 17 юли 2010 18:38

Да,аз съм представител на науката "психология" и като такъв очевидно подлагам на съмнение подобни самозвани "феномени",но така също познавам и двама души,които наистина имат способности,доказаха ми го по неоспорим начин.
Такива като Ефремова и компания,които се саморекламират по всички медии изобщо не ги коментирам и не е нужно човек да тича непременно при тях,за да реши проблемите си.
И аз като теб в продължение на години се самоприспивах и си казвах,че това са "бабини девитини",но вече на базата на изстадания ми личен опит знам,че не е точно така.
За това цитирах поговорката за мечката-моли се по пътя си да не срещаш хора,способни да ти причинят подобни неща,повярвай ми,има много такива,който от алчност и злоба са готови да убиват.

MARINELA M
Мнения: 311
Регистриран на: 12 дек 2009 15:48
Местоположение: sofia

Re: Магия

Мнение от MARINELA M » 17 юли 2010 21:06

нели защо не опишеш малко повече подробности не мислиш ли че можеш да памагнеш и на нас

nelly313
Мнения: 109
Регистриран на: 14 окт 2008 13:32

Re: Магия

Мнение от nelly313 » 17 юли 2010 23:34

За това съм тук,във форума-за да помогна с каквото мога.
За съжаление нещата,които коментираме по-горе са чудовищни и на никого не пожелавам да ги изтърпи на гърба си.Дали вярваш или не,няма никакво значение-никой не е застрахован.
С това нямам за цел да изплаша някого,нито да накарам някой да си мисли,че е жертва на подобно нещо,но не изключвайте и такъв вариант,въпреки,че не научно доказан.

222
Мнения: 7
Регистриран на: 14 юли 2010 21:39
Местоположение: sofiq

Re: Магия

Мнение от 222 » 19 юли 2010 10:43

БЛАГОДАЯРЯ ви много за коментарите , мненията и информацията която дадохте.
Особенно много ме заинетресува това за КИРЛИАНОВИТЕ фотографии за което още веднъж ви благодаря. Това ми изяани още повече за енергииното поле на тялото и че дори може да се види.

Можете ли да ми кажете възможно ли е да се изчистят отрицателните енергии ?
Кои са най - добрите в тази облат и колко струва това ?
Благодаря.

bobii90
Мнения: 8
Регистриран на: 17 юли 2010 13:28
Местоположение: софия

Re: Магия

Мнение от bobii90 » 19 юли 2010 13:01

Специално за тая фотография, ако имахте малко по-задълбочени познания по физика, щяхте да знаете за какво става въпрос, и че няма нищо общо с "аура" и други подобни простотии.... Потърсете помощ от психиатър.

nelly313
Мнения: 109
Регистриран на: 14 окт 2008 13:32

Re: Магия

Мнение от nelly313 » 19 юли 2010 14:17

Хайде давй-много ми е любопитно да видя пък твоите познания по физика колко са задълбочени!?Какво е според теб тогава?А ти какво правиш точно в този форум тогава като имаш претенции,че не си за психиатър?

bobii90
Мнения: 8
Регистриран на: 17 юли 2010 13:28
Местоположение: софия

Re: Магия

Мнение от bobii90 » 19 юли 2010 15:35

Няблюдаваното явление се дължи на свойствата на електричеството.
Постоянния ток, минава през цялото сечение на проводника, докато променливия ток, проявява т.нар. "скин ефект", който е зависим от честотата и при високи честоти, тока не преминава през цялото сечение на проводника, а само по периферията му.

При много високи честоти и напрежение, тока е дори безопасен за човека, защото минава по повърхността на кожата, не е възможно да навлезе в дълбочина и да причини наранявания. Може да се усети като гъделичкане. При достатъчно високо напрежение, се получава йонизация на околния въздух, от където идва и светещата "аура"

Тази "фотография" всъщност е не "аурата" :lol: а точно това свойство на тока.

Прочетете за Tesla Coil:

Изображение

nelly313
Мнения: 109
Регистриран на: 14 окт 2008 13:32

Re: Магия

Мнение от nelly313 » 20 юли 2010 07:49

Щом "скин ефекта" е нещо,което нарушава душевния ти мир,можеш да си направиш ръкавички от феритна паста и така да му намалиш ефекта десетки пъти :lol: , :lol: :lol:

Явора
Мнения: 463
Регистриран на: 04 яну 2009 00:15
Местоположение: Варна

Re: Магия

Мнение от Явора » 20 юли 2010 20:27

Обясненията за нещата са от този род както bobii90 обяснява. Свойства на електричеството/ йонизация, квантова физика и механика.......радиестезия и подобни науки. Аз не се наемам да навлизам в подробности, защото не съм наясно.
Но в основата на всичко пак стои психологията. Всяка промяна на ниво личност, променя така наречената аура(електромагнитни, звукови, светлинни, ......, .вълни). Какво като бъде измерена и определена аурата на някой каква е ползата от това, единствения път за промяна е психичния!!!
Nelly313,
Казваш че познаш двама души, които са ти доказали , че имат способности. Това все пак са само празни приказки, без доказателства! В такъв случай е добре да разкажеш какво точно вълшебство/магия са направили те ……и всеки сам преценява дали това е вълшебство/магия или НЕ. Някоя си врачка била пресказала на някой че ще си намери работа, предсказания от този род за мен не са предсказания!

Призива ти аз съм прозряла истината, вие сте заспалите за недоказуеми неща не е много коректен................и се разминава сериозно с принципите в психологията ! Както казах по горе не отричам напълно че може да има феномени..........и те да са не повече от 5 на 100 от обявяващите се за такива, и че по скоро са обекти за изследване от горепосочените науки. Ако има феномени, каква полза има Иван да вярва че семейните му скандали са в следствие на магия от някой от тях, или на Драган заболяването и Петкан катастрофата че са в следствие на магия направена от феномен?!?! Каква полза ще им донесе това!??!?! Ще им донесе допълнителен стрес и напрежение, това не е целта нали?
А хипотетично да предположим че има на 100% магии и на някой болен му е направена такава и за това е болен. Какво като му е направена магия за болест, отива и си прави магия от добрите за разваляне на лошата и всичко е ОК. След като вярваш в магии защо не си отишла да си развалиш лошата магия и проблема е решен?

В тази тема се осъществи една от така наречените „магии”. Беше пуснат психично-информационен паразит че съществуват магии. Двама души бяха заразени от този информационен паразит, но двама души bobii90 и аз НЕ. Ако човек има достатъчно стабилен психичен имунитет в съответната област– магия не го лови.

В случая незнам какво значи представител на науката „психология”, но ако приемем че става въпрос за дипломиран психолог......... не съм очаквала да срещна психолог да призовава, че човек може да има магия ако му се случва нещо лошо, и че който не вярва в магии/вълшебства е „самоприспан”!?!? След като вече представители на науката Психология говорят такива неща........хич не се учудвам на дебати от рода - ама какви психолози, какви психотерапевти, какви пет лева, българина няма хляб да яде ще го занимавате с екзотики и странности като психотерапия. Това не било в неговата народопсихология?!?!
Същия този българин който няма хляб да яде, изобщо не му е екзотично и извън манталитета, народопсихологията и финансите да ходи по врачки и магьосници!

nelly313
Мнения: 109
Регистриран на: 14 окт 2008 13:32

Re: Магия

Мнение от nelly313 » 20 юли 2010 21:04

Аз съм уточнила,че с това не искам да вменявам на никого никакви внушения-всеки е свободен да вярва в каквото си иска.
Да,аз съм дипломиран психолог и като такъв проявявам интерес към тези феномени-любопитно ми е с какво мозъкът на един човек,притежаващ такива способности е по-различен от този всички останали хора.Нали много държите всичко да е научно доказано? Е,защо тогава хора като мен да не се интересуват и да не изучават подобни явления?Не виждам с какво това би принизило психологията като наука.
Също така зная,че българинът е особен вид-нещо,което не му е дошло до собствената му глава или се прави,че не го интересува,или му е много забавно и интересно и обикновено с лека ръка започва да раздава диагнози и да изпраща хората на консултация с психиатър.Много ми е любопитно в този смисъл дали и ако върху вашите глави на убедени скептици,се изсипе нещо подобно,ще ви е толкова забавно и екзотично?Виждала съм много закоравели "томаневерници" след подобни преживявания да стават по-смирени и набожни дори от папата.
Мислете си каквото искате,за мен тези неща не са измислица,имам с какво да го докажа,но не желая да споделям повече от това,което вече съм написала,точно заради такива дърдорковци кото вас,които цитират като папагали сложни термини и високопарни фрази ,а всъщност не казват нищо.

Отговори

Върни се в “Шизофрения. Циклофрения. Психично здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron