ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Комфорт, коригираща способност и УВ-защита в едно
Душ преди басейна значи не само хигиена, а и здраве

Въпроси относно краста

Херпес, псориазис, Розацея, витилиго, Себорея (пърхот)

Модератори: админ, консултанти

svetla1971
Мнения: 24
Регистриран на: 03 юли 2006 23:36

Въпроси относно краста

Мнение от svetla1971 » 05 дек 2006 23:03

Здравейте имам много въпроси относно това заболяване.За 2 път детето хваща краста.Искам да Ви попитам може ли да се хване краста без да се ползват чужди дрехи кърпи бельо легло и т.н.Може ли да се хване от училище или играчки...В къщи всичко се глади без чорапите нямаме домашни любимци нито контакт с някакви животни.Ще се радвам да ми кажете сега в зимния сезон как да дезинфекцираме дома си.Как да постъпя със палтата обувките юрганите дюшеци играчките дори и 00.Ясно че ще се мажеме отново но се притеснявам от това че пера на ръка(счупи се пералнята) и като не ги мена на висока Т не знам...Много ще съм благодарна ако ми дадете повече инфо за това как се хваща тази болест и как да си дезинфекцирам всичко защото докторката се чудеше как по-бързо да ни изкара от кабинета и нищо не ми обясни :( Ясно ми е че е заразно и за това ще чакам отговор.Предварително Ви благодаря

ikoseva
Мнения: 5
Регистриран на: 14 дек 2006 12:46

Мнение от ikoseva » 14 дек 2006 14:12

Здравей Светла, съжалявам че ти виждам толкова късно темата.
Първо искам да ти дам малко инфо.


краста – паразитно заболяване, което се причинява от вид кърлежи, характеризиращо се със силен сърбеж . Кожните изменения имат определена локализация. Те са разположени между пръстите на ръцете, по вътрешната повърхност на ръцете над китките, по лактите, около гръдните зърна и пъпа, по половите органи и по предно-вътрешната повърхност на бедрата. У деца се обхващат и дланите и ходилата. В засегнатите кожни участъци се установяват белезникави линийки с дължина от няколко милиметра до 1-2 см. В тази линийки - тунелчета /галерийки/ са разположени яйцата, а в края им в мътно мехурче се намира женския кърлеж. Налице е силен сърбеж, особено вечер. Поради разчесването се образуват множество линеарни одрасквания.

ЗАРАЗЯВАНЕ: Може да се зарази всеки чрез контакт
с болен човек - докосвсне, галене, полов акт, както и
използване на заразени дрехи
НАБЛЮДЕНИЯ:*Основният симптом е сърбеж, който
се усилва особенно през нощта.

Съвет : Не се доврявай на диагнозата поставена само от 1 мед. лице. Консултирала ли си се с други такива?

Сега ще ти разкажа моята история, защото аз бях попаднала в същата ситуация и ми беще поставна същата диагноза, без изобщо да се замисли доктора, че причините за тези обриви мога да бъдат най-различни.

Приятелят ми започна да се полаква от някакви сърбежи по слабините ,по ръцете, краката и т.н. ,след което при мен се получи същото. Някакви воднисти пъпчици къде ли не по тялото придружени със силен сърбеж. Така решихме, само приятелят ми да отиде на лекар, защото ако е нещо заразно, значи и аз имам същото. След като се консултира с кожен лекар, той му постави 2 диагнози. Едната беше евентуална алергия, а другата краста. Трябваше първо да си бие едни инжекции антиалергенни, и ако не се оправи значи било краста. Така и направихме. По време на "опитите с инжекции", сърбежа му изчезна. Но 2 дни след манипулациите сърбежа е възстанови. Оставаше да е краста. Въпреки всички симптоми на мен не ми се вярваше че е това и реших да отида при личния ми лекар, като му разказах всичко. Даде ми направление с предполагаема диагноза scabies( краста), и ме прати при специалист. Специалиста също реши, че е това и ми назначи лечение. Честно казано на никой не го пожелавам, такова гадно мазило, олио от което още имам дрехи които миришат на него. Съответно никакво къпане по време на лечението, което продължи 3 дни. Приятелят ми приложи същото лечение. Аз живея с майка ми, и въпреки хилядите молби да се маже с лекарството, тя не го правеше. Нямамше и нужда. Тя нямаше оплаквания, което е невъзможно за подобна болест. При всички усилия и мъки, изваряване на бельо и т.н., ефект никакъв.
В крайна сметка, вече не се сещам как стигнахме до заключението, че възможна причина за обривите за перилните препарати. И двамата по едно и също време, сменихме праха за пране и започнахме да перем с бонукс. След хилядите мъки, научих че сестра ми и племенника ми имат същите оплаквания. Тогава спряхме да перем с този прах за пране и на всички "крастата" си отиде точно така както е дошла. После вече се поразтършувах напред назад и научих, че някои от съставките на перилните препарати, дразнят много кожата и хора с по чувствителна такава, веднага реагират. При прекомерната употреба на прах за пране, с цел по добро изпиране, по прането остава част от него, и дразни кожата.Започнах да използвам омекотител, за да неотрализирам евентуални остатъчни вещества и до ден днешен нямам такъв проблем. А иначе за бонукса, насоро майка ми пак започна да пере с него и няма проблем. Може би пратката тогава е била такава, щото не се знае в кой гараж са го пакетирали тогава.

Може би и при теб случая е подобен на моя. Сама определи!

УСПЕХ!

nevo
Мнения: 2
Регистриран на: 02 окт 2010 10:52
Местоположение: софия

Re: Въпроси относно краста

Мнение от nevo » 02 окт 2010 10:55

Лечение на краста с променлив ток

Тази болест колкото лесно се хваща толкова трудно се лекува.
Проблема са яйцата на акарите които почти никое лекарство не може да убие дори и електрическия ток.
Трябва да изчакате те да се излюпят и да се борите с акарите, което е трудно.
Описаният метод се основава на откритието на Dr. Hulda Clark(потърсете книгата и по интернет "The cure of all diseases"- аз я даунлоадвах свободно), че положителните полупериоди на електрическа честота убиват вирусите, бактериите и по големите паразити като чевеи и кърлежи за не по вече от 7 мин. В тази книга е описано електронното устроиство но вие може да направите подобна установка много лесно и бързо ако имате песонален компютър или лаптоп. Метода работи и убива 100% излюпените гадини. Трябва да го прилагата всеки ден в продължение поне на 15 дена за да убиете и новоизлюпените акари. Безболезнен е и няма вредни ефекти.

Какво трябва да направите ?
1. Намерете 2 медни или алуминиеви тръби за ръкохватки с диаметър 1-2 см и дължина 10-12 см
2. Два кабела с дължина около 1 метър(с различни щветове например червен и син)
3. Два средно мощни диода от рода на 1N4001-4007
4. Две средно мощни съпротивления около 30 Ома и около 1 KOm
Към първия кабел (положителния) запоете последователно първия диод(посока към ръкохватката) след това съпротивлението 30 ом и на края първата ръкохватка. Втория кабел(отрицателния) запоете или прикрепете с винт към втората ръкохвартка. Между двата кабела в началото(преди 30 ом и диода) запоете второто съпротивлвние 1 ком и последователно втория диод( посока към положителния проводник)

+------------------D1->--------30 om----------------ръкохватка
|
|
/\
D2
|
|
1 kom
|
_--------------------------------------------------------рукохватка

Така направената установка свържете към изхода на усилвателя или към изхода за втората пасивна тонколонка (ако имате активни тонколонки към компютъра). Плюсовият проводник на установката към плюса на усилвателя и минусовия към минуса.
Свържете усилвателя към компютъра. В компютъра създаите един фаил(wav или mp3) с честота около 10KHz с продължителност 7 мин.
Такъв фаил може да направите с всяка програма за редактиране на звукови фаилове(SoundForge,AdobeAudition и др.). Стартираите този фаил и на ръкохватките трябва да получите променливо напрежение около 10v.

Как да извършваме процедурите?
Овивате ръкохватките с мека хартия(тоалетна) и ги намокряте с вода за добър електрически контакт.
Стартирате 3 пъти фаила от компютъра както стртирате всека мп3 песен. Правите 20 -30 мин почивка между всяко стартиране.

Как да разберем какво напрежение да подаваме на ръкохватките или как да настроим напрежението?
Увеличваме напрежението на ръкохватките чрез потенциометъра за усилване на усилвателя или на тонколонките или от самия аудио плаъер(Windows media player, WinAmp или др.) докато почувстваме леко щипене по тялото. След това намаляваме плавно докато щипенето изчезне.

Аз лично опитах всички мазила дори и антибиотици в продължение на 6 месеца. Нищо не помага ! Само това.

Успех!!!

totalrebuild
Мнения: 9
Регистриран на: 20 мар 2011 11:15
Местоположение: софия

САМО ЕКТОМИН

Мнение от totalrebuild » 20 мар 2011 12:55

ВЗЕМЕТЕ ПРЕПАРАТ ЗА ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА АПТЕКА
ОТ ОНЗИ ДЕТО СЕ РАЗРЕЖДА 1МЛ В 1Л ВОДА ''ЕКТОМИН'' СЕГА ГИ ИМА ДРУГИ С ДРУГИ ИМЕНА НО ВСЕ СЪЩИТЕ
ПРАВИТЕ РАЗТВОРА МАЛКО ПО-ГЪСТ
1МЛ-0,5 Л ВОДА

ПЪЛНИТЕ В ПРЪСКАЛКА ЗА СТЪКЛА

И ПРЪСКАТЕ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО
30 МИНУТИ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕТЕ МОКЪР

ЗА ТОВА ВРЕМЕ ВСЯКО ЧЛЕНЕСТОНОГО ПО ВАШЕТО ТЯЛО ЗАГИВА

МОЖЕ ДА ПРЪСКАТЕ И КОСАТА ЕКТОМИНА Е БЕЗОПАСЕН

ПРОЦЕДУРИТЕ НЕ СА НАТОВАРВАЩИ

ЗА ОКОЛО СЕДМИЦА ЩЕ СЕ ОПРАВИТЕ

НО КАК ЩЕ ПРОЦЕДИРАТЕ С ДРЕХИТЕ И БЕЛЬОТО ТОВА Е ОТДЕЛЕН ВЪПРОС

ВСЕ ПАК ЕКТОМИНА НЕ Е МНОГО СКЪП

МОЖЕ ДА СИ КУПИТЕ 50 МЛ
РАЗРЕЖДАТЕ В 50Л ХЛАДКА ВОДА
НАКИСВАТЕ ДРЕХИТЕ И ГИ ВАДИТЕ ИЗЦЕЖДАТЕ ЛЕКО ОБРАТНО В ЛЕГЕНА ЗА ДА ПЕСТИТЕ ЕКТОМИНА (НА ДРЕХИТЕ ИМ СТИГА ДА СА МОКРИ И ВСИЧКО В ТЯХ УМИРА)
С 50Л МОЖЕ ДА ОБРАБОТИТЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ ДРЕХИ У ВАС

ОСТАВЯТЕ ГИ ДА СЕДЯТ ПОНЕ 1 ЧАС ИЛИ ГИ ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСЪХНАТ САМИ

ПОСЛЕ СИ ГИ ИЗПЕРЕТЕ В ПЕРАЛНАТА


ГАРАНЦИЯ НЯМА ДА ИМА ОСТАНАЛО НИТО ЕДНО ЧЛЕНЕСТОНОГО


СЪС ПРЪЗКАЛКАТА ПЪЛНА С ЕКТОМИН МОЖЕ ДА ПРЪСКАТЕ НАВСЯКАДЕ ИЗ ДОМА КИЛИМИ МОКЕТИ
(КАТО ИЗСЪХНЕ НЕ МИРИШЕ ИЗОБЩО)


(ВНИМАВАЙТЕ С НЕРАЗРЕДЕНИЯ ЕКТОМИН- КОГАТО СЕ РАЗРЕДИ Е АБСОЛЮТНО БЕЗОПАСЕН ЗА ХОРАТА НО НЕРАЗРЕДЕН Е СИЛНО ОТРОВЕН)

СЪКВАРТИРАНТА МИ В СТУДЕНТСКИ ГРАД В СОФИЯ (БОГОСЛОВ) БЕШЕ ПРИЮТИЛ СВОЙ КОЛЕГА - НАРКОМАН ОТ ФАКУЛТЕТА ДООКАТО МЕ НЯМАШЕ

ОНЯ СПАЛ НА МОЕТО ЛЕГЛО И НА СЪКВАРТИРАНТА

КАТО СИ ДОЙДОХ ВИДЯХ ЧЕ СЪКВАРТИРАНТА Е КРАСТАВ И СЕ ДРЪГНЕ КАТО КУЧЕ
ВЕДНАГА ЗАПОДОЗРЯХ ЧЕ НАРКОМАНА Е СПАЛ И НА МОЕТО ЛЕГЛО

ТА КУПИХ ЕКТОМИН 2МЛ В 1 Л ВОДА
ПРЪСКАХ ПО СЪКВАРТИРАНТА СЪС СПРИНТЦОВХА ПО ПОЛОВИН ЧАС ОНЯ СТЪПИЛ ГОЛ В ЛЕГЕНА ЕКТОМИНА СЕ СТИЧА И ОСТАВА В ЛЕГЕНА
ЗА ДА НЕ СЕ ХАБИ
ВЗИМАМ ГО ПАК И ПАК ГО ПРЪСКАМ

ПОСЛЕ И ЧАРШАФИТЕ НАКИСНАХМЕ

ЗА ОКОЛО СЕДМИЦА ГО ИЗЛЕКУВАХМЕ

ВВСИЧКИ ЧАРШАФИ НАКИ

nevo
Мнения: 2
Регистриран на: 02 окт 2010 10:52
Местоположение: софия

Уточненеие за краста с Ел.ток и как се излекувах окончателно

Мнение от nevo » 08 май 2011 00:39

Искам да внеса уточненеие при лекуването на краста с ел. ток което написах преди време. Този метод само приспива или неутрализира активноста на акарите, но НЕ МОЖЕ НАПЪЛНО ДА СЕ СПРАВИ С БОЛЕСТА. Може да го използувате като помощно средство.
Начина по които се излекувах след близо година е следния.
Понеже пребивавах в чужбина от там се сдобих с френско лекарство наречено Спрегал (Spregal). То е фалон под налягане и се пръска като дезодорант. Може да се намери в Русия или Украина а вероятно и в Франция.
Моето мнение е че това е едно от наи ефективните лекарства. Въпреки всичко не съм напълно сигурен че излекуването се получи именено от това лекарство. Впоследстие прочетох в българските форуми странен метод които смятам че ми помагна окончателно да се излекуам.
Метода е следния. Мажете се по 2-3 пъти на ден с балсам(кондиционер) за коса(не за тяло) обилно, приемате душ вечер или сутрин и се мажете след душа с тютюнева вода която се приготвя като поставите тютюн и вода в равни съотношения 1:1 да престои поне 10-15 часа . След това се мажете пак с балсама и така 10- 15 дена наи малко. Балсама задушава акарите под кожата(те дишат с тялото си) а тют. вода убива тези коити се разхождат по кожата.

Simeon90
Мнения: 2
Регистриран на: 24 юли 2011 11:51

Мнение от Simeon90 » 24 юли 2011 12:21

Здравейте !
Заразиха ме с краста, ходих при специалист и той ми изписа "Акарол". Мажа се втори ден с него и 5 минути след всяко намазване започва едно много болезнено парене в областта на тестисите, което продължава около 30 - 40 мин. Искам да попитам на какво се дължи това и дали трябва да продължавам да ползвам този медикамент ? Благодаря предварително.

sasho_93
Мнения: 1
Регистриран на: 21 фев 2012 15:21

Re: Въпроси относно краста

Мнение от sasho_93 » 21 фев 2012 15:24

Zdraveite na sichki.... zanam kak se lekuva krasta... moje da se ochudite no kakvo li ne napravix za da q premaxna i stignax do edno lechenie koeto nqma da vi struva nishto ... ako nqkoi iska da razbere kak sam si premaxnax krastata da pozvani na 089++++++++.. 8)

Forum admin
Мнения: 2755
Регистриран на: 10 авг 2008 01:43
Местоположение: София

Re: Въпроси относно краста

Мнение от Forum admin » 21 фев 2012 15:49

Първо добре дошли в сайта, но прочетете правилата на форума преди да публикувате каво и да е!
Писането на латиница не се толерира от потребителите и е желателно да използвате кирилицата. Второ, това е обществен форум и е редно да споделяте Вашите впечатления, ако можете да давате съвети, както и да получавате такива от консултантите и потребителите, а не да публикувате личен телефонен номер, което от нас може да се счита за реклама на метод за лечение на краста със съмнителен характер!
Ако желаете да помогнете с нещо, което знаете, моля споделете го. В противен случай съобщението Ви ще бъде изтрито, поради неспазване правилата на форума!
Ако искаш да узнаеш бъдещето - изследвай миналото!

д-р Цончев
Мнения: 34187
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Въпроси относно краста

Мнение от д-р Цончев » 22 фев 2012 15:38

Правилно, по този начин е некоректно.

GreenlY
Мнения: 1
Регистриран на: 28 май 2012 19:19

Re: Въпроси относно краста

Мнение от GreenlY » 28 май 2012 19:30

Здравей искам да те попитам за лечение на краста с ЕКТОМИН.Мазах се 3 дни с акарол.Изварявах дрехи.Сега имам сърбеж но гениталиите и едри папки които сърбят.Въпроса ми е може ли да използвам ЕКТОМИН върху тях и има ли някаква опасност

д-р Цончев
Мнения: 34187
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Въпроси относно краста

Мнение от д-р Цончев » 30 май 2012 01:13

Това е за животни, според мен не е подходящо.

д-р Цончев
Мнения: 34187
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Въпроси относно краста

Мнение от д-р Цончев » 22 ное 2014 13:19

Моля, пишете на кирилица!!

petyapetya1001
Мнения: 3
Регистриран на: 30 май 2015 17:37

Re: Въпроси относно краста

Мнение от petyapetya1001 » 03 юли 2015 14:50

Здравейте, на скоро бях хванала тази напаст наречена КРАСТА... Бях по сумати кожни лекари, и всички ми казваха, че се лекува с акарол, мазах се както ми беше казано 4 пъти през 24 часа без да се къпя, което беше меко казано некомфортно и не можех да излизам никъде. След тези 4 дена сърбежа изчезна и всичко беше наред, но след 2 седмици пак се появи сърбежа и пъпките. Не можех да спя от сърбеж беше непоносимо пак преживях 4 дена в мазане, след което пак същото се повтори след което започнах да се ровя в интернет. Четох, че някой хора са се излекували с серен крем, и това опитах освен да ми изгори кожата друго не направи... После взех да попадам доста често на лекарство наречено Permethrin 0.5% попитах един от много кожни лекари при които съм бил и ми отговори, че това е най-доброто и ефикасно лекарство, но понеже го няма в България не го предписвали. Освен това с Permethrin се мажеш еднократно цялото тяло, както с акарола, но след 12 часа се отмива със хладка вода и всичко приключва. Аз бях на ръбя на нерва криза след дългите безсънни нощи и бях готова на всичко само да се отърва от тази краста. Мъжът ми понеже често пътува в Гърция го накарах да провери дали там няма да го има по аптеките защото бях чула, че там се продава въпросния крем. Оказа се, че там го продават и закупи 6 тубички, понеже ако има заразен член от семейството, трябвало всички да се намажат (които живеят под 1 покрив) дори и да нямат симптоми. Но въпреки това мъжът ми и детето ми изчакаха с намазването, аз се намазах както ми беше казано, след 1 седмица повторих намазването, въпреки, че сърбежа беше изчезнал е желателно и след това лекарство адът за мен приключи. Мъжът ми и детето все още нямат симптоми и затова понеже имаме 4 тубички Permethrin, които за момента не са ни нужни ги продавам на цената която съпруга ми ги е закупил имено 25 ерво беше тубичката тоес за 45 лв продавам едната ако има, някой който е опитвал с акарол и тем-подобни мазила и не се премахва напаста може да ми пише или обади с това лекарство резултатите са гарантирани. email: petyapetya1001@abv.bg или да ме потърси на телефон: 088+++++++++ Петя

petyapetya1001
Мнения: 3
Регистриран на: 30 май 2015 17:37

Re: Въпроси относно краста

Мнение от petyapetya1001 » 24 юли 2015 18:02

останаха само 2 ако има нуждаещи се

Ilkata
Мнения: 1
Регистриран на: 04 авг 2015 16:06

Re: Въпроси относно краста

Мнение от Ilkata » 04 авг 2015 16:18

Здравейте,

Радвам се, че успях да намера актуална тема за този проблем. Преди месец успях успешно да премина лечението с Акарол. Използвах преди това някакви мазила "домашни" и по стари рецепти, не помогна. Факт е, че лечението с Акарол не е от най приятните неща, но все пак се води лосион против краста, не съм очаквал че ще мирише добре. Но водях, че има потрбители които споменават за мазане по генеталиите, което според моя кожен лекар д-р Ботев, е непрепоръчително именно заради активната му съставка Бензил Бензоат. Отностно прането: 2 пъти изпра жена ми на висока температура от гледна точка да се дистанцираме от ново заразяване, тъй като както знаете какво и да ползваме срещу краста не я ли премахнем от обкръжаващите ни мебели, дрехи и т.н. няма отърване наистина. Винаги си държа запас от едно шише, защото и на пазара няма кой знае какъв избор на препарати, но не мисля че към момента съм срещнал по ефикасно от Акарола. Преди 2 години ползвахме Акарол за да изгоним въшките от детето, разбира се в по малки количества и тогава бих казъл че се справихме с проблема за около 6 дни.
Надявам се съм бил от полза
Поздрави
Илиян

Отговори

Върни се в “Акне, Екземи, кожни проблеми”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron