ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Сексът като физическо упражнение
Сърдечните гликозиди са показани при сърдечна недостатъчност
Маслото от сусам възстановява косата и предотвратява падането ѝ

Джендър ролите в рекламата

Дайте своят глас по важни теми свързани със здравето, а и не само с него. Вашето мнение е важно.

Модератори: админ, консултанти

colorfulbraincell
Мнения: 1
Регистриран на: 19 авг 2014 17:21

Джендър ролите в рекламата

Мнение от colorfulbraincell » 19 авг 2014 23:46

Здравейте, правя проучване за изпит. Много бих искала да разбера вашето мнение относно джендър ролите в рекламата и в обществото ни. Това е анкетата: http://surveysworldwide.com/bg/s/718b0c ... 4fcd4abfdd Благодаря Ви предварително! :)

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Джендър ролите в рекламата

Мнение от д-р Цончев » 20 авг 2014 07:45

Пояснявам за потребителите
Това са социално конструираните роли, отговорности, поведенчески норми, дейности и характеристики, които обществото приема като подходящи и очаквани за жените и мъжете, както и за момичетата и момчетата. Също така се отнася до социалната организация на живота на хората и техните връзки.

Джендър равенство
Съществува, когато хората независимо от техния пол са третирани равноправно и имат равни права, задължения, както и възможности, независимо от техния пол.

Проявление на пола/джендър идентичност
Проявлението на пола се отнася до начина, по който хората изразяват своята джендър идентичност и до това като какъв пол са възприети от останалите. Проявлението на пола често се свързва с някои видими физически черти, например облекло, прическа, жестове, и т.н., които се асоциират с човек от конкретен пол. Тези асоциации обикновено зависят от социалния контекст, докато джендър идентичността зависи от това как един човек възприема сам себе си и към какъв пол се самоопределя. Джендър идентичността може да съвпада, но може и да не съвпада с биологичния пол на човека.

Джендър роли
Група социални и поведенчески норми и очаквания, които се смятат за подходящи за човек от определен пол в контекста на специфична култура. Джендър ролите се различават твърде много в различните култури и исторически епохи. В Европейските култури например, очакването, че жените ще се грижат за децата, докато мъжете изкарват пари се променя изцяло с течение на времето след като джендър ролите се сближават.

Отговори

Върни се в “Анкети”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron