ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Лидерите сред плодовете, зеленчуците и ядките
Чай каркаде ще удовлетвори всеки естет, а е и много полезен
Инфекцията засяга най-често деца между 5 и 15 годишна възраст

болки в ляво под ребрата

Болници, клиники, лекари - вашите мнения и съвети

Модератори: админ, консултанти, Приятели

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от д-р Цончев » 07 юни 2016 21:00

Не познавам подходящ специалист в Пловдив, но като цяло не виждам особен повод за притеснение в така описаната ситуация. На всеки му се случва да го приболи оттук оттам без това задължително да е свързано със сериозно заболяване.

ani_pld
Мнения: 8
Регистриран на: 05 юни 2016 09:52

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от ani_pld » 08 юни 2016 07:29

Мен ме притеснява и слузта в изпражненията, която вече продължава седмица. Според GP това е вследствие на Далацин С, който пих 7 дни в началото на май, но възможно ли е чак сега да се отразява? Каза ми да пия пробиотик. Как мислите?

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от д-р Цончев » 08 юни 2016 21:21

Съвсем възможно е, една дисбактериоза се проявява известно време след приема на подобни медикаменти и изисква известно време да се повлияе. Пробиотикът е нещото, което ще помогне в случая.

ani_pld
Мнения: 8
Регистриран на: 05 юни 2016 09:52

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от ani_pld » 17 авг 2016 12:01

Пак съм аз. След прием на Омнибиотик 10 за 14 дни слузта изчезна и всичко беше наред допреди една седмица, когато изхожданията станаха кашави и пак леко слузести, каже на два пъти течни. Пуснах си изследвания на фекалии, но не излязоха никакви патогени и паразити, а само наличие на хеликобактер пилори. Освен това имам и едно гадно усещане на напрежение в ректалната област и вече съвсем се шашнах да не е нещо страшно. Преди 4 год. ми е правена колоноскопия, където всичко беше О.К. Сега си мисля да си направя нова, защото главата ми е пълна само с глупости и от това ми намаля апетита и съм отслабнала 4 кг. за три месеца. Д-р Цончев какво е мнението ви.

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от д-р Цончев » 17 авг 2016 13:54

Направете си, най-малкото ще ви успокои.

ani_pld
Мнения: 8
Регистриран на: 05 юни 2016 09:52

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от ani_pld » 17 авг 2016 22:41

Благодаря за мнението. В спешен порядък ли трябва да я направя, понеже в началото на септември ми предстои пътуване в чужбина за две седмици, може ли да я направя след това?

veselin ivanov
Мнения: 144
Регистриран на: 18 фев 2016 03:30

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от veselin ivanov » 18 авг 2016 23:49

И от какво ви идва това успокоение ,след като сте видели хеликобактера?

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от д-р Цончев » 21 авг 2016 20:44

Не мисля, че има нещо спешно в това.

dobreva2069
Мнения: 3
Регистриран на: 30 юни 2017 17:57

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от dobreva2069 » 30 юни 2017 18:15

Здравейте бременна съм след ин витро в 4 месец имам доста операции едната от която перитонит.Тука от една седмица усещам лека болка в ляво под ребрата.Другата седмица нямам възможност да отида на доктор пусках някой изследвания :
Фибриноген 3.20 g/L 2.0 -4.5
Протромбиново време 12.30 Сек. 11.5 - 15 .0
Протромбинов индекс 104.0 % 70 - 120
Протромбиново време INR 0.97 INR 0.80 - 1.30
Общ белтък ( TP ) 62.48 g/L 60.0 - 83.0
Албумин ( ALB ) 40.53 g/L 35.0 - 53.0
Билирубин-общ ( BILL-T) 5.45 mkmol/L 3.40 - 21.00
Билирубин-директен ( BILL-D ) 1.26 mkmol/L 0.80 - 8.50
АСАТ 25.17 U/L < 42.00
АЛАТ 46.05 U/L < 41.00
АФ ( ALP ) 52.18 U/L 35.00 - 104.00
ГГТ ( GGT ) 9.83 U/L М 15.0 - 60.0 ; Ж 10.0 - 40.0
ЛДХ ( LDH ) 309.74 U/L 240.00 - 480.00
Холинестераза ( ХЕ) 5846.04 U/L 5100 - 11700
pH ( урина ) 7
Относително тегло 1.005
Белтък ( - ) Отрицателен Отрицателен
Глюкоза ( - ) Отрицателен Отрицателен
Кетотела ( - ) Отрицателен Отрицателен
Билирубин ( - ) Отрицателен Отрицателен
Уробилиноген Неувеличен Неувеличен
Нитрити ( - ) Отрицателен Отрицателен
Седимент 2-3 левкоцита, плоски епителни клетки ;

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от д-р Цончев » 01 юли 2017 14:20

Резултатите са добри, гледайте си спокойно бременността.

dobreva2069
Мнения: 3
Регистриран на: 30 юни 2017 17:57

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от dobreva2069 » 02 юли 2017 11:29

Много ви благодаря :)

Visarionov
Мнения: 6
Регистриран на: 13 авг 2017 19:33

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от Visarionov » 20 окт 2017 11:49

Здравейте, живея извън българия и преди 4 месеца започнаха страни болки.в целия ми корем. Ходих по доктори но не откриха нищо, като ми.казаха че най вероятно.имам синдром на раздразнено дебело черво. Прибрах се в България и си направих Скенер на коремни.органи с контрас, гастроскопия , колоноскопия и скенер на гръден.кош, както и доста кръвни изследвания които не.показаха нищо. След извесно време болката се усеща само от ляво под ребрата като след малко храна се подува леко там и се деформира коремната стена. От няколко дни болката е доста силна и режеща, все едно някои те пробожда с нож. Всички изследвания са в норма, но болката не спира. Ходих и при хематолог защото имам леко подуване на врата отзад. След преглед каза че не е линген възел. Незнам дали двете неща имат нещо общо. Много Ви моля.да си дадете мнението и съвет. Предварително ви благодаря!!!

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от д-р Цончев » 23 окт 2017 22:59

След като от толкова изследвания не е открито нещо съществено можете да ббъдете спокойна. Вероятно е раздразнен стомаха, което с малко диета ще се оправи

Коко9292
Мнения: 2
Регистриран на: 13 дек 2017 21:35

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от Коко9292 » 13 дек 2017 21:59

Здравейте ! Преди около месец ,след като усетих болка в ляво ,точно под ребрата , която не се получава за първи път , се натиснах по мястото и като отпуснах - ми пречерня и припаднах ! брат ми си беше в нас и ми е отворил устата трудно( тъй като съм бил със схваната челюст) и тогава съм се събудил ! Цялото това нещо е продължило около 40 секунди до 1 минута ! Събудих се изпотен и пребледнял ! След този ден отидох на лекар (в Германия съм) и той ме преслуша и ми каза че имам гастрит . Изписа ми Пантопразол40 . И така се надявах че съм се оправил ,но болката си идва и си отива ,също както варира - от кръста до лявата лопатка ,отпред под ребрата както и зад ребрата около сърцето ! И така до преди една седмица когато внезапно ми прилоша със същата варираща болка . Започнах да повръщам и да губя съзнание ,при което казах на брат ми да извика линейка ! Те дойдоха а аз вече бях легнал ма дивана ,краката ми трепереха и бях с болки в цялата лява страна (за мое щастие НЕ припаднах) .... Взеха ме и ме закараха в болница . Там при приемането ми направиха ЕКГ (което е нормално) и ми назначиха 3 дни престой там ! През тези три дни пак от време на времв получавах тази болка ,но не за толкова дълго ....даваха ми Пантопразол 20 ! И така изписаха ме от болницата с направени кръвни изследвания ,както и изследвания на изпражненията и урината ! Всички са отрицателни ! Мислих че съм се оправил ...отидох за един ден на работа нощна смяна ,обаче както си работех пак се появи болката и пак варираща ,но по-силна. И на едната почивка пак ми стана замаяно със силно и забавено сърцебиене ...като хапнах малко и пих вода , се оправих (от случая с припадъка ме е страх да пия друго освен вода и поя по 2-3литра на ден) но болката остана ..прибрах се ,легнах и на сутринта се бях оправил . Отидох на личния ...той пак ми взе кръв и ми каза да не пия Пантопразола . Изследванията са ОК ..ЕКГ Ок !! Всичко е ок ,но болката си е там и варира ( не са ме гледали на ехограф тук . В Бългатия ми казаха ,че имам камък в бъбрека ,но в десния . Левия не са го гледали) Днес ме прати на Ренгенолог ..утре чакам резултатите ,но съм притеснен ! Какво може да ми е и дали инфаркт на миокарда може да бъде пропуснат при ЕКГ .... Също така нямам много апетит ... На 25 години съм ! Много ще съм Ви благодарен ако ми дадете някаква насока .... Забравих да спомена ,че болката под лопатката изчезва при промяна на положението на лявата ръка !

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: болки в ляво под ребрата

Мнение от д-р Цончев » 13 дек 2017 22:49

Инфаркт не е поне. За това няма да се притеснявате. По-скоро ми прилича на колартични състояния, вероятно от моментна хипотония.

Отговори

Върни се в “Търся лекар”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron