ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Дефицитът на витамин B3 може да доведе до безсъние
Мнението е на експерти по въпросите на грипа
Откри френски научен екип

Субфебрилна температура от 3 месеца

Модератори: админ, консултанти

varnenka
Мнения: 2
Регистриран на: 26 юли 2008 14:07

Re: Субфебрилна температура

Мнение от varnenka » 26 юли 2008 14:16

zraveite, az imam ustanoven lupus ot 1 godina,az sum na 30 g,ot 2 dena,a moje bi i pove4e imam 37 gradysa. Tui kato znam,4e ne moje da se pie paracetamol,zashtoto ponijava levkocitite,kakvo moje da se priema? Az sum ot 1 godina na 2 t. methylprednisolon i 2 puti sa mi slagali 20 ampuli imunovenin dosega.
Ne sum pila rezohin,tui kato levkocitite mi sa niski i taka reshiha doctorite da ne pia za momenta. kakvo moga da napravq,za da se podobri sustoqnieto mi? Znam,4e tova trqbva da preceni lekuvashtiq lekar,no vse pak molq za suvet.
Imam i vurpos? Koi lekarstva predizvikvat lupus? Ima li nqkude tablica,izbroeni li sa nqkude,dobre shte e da gi pro4eta. moje li lexotana da predizvika lupus?
Tova go priemam ponqkoga,tui kato imam problemi sus sunq?
blagodarq predvaritelno

kjhg
Мнения: 1
Регистриран на: 23 дек 2008 20:26

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от kjhg » 19 яну 2009 17:35

zdr kazvam se ivanka popova na 21 godini sam, v na4aloto na mesec dekemvri 2008 g ustanovih 4e ima temeperatuira 37 i 3 4 nai mnogo do i 6li4niqt mi lekar mi predpisa dva antibiotika azitril i zinat.simtomite bqha to4no kato za virus.no do sega kadeli ne sam hodila na kakvi li izsledvaniq i mi kazvat 4e nqmam ni6to.do sega mi e 4e barzo se umorqvam trudno zaspivam imam sarcebieene.prosto ne znam kade ve4e da otida,molq daite mi savet.blagodarq vi

victory
Мнения: 2
Регистриран на: 22 яну 2009 15:56

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от victory » 22 яну 2009 16:56

Здравейте и от мен! Аз съм така от повече от две години. Направени ми бяха всякакви изследвания, но не беше открита причина за субфебрилната температура. Междувременно ми се появиха силни болки в краката - ходилата, които се редуват - схващания и остри болки - като от пробождане. И за това не се установи причина. ЯМГ на единия глезен показа само леко повишено ниво на ставна течност,но нищо друго. Изследванията в ревматология бяха отлични. Преблемът не е и ортопедичен. След консултация с невролог и направено електромиографско изследване, също не бяха установени проблеми. Решиха, че имам реактивен артрит и ми извадиха сливиците. Но болките продължават, при ходене. Не знам вече какво да правя, а освен това имам и стягания в бедрата, вече не знам дали не е от нерви. Решила съм да се посъветвам с лекар от Клиника по ревматология - София, но не знам към кого да се обърна. Моля, ако някой има лични впечатление за някой специалист от клиниката, ще бъда благодарна да ми даде координати, както и някаква информация дали мога да отида на преглед с направление от личния лекар.
П.С. Едва днес попаднах на сайта и установих, че има много хора с моите проблеми. Надявам се с ваша помощ и аз да намеря разрешение, защото вече започнах да се отчайвам, когато всички лекари ми казват, че съм напълно здрава и вдигат рамене, а аз не мога да ходя нормално повече от километър, а преди време спортувах. Ужасно е. Благодаря ви предварително и ще чакам с нетърпение отговорите ви.

n__n
Мнения: 674
Регистриран на: 25 мар 2008 00:38

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от n__n » 25 яну 2009 22:50

kjhg,
напиши тук какви изследвания имаш досега с какви резултати и с какви референтни стойности на лабораторията провела ги!!!
щом смяташ че декември са започнали проблемите със симптоми на инфекция, то може да е било вирус от групата на човешки херпесни вируси, най-популярните от които са: EBV Инфекциозна Мононуклеоза (IgM+IgG); CMV Цитомегало Вирус (IgM+IgG). Тези два вируса са много разпространени минават като грип или ангина или безсимптомно, но при малко хора дават сериозни последствия, които последствия дори не могат да се систематизират... от депресия до множествена склероза през половин хепатит.
Препоръчвам ти щом сега си на около 40-50 дни от началото на мистериозния грип, да си пуснеш изследване в лаборатория за антигени/имуноглобулини към дадените две инфекции, но само да отбележа че тези изследвания са оправдани само след като се погледнат досегашните ти изследвания..тоест ако си правила ДКК(диференциална кръвна картина) и тогава не е имало повишени моноцити то няма смисъл да се търсят тези имуноглобулини към херпесни инфекции, защото без да са били повишени моноцити и гранулоцити не може да е било такава вирусна инфекция. Тези две инфекции вирусите им имат живот не повече от 50 дни, вероятно в момента вече инфекцията е вторична бактериална, които бактерии също инициират продуциране на имунни белтъци които се натрупват и може да се калцират по органи или да се получи някаква автоимунна реакция(най-честите пакостници бактерии според моя опит са стрептококи и микобактерии).
Субфебрилната температура може и да е нормална, но за нормална се допуска до 37.3, а твоята разбирам достига 37.6 което е много. такава температура може да означава много състояния. Задължително в някакъв момент подлежиш на изследване за ТУБЕРКУЛОЗА, 1от 100 субфебрилни може да е ТБ. Има национална програма за превенция и борба с Туберкулозата, но откровено се претупва на практика. Като цяло без да ти вменявам по никакъв начин никакво заболяване...аз не съм медицинско лице, за обща култура всички трябва да знаем че туберкулозният микобактерий се развива в почти всеки орган, най-известни са Белодробна ТБ, Бъбречна ТБ, кожна ТБ, Костна ТБ, а отскоро от телевизията и случая на малкото болно момченце разбрахме за ТБ менингит...

n__n
Мнения: 674
Регистриран на: 25 мар 2008 00:38

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от n__n » 25 яну 2009 23:07

victory
30% от ревматично болните хора нямат достатъчно серологични данни за ревматично/автоимунното си заболяване, това не ги прави нито ЗДРАВИ НИТО СИМУЛАНТИ. Не всички лекари са си чели учебниците. Ако заболяването ти е нвкакъв ревматизъм/автоимунитет то той май се нарича "серонегативен" не съм съвсем сигурна за названието, идеята е че нямаш повишени серологични изследвания. Проблема е че традиционната кортикостероидна терапия не е достаъчно премерена полза/вреда, вероятно това спира кадърните ревматолози да ти назначат такава терапия, каквато автоматично се назначава на другите болни с високи лабораторни резултати. подхода е да се подтисне имунната дейност с което да се намалят авто възпаленията(стави, сухожилия, мускули, лигавици, определени органи или системи), след като се подтисне патологичната имунна дейност то общо имунитета се стимулира...така необяснимо изглежда за пациента че взема едно хапче за подтискане и друго за подсилване.
А в посока ендокринна с-ма някакви изследвания има ли правени, най-малкото се надявам да си следиш кръвна захар и щитовидни хормони.
всякакви инфекции ли са изключени, въпреки че давността ви е от 2 години, не е невъзможно да има и инфекция която да е пропусната в изследвания(Общи Имуноглобулини IgA, IgM, IgG, IgE)

n__n
Мнения: 674
Регистриран на: 25 мар 2008 00:38

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от n__n » 25 яну 2009 23:21

victory
от тук една потребителка беше с подобна картина като теб - изтръпвания...безсилие..отслабване в едното бедро...невъзможност за ходене, прякора й е snejapetrova, сега се опитвам да извадя старите и теми...но нещо липсва историята на постовете й. Пиши си с нея. Знам за нея че накрая след година лутане успяха да й открият специфичните антитела, дали не е нещо от "ANA профил" така и не обърнах внимание и не съм запомнила. Нея можеш да я търсиш и по други форуми, защото май много рядко влиза тук.
ти правила ли си изследване ANA профил. Напиши ни всичките си изследвания.
Не се отчайвай, като не си сполучила на ревматолог, то утре ще сполучиш на по-добър ревматолог/имунолог. Накрая може и през плевен при др. Конова да минеш да помъдрува и тя по случая ти.

victory
Мнения: 2
Регистриран на: 22 яну 2009 15:56

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от victory » 27 яну 2009 23:22

n_n

Здравейте отново!

Не мога да изпиша една папка с лабораторни резултати, но ще се опитам да опиша по-важните според мен:
- няма данни за фокус от генитален характер;
- СУЕ - 2 mm/h;
- узследване на урина за урокултура - в два последователни дни - не се изолира бактериална флора;
- Ca, Mg i P - в нормите;
- A - TPO - резултат - <5.00 (реф. стойности 0.00-34.05);
-Паратхормон - 34.64 (реф. стойности 15-65);
-TSH - 2.41 (реф. стойности - 0.27-4.20);
- Ревматоиден фактор - отрицателен;
- C - реактивен прореин - отрицателен;
- Yersinia IgG Elisa - отрицателен;
- Chlamydia trachomatis IgA - отрицателен.
- AST Антистрептолизинов титър - 146.3 - референтни - до 200.
Ами в общи линии - това е.

NIKI2008
Мнения: 1
Регистриран на: 11 фев 2009 12:26

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от NIKI2008 » 11 фев 2009 12:30

Здравейте и аз съм така от 2 месеца с темп.37-37.2.Правих си пълна кръвна картина и урина и всичко е ОК.Направих си и гърлен секрет и там ми излязоха някакви бактерии,и пия антибиотик,но не съм мн сигурна че е от това.Иначе не се чуствам отпаднала и не чуствам температурата си освен парене на лицето.Интересното при мен е че късно вечер температурата ми пада до 36.5-36.8,без да съм пила някакви лекарства.И когато се събудя сутрин пак е толкова,но един два часа след събуждане пак се повишава.Мисля да си направя гинекологично изследванв,защото преди да се появи темп. правих аборт.

n__n
Мнения: 674
Регистриран на: 25 мар 2008 00:38

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от n__n » 11 фев 2009 20:35

NIKI2008
класическа субфебрилна темп. всики тук са с такава обедно-вечерна и през ноща се оправя до сутринта.
Аборта ви по желание ли е или по мед. причини.
Принципно такава темп. може да е много неща, сред които е редно да се консултираш за ТУБЕРКУЛОЗА. ТБ е зооноза и може да се развие на всеки орган, така че снимка на бял дроб не е показателно, а манту теста е спорен..има хора които са имали отрицателен манту тест а са им открили туберкулоза и обратното..други хора са с положително манту а пък нямат туберкулоза. Има национална кампания за туберкулозата. Има скъп тест за ТБ QuantiFERON TB Gold 80-100лв
Има и хора напълно здрави с такава темп.
Като цяло се търсят инфекции, имунни-автоимунни ревматични състояния, ендокринни,...др.

polyyy
Мнения: 1
Регистриран на: 15 апр 2009 16:48

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от polyyy » 15 апр 2009 17:04

Здравейте, на 30г. съм. Миналата год. имах проблем с подържането на температура 37.0-37,2,3. Правих няколко изследвания, защото започнаха да ми се подуват краката, понякога получавах и подувания на ръцете/като топка, която се зачервява, пари и понякога сърби//, развих и хранителна алергия, но никой не можа да каже подуванията имат ли общо с уртикарията /тя си се прояваваше със зачервени петна/. Известно време не мерих Т,нямах проблем, но сега отново имам проблем с подуването,при което реших да си измеря Т,защото се чувствах отпаднала и установих че отново имам и продължавам да подържам.Интересното е че и двата пъти нещата започват през пролетното време, защото зимата всичко беше ок. Но ме притеснява факта с тези отоци, някак си не ми се струва нормално да се кача но висока обувка и да ми отече крака, след това да карам колело и да ми отече ръката,защото съм я натоварила например.Някой да е имал подобен проблем?

ALIZA
Мнения: 1
Регистриран на: 21 апр 2009 22:00

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от ALIZA » 21 апр 2009 22:20

Здравейте!
Аз имам сьщия проблем. От 3 седмици вдигам 37,4. Ходих на лекар , в момента пия антибиотик на сляпо, защото изследванията ми не показаха нищо. Казаха ми, че имам начален стадий на анемия- намален брой еритроцити, намален хемоглубин и намален брой на моноцитите. По сьщия начин нищо не ме боли, единственно ме мьчи главоболие, страхотна апатия граничеща с депресия и странно изпотяване на гьрдите през ноща , преди деня с температура. Не зная дали по цял ден сьм с температура, защото ми писна да ходя с термометьр.
От 8 месеца, а може и повече имам и кьрвящи хемороиди, които са вьтрешни. Не знам дали това има някаква врьзка, но много започна да ме притеснява.

n__n
Мнения: 674
Регистриран на: 25 мар 2008 00:38

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от n__n » 22 апр 2009 18:55

ALIZA,
ПКК + ДКК + Ретикулоцити + Морфология еритроцити + СУЕ
Протеинограма/бщи имуноглобулини -> имунолог -> имунофенотипизиране на лимфоцити -> хематолог
Внимавайте с описанието на това потене през ноща, в комплект с намаляващи/повишаващи се имунни клетки да не стане на въпрос за "B клетъчни симптоми на лимфом/левкемия".
Може да сте здрава, но може и да се заражда някакъв процес - хронична инфекция или автоимунитет или онко!
Ходете на лекар и имунологични иследвания.

n__n
Мнения: 674
Регистриран на: 25 мар 2008 00:38

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от n__n » 22 апр 2009 18:58

ALIZA, и разбира се минимум биохимия: билирубин общ и директен, алкална фосфатаза, фибриноген.

svetleto8350
Мнения: 6
Регистриран на: 08 май 2009 17:04

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от svetleto8350 » 08 май 2009 17:18

здравейте, аз съм на 26 год., от 3 седмици поддържам постоянна и сутрешна и вечерна и следобедна Т в порядъка на 37.2 - 37.5 Чувствам се все по отпаднала, нямам сили дори да вървя, както казват близките ми, приличам на пеперуда, цвета на кожата ми главно на лицето ми е почти към сиво, т.е. обизцвети се и на устните също, затруднено ми е дишането, имам мускулни болки в областта на раменете и ръцете и отделно имам чести схващания в областта на бедрата и стъпалата,освен това от време на време ми треперят ръцете просто ей така като от паркинсон(просто сравнение), говора ми е някак странен, ако трябва да кажа нещо по-дълго така се оплитам, че обърквам буквите и повтарям отново но по-бавно, като шофьор забелязвам че ме обхваща някакъв страх да карам - все ми се струва, че ще се ударя някъде минавайки покрай друга кола или сграда, имам многогодишно главоболие, което е непоносимо, вече доста от болкоуспокояващите спряха да ми действат, защото много често се налага да пия по три пъти на ден, имам и някакъв постоянен шум в ушите, чувствам се необичайно изнервена.
Оплакванията ми са доста, а резултати от кръвната картина са добри - малко нисък хемоглобин и леко завишени левкоцити, на слушалка - гърдите ми са чисти, вчера направих изследване за Хламидий, ушите ми са здрави, невролога каза че няма видима причина за това ми състояние, Пулмолога също.
Моля ви имате ли идея какво може да ми е - ужасно съм притеснена?
Предварително ви благодаря

sveettla
Мнения: 116
Регистриран на: 10 авг 2008 15:40

Re: Субфебрилна температура от 3 месеца

Мнение от sveettla » 23 май 2009 16:02

И аз съм с 37.2 от едан седм. или две , но аз имам и др проблеми така че вече не знам какво ми е. При мен установиха че съм боледувала от инфекциозна мононуклеоза/Ебщайн-Бар вирус/и мисля че може да е от това.Може и вие да се изследвате. Изследват се EBV IgM i EBV IgG имуноглобулини. А за това послеизписват Изопринозин за имунната с-ма, температура се поддържа също и при гъбични заболявания- candida albicans-след слечение с антибиотици се получава. За друго не се сещам , а освен онова с хипофизата-там да се изследва хормони на хипофиза при ендокринолог.Успех ви желая!

Отговори

Върни се в “Лупус Еритематозус. Ревматоиден артрит. Системни заболявания”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron