Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Допълнителната дейност вероятно няма да бъде заплащана
Може би не подозирате колко бързо може да се обезводни организ...
Късната менопауза създава риск за карцином на млечната жлеза
Чувствате ли се добре „в кожата си“?
реклама

Болница "Токуда" - мнения

Клюки, слухове, мнения и всичко останало.

Модератори: админ, консултанти, Приятели

Бармалей
Мнения: 63
Регистриран на: 22 юли 2006 11:11

Болница "Токуда" - мнения

Мнениеот Бармалей » 07 сеп 2006 16:52

Бая народ си е подал молби за тая болница - и лекари и сестри, лаборанти и т.н. Носят се слухове, че при подписването на индивидуалните договори нещата са малко мътни - някой знае ли нещо по въпроса?
ПС /Това което е обещано първоначално на хората в последствие придобива по-други измерения - като пари/

Потребителски аватар
niko
Мнения: 132
Регистриран на: 29 юли 2006 20:51

Мнениеот niko » 07 сеп 2006 22:52

То на обещания сме се нагледали и наслушали.
Уж всичко ще е супер, всичко ще е страхотно и така докато се хванеш.
После се оказва, че совите не били това което лили :)
Така поне е в други браншове /вестници, радио и телевизия/.
Съмнявам се, че тук ще правят изключение.

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнениеот Трифон » 08 сеп 2006 12:13

:D :D пак ще има претаковани май, тоя Токуда хич не ми се вижда току така да изсипе златния рог върху хорицата. А май е много важно и кои са хорицата....

Тео
Мнения: 267
Регистриран на: 28 юни 2006 09:38

Мнениеот Тео » 09 сеп 2006 11:39

Какво му е на Токудата, бе хора!! Той ни обича (нас, българите) - банка ни направи /парици да ни дава/, болница ни направи /здравенцето да ни лекува/.... (Ако сложи някъде и червените фенери.....)

ana_p
Мнения: 60
Регистриран на: 29 юни 2006 12:22

Мнениеот ana_p » 10 сеп 2006 09:00

Ако вярваме на вестниците, болницата ще е страхотна.
Най-после нещо свястно и за здравето на хората.

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнениеот Трифон » 10 сеп 2006 12:03

:D :D На вестницие??? :shock:
Вярвам само на National Geografic последните години!!!!

Потребителски аватар
niko
Мнения: 132
Регистриран на: 29 юли 2006 20:51

Мнениеот niko » 13 сеп 2006 22:08

Истината както обикновено ще е някъде по средата.
Ще си е нова и хубава болница, но едва ли ще е "ултра-супер".
Поне според мен в момент в РБ няма начин "ултра-супер" болница да се самофинансира.
А и богаташите у нас не са чак толкова много. А и те предпочитат да си прескочат я до Франция, я до Германия, я до Щатите като имат да си решават здравословните проблеми.

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнениеот Трифон » 14 сеп 2006 21:25

То изобщо възможно ли е каквато и да е болница да се самофинансира /сано от НЗОК???/ :(

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнениеот Трифон » 15 сеп 2006 07:29

Нали здравната каса не покрива всички заболявания, спешности, прегледи в кабинети идр.?? Като как ще се самоиздържи тая болница???

Потребителски аватар
abazova
Мнения: 187
Регистриран на: 04 юли 2006 10:11

Мнениеот abazova » 15 сеп 2006 08:12

НЗОК вече покрива почти всички заболявания.
Проблемъте е във финансирането.
Почти всички пътеки са недофинансирани.
Следователно се спазва и старото, уввърдено у нас правило - колкото повече работиш, толкова повече губиш.
:evil:

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнениеот Трифон » 15 сеп 2006 19:55

М-да, т.е. нещата не са кой знае колко по-различни от момента когато здравната каса не покриваше всички заболявания....
Абе тия ми приличат на пирамида.....

savboy
Мнения: 1
Регистриран на: 10 дек 2008 08:02

Re: Болница "Токуда" - мнения

Мнениеот savboy » 10 дек 2008 10:00

Здравейте приятели,
От вчера имам лично мнение за болница Токуда и искам да го споделя с Вас, за да сте внимателни ако Ви се наложи да отидете там и да се излъжете от лъскавата обстановка, че обслужването отговаря на външността.
Сега накратко случая:
Направих заявка за преглед на майка ми/72 год/за мамолог и още при записването се промени тона като казах, че е с направление. Носехме си мамографските снимки и мнението на мамолога от провинцията. Доктора и сестрата ги видяха и решиха, че е необходим и ехограф-отидохме един етаж надолу и след няколко питания по пътя стигнахме до поредната/в болницата има повече регистратури отколкото лекари/ регистратура"образна диагностика"-там седяхя 3 бр.примадони/така ги наричам вече/ и още като споменах името на лекаря ми поискаха 30 лв. Казах кой ме изпраща и че майка ми е с направление-пак нямаше значение, те си искат 30-те лева. Пак ги попитах защо се плаща след като имаме направление-ами мамолога е трябвало да ни даде напр.№4. Качих се отново при горната примадона и ми беше казано, че лекаря е свършил направленията си/вчера беше 9.12.2008г./, но колежката на ехографа му е близка и да се обърнеме директно към нея. Започна се едно търсене в поредния лабиринт и пак се наложи да се обърнеме към тричките примадони-с ледени физиономии и леден тон ни беше показан кабинета на ехографа, като бяхме помолени да предадеме на лекаря,че документите ни при тях не са уредени/демек не сме си платили/, направена беше ехографията-резултата/устен/ от нея ни беше съобщен със строго специфични медицински термини-от които аз като икономист няма как да разбера каква е диагнозата. За щастие една мед.сестра влезе по време на процедурата в кабинета и в коридора явно ме съжали и ми обясни, че се отнася за злокачествено образувание. Вече разбирате ужаса ми-едва се качихме в предишния кабинет и се започнаха едни обяснения-ако решиме там да се оперира, как идвали празници-да си ги изкараме "спокойно", да насрочиме операция през м.01.2009-въпреки че тези операции са с предимство и даже профаните знаят, че бързината при карцином е от съществено значение. Пък и лекарите ще празнуват и нали знаете как е по празници и въобще може да се направи нещо,не ни разбирайте погрешно, то има и други болници, но .......-изобщо разбра се че като се изръсиш яко ще се скъсат от любезност, но като си по клинична пътека ти си втора ръка пациент-ОТВРАТЕНА СЪМ, МАЙКА МИ Е РАБОТИЛА КАТО МАГИСТЪР-ФАРМАЦЕФТ 40 ГОД. И НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ НА НЕДОТЕПЛЯЧЕТА ОТ ТОКУДА ДА Я НАРИЧАТ БАБАТА/тя е баба само на внуците си/, СЪПРУГА Й Е ВЕТЕРИНАРЕН ЛЕКАР, ОТГЛЕДАЛА Е 2 ДЪЩЕРИ-ИКОНОМИСТ И ЛЕКАРКА, ДВАМА ВНУКА И Е НА МНОГО НИВА НАД ПРИМАДОНИТЕ "МЕДИЦИНСКИ СЕКРЕТАРКИ" ЗА ДА Я ГЛЕДАТ КАТО НАТРАПНИК.
МАЙКА МИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ И ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ ЩЕ Й СЕ РАДВАМЕ. ЗА МЕН, МОЕТО СЕМЕЙСТВО И МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ТОКУДА НЕ СЪЩЕСТВУВА.

ILIANA ZLATANOVA
Мнения: 6
Регистриран на: 13 яну 2010 16:53
Местоположение: sofia

Re: Болница "Токуда" - мнения

Мнениеот ILIANA ZLATANOVA » 06 фев 2010 21:30

Уважиаеми хора ако обичате себе си и близките си не ходете в тази болница.Преди време бъбречни проблеми ме заведоха там.Сама реших да отида там на частен преглед,като реших че там работят специалисти.Да но уви.Когато влязох на преглед в урологичния кабинет лекарят който ме преглеждаше обсъждаше с другия че санитарите наи напред се наредили за заплати.Не ми помогнаха и до днес още ходя по други болници.Но не само това преди 11 дни братат на съпруга ми имаше болки в гърдите и схващане на левия крак.Отиде в токуда на преглед.Направиха му кардиограма и му казаха че му няма нищо.На другия ден болките в гърдите продължиха.Отиде отново в болницата и спешният екип остановява че има разкъсана аорта и трябва да се направи спешна операция казаха също че още от предния ден е трябвало да се оперира.Беше около 15 минути в реанимация,след което ни казаха че е починал.Болката ни е голяма.Почина на рождения си ден 31г.Загубихме много добър човек син,брат,съпруг и баща.Остави 7г дете.Хората умират когато плащат представете си за какво става на въпрос.Вече няма лекари има търговци на живот .

vanechka54
Мнения: 1
Регистриран на: 28 фев 2010 00:02
Местоположение: sofia

Re: Болница "Токуда" - мнения

Мнениеот vanechka54 » 28 фев 2010 00:19

Пиша в този форум, за да изразя своето отрицателно мнение за Токуда. Бих искала да предпазя други хора от търгашите и некадърниците в болница Токуда, които наричат себе си лекари и претендират, че притежават висока квалификация. Хора не се лъжете от лъскавата фасада на така наречената японска болница само името е японско, а всичко друго побългарено. Подкрепям твърденията си с факти. Баща ми беше приет там по спешност за операция. Оперираха го. Той се влоши на 5я ден след операцията и ако не бях звъннала на лекаря да го попитам на какво се дължи това (аз съм от провинцията) той нямаше и да знае че са настъпили усложнения...5 дни след операцията той не беше ходил да види пациента, който е оперирал. Възмутена съм от отношението на така наречените мед. сестри, а да не говорим за тяхната компетентност и хуманност. Това че системата на пациента например е изтекла преди два часа за тях няма значение, това че някой се нуждае от болкоуспокояващо не ги интересува те си имат точно определен час в който могат да обърнат внимание на пациентите... А хигиената просто е под всякаква критика с очите си видях как мед. сестра изтърва лекарствата на един от пациентите на земята взема ги обратно и му ги дава да ги изпие. Прах не се забърсва и боклук се изнася -на няколко дни веднъж, а все пак хората там са с много тежки операции и има опасност от инфекция. Превръзките не се сменят редовно също. Така че сами решете дали си заслужава да поверите своя и живота на близките си в ръцете на " специалистите от болница Токуда".

Мери
Мнения: 180
Регистриран на: 12 апр 2008 22:04
Местоположение: София
Контакти:

Re: Болница "Токуда" - мнения

Мнениеот Мери » 18 мар 2010 15:23

Не знам защо имате такова отрицателно мнение,но аз пък съм просто възхитена от отношението и професионализма на персонала в Токуда.
Преди 2 години ми се наложи да бъда оперирана и ми бяха казали че понеже единия ми бъбрек има само 15% функционалност и страшно нарушен паренхим,трябвало да се отстрани.Бях свикнала вече с мисълта да живея с един бъбрек,който също не е съвсем читав.По стечение на обстоятелствата се случи така че стигнах до болница Токуда.Прие ме началника на отделение урология д-р Калоян Давидов.ВИНАГИ ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА НА ТОЗИ СТРАХОТЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ЧОВЕК ЗА ОТНОШЕНИЕТО И ГРИЖИТЕ.Прегледа документацията която носех,направи ми още няколко изследвания и отсече "Няма да махаме никакъв бъбрек.Ще се борим до край да го оправим и да знаеш че ще се получи".След операцията която явно не е била от най-леките,идваше в стаята да ме наглежда поне по 4-5 пъти на ден,обясняваше ми какво е направил и какво следва от тук нататък.До като не ме изписаха от там не престана да се грижи за мен.
Бях жив свидетел и на друго.Имаше една бабка която оперираха няколко дни след мен.Една вечер получи някаква страшна криза/по моето скромно мнение беше просто изблик на хипохондрия/,чак се наложи да се обадят на д-р Давидов у тях да го питат какво да я правят.Макар че си беше тръгнал само няколко часа преди това, се върна пак заради нея.


Върни се в “Любопитни факти и общи приказки”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост