ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Какво трябва да знаем, когато тренираме на открито?
Как да разберем правилно желанията на домашния ни любимец?
След инсулт, при множествена склероза...

Ще се подобри ли здравеопазването в България?

Дайте своят глас по важни теми свързани със здравето, а и не само с него. Вашето мнение е важно.

Модератори: админ, консултанти

Ще се подобри ли здравеопазването в България?

да
7
18%
много
2
5%
малко
8
21%
не
21
54%
да правят каквото щат
1
3%
 
Общо гласове: 39

ivana74
Мнения: 188
Регистриран на: 12 мар 2009 20:28

Re: Ще се подобри ли здравеопазването в България?

Мнение от ivana74 » 09 юли 2009 13:13

Както в България така и в световен мащам здравеопазването се превръща в машина за изкарване на огромни суми. Лекарите стават жертва на манипулации от страна на фармацевтичните компании. Превърнали са се в едни иузпълнители. Малко са тези, които ходят на работа с удоволствие и знаят какво точно вършат и не смятам, че това е пряко свързано със заплатите. Единствено в хирургията се наблюдава значителен напредък през последните десетилетия. А и там нещата са по ясни.

д-р Цончев
Мнения: 34476
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Ще се подобри ли здравеопазването в България?

Мнение от д-р Цончев » 09 юли 2009 19:30

Не съм напълносъгласен с така поставената теза. Всички специалности са в развитие, не само хирургията и това е в резултат на общото развитие на технологиите и повишение достъпността на информация, както и нарастналия информационен обмен между различните специалисти и организации. За бизнеса в медицината - тя винаги е била обект на печалби, само че в България в резултат на дългогодишно социалистическо здравеопазване този фактор беше сведен до минимум и в момента прави по-силно впечатление.

Марина+
Мнения: 38
Регистриран на: 13 юни 2009 08:39
Местоположение: София

Re: Ще се подобри ли здравеопазването в България?

Мнение от Марина+ » 31 юли 2009 05:36

Много хора смятат че здравната система е предназначена за да ни лекува като се разболеем и да ни поддържа здрави. Много хора живеят с мита за боговете в бели престилки, че докторите знаят задължително повече от тях за проблема им, и това което знаят не трябва да подлежи на съмнение. Преди малко прочетох мнение "Е как няма да му вярвам нали е учил шест и повече години"
Лично мен от продължителен контакт с тях лекарите, ме накараха да имам големи резерви и мнителност към тях, ако ще и 20 години да са учили медицина.
Дори вече някой някога да ми предпише за нещо правилно лечение доверието ми е за винаги загубено, никога няма да започна това лечение без предварително да съм проучила лично как седят нещата от източници които преценя.
Дори и да попадна на най-свестния и опитен лекар пак няма да му повярвам, заради всичко каквото ми се е случило до този момент от колегите му с мафиотски манталитет и незаинтересованост.

По БНТ 1 върви една реклама "Новото българско здравеопазване, дал бог живот и здраве".
Мисля че този израз в българската действителност трябва да се разбира по следния начин: Да ви даде бог живот и здраве, защото ако се разболеете и ако трябва да имате взимане даване с новото българско здравеопазване горко ви!
Човек трябва да разбере според мен, че основният от който му зависи здравето е самия той, а не лекаря. Лекаря е на второ място.
Само се моля никога аз или мой близък да не попадаме по спешност в болница. Ако ми се наложи здравна помощ винаги да е планирана.

Няколко пъти ми се е случавало да гледам предаването "Темата на Нова".
В които предавания е ставало въпрос най вече за тъмни и съмнителни сделки в болница "Свети Иван Рилски". Това центъра на здравната мафия в България ли е? Или няма център бялата мафия, ами е във всяка една болница.

Потребителски аватар
blader
Мнения: 1960
Регистриран на: 02 апр 2007 00:37
Местоположение: София

Re: Ще се подобри ли здравеопазването в България?

Мнение от blader » 17 авг 2009 16:42

Според мен медиите напъват така върху "корупцията" в българската медицина (болници клиники и прочее), просто защото нямат какво друго да излагат. Другата корупция се хваща трудно, много трудно и почти невъзможно, а в БГ просто си е бъкано с корупция, навсякъде, дори в трамвая. ;) Просто медиите са видяли една пролука да се изявяват и плюят яко... лесно е да попадне якой лекар на някой пациент за елементарен преглед, онзи да му сложи 20 белязани лева и хайде белезниците на ръцете... това е най-лесното за хващане и ззатова го коментират толкова много. Моето мнение е, че ще се подобри.

п.п: Не само лекарите са виновни за това, а и голяма част от ппациентите.
д-р Стефанов

megi_hub
Мнения: 3
Регистриран на: 25 авг 2009 08:10
Местоположение: София

Re: Ще се подобри ли здравеопазването в България?

Мнение от megi_hub » 10 ное 2009 14:00

Идете в Пловдив- в АГ "Селена" или пък в Дентален център2 на бул "В. Априлов", за да видите обслужване на европейско ниво-от апаратурата, през високия професионализъм до хуманното отношение.

Отговори

Върни се в “Анкети”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron