Страница 1 от 1

Хремава съм и ми биха ваксина?

Публикувано: 02 окт 2017 20:23
от bluet
Здравейте, момиче на 17 години съм и днес наминах през личната за здравен картон (понеже от училище го изискват). Тя ми каза, че имам ваксина за биене и ме попита дали искам днес да го направя или някой друг ден. Аз веднага казах, че желая да е днес, тъй като в главата ми дойде идеята, че не ми се ходи там още веднъж в друг ден и не се замислих, че цял уикенд ме мъчи хрема и едва днес намаля. Биха ми ваксината и след 10-15 минути се сетих, че може би не съм взела правилно решение. Не споделих с лекарката за своята хрема, има ли някаква опасност да се заразя от нещо, да имам усложнения и нежелани реакции? Доста съм разтревожена и притеснена. Моля, помогнете! :cry:

Re: Хремава съм и ми биха ваксина?

Публикувано: 03 окт 2017 02:40
от veselin ivanov
ТИ ,...УЧЕБНИЦИ ИМАШ ЛИ В ЧАНТАТА СИ МОМИЧЕ!?......ЗАЩО НЕ ОПИСВАШ ,ЗА КАКВО БЕШЕ ТАЗИ ВАКСИНА,........И КЪДЕ ТИ Я БИХА,...В БЕДРОТО ,НА ДУПЕТО ,ИЛИ НА РАМОТО!?.......И ОТ КАКВО ДА СЕ ЗАРАЗИШ!?........ТЕ ВЛИЗАТ ПРЕЗ ВСИЧКИ ОТВОРИ В ТЯЛОТО!!............Я ДА СЕ ЗАПИШЕШ В КРЪЖОКА ПО МЕДИЦИНА!!!! http://www.budnaera.com/pix-common/papua-new-guinea.jpg

Re: Хремава съм и ми биха ваксина?

Публикувано: 03 окт 2017 06:47
от bluet
Реимунизация тетанус+дифтерия в рамото. Мислех, че някои са нясно с това какви ваксини се бият на 17 годишна възраст.

Re: Хремава съм и ми биха ваксина?

Публикувано: 03 окт 2017 07:13
от bluet
Искам да добавя и че в последните 2 месеца бях на Ксизал + Назонекс (предписани от алерголог, имам изкривена носна преграда и правех леки алергични реакции, по принцип носът ми е доста специфичен, носни секрети текат по гърлото, но това е откакто съм родена, просто уикенда бях с хрема). Днес, като се събудих, не ми е запушен носът и не тече. Просто ми е притеснено да не се заразя от нещо, свързано със състава на ваксината или да няма някакви усложнения. Моля, някой компетентен да отговори. (Наясно съм, че в тялото ми не се инжектират цели патогени, а определени части от тях и те са нвживи и уж нямало риск, ама... като съм глупава и не мисля навреме, така ще се притеснявам.)

Re: Хремава съм и ми биха ваксина?

Публикувано: 04 окт 2017 21:21
от д-р Цончев
Не се притеснявайте, всичко е наред.