Страница 1 от 1

Силно изтощение, причини?

Публикувано: 25 апр 2017 14:13
от VanesaVanesa
Здравейте
Моля за помощ и съвет
На 29г. съм
От няколко месеца започнах да изпитвам умора, която с течение на времето се задълбочи много. Правих си кръвни изследвания, хормони, ехограф на вътрешни органи и щитовидна жлеза. Всичко беше наред, но състоянието ми всеки ден се влошава. Започна и силна слабост в краката, която при движение преминава в болка (в свивката зад коленете) Посетих невролог, които ми направи емг със съмнение за полиневропатия, но не се установи такова заболяване. Бях на ортопед, който след преглед ме изпрати на рентген със съмнение, че болката в краката е от кръста. Но и там не се установи някаъв проблем. Но аз продължавам да се влошавам всеки ден. Умората вече е много силна. Още със събуждането нямям сили да вървя, усещам тежес в гърдите, започва сърцебиене, слабост в краката и цялото тяло. Цял ден съм така. Бях и на кардиолог заради сърцебиенето, но и там всичко е наред, а аз като тежко болна. Не мога да отида до магазина, който е на 300 метра от безсилие. Изплашена съм всеки ден се влошавам, сякаш тялото ми отказва. А до преди месеци бях много енергичен човек. Изпила съм един куп витамини и хранителни добавки, но дори и леко подобрение не се усеща. Опитвам се да се разхождам и да се движа, но не се получава, нямам сили и започва да ми прилошава. Моля ви за съвет или предположение. Какво ми има и какви изследвания да си направя, какъв специалист да потърся.Състоянието ми е много влошено, пълно безсилие, слабост в краката, която преминава в болка, сърцебиене и прилошаване на моменти. Страх ме е, че съвсем скоро няма да мога да стана от леглото.

Re: Силно изтощение, причини?

Публикувано: 25 апр 2017 20:26
от markuch111
Силно се съмнявам че ви насочвам в неправилна посока,но бих препоръчал едно изследване за сънна апнея и EBV(Епщайн-Бар вирус).С килограмите как сте?Кръвна захар и хемоглобин предполагам са добре щом сте правили изследвания!?

Re: Силно изтощение, причини?

Публикувано: 25 апр 2017 23:06
от VanesaVanesa
Здравейте
Благодаря за съветите.
Кръвната захар и хемоглобина са добре.
Тежа 56 кг при височина 165

Re: Силно изтощение, причини?

Публикувано: 30 апр 2017 19:25
от д-р Цончев
Добре е да ви види и невролог.

Re: Силно изтощение, причини?

Публикувано: 06 окт 2017 14:03
от Додо
Pishi mi na lichni ...ako razbirash angliiski shte ti izpratq edno video,nai veroqtno imash ME....

Re: Силно изтощение, причини?

Публикувано: 06 окт 2017 15:18
от Forum admin
Моля, пишете на кирилица! За втори път отправям молба. Ако нямате такава опция на компютъра или телефона, моля използвайте он-лайн кирилизатор.
При последващи мнения или теми, написани на латиница, ще бъдат премахнати!