ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
5 признака, по които ще разберете дали сте засегнати
Кога е необходимо да посетим лекарския кабинет?

Болница "Токуда" - мнения

Клюки, слухове, мнения и всичко останало.

Модератори: админ, консултанти, Приятели

Бармалей
Мнения: 62
Регистриран на: 22 юли 2006 11:11

Болница "Токуда" - мнения

Мнение от Бармалей » 07 сеп 2006 16:52

Бая народ си е подал молби за тая болница - и лекари и сестри, лаборанти и т.н. Носят се слухове, че при подписването на индивидуалните договори нещата са малко мътни - някой знае ли нещо по въпроса?
ПС /Това което е обещано първоначално на хората в последствие придобива по-други измерения - като пари/

niko
Мнения: 132
Регистриран на: 29 юли 2006 20:51

Мнение от niko » 07 сеп 2006 22:52

То на обещания сме се нагледали и наслушали.
Уж всичко ще е супер, всичко ще е страхотно и така докато се хванеш.
После се оказва, че совите не били това което лили :)
Така поне е в други браншове /вестници, радио и телевизия/.
Съмнявам се, че тук ще правят изключение.

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнение от Трифон » 08 сеп 2006 12:13

:D :D пак ще има претаковани май, тоя Токуда хич не ми се вижда току така да изсипе златния рог върху хорицата. А май е много важно и кои са хорицата....

Тео
Мнения: 266
Регистриран на: 28 юни 2006 09:38

Мнение от Тео » 09 сеп 2006 11:39

Какво му е на Токудата, бе хора!! Той ни обича (нас, българите) - банка ни направи /парици да ни дава/, болница ни направи /здравенцето да ни лекува/.... (Ако сложи някъде и червените фенери.....)

ana_p
Мнения: 60
Регистриран на: 29 юни 2006 12:22

Мнение от ana_p » 10 сеп 2006 09:00

Ако вярваме на вестниците, болницата ще е страхотна.
Най-после нещо свястно и за здравето на хората.

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнение от Трифон » 10 сеп 2006 12:03

:D :D На вестницие??? :shock:
Вярвам само на National Geografic последните години!!!!

niko
Мнения: 132
Регистриран на: 29 юли 2006 20:51

Мнение от niko » 13 сеп 2006 22:08

Истината както обикновено ще е някъде по средата.
Ще си е нова и хубава болница, но едва ли ще е "ултра-супер".
Поне според мен в момент в РБ няма начин "ултра-супер" болница да се самофинансира.
А и богаташите у нас не са чак толкова много. А и те предпочитат да си прескочат я до Франция, я до Германия, я до Щатите като имат да си решават здравословните проблеми.

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнение от Трифон » 14 сеп 2006 21:25

То изобщо възможно ли е каквато и да е болница да се самофинансира /сано от НЗОК???/ :(

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнение от Трифон » 15 сеп 2006 07:29

Нали здравната каса не покрива всички заболявания, спешности, прегледи в кабинети идр.?? Като как ще се самоиздържи тая болница???

abazova
Мнения: 186
Регистриран на: 04 юли 2006 10:11

Мнение от abazova » 15 сеп 2006 08:12

НЗОК вече покрива почти всички заболявания.
Проблемъте е във финансирането.
Почти всички пътеки са недофинансирани.
Следователно се спазва и старото, уввърдено у нас правило - колкото повече работиш, толкова повече губиш.
:evil:

Трифон
Мнения: 146
Регистриран на: 22 юли 2006 11:28

Мнение от Трифон » 15 сеп 2006 19:55

М-да, т.е. нещата не са кой знае колко по-различни от момента когато здравната каса не покриваше всички заболявания....
Абе тия ми приличат на пирамида.....

savboy
Мнения: 1
Регистриран на: 10 дек 2008 08:02

Re: Болница "Токуда" - мнения

Мнение от savboy » 10 дек 2008 10:00

Здравейте приятели,
От вчера имам лично мнение за болница Токуда и искам да го споделя с Вас, за да сте внимателни ако Ви се наложи да отидете там и да се излъжете от лъскавата обстановка, че обслужването отговаря на външността.
Сега накратко случая:
Направих заявка за преглед на майка ми/72 год/за мамолог и още при записването се промени тона като казах, че е с направление. Носехме си мамографските снимки и мнението на мамолога от провинцията. Доктора и сестрата ги видяха и решиха, че е необходим и ехограф-отидохме един етаж надолу и след няколко питания по пътя стигнахме до поредната/в болницата има повече регистратури отколкото лекари/ регистратура"образна диагностика"-там седяхя 3 бр.примадони/така ги наричам вече/ и още като споменах името на лекаря ми поискаха 30 лв. Казах кой ме изпраща и че майка ми е с направление-пак нямаше значение, те си искат 30-те лева. Пак ги попитах защо се плаща след като имаме направление-ами мамолога е трябвало да ни даде напр.№4. Качих се отново при горната примадона и ми беше казано, че лекаря е свършил направленията си/вчера беше 9.12.2008г./, но колежката на ехографа му е близка и да се обърнеме директно към нея. Започна се едно търсене в поредния лабиринт и пак се наложи да се обърнеме към тричките примадони-с ледени физиономии и леден тон ни беше показан кабинета на ехографа, като бяхме помолени да предадеме на лекаря,че документите ни при тях не са уредени/демек не сме си платили/, направена беше ехографията-резултата/устен/ от нея ни беше съобщен със строго специфични медицински термини-от които аз като икономист няма как да разбера каква е диагнозата. За щастие една мед.сестра влезе по време на процедурата в кабинета и в коридора явно ме съжали и ми обясни, че се отнася за злокачествено образувание. Вече разбирате ужаса ми-едва се качихме в предишния кабинет и се започнаха едни обяснения-ако решиме там да се оперира, как идвали празници-да си ги изкараме "спокойно", да насрочиме операция през м.01.2009-въпреки че тези операции са с предимство и даже профаните знаят, че бързината при карцином е от съществено значение. Пък и лекарите ще празнуват и нали знаете как е по празници и въобще може да се направи нещо,не ни разбирайте погрешно, то има и други болници, но .......-изобщо разбра се че като се изръсиш яко ще се скъсат от любезност, но като си по клинична пътека ти си втора ръка пациент-ОТВРАТЕНА СЪМ, МАЙКА МИ Е РАБОТИЛА КАТО МАГИСТЪР-ФАРМАЦЕФТ 40 ГОД. И НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ НА НЕДОТЕПЛЯЧЕТА ОТ ТОКУДА ДА Я НАРИЧАТ БАБАТА/тя е баба само на внуците си/, СЪПРУГА Й Е ВЕТЕРИНАРЕН ЛЕКАР, ОТГЛЕДАЛА Е 2 ДЪЩЕРИ-ИКОНОМИСТ И ЛЕКАРКА, ДВАМА ВНУКА И Е НА МНОГО НИВА НАД ПРИМАДОНИТЕ "МЕДИЦИНСКИ СЕКРЕТАРКИ" ЗА ДА Я ГЛЕДАТ КАТО НАТРАПНИК.
МАЙКА МИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ И ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ ЩЕ Й СЕ РАДВАМЕ. ЗА МЕН, МОЕТО СЕМЕЙСТВО И МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ТОКУДА НЕ СЪЩЕСТВУВА.

ILIANA ZLATANOVA
Мнения: 6
Регистриран на: 13 яну 2010 16:53
Местоположение: sofia

Re: Болница "Токуда" - мнения

Мнение от ILIANA ZLATANOVA » 06 фев 2010 21:30

Уважиаеми хора ако обичате себе си и близките си не ходете в тази болница.Преди време бъбречни проблеми ме заведоха там.Сама реших да отида там на частен преглед,като реших че там работят специалисти.Да но уви.Когато влязох на преглед в урологичния кабинет лекарят който ме преглеждаше обсъждаше с другия че санитарите наи напред се наредили за заплати.Не ми помогнаха и до днес още ходя по други болници.Но не само това преди 11 дни братат на съпруга ми имаше болки в гърдите и схващане на левия крак.Отиде в токуда на преглед.Направиха му кардиограма и му казаха че му няма нищо.На другия ден болките в гърдите продължиха.Отиде отново в болницата и спешният екип остановява че има разкъсана аорта и трябва да се направи спешна операция казаха също че още от предния ден е трябвало да се оперира.Беше около 15 минути в реанимация,след което ни казаха че е починал.Болката ни е голяма.Почина на рождения си ден 31г.Загубихме много добър човек син,брат,съпруг и баща.Остави 7г дете.Хората умират когато плащат представете си за какво става на въпрос.Вече няма лекари има търговци на живот .

vanechka54
Мнения: 1
Регистриран на: 28 фев 2010 00:02
Местоположение: sofia

Re: Болница "Токуда" - мнения

Мнение от vanechka54 » 28 фев 2010 00:19

Пиша в този форум, за да изразя своето отрицателно мнение за Токуда. Бих искала да предпазя други хора от търгашите и некадърниците в болница Токуда, които наричат себе си лекари и претендират, че притежават висока квалификация. Хора не се лъжете от лъскавата фасада на така наречената японска болница само името е японско, а всичко друго побългарено. Подкрепям твърденията си с факти. Баща ми беше приет там по спешност за операция. Оперираха го. Той се влоши на 5я ден след операцията и ако не бях звъннала на лекаря да го попитам на какво се дължи това (аз съм от провинцията) той нямаше и да знае че са настъпили усложнения...5 дни след операцията той не беше ходил да види пациента, който е оперирал. Възмутена съм от отношението на така наречените мед. сестри, а да не говорим за тяхната компетентност и хуманност. Това че системата на пациента например е изтекла преди два часа за тях няма значение, това че някой се нуждае от болкоуспокояващо не ги интересува те си имат точно определен час в който могат да обърнат внимание на пациентите... А хигиената просто е под всякаква критика с очите си видях как мед. сестра изтърва лекарствата на един от пациентите на земята взема ги обратно и му ги дава да ги изпие. Прах не се забърсва и боклук се изнася -на няколко дни веднъж, а все пак хората там са с много тежки операции и има опасност от инфекция. Превръзките не се сменят редовно също. Така че сами решете дали си заслужава да поверите своя и живота на близките си в ръцете на " специалистите от болница Токуда".

Мери
Мнения: 175
Регистриран на: 12 апр 2008 22:04
Местоположение: София
Контакти:

Re: Болница "Токуда" - мнения

Мнение от Мери » 18 мар 2010 15:23

Не знам защо имате такова отрицателно мнение,но аз пък съм просто възхитена от отношението и професионализма на персонала в Токуда.
Преди 2 години ми се наложи да бъда оперирана и ми бяха казали че понеже единия ми бъбрек има само 15% функционалност и страшно нарушен паренхим,трябвало да се отстрани.Бях свикнала вече с мисълта да живея с един бъбрек,който също не е съвсем читав.По стечение на обстоятелствата се случи така че стигнах до болница Токуда.Прие ме началника на отделение урология д-р Калоян Давидов.ВИНАГИ ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА НА ТОЗИ СТРАХОТЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ЧОВЕК ЗА ОТНОШЕНИЕТО И ГРИЖИТЕ.Прегледа документацията която носех,направи ми още няколко изследвания и отсече "Няма да махаме никакъв бъбрек.Ще се борим до край да го оправим и да знаеш че ще се получи".След операцията която явно не е била от най-леките,идваше в стаята да ме наглежда поне по 4-5 пъти на ден,обясняваше ми какво е направил и какво следва от тук нататък.До като не ме изписаха от там не престана да се грижи за мен.
Бях жив свидетел и на друго.Имаше една бабка която оперираха няколко дни след мен.Една вечер получи някаква страшна криза/по моето скромно мнение беше просто изблик на хипохондрия/,чак се наложи да се обадят на д-р Давидов у тях да го питат какво да я правят.Макар че си беше тръгнал само няколко часа преди това, се върна пак заради нея.

Отговори

Върни се в “Любопитни факти и общи приказки”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron