ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Какво причинява нарцистичното разстройство на личността?
Жените цялостно живеят по-дълго от мъжете

Ентерококи

Модератори: админ, консултанти

sh1k3ra
Мнения: 39
Регистриран на: 12 сеп 2010 20:07
Местоположение: sofia

Re: Ентерококи

Мнение от sh1k3ra » 09 май 2012 11:08

Това означава ли, че освен мен, и той трябва да отиде на уролог след изпиването на антибиотика, за да сме сигурни кога сме се отървали от бактериите...
И ентерококите предават ли се по полов път, т.е. ако аз съм ги имала във влагалището, той да ги прихване оттам?
Благодаря за изчерпателния отговор!

Forum admin
Мнения: 2892
Регистриран на: 10 авг 2008 01:43
Местоположение: София

Re: Ентерококи

Мнение от Forum admin » 09 май 2012 12:22

Не съм сигурен, но може би е възможно. По-скоро е от необезопасен анален секс при него. А относно дали и той трябва да посети лекар - да хубаво е и той да посети уролог или най-добре направо да отиде в микробиологична лаборатория. Най-разумно е, така и така се изследвате и двамата да пусне стерилна урина и еякулат за други полово предавни болести. Важно условие да го направи на място в лабораторията ( ако няма специализирано помещение, то поне в тоалетната..колкото и неприятно да е) и да изисква от лаборанта веднага да ги погледне под микроскоп и посее. Така почти сигурно е, че ще са реални резултатите. Доста е писано по тази тема, така че тук във форума можете да намерите достатъчно инфо ако се поразровите :)! Ако сте от София можете да посетите НЦЗПБ - микробиологията или ГЕНИКА ЛАБ, където търсят ДНК на бактериите чрез PCR метода. За Вас, като жена бих препоръчал лабораторията на МЦ"Питотска". Там след взимане на секрет от гинеколог веднага го посяват, което повечето гинеколози нямат възможност да направят, поради липса на микробиологична лаборатория в близост до кабинета. Другият проблем е, че дори и да занесете взетият секрет до някоя лаборатория, вече може и да няма живи микроорганизми, докато лаборанта там ги посее...С едно изречение, не е хич лесно да те диагностицират правилно ;)
Ако искаш да узнаеш бъдещето - изследвай миналото!

sh1k3ra
Мнения: 39
Регистриран на: 12 сеп 2010 20:07
Местоположение: sofia

Re: Ентерококи

Мнение от sh1k3ra » 09 май 2012 12:28

Не съм от София и за 3 работни дни излизат резултатите от микробиологичните изследвания, така че...разбирам колко са "реални" всъщност. Благодаря много още веднъж за изчерпателната информация!

Forum admin
Мнения: 2892
Регистриран на: 10 авг 2008 01:43
Местоположение: София

Re: Ентерококи

Мнение от Forum admin » 09 май 2012 12:33

Моля! :)

Дръжте ни в течение, успех и на двамата ! ;)
Ако искаш да узнаеш бъдещето - изследвай миналото!

sh1k3ra
Мнения: 39
Регистриран на: 12 сеп 2010 20:07
Местоположение: sofia

Re: Ентерококи

Мнение от sh1k3ra » 27 май 2012 15:09

И двамата пихме Ципрофлоксацин, ужасен както всички антибиотици, по време на приема и след него се чувствах като парцал и на всичкото отгоре ми раздразни стомаха...
Както и да е...ходих на контролен 10-тина дни след лечението, взеха ми секрет и резултата от "умерено количество" вече е "единични колонии". Гинеколога каза, че няма смисъл от допълнително лечение и повече изследвания. Изписа ми само таблетки Гинофлор с лактобацили за възстановяване на естествената флора.
Междувременно ми излезе резултата от цитонамазка (взета заедно с първата микробиология) РАР II, възпалителен процес, който според гинеколога е "това което в момента лекуваме"
Ентерококите имат ли способност да се размножават сами...или пък тези единични дали ще изчезнат .... и изобщо дали при приятеля ми са изчезнали...тъпо ми се струва да правим секс само с презерватив след като и двамата сме си постоянни партньори. Единичните бактерии наистина ли са толкова безобидни колкото ги изкара лекаря? Не искам да се вманиачавам, тъпча с лекарства и постоянно да се изследвам, просто искам да съм "чиста".

Forum admin
Мнения: 2892
Регистриран на: 10 авг 2008 01:43
Местоположение: София

Re: Ентерококи

Мнение от Forum admin » 27 май 2012 18:31

Здравейте,
Това, което Ви казах за презерватива е важно докато се лекувате, а и известно време след това, не заради опасностите да не се заразите с нещо (радвам се, че си вярвате), а заради слабата защита на влагалището в следствие на инфекцията и последвалото лечение.
Ако искаш да узнаеш бъдещето - изследвай миналото!

sh1k3ra
Мнения: 39
Регистриран на: 12 сеп 2010 20:07
Местоположение: sofia

Re: Ентерококи

Мнение от sh1k3ra » 12 юни 2013 16:23

И ето че отново пиша година след това. Заради бялото течение отново бях на гинеколог и след микробиологичното изследване резултата отново беше ентерококи "умерено количество". Пихме с мъжа ми ципрофлоксацин. След второто изследване резултата е "единични колонии". Според гинеколога резултата е добър и ми изписа само fluomizin вагинални глобули. Каза, че не е нужно следващо изследване. Според вас резултата единични колонии задоволителен ли е и не трябва ли да се изследва секрета, докато не даде отрицателен резултат?

жоро Bg
Мнения: 1
Регистриран на: 06 фев 2015 04:43

Re: Ентерококи

Мнение от жоро Bg » 06 фев 2015 04:45

А мъжът ти с единични колонии ьи беше и предписаха ли му допълнително лечение

hristovabil
Мнения: 2
Регистриран на: 18 яну 2016 19:40

Re: Ентерококи

Мнение от hristovabil » 18 яну 2016 20:07

Здравейте! На 39 години съм и от доста години имам влагалищен сърбеж, който се появяваше 2-3 пъти годишно, до април месец 2015 година. Тогава, след 10 дневно посещение на Санаториум в Павел баня, хванах кандида. Излекувах се, но временно. Следо около 40 дни сърбежът се появи отново и кошмарите започнаха. Започнах лечение в болница "Св. Панталеймон" гр. Плевен. За първи път попаднах на добър микробиолог, който ми прави задълбочена микробиология.
25.06.2015 - МИ: Lactobacillus spp. липсват, данни за бактериална вагиноза - изобилие Gardnerella, „clue cells“+++. Наличие на повлекла от дистрофични левкоцити.
КЕ: Изолира се: 1. S. agalaciae (gr.B) в голямо количество.
2. Не се изолира Candida spp.
Препоръка: Уместно е изследване за уро-генитални микоплазми. Изписаха ми Tinidazol 2*2 и за двамата
Levofloxacin - 5*1 +Macmiror glob, Gynoflor gl, Macmiror crem 2*1 за мъжа - 12 дни. Резултатът е кратък.
30.06.2015г - Изолира се уро-генитални микоплазми. Лекавах ги с Doxycyclin и за съпруга 2*2 за 5 дни.
20.08.2015г. МИ: Без данни за бактериална вагиноза, Lactobacillus spp съхранени, Умерено количество левкоцити/поле (*1000)
Културелно изследване (КЕ): Изолира се: 1. E. faecalis в голямо количество.
2. Не се изолира Candida spp
Взета цитонамазка - Адекватна - Pap II.
Направено контролно изследване за уро-генитални микоплазми -не се изолират. Започна се неистовата борба с чревната бактерия. Изписаха ми Polygynax gl - по 1 вечер,
Gentamycin crem -2*1 за мазане 10 дни
Ciprofloxacin 500 - 2*1 за 5 дни
Urovaxom - всеки ден по 1 - 3 месеца
Без резултат!
24.09.2015 г. МИ: Без данни за бактериална вагиноза, Lactobacillus spp- липсват, изобилие на Грам-позитивни коки по двойки. Наличие на умерено количество дистрофично променени левкоцити/поле *1000
КЕ: Изолира се 1. E. faecalis в голямо количество.(не се очаква промяна в чувствителността на ентерокока, уместно е лечение с Amoxicillin (препарат по избор)).
2. Не се изолира Candida spp
Направено изследване за C.trachomatis Ag - отрицателен
Duomox 3*1 - 10 дни
Macmiror glob
Lactagyn
Urovaxom - продължава да се пие
Сърбежът се усили и Макмирора беше прекъснат и заменен с:
Промивка с Розалгин и Гиналгин глоб. Гиналгина добре ми повлия
МИ: Без данни за бактериална вагиноза, Lactobacillus spp- липсват, изобилие на Грам-позитивни диплококи . Умерено количество дистрофично променени левкоцити/поле *1000
КЕ: Изолира се 1. E. faecalis в голямо количество
2. Не се изолира Candida spp
Направено е изследване на стерилна урина - без бактерии. Изписаха ми Duomox 3*2 - 10 дни 1000мг
Duomox 3*1 - 4дни 1000мг
Kandizol - 1, 4, 7 и 14 ден
10 дни преди да свършат трите масеца Уроваксома е заменен (по препоръка на микробиоложката) с Уростим, Лактажин
От силната доза антибиотик освен, че гъбясах, ентерокока не се беше повлиял. Отново се върнах в изходно положение, та и по-зле. Сърбежът ме влудяваше. Направих нова микробиология.
07.12.2015 г.МБ: Lactobacillus spp - леко редуцирани, без данни за бактериална вагиноза. Наличие на дрождевидни клетки, псевдохфи, умерено количество левкоцити/поле (х1000)и,
КИ: 1.Изолира се в голямо количество Enterococcus Faecalis + голямо количество Candida albicans. Съпругът ми си направи еякулат - чист.
Изписаха ми Три дни преди цикъл
1. Itraconazol Fungizol - 3 месеца
3 дни по 2 таблетки на един прием
2. Canesten gin - 3 дни, заедно с горното да се поставя 3 мес.
3. След цикъл - Гентамицин - 5 дни 2*1 инжекция по 0,8 + Клион Д .
4. Бетадин -14 дни,
5. 21 дни след последния прием на Itraconazol Fungizol се приема отново с Canesten gin.
Вече съм в страхотна депресия - Тази "борба с ентерокоа" ме съсипва. След бетадина имах 3 спокойни дни. В момента съм в цикъл и усещам пак, че започва да ме сърби. След него ще трябва да редувам линоладиол с лактажин. Гинеколожката вече се е предала. Посъветва ме да правя промивка с кисело мляко (домашно). Моля, помогнете ми! Правилно ли съм лекувана? Всяка микробиология е с антибиограма. Не съм правила секс от 2 месеца. На съпругът ми му е направен еякулат и е без бактерии. Моля, помагайте!

Отговори

Върни се в “Секс и сексуални проблеми. Полова система - ЖЕНИ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron