ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Природната дарба на светулката влиза в широка употреба (видео)
Инфекцията засяга най-често деца между 5 и 15 годишна възраст
Пийте чай от джинджифил

Постоянни парещи болки в ставите...ПОМОЩ...

Модератори: админ, консултанти

anjelinnna
Мнения: 4
Регистриран на: 17 ное 2011 12:23

Постоянни парещи болки в ставите...ПОМОЩ...

Мнение от anjelinnna » 17 ное 2011 12:47

Здравейте на всички,от преди 5-6 години започнаха да ми излизат петна по краката,който се появяваха като малки подкожни капилярчета и след това изчезваха и пак се появаваха нови,ходих на куп кожни след което една от тях ме изпрати на хематолог,там ми направи изследвания и само AST ми беше високо изписа ми Retarpen-10br,след лечението AST ми беше по високо сама си направих всички посявки гърло,нос,урина,гинекология,зъби и всичко от всякъде беше наред ,личната ме прати при Горанов-ревматолог в пловдив,той ме прие направи ми иследвания и ме ме изписа с диагноза-Алергичен васколит на Шонлайн Хено,изписа ми само Aerius,преди месец и половина взе да ми боли коляното,след това лактите една постоянна пареща болка във всички стави която не спира нито в покой,нито в движение,нямам отоци и сковаване,болката е постоянна, която от нищо не минава,отидох пак при него направи=ПКК-всичко в норми,СУЕ-8,CRP-7(отрицателно),изписа ми Медрол и Наклофен дуо,паренето въобще не спря и така до ден днешен уплашена съм все пак съм на 30г.благодаря ви за вниманието бъдете Здрави...Имам час записан за проф.Коларов в Пловдив...

anjelinnna
Мнения: 4
Регистриран на: 17 ное 2011 12:23

Re: Постоянни парещи болки в ставите...ПОМОЩ...

Мнение от anjelinnna » 17 ное 2011 13:09

_

Пълна Кръвна Картина * Профил Виж по-долу

Хемоглобин 139 g/l М (140 - 180); Ж (120- 160)

Еритроцити 5.07 T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)

Левкоцити 6.33 G/l 4.0 - 10.0

Хематокрит 0.433 l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)

Тромбоцити 223 G/l 150 - 450

MCV 85.4 fl М (85 - 89); Ж (82 - 92)

MCH 27.4 pg 26 - 31

MCHC 321.0 g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360)

RDW 13.4 %

PCT 1.630 %

MPV 7.3 fl

PDW 18.4 fl

СУЕ 9 mm/h М (0 - 10); Ж (0 - 12)

Биохимия




АСАТ 21.84 U/I M ( 2 - 40 ); Ж ( 2 - 38 )

АЛАТ 29.01 U/l 2 - 38

Имунология



С- реактивен протеин 5 /-/ОТРИЦАТЕЛЕН mg/l 0 - 6

AST 397,2 /+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН U/ml 0 - 200/за възрастни/ 0 - 150 /за деца до 5 год/

WR (Ревматоиден фактор) 0.63 /-/ОТРИЦАТЕЛЕН IU/ml 0 - 30

ANA /Анти-нуклеарни антитела/ 0.4 U/ml (<1- Отр.);(1-1.2-Сива зона);(>1.2-Пол.)

ТОВА СА МИ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ,КОЙТО ПРАВЕХ,МЕДРОЛ СЪМ ПИЛА ЕДИН БЛИСТЕР САМО,ПРИ ПРОВЕРКАТА Д-Р ГОРАНОВ МИ КАЗА,ЧЕ НЯМА ДА МИ ИЗПИСВА ПОВЕЧЕ...

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Постоянни парещи болки в ставите...ПОМОЩ...

Мнение от д-р Цончев » 17 ное 2011 21:09

Трябва да се проведе консултацията с ревматолог, има за какво да се мисли.

anjelinnna
Мнения: 4
Регистриран на: 17 ное 2011 12:23

Re: Постоянни парещи болки в ставите...ПОМОЩ...

Мнение от anjelinnna » 17 ное 2011 21:56

д-р Цончев проведох такава преди седмица с д-р Горанов-ревматолог с добри отзиви за него в Пловдив,изписа ми Медрол и Наклоофен дуо,като каза че всичко е наред,но ефект нямаше,благодаря ви, все пак за отделеното внимание,бих искала да попитам може ли тези болки да са от AST,което е високо толкова дълго време.Приятна вечер...

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Постоянни парещи болки в ставите...ПОМОЩ...

Мнение от д-р Цончев » 19 ное 2011 14:35

Не. AST е показател, а не "причинител". Т.е. ако се овладее състоянието болката ще намалее, AST ще спадне.

Отговори

Върни се в “Лупус Еритематозус. Ревматоиден артрит. Системни заболявания”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта